שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    שיר
    30/12/2011

בת 33 בריאה, תקפה אותי דלקת גרון בצד אחד ובאותו זמן נפיחות לחי וככל הנראה אבצס שהיה רדום כמעט שנה ולא עקרתי והתפרץ בחניכים מעל 3 שינים שצריכות עקירה, קיבלתי מרופא השינים אוגמנטין 500 3 פעמים לטיפול ב2 הדלקות, היום היום השלישי הגרון עבר השיניים עדיין קצת נפוח הכאב הופחת, נקבע לי תור לעקירה היום אך מאחר שעוד לא החלים ביקשתי להמתין שתרד הנפיחות מהלחי וילך הכאב למרות טענת הרופא שאפשרי לעקור גם במצב הזה....כי אני תחת אנטיביוטקה, דבר שלא נראה לי הגיוני, שאלתי האם זה נכון? האם עוקרים בנפיחות ודלקת ושנית מאחר ויש חג הוא יוכל לעקור לי רק ברביעי הבא וביקש שאסיים 5 ימים ואפסיק עם הכדורים ויום רביעי נעקור מה שאומר בעצם שבעת העקירה של 3 השיניים לא אהיה עם כיסוי אנטיביוטי , שאלתי האם כל המהלך נכון והאם אני לא לוקחת סיכון בעצם שאני מסיימת טיפול ועוקרת 4 ימים לאחר מכן ללא כיסוי כשהדלקת הזו הייתה עקשנית וחמורה וכואבת עד מאוד ובמזל לא הגעתי לניקוז כירוגי כי לקחתי תאנטיביוטיקה יחסית בזמן, תודה על תשובתכם המהירה וסליחה על אורך השאלה ושנה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    30/12/2011

שלום

אפשר לעקור שיניים גם במצב החריף, אולם יש לשקול כל מקרה לגופו.
    יש יתרונות וחסרונות לעקירה במצב הזה, וכדאי להתיעץ עם הרופא המטפל ולקבל כל המידע הנחוץ כרי לקבל החלטה.

בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ד"ר יצן

שיר
    02/01/2012

תודה על תשובתך המהירה אך מעבר ליתרונות ולחסרונות מה שרציתי לדעת הוא האם עכשיו לאחר שירדה הנפיחות ונגמרו 5 ימיי האנטיביוטיקה כמובן שיש עדיין תגולה בחנייכים השאלה האם ביום רביעי שהרופא חוזר ניתן לעקור ללא אנטיביטיקה במהלך העקירה והאם יש חשיבת ל5 הימים שלקחתי כשאני בעצם עוקרת כ5 ימים לאחר היום האחרון שלך הכדור אשמח לתשובה יותר מפורטת ואצין כרגע אין כאב בפנים או נפיחות לפעמים יש קצת גרד כזה מוזר ואני נורא רוצה לסיים את זה ולא לחכות לפעם הבא שזה יתנפח כי השיניים שם רקובות ומהפחד אני סוחבת את זה שנים וכל פעם מטפלת באנטיביוטיקה ונמאס לי אך פוחדת מעצם העובדה שלא אהיה על אנטיביוטיקה במהלך עצמו כשמהצד השני האנטיביטיקה עושה לי נזקים בלתי הפכים כמו פטרת וגינלית שמתפרצת ובעיות עיכול תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו