מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גונקו בילובה עם אספיריןשלום12/02/2014
האם אסור לקחת גינקו בילובה יחד עם אספירין 100 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונקו בילובה עם אספירין - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014השילוב עלול לגרום לדימומים עקב הגברת האפקט של "דילול הדם" (additive antiplatelet effects) של האספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולדקס או אקמול צינון וכו'בתשבע12/02/2014
שלום.
יש לי שפעת ואני מאד -מאד- מאד מנוזלת כבר כמה ימים. גודש רב באף עם סמיכות רבה וכו'.
הוצע לי לקחת קולדקס או משהו בדומה.
שאלותיי - מה תפקיד התרופות האלה? האם הן מעלימות את הנזלת וכיצד. כאילו, לאן "נעלמת" הנזלת(???) זה הרי חומר שאמור להיות מופרש החוצה מהגוף.
בתודה - בת שבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולדקס או אקמול צינון וכו' - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014בתשבע יקרה
קולדקס ודומיו יעזרו לשפר את הרגשתך אך לא לרפא שפעת. התרופות הללו מכילות בדרך כלל חומר אשר מכווץ את נימי הדם באף ואלו מפרישים פחות נוזלים.
במקרה של קולדקס פנילאפרין משמש כנוגד גודש באף וגם באזניים.
שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על קולדקס
בתשבע16/02/2014שלום.
תודה על תשובתך.
האם יש הבדל רפואי (במרכיבי התרופה) בין קולדקס או אקמול צינון?
בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על קולדקס - תגובה
אילן ללבניקוב24/02/2014בת שבע שלום,
בהחלט ישנו הבדל מבחינת ההרכב בין התרופות הנ"ל.
הקולדקס מכיל גם קפאין ולכן לא מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה. האקמול צינון מכיל חומרים אשר נלקחים גם בלילה כיוון שהשפעתם חזקה מביחנת האפקט המייבש את הנזלת ומפחית את הגודש.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לקחת בו זמנית סיאליס 5 מ"גצא12/02/2014
האם אפשר לקחת בו זמנית סיאליס 5 מ"ג, אומניק אוקאס ואבודרט לערמונית מוגדלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקחת בו זמנית סיאליס 5 מ"ג - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014עלולה להיות תגובה בין אומניק לבין סיאליס. מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל ולקבל את אישורו, ובכל מקרה להתחיל במינונ נמוך של סיאליס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקסומרינה אבגנה12/02/2014
שלום,
מזה כמה ימים אני סובלת משיעול יבש טורדני מאד והגרון שלי מאד אדום , ניגשתי לרופא וקיבלתי לטיפול רוקסו 150 פעמיים ביום.
אתמול בערב נטלתי בפעם הראשונה טבלית אחת , אני מרגישה שיובש השיעול עלה עוד יותר .
האם יש מצב שזה מהתרופה אשמח לקבל תשובה .
תודה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסו - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014רוקסו הינה אנטיביוטיקה הנלחמת בחיידקים ומתאימה לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה.
אינני מבין את משמעות "יובש השיעול עלה" אולי זה טוב יותר ומראה שהזיהום פחת כאשר אין הפרשת ליחה. בכל מקרה אין לצפות לשיפור משמעותי אחרי הכדור הראשון. אם את מרגישה אחת מתופעות הלואי המופיעות בעלון אשר קיבלת יחד עם התרופה אנא פני לרופא המטפל והתיעצי עמו לגבי המשך שימוש בתרופה או החלפתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן11/02/2014
שלום בדיקות הדם שלי מראות על ויטמין D נמוך מתחיל מ20 עד 100 יצא 11 הרופא נתן לי לקחת 3 כדורים של 400 כל אחד האם זה לא גבוה ואם לא מתנגש אם אמריל גנואט אלפלריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014המינון שנתן לך הינו מקובל ובהתאם להנחיות.
מוצר לקחת עם התרופות שציינת באישור הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת שתי תרופות ?חני10/02/2014
היי
יש לי דלקת בשתן הרופא נתן לי תרופה בשם זינט , במקביל יש לי כאבי שיניים עזים האם אני יכולה לקחת כדור אופטלגין לשיכוך כאבים , או שאי אפשר בגלל התרופה השנייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת שתי תרופות ? - תגובה
ישראל חלד11/02/2014שלום חני,
לא ידוע על השפעות נוגדות בין שתי התרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר לידהלי10/02/2014
אני חודשיים לאחר לידה קיסרית וברצוני לרדת במשקל. האם אפשר להשתמש בכדורים רזין בזמן הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לאחר לידה - תגובה
ישראל חלד11/02/2014לי שלום,
כדורי רזין אינם בטוחים לשימוש בזמן ההנקה.
בנימה אישית,
אני גם לא הייתי מציע לך לעשות דיאטה על דעת עצמך מבלי להתיעץ עם דיאטנית.
צריך לוודא שאת אוכלת טוב ונכון למען תזונתו של התינוק היונק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת פרוגינובהאדלין ברסנו10/02/2014
שלום,
אני בת 65 ומקבלת מרופא הנשים את התרופה פרוגינובה 2 מ"ג לתופעות גיל המעבר.
התחלתי לקחת מזה 3 שנים ברציפות.
אני סובלת גם ממיגרנה וזה עוזר לי להרחיק את התקפי המיגרנה. ברגע שאני מפסיקה את
לקיחת התרופה אני מקבלת מיגרנה במשך יומיים שלושה.
שאלתי היא האם זה בסדר לקחת ברצף כזה (בלי הפסקה) את התרופה הנ"ל?
והאם יש נזק בריאותי בכך?
אודה לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת פרוגינובה - תגובה
יוסי מצקל14/02/2014פרוגינובה הינב טיפול הורמונלי המשמש ללא מעט יעודים. המינון בד"כ מתאים לטיפול.
מינון של כדור ליום הוא מינון מקובל.
לתרופה זו רשימה ארוכה של תופעות לואי אפשריות ( אך לא הכרחי שתופענה תופעות לואי) תופעות אלו מופיעות בעלון המצורף לתרופה.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקסט פלוסדיאנה09/02/2014
אני חודש אחרי לידה והתלוננתי על כאבי בטן ושלשולים פעם ביום וגם כאבי ראש והרופא נתן רוקסט פלוס פעמיים ביום. ואמר שאפשר בלי אוכל. עכשיו שאני קוראת בעלון ובאינטרנט. דווקא לדווח אם יש שלשולים. לא מסתדר לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסט פלוס - תגובה
ישראל חלד11/02/2014היי דיאנה,
קודם כל מזל טוב.. :-)
שנית, לגבי הרוקסט פלוס,
הכדור מכיל שלושה חומרים שהם: אקמול, קודאין וקפאין.
הקודאין בעל אפקט שגורם קצת לעצירות ולכן יעיל במצב של שלשול קל.
ואילו לקפאין יש ת.לאווי של קצת שילשול
בד"כ האפקט נטו הוא לכיוון של הקודאין
לעיתים (במטופלים שהם "POOR METABOLIZERS" של קודאין) קורה ההיפך וזאת בעצם האזהרה שיש בעלון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להתכווצויות ברגלים בלילהשפרה08/02/2014
ראיתי באינטרנט תרופה של מגנזיום העוזרת נגד התכווצויות ברגלים בלילה.
קיבלתי מהם דוגמית ולפני שאני מנסה אני רוצה לשאול על התרופה, כדי לא לקחת סתם דברים שאינם שווים אולי........?
שם התרופה הוא Anti Leg Cramps ak Naveh
האם ניתן לקבל חוות דעת על התרופה הנ"ל ? וגם אם יש
תרופה אחרת שעוזרת.
תודות שפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה להתכווצויות ברגלים בלילה - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2014שפרה שלום,
המוצר הנ"ל מסייע במניעת התכווצויות וכאבי שרירים אך לפני השימוש יש לבדוק עם הרופא המטפל כיוון שהוא מכיל מגנזיום וחשוב לבדוק שאין אינטראקציות עם תרופות אחרות ובאנשים הסובלים מבעיות נוספות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזקרותי08/02/2014
האם פרוזק יכול לעשות דקירות בשד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2014רונית שלום,
למיטב ידיעתי אין תופעות לוואי מסוג זה לתרופה ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מקומית בהריוןאני07/02/2014
האם הרדמה מקומית לניתוח זעיר בעור (לא טיפול שיניים) בתחילת הטרימסטר הראשון מסוכנת לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מקומית בהריון - תגובה
יוסי מצקל07/02/2014לא מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ixelמור06/02/2014
שלום,
עשיתי אבחון להפרעת קשב הפסיכיאטר אמר שאין לי אבל מצא כי אני נוירוטית ובעלת אישיות כפייתית לשם כך המליץ לי לקחת ixel.
אני מאוד פוחדת ליטול תרופות על בסיס יומי,
האם הכדור מפתח תלות? האם ממכר?
הדגשתי שאני מנסה להיכנס להריון והוא אמר שאין בעיה, אז מה עושים אם נוטלים את הכדור ונכנסים להיריון? ממשיכים? הוא לא עלול לחדור דרך השיליה ולהזיק?
האם יש דרך אחרת? כדור טבעי שעושה פעולה דומה?
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ixel - תגובה
ישראל חלד07/02/2014שלום מור,
ה-IXEL אינה תרופה "ממכרת" אך במידה ונוטלים אותה, אסור להפסיק בבת אחת אלא באופן הדרגתי.
לגבי הריון, אין מספיק מחקרים בבני אדם. בחיות מעבדה היא אינה גורמת למומים בעובר.
לגבי חלופה צימחית, ככל הידוע לי לא קיימת כזו להפרעות כפייתיות
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים משחת trolamine בישביל כוויותיערה06/02/2014
מכילה סטרואידים? מאוד חשוב לי לדעת בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים משחת trolamine בישביל כוויות - תגובה
ישראל חלד07/02/2014שלום יערה,
המשחה שציינת אינה מכילה סטרואידים.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין סלאודליה04/02/2014
שלום
האם דרלין סלאו יכול לגרום לטעם מר בפה
אני נוטלת דרלין סלאו שבועיים לטיפול במיגנה ובימים האחרונים יש לי טעם מר בפה ובעיקר בלשון
לא כתוב בתופעות לוואי
פרט לזאת נוטלת כדור מגנזיום
זה מאוד מפריע לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין סלאו - תגובה
ישראל חלד05/02/2014שלום דליה,
בדקתי לגבי סלאו-דרלין וגם לגבי מגנזיום,
בדקתי עבורך גם בשלושה מאגרי מידע שונים,
באף אחד מהם לא מוזכרת ת.לוואי של טעם מר בפה.
אפילו לא בין ת.הלוואי הנדירות יחסית
בהחלט יתכן שהטעם המר בפה הוא מסיבה אחרת, אבל..
אני הייתי מציע לך להתייעץ עם הרופא ובתיאום איתו,
אולי לעשות הפסקה של מס' ימים עם הסלאו-דרלין ולבדוק אם הטעם המר נעלם.
לאחר ניסיון זה, ניתן יהיה לעשות הערכה מחודשת לגבי הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)