מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערמוניתטל06/03/2009
שלום ד"ר ערמונית שגדלה מגודל 3 ס"מ ל4 ס"מ תוך שנה לגבר בן 52. האם זה דבר נורמטיבי או שיש חשש שאם הערמונית גדלה בקצב כזה אז יש חשש לגידול בערמונית שיתכן סרטני? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד''ר נחום זילבר07/03/2009אין קשר בין גדילת הערמונית באולטראסאונד לבין הופעת סרטן הערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחיבור שבין הכיפה לפיןגיא06/03/2009
דוקטור שלום, לפני כחודשיים לאחר מתיחה חזקה מדי של האיבר הרגשתי כאב בחיבור שבין הכיפה לפין(מתחת לכיפה, בחלקו העליון של הפין). בתחילה לא ייחסתי לדבר חשיבות היות וזה הרגיש כמו מתיחה בכל מקום אחר בגוף. אלא, שמאז עברו כחודשיים ימים ועדיין קיים אותו כאב. אדגיש כי הכאב אינו תמידי אלא מופיע מדי פעם. מה לדעתך גורם לכאב? מה צריך לעשות? אדגיש כי הכאב אינו מתחזק או מפריע בפעילות מינית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ד''ר נחום זילבר07/03/2009איני חושב שהתרחש קרע או דבר דומה. קרוב לוודאי שהכאב יופיע בתדירות נמוכה יותר ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה בדרגה נמוכהרחלי06/03/2009
דר זילבר שלום, כאשר בעלי היה בן 14 התסובבה לו הביצה (תסלח לי אני לא מכירה את המונח המקצועי), כשהלך להיבדק נאמר לו, בנפרד מכך, כי יש לו כנראה וריקוצלה בדרגה נמוכה. היום בעלי בן 30 ואנו מנסים להיכנס להיריון. הייתכן שהוריקוצלה החמירה? הייתכן שעברה? האם יכול היה הרופא דאז לאבחן זאת רק על ידי מישוש? האם בדיקת זרע תיתן לנו מענה לסוג הבעיה( ככל שישנה) וחומרתה? תודה רבה על עזרתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
ד''ר נחום זילבר07/03/2009קשה לברר כעת את העבר
יש לבצע עתה מפוי אשכים ובדיקת זרע ונוכל להשיב לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןאיש06/03/2009
שלום ד"ר, אני בן 19 וחצי וערכתי בדיקת טסטוסטרון דרך הצבא. להלן התוצאות: testosterone (ng/dl) 376 total testo (ng/dl) 4.71 bioavailable testosterone (ng/dl) 2.84 האם תוצאות אלו תקינות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש
ד''ר נחום זילבר07/03/2009בדוק את ערכי הנורמה המופיעים בדף המעבדה הצבאית ותוכל לבדוק בעצמך האם ערכים אלו תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מופיעים ערכי נורמה
איש07/03/2009לכן שאלתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיש
ד''ר נחום זילבר10/03/2009מצטער. איני יכול לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הדוקסיליוגדי05/03/2009
אני נוטל דוקסילין לטיפול בדלקת (כניראה לא חיידקית) של הערמונית כבר 7 חודשים -ללא האנטיביוטיקה יש לי כאבים חזקים וגירוי. לאחרונה הורדתי מינון ולקחתי תקופה של כחודש חצי כדור וכעת בעצתך(הצעת כאן בפורום שהוריד מינון לאט לאט) ירדתי למינון של רבע כדור ביום. האם ידוע מהן ההשלכות של לקיחת דוקסילין לתקופה כה ארוכה?(ביחוד שלא ניראה שיש באפשרותי להפסיק לנוטלה בתקופה הקרובה). תודה על היעוץ המהיר ,זה חשוב ועוזר . גדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדי
ד''ר נחום זילבר07/03/2009דוקסילין במינון נמוך אינו גורם לנזקים אולם עשה זאת רק תחת השגחת רופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאבי05/03/2009
אם זה לא מסוכן אז למה אנשים עוברים ניתוח{הידרוצלה}? אם אין לי כאבים אז אני בכל זאת צריך ניתוח? אשמח מאוד שתביאט לי את כתובת האי מייל שלך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר07/03/2009אם הידרוצלה מפריע וגורם לכאבים יש מקום לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין שמששולמית04/03/2009
שלום רב אני בת 46 ולאחר הנפחות בפנים הופנתי לבדיקות דם ( ספירת דם , ביוכימיה , תפקודי כבד, קראטנין ) אשר יצאו תקינים ולכן אנני הובחנתי כחולת סכרת ו / או חולת לחץ דם גבוה בבדיקת השתן נמצא פרוטאין גבוה ( 294MGׂ ) ובבדיקת דם נמצא מוגלובין נמוך (11) ברצוני לדעת ממה עשוי לנבוע הדבר וכמו כן לדעת האם השפעה של שתיה מרובה של מים לערך של הקראטנין כלומר שתית מים מרובה "משבשת "את ערך האמיתי של הקארטנין כמו כן אציין כי הנני סובלת מבעיה בשסתום המחבר בין השלפוחית לכליות ולכן בעת מתן שתן, השתן עולה כלפי מעלה ולכן הנני סובלת רבות מדלקות בשתן ומקפידה לשתות כ 4 ליטר ביום ולאכול חומציות אודה לתשובך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולמית
ד''ר נחום זילבר07/03/2009חלבון גבוה בשתן נובע מבעיות כגון: מחלות כליה; דלקות חוזרות בדרכי שתן וכו'.
עליך לשתות הרבה ולקבל טיפול מונע לזיהום בדרכי השתן הנובע מהרפלוקס.
יתכן, ויש קשר בין המוגלובין נמוך וחלבון בשתן. פני לנפרולוג שיברר סוגיה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד לאשכים איפה עושים?נירה04/03/2009
שלום דוקטור בעלי צריך לעבור בדיקה ואין לנו זמן לחכות לתורים הארוכים של קופת חולים. היכן אפשר לעבוד בדיקה כזאת בצורה פרטית והאם ידוע לך כמה יכולה לעלות בדיקה כזאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ
ד''ר נחום זילבר07/03/2009בכל בי"ח ומכון הדמיה פרטי באזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור פיספסת את שאלתי :) אשכיםנירה04/03/2009
כשאני ממשש את האשכים שלי הם מרגישים לי תקינים, אבל אני חייב לציין שאני מרגיש בחלק הפנימי של שקית האשכים כמו וריד שאני יכול לתפוס, יכול להיות שאני פשוט סתם חרדתי ולא זכור לי בעבר שהוא היה שם, יכול להיות שאני חופן חלק אחר של שקית האשכים? זה מרגיש כמו וריד או צינור או משהו שומני והוא נמצא בתחתית שק האשכים. האם נשמע מוכר? אין לי בעיות תפקוד או כאבים באשכים וכדומה. ברצוני לציין שאני יכול להרגיש את זה במישוש וקל לי לתפוס את זה רק כששק האשכים רפוי לגמרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ
ד''ר נחום זילבר07/03/2009יתכן ואתה חש בצינור יורה הזרע -אפידידימיס- שהיה שם מאז ומעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזקפהא'04/03/2009
שלום,אני בן 22 בריא בד"כ ותמיד הצלחתי להגיע לזקפה מלאה מבלי בעיות. מזה מס' ימים שחליתי בשפעת ואתמול לאחר שהרגשתי טוב יותר רציתי לקיים יחסי מין עם חברתי אך האיבר מין שלי לא הגיע לזקפה מלאה. היה יש קשר בין המחלה לזקפה? לציין שהמחלה לווה גם בבחילות והקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר07/03/2009בתקופה של מחלות ויראליות תיתכן ירידה בזקפה. המתן מס' ימים והכל יחזור לתיקנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בכליה ודלקת בדרכי השתןד''ר נחום זילבר04/03/2009
שלום,
לפני כחודש כאבים חזקים במותן שמאל, דלקת בדרכי השתן שלא טופלה, אולטרסאונד הראה התרחבות של כליה שמאלית ושופכן שמאלי,CT לא הראה אבן, טופלתי באנטיביוטיקה 10 ימים.
עכשיו ביצעתי אולטרסאונד נוסף בכדי לוודא שהכליה והשופכן חזרו לגודל התקין (אכן חזרו) אך ישנו גודש באיסוף.
מה זה אומר ומה יכולות להיות הסיבות?
תודה,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
דקלה04/03/2009שבדיקת האולטרסאונד בוצעה ללא שתיה מרובה כיוון שרצו לראות חזרה של כליה ושופכן לגודל רגיל. לכן כיס השתן היה ריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקלה
ד''ר נחום זילבר07/03/2009זב שההידרואורטרונפרוזיס חלפה זה סימן מעודד. כפי הנראה הייתה אבן קטנטנה שנפלטה.
מערכת מאספת גדושה עדיין יכולה להיות זמן מה. הרבי בשתיה בתקופה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שאלה בנוגע לאשכיםנירה03/03/2009
כשאני ממשש את האשכים שלי הם מרגישים לי תקינים, אבל אני חייב לציין שאני מרגיש בשקית האשכים כמו וריד שאני יכול לתפוס, יכול להיות שאני פשוט סתם חרדתי ולא זכור לי בעבר שהוא היה שם, יכול להיות שאני חופן חלק אחר של שקית האשכים? זה מרגיש כמו וריד או צינור או משהו שומני והוא נמצא בתחתית שק האשכים. האם נשמע מוכר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
נירה03/03/2009אין לי בעיות תפקוד או כאבים באשכים וכדומה. ברצוני לציין שאני יכול להרגיש את זה במישוש וקל לי לתפוס את זה, רק כששק האשכים רפוי לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האשך מעין נבלע פנימהאנונימי03/03/2009
אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל ננסה מדי פעם בעיקר בזמן האוננות שמתי לב שבאופן די שכיח אחד האשכים שלי עולה פנימה למעיין כיס כזה ולא נמצא בשק בזמן האוננות בפעם האחרונה בתנוחץ שכיבנ שניהם כל פעם בתורו אחד האשכים כל הזמן נבלע כמו שהסברתי למעלה מה לעשות והאם יש בסיס לדאגה שיש בעיה כלשהי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר03/03/2009אין בסיס לדאגה. כאשר שהאשכים נמצאים רב הזמן בשק אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור נרגעתי ועוד דבר קטן...
אנונימי03/03/2009המון תודה על העזרה הויטואלית, טוב לדעת שבמספר דקות אפשר לקבל תושבה ואישית ואצלי להירגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ריבוי ההודעות, אבל רק תהיה
אנונימי03/03/2009א) בהודעה הופתחת התכוונתי שהאשכים עולים (אגב לאן הם עולים בדיוק, סתם מתוך סקרנות, ולמה גם) כאשר האוננות הייתה בשכיבה ב) האם לגיל יש פקטור? אני עוד מעט בן 20...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד הבהרה לגבי מה שציינת
אנונימי03/03/2009כשכתבת שאם הם רוב הזמן לא עולות... התכוונת לרוב הזמן בכלליות או בזמן אוננות כי בזמן אוננות כששכבתי הן כן עלו ו"נלחמתי" להחזיר אותן לשק רוב הזמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנו
ד''ר נחום זילבר07/03/2009מקומם של האשכים בשק האשכים.
קורה ובאירועים שונים ובזמן שונה האשך עולה ולאחר מכן יורד. לא קשור לתנוחה או לאירוע הספציפי שכתבת עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לאחר שפיכהערן03/03/2009
דוקטור שלום, בזמן האחרון אני סובל מגזים לאחר שפיכה שגורמים לכאבי בטן נוראיים.. האם הדבר נורמלי ? איך אפשר לגרום לכך שלא יהיו גזים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר נחום זילבר03/03/2009לא מוכרת לי תופעת הגזים לאחר שפיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תרבית זרע - דחוף!לילך03/03/2009
שלום רב! אנחנו זוג בשנות ה-30, אשר נמצאים כרגע בתחילתם של טיפולי פוריות. במסגרת ההכנות להזרעה השניה התגלו לויקוציטים מרובים בדגימת הזרע של בעלי (שלא היו בדגימות קודמות!) ולכן הוא נשלח לביצוע תרבית זרע. בתרבית הראשונה שביצע התקבלה תרבית חיובית עם סטרפטקוקוס וירידנס וסטפילוקוקוס הימוליטיקוס, הרגישים שניהם לפנצילין. לאחר קבלת תוצאות התרבית קיבל בעלי טיפול באוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 10 ימים. עפ"י הוראות הרופא שלי ביצע בעלי תרבית זרע חוזרת כ-3 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה. בבדיקה זו התקבלו התוצאות הבאות: מתגים גרם שליליים, Staphylococcus haemolyticus. מה משמעות התוצאות? האם האנטיביוטיקה לא הצליחה לחסל את החיידק השני אלא רק את הסטרפטקוקוס? האם יש צורך לדאוג או לפנות לטיפול ספציפי יותר? האם נוכחות חיידק זה מפריעה להמשך טיפולי הפוריות (כרגע רק הזרעות, אך בהמשך אם לא נצליח - IVF)? בינתיים, עוד לפני קבלת תוצאות התרבית קיבל בעלי סבב נוסף של אנטיביוטיקה למשך 7 ימים, ליתר ביטחון כי עמדנו לעשות הזרעה נוספת, שלא יצאה לפועל. האם יש צורך בתרבית זרע נוספת? לתשובתך אודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד''ר נחום זילבר03/03/2009נוכחות זיהום בזרע יכולה להפריע בתהליכי ההפריה.
אחרי גמר האנטיביוטיקה הנוכחית יש לבצע אחרי כשבוע בדיקת זרע ולראות האם יש לויקוציטים ו/או חיידקים בתרבית הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)