קלקסן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלקסן
    קרן
    04/09/2007

שלום רב,

האם ישנה אפשרות שהקלקסן גורם נזק להריון ו/או לעובר אם נלקח ללא צורך? אני בשבוע 18 להריוני ה-2 כאשר בראשון העובר נפטר ברחם בשבוע 33, לאחר הלידה נמצאו קרישי דם בחבל הטבור ובשיליה, כ-3 חודשים לאחר הלידה עברתי בירור טרומבופילי, שנראה תקין לדברי הרופאים.

מאחר ולא הצלחתי להרות תקופה ארוכה הופנתי לטיפולי IVF, שכתוצאה מהטיפול אושפזתי לאחר החזרת עוברים על רקע גירוי יתר של השחלות, במהלך האישפוז קיבלתי קלקסן ל-10 ימים. ההריון לא נקלט, אך חודשיים לאחר מכן נקלטתי ללא טיפולים להריון הנוכחי.

בטיפולים ובמהלך האישפוז ציינו בפניי כי במהלך ההריון הבא אצטרך לקבל קלקסן לכל ההריון. אך מאחר ואומרים גם כי הבדיקות תקינות אני לא רואה צורך בכך. מה המלצתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלקסן

הוספת תגובה

• Clexan

ניצן פרימור
    04/09/2007

קרן שלום
    על פי נתוני היצרן, המוצר נבדק על חיות מעבדה ואין חדירה של החומר הפעיל לפלצנטה.
    CLEXAN נחשב בטוח בהריון אך מומלץ ליטול אותו רק מהשליש השני (שבוע 14) של ההריון ותחת מעקב רפואי צמוד.

קשה מאוד להמליץ באם לקחת או לא לקחת את התכשיר. ייתכן וההפלה הראשונה היתה אקראית (1 מכל 5 הריונות מסתיים בהפלה) ואי היכולת להרות תוצאה של לחץ.

במידה והכל תקין אצלך, יתכן ואין צורך ב- CLEXAN אך החלטה זו כדאי שתתקבל בהתייעצות עם רופא מומחה.
    במידה ומוותרים על ה- CLEXAN ניתן לשקול עם הרופא המטפל נטילת אספירין.

מה שמאוד הייתי ממליץ לך, זה ליטול כדורי אומגה 3 (שיכילו DHA לפחות 350 מ"ג ביום).
    צריכת חומצות השומן הבלתי רוויות מטיפוס אומגה 3 בהריון הוכחה כמונעת הצמדות טסיות הדם (מדללות את הדם) ומסייעות בהתפתחות המוח ורשתית העיין בעובר.

בהצלחה

ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו