מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבדיקת שתן התבררו התוצאות הבאותדודי26/01/2009
שלום, בבדיקת שתן התבררו התוצאות הבאות Erythrocytes - 25 Leucocytes - 100 חריגה גדולה מהמותר. מה המשמעות? ממה זה נובע או למה זה עלול לגרום? איזה בירורים נוספים יש לעשות? אודה עלת שלובה מפורטת תודה, דודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר נחום זילבר27/01/2009לפי הכתוב. יש זיהום קל בשתן. בצע תרבית שתן והרבה בשתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיקסון. ביופסיה.אודי25/01/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7 (עכשיו 3.3) ו- PSA F/T בין 17% ל- 31% (עכשיו 26%), בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק עם הסתיידויות, כנראה גם דלקת ערמונית, ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. שאלותיי הן: 1. האם לקחת פרמיקסון וכמה והאם לשלב עם הפרמיקסון אנטיביוטיקות, איזה וכמה? 2. הוצעה לי ביופסית ערמונית, ומשביקשתי לשלב באותו הליך ביופסיה גם ביופסיה לזיהוי אנטיביוטיקה ספיציפית לזיהום שלי, נאמר לי שלא אפשרי, דבר שלא נראה לי הגיוני. היכן אוכל לבצע ביופסיה משולבת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודי
ד''ר נחום זילבר27/01/20091. למה פרמיקסון? האם יש הפרעות במתן שתן על רקע של הגדלת הערמונית? אם יש דלקת תמשיך באנטיביוטיקה.
2. למה בכלל צריך ביופסיה? לא מוכרת לי ביופסיה לזיהום ולזיהוי אנטיביוטיקה?! לכן זה נראה הגיוני מה שנאמר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות..
אודי27/01/2009מספר ההשתנות והכמות לכל השתנה השתפרו אך עדיין השתנה חצי שעה אחרי כמעט כל שתיה. קם בלילה פחות 0-2 פעמים. התמעטו הטיפטופיפים בסוף כל השתנה אך קיימים. מיחושים והקרנתם פחתו אך עדיין, לויקוציטים בזרע ירדו אך עדיין. (01.2009)US בטן: "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3.0X4 כ- 56 סמ"ק ומסויידת, עם לחץ על ריצפת השלפוחית..". לא הצלחתי לקבל הפנייה לקופ"ח מכבי לתרבית נוזל ערמונית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לחיידק הספציפי, האם אתה יכול לתת לי הפניה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודי
ד''ר נחום זילבר03/02/2009איני יכול לתת לך הפניה. אולם, קיבלת אנטיביוטיקה המתאימה לזיהום בערמונית ובזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
אודי07/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעים25/01/2009
שלום, קיבלתי תוצאות תרבית זרע שעשיתי - לא נמצאו חיידקים אבל רשום בסעיף של Bacterial culture "פלורה של העור". מה זה אומר? האם/איזה טיפול עליי לקבל? האם זה פוגע באיכות הזרע? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים
ד''ר נחום זילבר27/01/2009אינך צריך לעשות דבר. זה לא פוגע בזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל???דותן25/01/2009
שלום. רציתי לשאול מה ההבדל בין ניתוח לתיקון עקמת לבין ניתוח לסיבוב הפין? האם בניתוח לסיבוב הפין, יורד כסנ"מ מהגודל כמו בניתוח לתיקון עקמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דותן
ד''ר נחום זילבר27/01/2009כן. פחות או יותר אותו שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה חשובהדותן25/01/2009
אני יודע שזאת שאלה קצת כוללת. רציתי לשאול איפה כיום בארץ כיימת המרפאה הטובה ביותר לניתוחים בתחום שחזור צלקות באיבר המין ותיקון היפוספדיס למבוגר? אני יודע שעושים זאת ברוב המרכזים הגדולים אך אשמח לקבל ממך הצעה ספציפית של מקום או מומחה שמתמחים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דותן
ד''ר נחום זילבר27/01/2009לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך נכנס פנימה בזמן זקפהאני25/01/2009
שלום, בזמן זקפה קרוב לגמירה האשך הימני שלי כאילו נכנס פנימה ונעלם (מרגישים בשק האשכים רק אשך אחד - השמאלי). כמה דק' אחרי הגמירה הוא יוצא בחזרה החוצה לשק ואני פשוט מרגיש את זה.. ניסיתי גם כדי לזרז את היציאה שלו בחזרה ללחוץ קצת על המפשעה (הרגשתי שהוא עלה למעלה) וככה הוצאתי אותו במהירות.. האם זה תקין ? יש מה לדאוג ? מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר נחום זילבר27/01/2009יתכן וישנה "טבעת" פתוחה במפשעה המאפשרת תנודה של האשך. פנה לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באורטרורד25/01/2009
שלום. לפני 4 שנים כרתו לאבא שלי כליה בשל ממצא סרטני, כיום יש לו חסימה באורטר ולכן הוא נמצא עם נפרוסטום. עשו לו ציטואורסקופיה וגילו שהחסימה נובעת מגידול. איזה גידול נפוץ באזור האורטר? האם הוא שפיר או סרטני? מה ניתן לעשות במקרה זה? (יש לו רק כלייה אחת) והאם גידול זה שולח גרורות ואם כן אז לאילו מקומות? אשמח לקבל תשובה וידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד''ר נחום זילבר27/01/2009בדרך כלל זה לא גידול שפיר.
צריך להחליט אם ניתן לכרות את הגידול ממקומו מבלי לפגוע בשלמות האורטר.
בדרך כלל הגרורות באם ישנן זה לאזור המקורב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתשובה לשאלתך אכן עשיתי usמשה24/01/2009
שלום ד''ר לפני כמה ימים שאלתי אותך על קשר בין וריקוצלה לאיפוטנציה אמרתה לי שאין קשר (אני בן 22 ליפני כשבועיים החלו לי כאבים חזקים באשך השמאלי ובבטן תחתונה מאז הכאבים באים והולכים וכבר לא כול כך חזקים אבל מאז חלה אצלי ירידה חדה מאוד בצורה מיידת בחשק המיני אני אדם בעל בטחון עצמי וניסיון מיני לא קטן לכן אני סבור שהבעיה לא פסיכולוגית )בתשובה לשאלתך עשיתי us ומהבדיקה שללו וריקוצלה ואמרו שיש לי צ'יסתה באשך חוסר החשק לא נעלם וזה מפחיד אותי נורא בבקשה אני מאוד אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להבהיר
משה24/01/2009חשוב להבהיר מאז שהכאבים החלו גם שאני לבד אין לי חשק זאת אומרת אני לא מגיע לזקפה גם שאני מנסה לאונן וגם זקפת הבוקר נעלמה!! מה שמחזק אצלי את התחושה שהבעיה לא פסיכולוגית בחודשיים האחרונים שליפני הכאבים הייתי מבצע יחסי מין וגם מאונן בתדירות גבוהה מכפי שהייתי רגיל , בין 3-5 ביום חוץ מיזה תמיד הייתי אדם מאוד מיני אם חשק גבוה מהממוצע היה לי קשה מאוד להעביר יום בלי סיפוק מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר נחום זילבר27/01/2009אם אין וריקוצלה ב US בלתי אפשרי שיש לו קשר לבעיות שציינת.
לפי התיאור שכתבת הייתי ממליץ שתעשה בדיקות הורמונאליות בדם ותפנה לאנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה לאחר כריתת ערמוניתיערה24/01/2009
שלום, בעלי עבר לפני שנה כריתה רדיקלית של הערמונית בעקבות סרטן. מאז הניתוח אין לו זיקפה וגם החשק המיני נפגע. במשך השנה קיבל טיפול הורמונלי והקרנות. כרגע יש הפוגה במחלה. מה ניתן לעשות בנושא הזיקפה?החשק המיני? נשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול יעיל באימפוטנציה
ד''ר נחום זילבר26/01/2009קראי מאמר בשם "סרטן הערמונית בחדר המיטות" שהתפרסם בחדשות וואלה ב4/2008 וזה יענה לך על מרבית השאלות (דרך גוגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיערה
ד''ר נחום זילבר03/02/2009אני מקווה שהמאמר יעזור לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P,S.A ד"ר זילבריורם24/01/2009
ביצעתי בדיקת P. S. A. התוצאה היתה 0.81 האם זה מצב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יורם
ד''ר נחום זילבר27/01/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע עם שני צבעים... עזרה בבקשהדודי24/01/2009
מאז שאני זוכר יש לי שפיכה הכוללת שני צבעים באותה הכמות. אחד ממש לבן ואחד צהבהב טיפה. כאילו כל אחד נוצר באשך נפרד. הצבעים נפרדים ובערך באותה הכמות. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר נחום זילבר27/01/2009בצע בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולמור24/01/2009
האם זה בסדר לפעמים שאני מאונן אז באותו יום בלילה יש לי קרי לילה? כי הגוף בדרך כלל אמור לנוח לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר נחום זילבר27/01/2009זה יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפטוף סופיאתי23/01/2009
שלום דוקטור נכבד, כמעט בן 53 בריא, ללא כל בעיות רפואיות ולא נוטל תרופות. מעולם לא היו בעיות בדרכי השתן. לאחרונה, בסוף השתנה יש טפטוף סופי שמכתים את התחתונים ולפעמים אפילו את קדמת המכנסיים. אין קושי בהטלת השתן. אין כאב או כל תלונה נלווית. אין הפרשה. אין הגברה בתכיפות מתן השתן ואין השתנה ליילית. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר27/01/2009להיבדק ולשלול הגדלת ערמונית אם או בלי שארית שתן גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpk ו emgאלמוני23/01/2009
הידיים שלי היו אדומות כחולות הלכתי לרופא משפחה הוא אמר שזה שווה בדיקה עשיתי בדיקת שתן לראות אם יש דם יצא תקין עשיתי בדיקת דם לראות אם יש בעייה בקליות יצא תקין הידיים שלי לא כחולות {יכול להיות שזה היה מהקור} ושעשיתי בדיקת דם כללית זה הראה שcpk ו emg גבוהים ולפעמים אני מרגיש את הזרימה של הדם ביד ונראה לי שהם מעט רועדות ולעיטים הם שוב כחולות שאני מרים את היד זה רגיל {הצבע} ושאני מוריד זה נהיה אדום,{דרך אגב הלכתי לאורטופד הוא אמר שזה לא משהו בשרירים אלא אולי בשרירים העצביים. יש לי תור עוד מעט ואני לחוץ אז הייתי רוצה לדעת מה ההשלכות של זה אם זה יוצא גבוה בבדיקה. והאם יש לי ממה לחשוש לפי מה שאמרתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *שכחתי לציין אני עושה כפיפות שמיכה
אלמוני23/01/2009ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.
ד''ר נחום זילבר27/01/2009התיאור שנתת מתאים לתופעה שנקראת רנו. פנה לרופא נוירולוג.
אין מה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטיטיסגד23/01/2009
מדוע אני מוצא מספר רב של רופאים וגם רופאים בכירים ומנהלי מחלקות אשר לא מוכנים כלל לטפל במחלה שלנו? מדוע יש הכחשה של המחלה ואנו נשלחים לפסיכיאטר? מה דעתך על כך דוקטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדי
ד''ר נחום זילבר27/01/2009איני מכיר רופאים שלא מוכנים לטפל. ולא שמעתי על הכחשת המחלה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)