תגובות בין תרופתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובות בין תרופתיות
    דנה
    07/02/2012

שלום רב,
    בחודש האחרון התחלתי טיפול באטורווסטטין עקב כולסטרול גבוה. ללא קשר חליתי בשבוע האחרון בסטרפטוקוק ועלי לקחת אנטיביוטיקה פו-רפא למשך 10 ימים.
    שאלתי היא האם ניתן לשלב בין התרופות או שעלי להפסיק את הטיפול בטטינים למשך תקופת האנטיביוטיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות - תגובה

אילן ללבניקוב
    07/02/2012

יעל שלום רב,

למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין התרופות הנ"ל.
    בכל מקרה, כאשר נוטלים תרופות להורדת הכולסטרול מומלץ לקחת את האנזים קיו 10 במינון של 50 מ"ג בכדי למנוע תופעות לוואי של התרופה ולחזק את הלב והכבד.
    ניתן על ידי יעוץ נטורופטי להוריד את הכולסטרול בצורה טבעית בטיפול הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא מצוינים כגון: גדילן מצוי, כורכום, ארטישוק, שן הארי ועוד.

שבוע טוב ובריא,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

דנה
    07/02/2012

שלום אילן,
    תודה לך על תשובתך המפורטת , אתה מתפרץ לדלת פתוחה. לאחר כחודש של נטילת אטורווסטטין, אני כלל לא מרוצה ממנו: כאבי שרירים, כאבי גב ואי נוחות קשה במערכת העיכול.
    אציין כי אינני סובלת מעודף משקל, פעילה גופנית הרגלי התזונה שלי תקינים לחלוטין (צמחונית, ללא אוכל שמן וכו') ולמרות זאת הכולסטרול ו LDL גבוה. במקביל אני נוטלת נוסטרול ואומגה 3. האם יש עוד מה לעשות כדי שאוכל להמנע מהסטטינים הלא סימפטיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

אילן ללבניקוב
    08/02/2012

יעל שלום,

ראשית כל, גם אםלא צורכיםפ בשר אדום או מזון שומני עדיין הכולסטרול הרע עשוי לעלות כיוון שהכבד מייצר 30% מהכולסטרול הקיים בגוף.

נושא הכולסטרול קרוב לליבי כיוון שמספר רב של מטופלים שלי הצליחו בעזרתי להוריד את רמות הכולסטול הרע ולהעלות את הטוב ולהוריד את השומנים בדם בצורה טבעית. אני רואה בכך הישג לא מבוטל לא רק בגלל איזון הכולסטרול אלא בעיקר בזכות זה שהצלחתי למנוע להם את תופעות הלוואי והתלות בתרופות, בהדרגה ניתן להמשיך רק עם צמחי המרפא באישור הרופא כמובן.
    פעילות גופנית של 40 דקות פעמיים בשבוע מצוינת להורדת הכולסטרול כולל תזונה נכונה צמחי מרפא מצוינים אשר מפחיתים את ייצור הכולסטרול בגוף ומנקים את הכבד וכלי הדם מהפסולת והשומנים,

אשמח לעזור לך בכך בצורה טבעית,

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו