הטיפול הסתיים והכל חזר לקדמותו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטיפול הסתיים והכל חזר לקדמותו
    דוד
    23/06/2011

שלום,
    אשמח לתגובתכם למקרה הבא:
    אני בן 27. בערך מכיתה ב' (בלי הגזמה) אני מסתובב אצל רופאי שיניים (אורתודנטיים).
    את הטיפול הראשון סיימתי אחרי ייסורים רבים בערך בכיתה י', ולאחר כשנה - שנתיים
    הכל חזר לקדמותו. בערך בכיתה י"ב התחלתי עוד פעם טיפול וכמובן יידעתי את הרופא
    המטפל (החדש) על כל מה שהיה. אחרי כ - 4 שנים סיימתי את הטיפול, וכדי למנוע עוד פעם חזרה למצב הקודם, וגם כי רציתי לטוס לחו"ל, הרופאה נתנה לי פלטה משמרת מצב.
    עם הפלטה הזו הלכתי בערך שנתיים, ואז הרופאה אמרה לי שאני יכול להפסיק (אחרי שדחיתי עוד ועוד כדי להיות בטוח). כשנה אחרי שהפסקתי לשים את הפלטה, השיניים התחילו לזוז שוב פעם (בצורה די בולטת). פניתי לרופאה והיא אמרה לי שנעשה פעם אחרונה פלטה עד שהשיניים יתיישרו ואז היא תדביק לי את השיניים הקדמיות (מניב לניב)
    מתוך הפה - הדבקה קבועה שלא רואים. התחלנו את הטיפול עם הפלטה והגענו למצב
    הרצוי פחות או יותר, ואז היא אמרה לי להוריד את המינון של הפלטה לפעם ביום, פעם ביומיים, פעמיים בשבוע וכו', כדי לוודא שהשיניים לא זזות. אנחנו בטיפול הזה כבר יותר משנה, ואני עדיין מרגיש שכשאני מוריד את הפלטה ולא שם אותה רק יום, אז יש תזוזה - כי כשאני שם בחזרה אני מרגיש לחץ. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אני שבוע לא אשים
    את הפלטה.
    רציתי לשמוע דעה נוספת. האם יש בכלל אפשרות כזו להדביק מבפנים בשביל שלא יראו?
    האם השיניים לא יותר חזקות מהברזל הזה ששמים. נראה פשוט שהשיניים יכולות להזיז
    כל ברזל כזה ואז המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע. אילו אפשרויות עומדות בפני? כרגע המצב הוא שהשיניים הן די ישרות, אבל אני חושש שאם אני אקשיב לרופאה ואוריד את הפלטה לתקופות יותר ארוכות השיניים יתעקמו בחזרה ואז אין לזה סוף!
    בגדול, אני די איבדתי אמון ברופאה (אחרי שהיא כל פעם דוחה את ההדבקה של השיניים מבפנים, כי נראה לי שהיא לא כ"כ מתמצאת הזה), ואני מחפש אפשרויות אחרות.
    אני מאוד רוצה שיניים ישרות, בפרט אחרי כל הסבל רב השנים שעברתי בקטע הזה.

אשמח להתייחסות
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטיפול הסתיים והכל חזר לקדמותו - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/06/2011

אמור לרופאה שבעיניך השיניים מספיק ישרות ואתה מבקש קיבוע. דע, שגם עם קיבוע שיניים עלולות לזוז וניתן להשתמש באמצעי נוסף כפלטה מסוג כלשהו לשימוש בחלק מהיממה כדי לשפר את היציבות. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו