מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פורומים לגברים עם היפוספדיאסרן13/02/2009
היי, אני בחור בן 24 ונולדתי עם היפוספדיאס. בגיל 3 עברתי ניתוח שהצליח באופן חלקי והמליצו להוריי בזמנו לבצע ניתוח נוסף, מה שלא קרה. כיום אני מתלבט לגבי ניתוח כזה. יש לציין שלא נראה לי שיש בעיה רצינית מלבד הבעיה האסתטית. אני מאוד מעוניין לשמוע על התמודדויות של גברים אחרים עם הבעיה, על החלטותיהם אם לבצע ניתוח ועל תוצאות של ניתוחים (הבנתי שהתוצאות לא תמיד משביעות רצון ולעיתים יש כל מיני סיבוכים). חיפשתי וחיפשתי באינטרנט ומצאתי רק פורומים של אמהות על ילדיהן, מה שלא עונה לצרכיי. אני מתאר לעצמי שזה נושא מאוד מביך, ובכל זאת נראה לי מאוד חשוב קיומו של פורום כזה. האם אתה, בתור אורולוג, או מישהו מעמיתך מכיר פורום שכזה? (אסתפק אפילו בפורום בינלאומי אם באמת לא קיים שום דבר כזה ישראלי). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר נחום זילבר17/02/2009א. איני מכיר פורום של היפוספדיאס במבוגרים
ב. רב הגברים שבעייתם אינה פונקציונלית אלא אסתטית חזותית בלבד אינם עושים דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאבי13/02/2009
שלום אני בן 15.5 ויש לי הבדלים בגודל האשכים וגם בצורה. אני הבחנתי מזה כבר מגיל 12 אך לא ייחסתי לזה חשיבות והאשך שלי גדל בהרבה מאז וזה הדליק לי נורה אדומה. אשך ימין גדול בהרבה מאשך שמאל ויש הבדלים גם בצורה. {אין כאבים או משהו} הטור שלי לאורולוג הוא בעוד כחודש והייתי מעוניין לדעת מה זה? מה ההשלכות? האם זה מסוכן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר17/02/2009יתכן, ומדובר ב"מים" סביב האשך-הידרוצלה. אם זה נמשך זמן רב וגדל בהדרגה-כדאי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמוניתמ.12/02/2009
שלום, אני בן 36. סובל מזה כחודש וחצי מכאבים באיזור הגב התחתון, הבטן התחתונה ואיזור המפשעה. בבדיקת אולטרהסאונד נמצאה ערמונית מוגדלת 28 סמ"ק. הכאבים פחתו עם הזמן וכעת כואב לי בגב התחתון בלבד ורק אחרי עמידה במקום ממושכת (שמתי לב שאחרי כ 20 דקות מתחיל לי הכאב). לפעמים הדבר מלווה במעט בחילה. בתחילה הכאבים היו במשך כל היום. כל בדיקות השתן , הדם , הכליות (אבנים), בקע, לא העלו דבר. האם ניתן לייחס התופעות לדלקת כלשהי במערכת השתן שאינה מתגלה בבדיקות הרגילות? איך מגלים דלקת ערמונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר17/02/2009בד"כ דלקת הערמונית קשורה להפרעות במתן השתן או אי נוחות באזור הרקטום או צריבה והפרעות במגע המיני. התאור שנתת של כאבים בגב תחתון בזמן עמידה ממושכת מצדיק בירור אורטופדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתןשלמה12/02/2009
השתן שלי מתפזר לשתי זרמים ונפרד לגמרי בעת זקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלמה
ד''ר נחום זילבר12/02/2009לא מוכר לי מצב של שתן בזמן זקפה. פנה לרופא שיבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן
ישראל16/02/2009לא התכוונתי שאני משתין בזקפה אלא שלאחרי זקפת בוקר לדוגמא אז הזרמים של השתן נפרדים לגמרי. ואני שואל האם זה לא פגיעה בפוריות ומה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישראל
ד''ר נחום זילבר17/02/2009יש לבדוק האם ישנם 2 פתחים ואז לטפל בנושא. לא צריכה להיות פגיעה בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן חזקאיתי12/02/2009
שלום תקף אותי כאב בטן חזק מאוד ולא היו שירותים בסביבתי, נאלצתי להתאפק ועקב ההתאפקות ברח לי זרע (בכמות גדולה) האם תוכלו להסביר לי מה קורה לי? זה קורה לי כבר פעם שניה!!!(בהפרש של שנים) אני בן 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
ד''ר נחום זילבר12/02/2009יתכן ולחץ הצואה באזור התחתון של מערכת העיכול על אזור הערמונית ושלפוחיות הזרע גרם לך לבריחת זרע. השתדל לא להגיע למצב של עצירות והתאפקות ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן מתוך שינהירון11/02/2009
שלום הנני בן 37 מזה כחודשיים סובל מבריחת שתן מתוך שינה. במהלך היום אין לי שום בעיה ,אני נותן שתן רגיל וגם בבוקר אבל כל לילה מתחיל הסיוט למרות שאני נותן שתן לפני שאני נכנס למיטה,אני קם לפחות פעמיים לתת שתן באמצע הלילה,אבל ברובו אני מתעורר במהלך הלילה ומוצא את התחתונים רטובים ולפעמים אף את הסדין אני מחליף לפחות בין 2 ל-3 תחתונים מדי לילה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר12/02/2009התיאור שנתת מצדיק פניה דחופה לרופא אורולוג על מנת לבדוק, לאבחן ולהתחיל לטפל בהקדם. אל תזניח!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אורופלומטרי מורכבת אורודינמיקאלמוני11/02/2009
עברתי בדיקת אורופלומטרי והיא הייתה לא תקינה ומבקשים ממני לעבור עכשו אורופלומטרי מורכבת אורודינמיקה,נאמר לי שיכול להיות שאצטרך ניתוח,אני חרד מהבדיקה כיצד ניתן לקבל או לקרואחומר בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמוני
ד''ר נחום זילבר12/02/2009לאחר שעברת בדיקה ראשונה שנמצאה לא תקינה. השלב הבא הוא בדיקה שנקראת אורודינאמיקה. אין מה לפחד ממנה- היא לא נעשית בהרדמה.
ולא בהכרח יגידו לך לעשות ניתוח בעקבות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך ובאיזור הבטן (בצד)אבי11/02/2009
שלום ד"ר . יש לי וריקוצלה דרגה 3 באשך השמאלי וציסטה בראש האפידידימוס השמאלי ואני אמור לעבור ניתוח בעוד כשנה בערך , לפני 3 שבועות התחיל לי כאבים באשך כאבים יומיומיים מציקים כמו שלא היו לי . כאבים והרגשה מציקה גם בצד שמאל וימין של הבטן ה-U.S האחרון שעברתי הוא בתאריך 21.10.2007 האם מאז עלול הנזק לגדול וכתוצאה הכאבים שלי יתגברו לכאבים יומיומיים . ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר12/02/2009איני נביא ואיני יודע מתי הכאבים יהיו פעם נוספת. לא ברור לי מדוע שיש לך וריקוצלה דרגה 3 אתה מחכה שנה לניתוח?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי תחושה בקצה הפין, (אבל בתוכו)יואב11/02/2009
כאילו אני מטפטף לי שתן. זה מין זמזום בצינור הפנימי. אני מקיים יחסים רק עם אשתי ועל כן לא סביר שנדבקתי במחלת מין. אני בן 41, בריא בסך הכל. האם זה דורש בדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר12/02/2009בצע בדיקת שתן כללית לשלול זיהום בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית מבנה פין ?ע'10/02/2009
יש לי בעיה שנמשכת זמן רב ולא טיפלתי בה עד היום אני בן 39 הבעיה היא שבמצבים מסויימים ובעצם ברוב הזמן הפין שלי מקבל עיוות החלק התחתון בחיבור לגוף רחב (עבה) יחסית , מעל כ-2.5 ס"מ הוא נהיה צר (בצורה ממש מוגזמת) ואח"כ עבה שוב המצב קורה לעיתים במצב מנוחה, שהפין מקבל קושי מסויים אבל אין זיקפה וכאשר יש זיקפה בשלבים הראשונים שלה, בעת גירוי ראשוני ודי בהמשך לבסוף כאשר הפין מגיע לזיקפה מלאה בד"כ המבנה נראה תקין והעיוות נעלם כלומר הוא עבה באופן ניכר לכל אורכו לעיתים עדיין רואים גם בזיקפה מלאה את העיוות שמעתי על מחלת פיירוני ואני חושש שבזה מדובר יש עיצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע'
ד''ר נחום זילבר12/02/2009פין בצורת "שעון חול": אם בזמן שקפה מלאה הוא מתמלא לכל אורכו אזי הבעייה קלה. אולם אם נשאר באותה צורה בזקפה- זה אומר שישנה פגיעה באזור כלי הדם והמעטפת במרכז הפין. לא ניראה שזה מחלה על שם פירוני, כי זה באותו מצב משך זמן רב וללא הידרדרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ע15/02/2009בד"כ בזקפה מלאה המצב תקין - מה זה אומר בעיה קלה? לפעמים אחרי זקפה יש קטע צר באמצע ולעיתים נדירות מאוד זה גם בזמן זקפה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע
ד''ר נחום זילבר17/02/2009כן. אם בזקפה מלאה המצב תקין, אזי הבעיה קלה ואינה מצריכה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ספרמטייםשימי10/02/2009
שלום עברתי ניתוח לקשירת ורידים ספרמטיים ברצוני לשאול מתי ניתן לקיים יחסי מין לאחר הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימי
ד''ר נחום זילבר12/02/2009חודש עד שישה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על הפיןרם10/02/2009
שלום ד"ר, יש לי צלקת עגולה בגודל 5מ"מ על עטרת הפין שהופיעה כנראה עקב זיהום. נוצר פצע כמו פרונקל שהתיבש. צבע הצלקת אדום ולא מגרד ובמגע הוא די קשה(כמו כדור קטן שקוע בעטרת). האם יש דרך להעלים את הנגע הזה ללא סימנים? מבחינה ריגשית הדבר מפריע לי מאוד בתיפקוד המיני . תודה רם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רם
ד''ר נחום זילבר12/02/2009פנה לדרמטולוג אולי בעזרת משחה יהיה ניתן להעלים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה מעל אשך ימיןאנונימי09/02/2009
שלום, מזה שלושה חודשים יש לי גולה מעל אשך ימין, דבר אשר גורם לאי נוחות ומלווה בכאבים. הגולה מחוברת לאשך. לא נעה בבית האשכים חופשי. איזה בדיקות יש לבצע? מה זה יכול להיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר נחום זילבר12/02/2009בדיקה על ידי אורולוג- יתכן ומדובר באפידידימיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה תכופה עם כאבים בבטן התחתונהדני09/02/2009
שלום, לאחרונה יש לי צורך תכוף בהטלת שתן תוך כדי כאבים בבטן התחתונה. בבדיקת שתן התרבית יצאה שלילית. אין לי דם בשתן וכן אין הרגשת שריפה תוך כדי מתן שתן. ביצעתי בדיקת PSA עם תוצאה נורמלית של 0.48 (לפי דעת האורולוג שלי). בדיקת אולטראסאונד שביצעתי הראתה ש: כליות במבנה וגדל תקין ללא אבנים או חסימה. כיס שתן תקין ערמונית במשקל 11 גרם לאחר התרוקנות, שארית שתן של 8 סמ"ק. 1. ממה יכולה לנבוע הבעיה (משום שלפי תוצאות בדיקת השתן זוהי לא דלקת וכן לא בעית ערמונית מוגדלת)? 2. אילו בדיקות אדרש לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה? שמעתי על אפשרות של בדיקות לא נעימות שאולי אצטרך לעשות ואני מקווה שלא אצטרך לעבור בדיקה מעין זו (כמו החדרת צינורית דרך חריץ איבר המין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר12/02/2009תכיפות בשתן עם כאבים בבטן כשכל הבדיקות תקינות- זה מעט מוזר.
יתכן שזה שני דברים שאינם קשורים ביניהם. פנה לכרורג שיבדוק את הבטן וברר לעצמך האם התכיפות הופיעה בהקשר של בעייה לא רפואית שהתעוררה לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטת קטנה של בשר באבר המיןאלון09/02/2009
שמתי לב לבליטה בשר קטנה כזו במרכז האבר זה לא כואב או מפריע פשוט רוצה לדעת מה זה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר נחום זילבר12/02/2009גש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)