יישור שיניים שהסתיים והשיניים זזו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים שהסתיים והשיניים זזו
    כנרת גולן
    27/12/2007

אריאל שלום,
    עברתי טיפול אורתודנטי שהסתיים לפני שנה והרופא שם לי קיבוע כתהליך הסופי וכל כמה חודשים הייתה ביקורת. אני שמתי לב שהשיניים זזו ועולות אחת על השנייה וקבעתי תור ובאמת הסתבר שהשיניים זזו גם עם הקיבוע ושוב שמו לי פלטה בלסת התחתונה בלבד (שבה הייתה בעיית רווחים גדולה מאוד והייתה בעיית מנשך הפוך לסת תחתונה על עליונה ,בלסת העליונה היה רק רווח מאוד קטן).
    שאלתי היא האם זה יכול להיות שהשיניים זזו עם הקיבוע?
    האם אולי מדובר במשהו לא נכון שנעשה בטיפול או באופן ששמו את הקיבוע?
    וכמובן אחרי ששוב הרווחים ייסגרו האם יש משהו מיוחד שצריך לעשות כדי למנוע את חזרת המקרה

תודה
    כנרת
    (דרך אגב אני שירתתי תחת פיקודך במר"ש 128 כמה חודשים לפני שעזבת לתל השומר נחמד לדעת איזו מדינה קטנה יש לנו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום כנרת!

ד``ר אריאל דינבר
    29/12/2007

מה שלומך? שיניים יכולות לזוז עם הקיבוע. קשה להצביע על הסיבה לתזוזה במקרה שלך. שינויים כאלה הם לא בהכרח בעיה טכנית בהכנת הקיבוע והדבקתו, הם יכולים לנבוע גם ממערכת כוחות לא מאוזנת באזור השיניים- לחץ גדול מידי של הלשון מול לחץ קטן יחסית של השפתיים וכד'. הייתי ממליץ לסגור שוב את הרווחים לבצע קיבוע חדש ועליו כגיבוי לתת לך פלטה ללילה מסוג "אומניבק". אני מעריך שזה יפתור לך את הבעייה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו