מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PSAדורון15/03/2009
..בדיקת דם ל- PSA לאחר ארוחת בוקר מלאה.. לא צמתי (משום שלא היה כתוב בהפניה כמו שכותבים לטריגליצרידס). האם בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
ד''ר נחום זילבר16/03/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיו ת בנוזל זרעאבי15/03/2009
שלום, אני בן 26 מצב כללי בריא. בשבועיים האחרונים אני מגלה שנוזל הזרע שלי בצבע חום בהיר בנוסף לצבע החריג יש גם מעין גושים צמיגיים בגודל של כ- 2 מ"מ בצבע חום. מה זה לעזאזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר16/03/2009יתכן שמדובר בזיהום בזרע. אולם יתכן ואתה סובל מהמטוספרמיה-דם בזרע פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים.monosodiom15/03/2009
התחלתי לצאת עם מישהי לפני כמה חודשים והתארסנו. מאז הפגישה החמישית או השישית התחלתי להרגיש כאבים באשכים אחרי הפגישות עמה, לפעמים מדובר באשך ימין ולפעמים באשך שמאל ולפעמים בשניהם. ברוב המקרים הכאב נעלם לאחר כמה שעות של שינה ובמקרים קיצוניים הכאב נמשך גם בבוקר וחולף. כשאני נפגש איתה יש לי זיקפה פה ושם, וברוב המקרים הזקפה מלווה בהפרשת טיפות נוזל מאיבר המין (איני יודע אם מדובר בזרע או שתן). יש לציין שלא שכבנו ולא נגענו אחד בשני (זוג דתי). האם מדובר בדבר שצריך להדליק לי נורה אדומה? בתודה מראש, ויישר כחך על עבודת הקודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונו
ד''ר נחום זילבר16/03/2009להיפך-זה אומר שהמערכת שלך מתפקדת היטב.
יש לך מה שנקרא בשפת העם "כאבי ביצים" כתוצאה מגירוי מיני שלא הגיע לפורקנו.
בהצלחה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בונותדודי14/03/2009
שלום אני בחור בן 33 נשוי פלוס אחד אני מקיים יחסי מין באופן רגיל פעמים בשבוע בממוצע מזה הרבה שנים לפני כשבוע לא הייתה לי זיקפה מלאה בעת קיום יחסי מין והייתה שפיכה מהירה יחסית לא התייחסתי ברצינות אחרי כמה ימים כשניסיתי לקיים יחסים שוב לא הצלחתי , (יש לי שינויים בהרגלי מתן השתן (אני משתין לעיתים תכופות בכמויות קטנות יחסית וקצת צורב ) שאלתי מהי הסיבה ? ואם אכן זה בגלל זיהום כלשהו בדרכי השתן , האם יש השפעה בין הזיהום על האונות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר נחום זילבר16/03/2009יתכן שעכשיו ישנו תהליך דלקתי בדרכי השתן כולל הערמונית ולכן מופיעים שינויים בזקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דראסטית בזיקפה לאחר ניתוחד.14/03/2009
שלום רב ד"ר נחום זילבר לפני כ שנתיים עברתי ניתוח לקריתת טחורים PPH . ניתוח זה בוצע בהרדמה של חצי גוף , הרדמה מהאגן מטה . באופן עיקבי כמות ועוצמת הזיקפה ירדה באופן דרסטי לאחר הניתוח עד שבקושי יש לי זיקפה . שזה קורה היא חלשה וחולפת מהר . שמתי אף לב שבאופן רצוני אינני יכול אפילו לכווץ את הפין או שק האשכים. רציתי לדעת כיעוץ ראשוני מה דעתך ע"פ הנתונים הנ"ל . אוסיף גם שבמסגרת עבודתי אני יושב שעות ארוכות . האם ההרדמה , הניתוח עצמו הפוגע בכלי דם , הישיבה המרובה , פגיעה עצבית , הגורמים לכך ??? תודה רבה על כל עצה ועזרה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד
ד''ר נחום זילבר16/03/2009לא נראה שיש קשר לכריתת התחורים או להרדמה. זה תהליך שהתרחש במקביל לתקופה שעברה מאז הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ווריקוצלה - קשירת וריד זרעotto14/03/2009
ד"ר שלום. אני עברתי לפני כשבוע ניתוח ווריקוצלה - קשירת וריד זרע שמאל. שאלתי היא, כמה זמן לאחר הניתוח אפשר כבר לקיים יחסי מין מבלי להתפתל מכאבים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטו
ד''ר נחום זילבר16/03/2009בין 3-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקט מיני ראשוןaki14/03/2009
שלום ,אני בחור צעיר בן 25 ובעל תפקוד מיני רגיל לגמרי למעט הפעם הראשונה שלי עם בנות,בכל מפגש מיני ראשוני אני מרגיש אותו דבר ,יש לי בטחון עצמי סביר בהחלט הכל כשורה רק שאנני מצליח להגיע לזקפה מלאה והדבר גורר את עצמו כבר כמה שנים בכל פגישה ראשונית עם בת זוג,אני נלחץ מלהביך את עצמי וזה כמובן מלחיץ יותר,,לאחר החוויה הראשונה הכל חוזר למצב רגיל ותפקוד מלא וקבוע אך הפעם הראשונה פשוט עוצרת אותי מלהכיר עוד בנות. -האם זה יכול להיות קשור לכך שכשאני מתגופף לפני האקט המיני יש כבר הפרש מסוימת של זרע אם כי אין שום תחושת אורגזמה לכן אני מסיק שזאת אינה שפיכה מוקדמת .. אשמח לכל פיסת עיצה ומידע ,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקי
ד''ר נחום זילבר16/03/2009האירועים שאתה מתאר מופיעים אצל בחורים צעירים רבים בפגישות הראשונות.
ישנה דליפת נוזל מהפין (זה לא זרע), ישנה זקפה מוחלשת, ישנה חרדה עצומה ומהפעמים הבאות הכל הולך ומשתפר מעצמו. היה בטוח בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאבי13/03/2009
האם הבדלים בגובה האשכים סותר הידרוצלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר16/03/2009אין קשר בין הגובה להידרוצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הניתן לדעת מCT בטן על מצב הערמונית?בראל12/03/2009
האם ניתן משני CT בטן אשר בוצעו לעניין אחר שכבר פתור (לפני כשנה ולאחרונה) ללמוד על מצב הערמונית - גודל ושינוי, הסתיידויות, לחץ על שלפוחית השתן, מצב דלקתי, האם קיימת ממאירות, ועוד..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בראל
ד''ר נחום זילבר16/03/2009לא. פרט לגודל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיותם12/03/2009
קרה לי כבר כמה פעמים שאחרי אוננות יש לי כאבים בצד שמאל באזור המפשעה והבטן התחתונה במשך כמה שעות עד שזה נרגע בדרך כלל אחרי שינת לילה זה נרגע הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותם
ד''ר נחום זילבר16/03/2009יתכן וזה נובע ממתיחה של צינור יורה הזרע בזמן פליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהבראל12/03/2009
1). האם בתוצאות ביופסיה טרנסרקטלית מונחית אולטראסאונד יאמרו לי בנוסף לעניין העיקרי גם האם יש לי דלקת בערמונית (ומה עוד אומרים בממצאים)? 2). כמה זמן נכון לחכות לאחר הביופסיה כדי לחזור על בדיקת PSA? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בראל
ד''ר נחום זילבר16/03/20091. ניתן לראות אם ישנם אזורי דלקת וגם ממצא של גידול.
2. כעבור 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגודל האשכיםא12/03/2009
שלום, ד"ר. אני בן 25 וחצי ועשיתי בדיקת אולטרה-סאונד בעקבות וריקוצלה בצד של האשך השמאלי. בבדיקה בדקו גם את גודל האשכים. בממצאים רשמו ששני האשכים בגודל ובמרקם תקינים. בתצלומי ה- US רשומים הגדלים של כל אחד מהאשכים. אשך ימין: 3.87 על 2.38. אשך שמאל: 3.88 על 2.07. לא היה רשום נפח האשכים אך בחישוב לפי נפח אליפסה יוצא שנפח אשך ימין הוא 11.5 סמ"ק ואשך שמאל הוא 8.7 סמ"ק. עד כמה שהבנתי הפרש תקין בין גודל האשכים הוא עד 20% הבדל, אך במקרה שלי ההבדל הוא של כ- 25%. האם זה עדיין נחשב תקין ? בנוסף, האם נפח האשכים תקין ? במיוחד אשך שמאל, כי בתוצאות הבדיקה נכתב שהגודל תקין אך הוא נראה לי קטן וגם ההפרש בין גדלי האשכים לא נראה תקין... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר16/03/2009לפי תשובת ה US האשל השמאלי קטן יותר-דבר המתאים קלינית לוריקוצלה באותו הצד.
לדעתי ניתן לזהות זאת בזמן בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת PSA מתוספים או משהו אחר? תודהדורון12/03/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7, ו- PSA F/T בין 17% ל- 31%. בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 56 סמ"ק עם הסתיידויות. גם דלקת ערמונית - ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. בחודשיים האחרונים - כשמאז PSA 3.31 ו- F/T 26% - לקחתי יום יום PROSTA GUARD (המכיל דקל ננסי, תמצית זרעי דיעת, תמצית פיגאום, תמצית כורכום, פרחי צבר, תמצית סרפד, ליקופן, אבץ, סלניום, ויטמין D2), וכמוסות נוספות של דקל ננסי, ליקופן, רימונים ןחמוציות - ואז קפץ ה- PSA ל- 4.41 (עלייה של 1.00 בחודשיים האחרונים בהם לקחתי את התוספים) וירד ה- F/T ל- 23%. אני מודאג.. האם יתכן שה- PSA קפץ בגלל התוספים? מה לעשות הלאה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת ד"ר..
דורון13/03/2009היכן אוכל לבצע בדיקת תרבית נוזל ערמונית כדי לזהות את החיידק מחולל דלקת הערמונית(סימפטומי דלקת, לויקוציטים בזרע, נלקחו אנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס, PSA מתנדנד) - במערכת הציבורית (האורולוג בקופ"ח לא נוטה לתת הפניה לתרבית נוזל ערמונית) ובאופן פרטי (היכן וכמה יעלה)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון
ד''ר נחום זילבר16/03/2009לא מבוצעת תרבית נוזל הערמונית.
בד"כ התוספים לא צריכים להעלות את רמת ה PSA. המשך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמונית כרוניתמשה12/03/2009
שלום, אני בן 35 מזה מספר שנים אני סובל מזרם שתן חסימתי. בבדיקת UT נמצא: כליות גודל וצורה תקינה(אורךכליה ימנית 11 ס"מ ושמאלית 10 ס"מ)אין הידרונפורזיס. אגן הקטן קיבולת תקינה דפנות סדירים. שארית שתןלאחר התרוקנות 40 סמ"ק. בבדיקה אורודינמית - עקומת שתן שטוחה peak flow rate 4 ml/sec ave flow rate 2 ml/sec. voided vol 193 ml בזמן האחרון אני סובל מדקירות ואי נוחות באיזור הרקטום. בבדיקות דם שבצעתי מדי שנה הכל תקין פרט לרמת RBC שעולה בעקביות (בשנת 2007 - 5.66 בשנת 2008 - 5.72 בשנת 2009- 5.92). בכל בדקות השתן שבצעתי לא נמצאו זיהומים כמו כן PH =5 האם לדעתך מדובר בדלקת ערמונית כרונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר נחום זילבר16/03/2009השורה הראשונה שכתבת היא הנכונה. בעיקר לאור כל התשובות שציינת בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח נסביטאברהם11/03/2009
האם לאחר ניתוח נסביט הפין נשאר בגודל הנוכחי לכל החיים? מה הסיכויים שהוא יחזור לעקמת ? כמה זמן החלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אברהם
ד''ר נחום זילבר16/03/2009בד"כ יש קיצור וכך זה נשאר.
החלמה תוך מס' שבועות. בד"כ אין חזרה של העקמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסביט
אברהם19/03/2009עברתי שלשום ניתוח נסביט..הניתוח לא בוצע באזור הברית אלה באמצע האיבר מין משני צידיו (מקדימה ומאחורה)..האים הגיוני שחזר התחושה באיבר חוץ מבכיפה?(החלק העליון) ושם לא מרגישים שום תחושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאברהם
ד''ר נחום זילבר20/03/2009ניתוח זה מתבצע תמיד במקום שציינת. התחושה תחזור כפי הנראה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)