מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחת שיניים דקפינולתיתי29/03/2013
לאחרונה התחלתי להשתמש במשחת שיניית דקפינול.רשום שם שזה אסור לנשים בהריון.אני אמנם לא בהריון אך שמתי לב שיש לי דופק מהיר לאחרונה אבל אני לא בטוחה שזה מהמשחת שיניים.במשחה יש מרכיב שנקרא דלמופינול בריכוז של 0.2 אחוז.ברצוני לדעת מה החומר הזה?ותודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן יחיא01/04/2013החומר מתחבר למשטחי השן ומונע מהחיידקים לפעול על השיניים.בדרך כלל יש מעט תחושת אלחוש שחולף מיד.לא ידוע על דופק מהיר מהחומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בחניכייםרונה27/03/2013
יש לי כאב בחניכיים למעלה בצד שמאל וייתכן שזו דלקת
עד שאני אלך לרופא רציתי לדעת האם פעם ביום שטיפת הפה עם מים עם מלח זה טוב לדלקת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן יחיא01/04/2013זאת שיטה קלאסית וטובה לדלרות חניכיים.אך יש צורך לאבחן את הבעיה ואם יש צורך בטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שיניים קדמיות תחתונותקרן27/03/2013
אני בת 65 ולפני חצי שנה עקרתי את ארבעת השיניים הקדמיות בלסת התחתונה.
כתחליף לשיניים שנעקרו, עשו לי שתי השתלות (במקום ארבע השתלות), והרכיבו על שתי ההשתלות גשר עם ארבע שיניים.
בגשר זה, ארבעת השיניים צמודות והדבר מאוד לא נוח לי.
הרופא שעשה את ההשתלה אמר כי לא ניתן לבצע ארבע השתלות מאחר ובלסת התחותונה השיניים הקדמיות הן צפופות.
אשמח לדעת את דעתכם - האם אפשר לבצע ארבע השתלות נפרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן יחיא01/04/2013זה נכון השיניים הקדמיות תחתונות באופן טבעי קטנות ולא ניתן וגם אין צורך לארבע שתלים.הנוכות זה ברמת הגשר וניתן לפיתרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלות שיניים קדמיות תחתונות - תגובה
ד``ר גלית כהן02/04/2013לא מקובל לבצע 4 שתלים באזור קדמי תחתון, ובדרך כלל אין מספיק מקום. הטיפול המקובל הוא 2 שתלים וגשר של 4 שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש לי בעיה של כאבים בחניכיים בלילהאביתר27/03/2013
כשאני ישן. אני ישן בלי התותבות החלקיות אשר מושרות במים.
אחרי שטיפת פה עם מי מלח- אחרי 5 דקות נעלמים הכאבים.
מה זה יכול להיות?
האם כדאי לבצע שטיפת פה במי מלח לפני השינה.
אם זאת בעית זיהום--איך ניתן לדעת זאת?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש לי בעיה של כאבים בחניכיים בלילה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן27/03/2013התותבת זקוקה לאיזון לכן נוצרת נקודת לחץ ,יש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות השןספיר26/03/2013
שמתי ב שחלק קטן מהשיניים הקדמיות שקוף..
מדוע זה כך?"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות השן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן27/03/2013זה טבעי אצל צעירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה
ספיר29/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להשתלת שןזיו24/03/2013
אני אמור לעבור השתלת שן המצריכה גם השתלת עצם.
לפי מקום אחד התהליך הוא: עקירה + השתלת עצם ---> המתנה של 3 חודשים ---> צילום ---> CT ---> שתל ---> מדידות וכתר.
לפי מקום שני התהליך הוא: צילום CT ---> עקירה + השתלת עצם + שתל ---> המתנה של 3 חודשים ---> מדידות וכתר.
מה נכון? או שמא לא הבנתי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להשתלת שן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן25/03/2013אלו שני גישות לגיטימיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן "מתה"רון23/03/2013
הי
בבדיקה רופא השיניים זיהה שן קדמית (שן 22) שצבעה מעט כהה יותר מהאחרות. נשלחתי למומחית לטיפולי שורש: שאבחנה שככול הנראה בגלל חבלה השן "מתה" (הרס של העצבים בשן אם אני לא טועה) והתפתחות דלקת. אני אמור לעבור טיפול שורש עוד כחודש לראות אם אפשר להציל את השן (50% סיכוי לפי המומחית) ואם לא אז עקירה ושתל.
השאלה העיקרית שלי בעצם היא: האם השן המתה עם הדלקת יכולה לגרום לריח רע מהפה (מזכיר - שן קדמית) ואם כן האם יש מה לעשות עד טיפול השורש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן "מתה" - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום רון,
נמק בשן ("שן מתה") אינו גורם לריח רע מהפה אלא אם כן מעורב גם אבצס מפריש מוגלה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח בצהרייםגדעון22/03/2013
היי שאלתי את השאלה פה בעבר אך לא מצאתי את ההודעה הקודמת, אשמח אם תוכלו לענות,
רציתי לדעת האם יש הבדל בין לצחצח פעמיים ביום שיניים ולישון צהריים או לצחצח פעמיים ביום ולא לישון שנת צהריים, כלומר, האם יש יותר נזק לשיניים אם לא מצחצחים ואז הולכים לישון מעט (הכוונה כשהפה סגור במהלך שינה האם מתקיימים תהליכים שלא קורים בזמן עירות),
אני יודע שמומלץ לצחצח אחרי ארוחות אבל פעמים אני אוכל ארוחת צהריים והולך לישון באמצע היום וקם עם תחושה לא רעננה ואז אני רוצה לצחצח שוב, אבל לא מומלץ לצחצח כל כך הרבה פעמים ביום.
מהם הכללים, והאם בשינה הדברים שונים מבמצב של עירות?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח בצהריים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום גדעון,
צחצוח השיניים בבוקר ובערב הוא החשוב ביותר. אם ברצונך לצחצח גם בצהריים אז זה בסדר, ובלבד שהצחצוח אינו אגרסיבי מדי ועם מברשת רכה ותקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהדני22/03/2013
נישבר לי הקצה העליון של הניב בצורה לא משמעותית וכמעט לא נראת לעין, האם יש צןרך לגשת לרופא שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום דני,
כדאי להיבדק אצל רופא בכל מקרה.
אם השבר רדוד ואינו מפריע אסתטית לעיתים לא עושים כלום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבות זמניות לאחר עקירהאדוה22/03/2013
שלום..
קיימת אצלי בעיה בשיניים תחתונות,מזה 10 שנים חסר לי בצד ימין 3 שיניים מה שכבר אומר שאין עצם ולכן אני אצטרך השתלת עצם לפני שתלים .לאחר בדיקה אצל מס' רופאים +שתי פרופסורים נאמר לי שגם שתל עצם לא יחזיק אצלי ושחבל לי על הזמן והכסף
היום עקרו לי בצד שמאל למטה 2 שיניים 35 ו 36 ושמו לי תותבת זמנית בשני הצדדים עד שאני אחליט אם אני רוצה שתלים בצד שמאל או לא ,נכון לכרגע אני בהריון שבוע 19 ולכן אני לא יכולה להתחיל בטיפולי שתלים
אני חייבת לציין שהתותבת נורא נורא מציקה לי היא עבה מידי הלשון נוגעת בדמוי החייך ואני משתגעת מזה ,נאמר לי במרפאת השיניים (מכבידנט) שאין אפשרות לשייף את העובי ושאני חייבת להתרגל.
אז אני לא יכולה להתרגל מעבר לכך שמרגיש לי שהיא גדולה לי היא רופפת מידי וזה גורם למצב שאני משחקת עם זה המון בתוך הפה.
מה היית ממליץ לי?
בנוסף האם זה בסדר שעקרתי 2 שיניים בהריון? מבחינת הרופא נשים אין בעיה .
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות זמניות לאחר עקירה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום אדוה,
יש לבצע בשלב זה תותבת זמנית יציבה ונוחה ככל שניתן עד לביצוע ההשתלות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאינויזלייןשלי22/03/2013
היי, התחלתי לפני שבועיים וקצת טיפול באינויזליין ליישור שיניים.
בשבועיים הראשונים זה לא כאב והיה לי קל להוציא אותם מהשיניים ולהחזיר.
השבוע החלפתי אותם וזה יצר רגישות בשיניים וכאב לי מאוד להוציא אותם ולהחזיר, עברו שלושה ימים מאז ורק שאני מוציאה ומחזירה יש לי כאבים בשיניים. זה נורמלי? ככה זה יהיה במשך כל הטיפול? (מדובר על שנתיים בערך)
שאלה נוספת, קשה לי מאוד להוציא אותם, את הזוג הראשון הוצאתי והחזרתי בקלות אבל מאז שהחלפתי זה מאוד קשה. זה ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאינויזלייןשלי22/03/2013
היי, התחלתי לפני שבועיים וקצת טיפול באינויזליין ליישור שיניים.
בשבועיים הראשונים זה לא כאב והיה לי קל להוציא אותם מהשיניים ולהחזיר.
השבוע החלפתי אותם וזה יצר רגישות בשיניים וכאב לי מאוד להוציא אותם ולהחזיר, עברו שלושה ימים מאז ורק שאני מוציאה ומחזירה יש לי כאבים בשיניים. זה נורמלי? ככה זה יהיה במשך כל הטיפול? (מדובר על שנתיים בערך)
שאלה נוספת, קשה לי מאוד להוציא אותם, את הזוג הראשון הוצאתי והחזרתי בקלות אבל מאז שהחלפתי זה מאוד קשה. זה ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת כתר על ידי הסייעת- האם חוקי?נעמה21/03/2013
שלום,
לפני מספר ימים הייתי אצל רופא השיניים והוא הדביק לי כתר זמני בצורה שלא היתה נוחה לי (הכתר בלט ולכן לא יכולתי לסגור את הפה בצורה טובה).
יום למחרת קבעתי תור לרופא כדי שידביק לי שוב את הכתר בצורה שתהיה לי נוחה.
כשבאתי למרפאה, המזכירה אמרה לי שהסייעת תנסה לסדר לי את הכתר. רופא השיניים היה באותה עת בפגישת ייעוץ בחדר אחר וכלל לא נכח בחדר.
האם מותר לסייעת להוציא כתר ולהדביקו מחדש?
נראה לי שנעשה פה משהו לא תקין (נתתי לסייעת להוציא לי את הכתר ולהדביקו מחדש, וזה היה ללא השגחת רופא השיניים).
האם זה חוקי בכלל?
תודה וחג שמח,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת כתר על ידי הסייעת- האם חוקי? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום לנעמה,
לסייעת אסור לבצע טיפול בפה המטופל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםאביבה21/03/2013
ערב טוב.
אני בת 73 עברתי לפני שבועיים בערח עקירת שין בינה +שתי שתלים
(בעיות לב לא בריאה)קבלתי מוקסיפן שבועה ראשון עדין נפוח וכאבים.
מה יכולה להיות הסיבה?עכשו קבלתי אוגמנתין לעוד שבועה.
בברכה וחג שמיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום אביבה,
איני יכול לדעת את הסיבה לנפיחות ללא בדיקה. גשי למרפאה בה ביצעת את השתלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים
אביבה24/03/2013שאלתי אם יש גם מקרים כאילו.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2013יתכן שמדובר בזיהום ואולי אלו חלק מתופעות הריפוי. יש לוודא שמדובר בריפוי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים
אביבה27/03/2013אך מודים שהריפואי תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - כן או לא?ליזה21/03/2013
שלום,
לפני כארבעה חודשים ביצעתי חידוש של סתימה (אמלגם) בשן 36, לאחר שהסתימה הקודמת, שהיתה מאוד ישנה, נשברה. לפני מספר ימים החלו כאבים חזקים בשן בעת לעיסה או צחצוח שיניים. לא קיימת רגישות לחום/קור. פגשתי רופא רק כיומיים לאחר שהחלו הכאבים, ובמהלך הזמן שעבר הכאבים פחתו. הרופא ביצע בדיקה בה נקש על השן (לא היו כאבים), ולאחר צילום רנטגן קבע שיש לעשות טיפול שורש.
מאחר וחששתי מהקביעה המהירה, הלכתי לחוות דעה שניה. הרופאה בדקה את השיניים עם המכשיר השפיצי, ונקשה על השן - לא היו כאבים. בנוסף היא בדקה את השן באמצעות ספריי (קר מאוד), שעורר כאב שחלף. תחילה היא חשבה שהסתימה עמוקה מדי, אך לאחר שראתה את צילום הרנטגן אמרה שאין צורך בטיפול שורש או טיפול כלשהו בשן, ואם חולפים הכאבים יש רק להשאר במעקב.
בינתיים הכאבים חלפו כמעט לחלוטין (לפעמים כואב מעט בעת הצחצוח), ואני מבולבלת - איך אפשר לדעת אם צריך טיפול שורש או לא? אני חוששת שהכאבים יחזרו בעוצמה רבה יותר. מה יכולה להיות הסיבה לכאב שבא והלך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - כן או לא? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/03/2013שלום ליזה,
אם אכן הממצאים הם שהכאבים חלפו, השן ויטלית (מגיבה באופן נורמלי לבדיקת קור) וללא סימנים פתולוגיים ברנטגן אז אין צורך בטיפול שורש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)