מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופא פה ולסתעדי03/01/2012
אני בת 22 ובערך בחודשיים האחרונים התחילו להישמע קליקים בלסתי ליד האוזן כאשר אני פותחת את הפה או סתם מזיזה את הלסת לצדדים, אשמח לקבל מה אלו הקליקים האלה ומה לעשות עם זה
תודה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא פה ולסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט09/01/2012במידה ולא נילווה לקליקים הפרעה תפקודית כגון קושי בפתיחת הפה או כאבים לא נדרש כל טיפול למעט מעקב אצל רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילהעדי01/01/2012
האם סד לילה יכול להעלים "קליקים" בלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט02/01/2012לא. הם אינם גורמים להיעלמותם אולם עשויים להקל על סימפטומים כגון כאב בפרק או בשרירי הלעיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית בלחי הפנימיתציפי30/12/2011
שלום
מזה כמה שבועות מופיעות אצלי שלפוחיות בלחי הפנימית התחתונה שמתפוצצות ומופיעות שוב אחת לכמה ימים.
מה עלי לעשות והאם זה מסוכן-תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית בלחי הפנימית - תגובה
ד``ר דניאל ניצן01/01/2012שלום
נשמע שמדובר בנפיחות של בלוטת רוק קטנה.
אם זה לא עובר אנא גשי לכירורג פה ולסת.
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשיר30/12/2011
בת 33 בריאה, תקפה אותי דלקת גרון בצד אחד ובאותו זמן נפיחות לחי וככל הנראה אבצס שהיה רדום כמעט שנה ולא עקרתי והתפרץ בחניכים מעל 3 שינים שצריכות עקירה, קיבלתי מרופא השינים אוגמנטין 500 3 פעמים לטיפול ב2 הדלקות, היום היום השלישי הגרון עבר השיניים עדיין קצת נפוח הכאב הופחת, נקבע לי תור לעקירה היום אך מאחר שעוד לא החלים ביקשתי להמתין שתרד הנפיחות מהלחי וילך הכאב למרות טענת הרופא שאפשרי לעקור גם במצב הזה....כי אני תחת אנטיביוטקה, דבר שלא נראה לי הגיוני, שאלתי האם זה נכון? האם עוקרים בנפיחות ודלקת ושנית מאחר ויש חג הוא יוכל לעקור לי רק ברביעי הבא וביקש שאסיים 5 ימים ואפסיק עם הכדורים ויום רביעי נעקור מה שאומר בעצם שבעת העקירה של 3 השיניים לא אהיה עם כיסוי אנטיביוטי , שאלתי האם כל המהלך נכון והאם אני לא לוקחת סיכון בעצם שאני מסיימת טיפול ועוקרת 4 ימים לאחר מכן ללא כיסוי כשהדלקת הזו הייתה עקשנית וחמורה וכואבת עד מאוד ובמזל לא הגעתי לניקוז כירוגי כי לקחתי תאנטיביוטיקה יחסית בזמן, תודה על תשובתכם המהירה וסליחה על אורך השאלה ושנה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר דניאל ניצן30/12/2011שלום
אפשר לעקור שיניים גם במצב החריף, אולם יש לשקול כל מקרה לגופו.
יש יתרונות וחסרונות לעקירה במצב הזה, וכדאי להתיעץ עם הרופא המטפל ולקבל כל המידע הנחוץ כרי לקבל החלטה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר יצן
שיר02/01/2012תודה על תשובתך המהירה אך מעבר ליתרונות ולחסרונות מה שרציתי לדעת הוא האם עכשיו לאחר שירדה הנפיחות ונגמרו 5 ימיי האנטיביוטיקה כמובן שיש עדיין תגולה בחנייכים השאלה האם ביום רביעי שהרופא חוזר ניתן לעקור ללא אנטיביטיקה במהלך העקירה והאם יש חשיבת ל5 הימים שלקחתי כשאני בעצם עוקרת כ5 ימים לאחר היום האחרון שלך הכדור אשמח לתשובה יותר מפורטת ואצין כרגע אין כאב בפנים או נפיחות לפעמים יש קצת גרד כזה מוזר ואני נורא רוצה לסיים את זה ולא לחכות לפעם הבא שזה יתנפח כי השיניים שם רקובות ומהפחד אני סוחבת את זה שנים וכל פעם מטפלת באנטיביוטיקה ונמאס לי אך פוחדת מעצם העובדה שלא אהיה על אנטיביוטיקה במהלך עצמו כשמהצד השני האנטיביטיקה עושה לי נזקים בלתי הפכים כמו פטרת וגינלית שמתפרצת ובעיות עיכול תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת27/12/2011
מה זה "חיכוך בין עצמות מפרק הלסת"?
מה גורם לחיכוך של עצם בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דניאל ניצן28/12/2011שלום
יש בגופנו עצמות רבות, ובשטחי החיבור של העצמות יש פרקים. בפרק יש חיכוך, שברוב המפרקים מקבל סיכוך על ידי סחוס.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתשאלות25/12/2011
האם יש מרפאה לפרקי הלסת רק בהדסה בירושלים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן26/12/2011שלום
יש מרפאה גם בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים בלעיסהאילה25/12/2011
אני בת 53 בשבוע האחרון הרגשתי כאשר אכלתי תפוח כאבי תופת בלסת (במפרקים שמתחת לאוזניים במיוחד בימין אך גם בשמאל) מאז אני לא יכולה לפתוח את הפה כרגיל אוכלת טיפין טיפין ממש כואב שמקרין לכל איזור הצואר האם זה יכול להיות מחוסר סידן? או מה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים איומים בלעיסה - תגובה
סביר שהכאב נובע מפרקי הלסת.
אנא גשי לבדיקה במרפאה לפרקי הלסת בהדסה ירושלים או באוניברסיטת תל אביב.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מידע על ליכן פלנוסד``ר דניאל ניצן22/12/2011
שלום יש לי ORAL LICHEN PLANUS
אני מחפשת מידע לגבי הפוטנציאל הסרטני שלו.
קראתי תשובות קודמות שלכם בנושא אבל-
לעיתים נאמר לי כי השינוי הוא 0.27 לשנה ופעם סיכון חיים מצטבר של בין 1-2 אחוז.
איך זה ייתכן?
סיכון חיים זהו לא הסיכון המצטבר של הסכוי בכל שנה?
מאוד מאוד חשוב לי לקבל הסבר שאני אבין זאת, זה מטריד אותי מאוד.
אשמח אם תוכלו לעשות זאת למעני..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/12/2011פוטנציאל ההתמרה תלוי בסוג הליכן פלנוס הקיים. המספר של 0.27 לשנה לא מוכר לי והמקובל הוא אכן סיכון להתמרה של כ 1% לאורך החיים של נגע מסוג האירוזיבי.
קיימת חשיבות רבה למעקב אחת לחצי שנה על מנת לאתר שינויים בנגעים שעשויים להצביע על התמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אוסיף...
עדי26/12/2011תודה .. בנוסף ארצה לדעת האם עצם זה שמצאו אצלי ליכן פלנוס בפה ואני רק בת 25 מעיד על כך שהסיכון להתמרה אצלי הוא גבוה מעצם כך שיש לי יותר שנים לעבור עם המחלה?
תודה וסליחה על ההטרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת צד שמאלליהי22/12/2011
שלום,
לפני מס' שנים סיימתי טיפול יישור שיניים בהצלחה אך מאז אני מרגישה שעצמות הלסת בצד שמאל (באזור האוזן) לא "יושבות" כמו שצריך אחת על השניה, דבר היוצר חיכוך בכל פעם שאני פותחת את הפה בצורה רחבה (כמו לצחצוח שיניים למשל) ורעש של "קנאק". הדבר לא הפריע לי חוץ מהמבוכה הכרוכה בכך, אך לפני מס' ימים התחילו גם כאבים באיזור.
לאן אני צריכה לפנות (לרופא שיניים? אורתודנט?) ואיך בכלל ניתן לטפל בכך?
תודה,
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת צד שמאל - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/12/2011מומלץ כי תפני לאורתודונט המטפל לבדיקה והחלטה לגבי הצורך בהמשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה לפרקי הלסתמורין22/12/2011
האם יש מרפאה לפרקי הלסת בת"א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה לפרקי הלסת - תגובה
יש מרפאה גם בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפהורדית19/12/2011
מזה מספר ימים אני מרגישה יובש בפה. נבדקתי.... אין לי סוכר וגם לא חיידק....... מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט20/12/2011יובש פה יכול לנבוע מסיבות רבות כגון תרופות שנלקחות בקביעות ומשפיעות על הפרשת הרוק או מצבים גופניים שונים.
גשי לבדיקת רופא מומחה ברפואת הפה לאיבחון מקור היובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלשוןעדי18/12/2011
שלום רב,
בת 36 בהריון כרגע
סובלת מכאבים בלשון בשנה האחרונה באים והולכים
כל פעם לתקופה של כמה ימים ללא שום טיפול
רופאת משפחה לא עלתה על כלום ולא שלחה לרופא/בדיקות בנושא.
הכאבים קרובים יותר לבסיס הלשון, אין פצעים או אדמומיות במקום
ולמרות זאת - כאבים חזקים, צורבים שמקשים לאכול או אפילו לבלוע רוק.
האם צריך/כדאי לבדוק את הנושא?
עם מי? לאיזה רופא לפנות?
רוב הסיכויים שעד שאצליח לקבוע תור כבר לא יהיו כאבים עד הפעם הבאה...
עדין אפשר יהיה לאבחן/לבדוק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/12/2011מומלץ כי תיבדקי אצל מומחה ברפואת הפה. כדאי להבדק גם אם הכאבים חלפו על מנת לשלול בעיה הדורשת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת ציסטה-דחוףירון16/12/2011
שלום,
אני אמור לעבור השבוע ניתוח להוצאה של ציסטה מהסינוס המקסילרי מעל שיניים 26 ו 27.
הייתי אצל מומחה פרטי שעיין בסי טי ובצילום הפנורמי ואמר שלצורך כך לא תהיה ברירה
ונצטרך לעקור את שתי השיניים האלה (שן 26 בכל מקרה היתה מיועדת לעקירה) ולנקות את הציסטה ולאחר תקופה לבצע הרמת סינוס ושתלים.הניתוח אמור להיות בהרדמה מלאה במרפאה פרטית עם מרדים ועלותו היא גבוהה מאד.הניתוח כולל המרדים עלותו 15000 ש"ח והרמת סינוס עוד כ- 7000 ש"ח האם זה מספרים סבירים ביחס למקרה שלי?
האם פרוצדורה כזאת ניתנת לביצוע בבית חולים דרך קופת חולים או שרק באופן פרטי (הבנתי שבגלל שזה קשור לשיניים אין כיסוי דרך קופת חולים).
כמו כן הרדמה כללית שמתבצעת במרפאה פרטית עם מרדים האם היא שגרתית ובטוחה או שדבר כזה אמור להתבצע בבית חולים שיש בו מן הסתם מכשור יותר מתקדם למקרה שהעניין יסתבך ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם על מנת שאדע לקבל החלטה.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת ציסטה-דחוף - תגובה
ד``ר דניאל ניצן18/12/2011שלום
לגבי עלויות - אין זה מתפקידו של הפורום לתת יעוץ כלכלי.
טיפול בהרדמה כללית בהחלט מקובל לבצע במרפאות פרטיוות, אין צורך בבית חולים לשם כך.
טיפול כזה לא כלול בסל הבריאות ולכן גם אם יבוצע בבית חולים יגבו בעבורו תשלום.
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתדנה15/12/2011
כתבת שקליקים בלסת "הם לא יעלמו, ואין דרך להפסיק אותם, לצערי. "
אפשר בבקשה הסבר הגיוני לכך שהםקליקים לא יעלמו, ואין דרך להפסיק אותם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן15/12/2011שלום
אנא גשי לבדיקה במרפאה לפרקי הלסת בהדסה בירושלים
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בלשוןשלומית15/12/2011
אני סובלת כבר 4 שנים מאפטות בלשון שבאים והולכים.
הלכתי לרופא אף אוזן גרון והיא שלחה אותי לכל מיני רופאים ולא היה להם מה להגיד.
ברצוני לציין שאני סובלת מסוכרת נעורים כבר 40 שנה ואני לא מאוזנת. הבדיקות דם שלי תקינות לחלוטין.
שמתי לב גם שאני אוכלת דברים מסוימים (עגבניה, פלפל אדום, כרוב) יש לי מין צריבה בבטן והרגשת הקאה.
כמה זמן זה יכול להימשך? מה אפשר לעשות? אולי יש איזה תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
שלומית15/12/2011יש לי גם שיניים תותבות כבר 15 שנה ואני בת 53
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטות בלשון - תגובה
ד``ר דניאל ניצן15/12/2011שלום
אנא גשי לבדיקה של מומחה לרפואת הפה כגון ד״ר נועם ירום
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הלכתי לרופא כזה
שלומית15/12/2011כבר הלכתי לרופא כזה והוא אמר שכל זה קשור לזה שאני לא מאוזנת ובגלל השיניים התותבות פשוט רציתי גם את חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)