תשישות כללית.. טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשישות כללית.. טיפול
    קרן
    22/02/2010

אני בת 38, אוכלת טוב ועושה ספורט באופן קבוע. אך בשנה האחרונה התחלתי לסבול יותר ויותר מתשישות כללית של הגוף לאחר אימונים. אני בריאה, ואין לי מחלות כרוניות, ולכן רציתי לדעת אילו תוספים טבעיים עשויים לחזק את הגוף ולעזור למצבי. תודה, קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשישות כללית.. טיפול

הוספת תגובה

• טיפול טבעי נגד עייפות לחיזוק הגוף.

אילן ללבניקוב
    24/02/2010

קרן שלום רב,

לחיזוק בגוף בצורה טבעית אני תמיד ממליץ על תזונה ייחודית המותאמת באופן אישי לכל מטופל כמו גם פורמולות ספציפיות של צמחי מרפא לחיזוק הגוף והנפש בעיקר לאלו העובדים שעות רבות ועושים פעילות גופנית סדירה.

לחיזוק הגוף והחזרת הויטמינים והמינרלים בצורה טבעית אני ממליץ על התזונה הבאה:

• אכילה של חלבון, ובעיקר חלבון מהצומח– צריכה מרובה של קטניות שהן המקור הטוב
    ביותר לחלבון מהצומח. מומלצות במיוחד: שעועית שחורה ולבנה, אזוקי, מאש, סויה,
    עדשים מכל הסוגים ובעיקר שחורים.
    • אכילה של שורשים ופקעות– בטטה, סלק, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוחי אדמה,
    ארטישוק ירושלמי, צנון, צנונית, קולורבי.
    • מאכלים נוספים: פטריות לבנות, פטריות שיטאקי, נבטים, ערמוני מים, ספירולינה, שעועית
    ירוקה, לוביה, טופו, אורז מלא, אורז בר, אוכמניות, חמוציות, טחינה, חלבה, זיתים (בעיקר
    שחורים).
    • אגוזים וזרעים: אגוזי מלך, זרעי שומשום, שומשום שחור, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה.
    • חלבון מהחי: בשר הודו, מח (ציר) עצם, ביצה, יוגורט (ביו).
    • צריכה של מאכלים מהים – דגי ים, אצות (היג'יקי, וואקמה, נורי), סרדינים,טונה וכדומה.

חשוב לשלב פעילות גופנית המחזקת את הגוף ומונעת עייפות כמו תנועה שכן מטיבה עם הכבד למשל הליכה מהירה וכו'. היא מפזרת את עודפי האנרגיה התקועים בכבד ולכן מטיבה עם זרימת האנרגיה לגוף כולו, ובכלל משחררת ומרגיעה, כאשר נעשית באופן קבוע - נותנת תחושת רעננות וחיוניות.

כמו כן, חשוב ביותר להימנע ממתח / Stress - חשוב ללמוד לשחרר, להירגע - כל ההמלצות שרשומות למעלה יכולות להועיל ובנוסף לא לשמור דברים בבטן - רגשות מודחקים הם אחד הגורמים לסטגנציה/חסימה. מתח לאורך זמן מחליש את כל המערכת (הכל פועל בעודף לאורך זמן בסופו של דבר הגוף נשחק, עייפות החומר).

מדי פעם חשוב לערוך ניקוי של הגוף ע"י צמחים מסוימים שמנקים רעלים מהדם ומהכבד, בעיקר אם ידוע כי התזונה לא היתה מי יודע מה ואם האדם צורך תרופות, אלכוהול ורעלים וכו'.

תוספי מזון לטיפול בעייפות - מלבד מולטי-ויטמין שעשיר בויטמיני B (שהוא הדבר הראשון שחשוב לקחת במצב של עייפות), אפשר להוסיף קואנזים 10Q שהוא קואנזים שמשתתף במערכת ייצור אנרגיה במטוכונדריות של התאים - מצויין ליצירת חמצן, סירקולציה (זרימה) לכל הגוף, לטיפול בעייפות, לשמירה על הלב ועוד.

צמחים מעוררים ומחזקים, כגון -מאקה, ג'ינקו וכדומה.
    ג'ינסנג - יש מספר זנים, כדאי להתאים למצב, הצמח לא מתאים לכל אחד, חשוב להיוועץ באיש מקצוע, אסור לדוגמה לסובלים מלחץ דם גבוה, חלקם מחממים ולא טובים לחסימת צ'י הכבד ועוד, חשוב לעשות הפסקות בלקיחה. יש צמחים נוספים שמחזקים,לדוגמה - פטריות (מאיטקי או שיטאקי) לחיזוק מערכת החיסון ועוד תוספים רבים בהתאמה אישית.

שבוע נפלא וחג פורים שמח!

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו