מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן ריקהרותי29/12/2013
מה זה אומר שרשום על תרופה לקחת על בטן ריקה 1 האם זה כולל גם שתית קפה תה מים ו 2 וכמה זמן צריך לחכות בלי אוכל או שתיה עד שזה ניקרא על בטן ריקה 3 כשלוקחים את התרופה כמה זמן צריך לחכות עד האוכל או השתיה כי רשום לקחת על בטן ריקה אז מה זה אומר לאחר שלוקחים את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן ריקה - תגובה
יוסי מצקל29/12/2013כאשר רשום על בטן ריקה בדרך כלל הכוונה שעה לפני האוכל עד שעתיים אחרי האכל.
שתיית מיים איננה נחשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהa,hv
רותי31/12/2013ושתית קפה תה זה אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוב מיץ אשכוליות עם תרופהנתן יערי28/12/2013
אני לוקח תרופה כנגד כולסטרול וטריגילצרידים בשם ליטורבה. הבנתי שלא טוב לקחת אותה בסמוך לשתיית מיץ אשכוליות.
כמה זמן צריך לעבור בין שתיית המיץ ונטילת התרופה כדי שלא יהיה בעייתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוב מיץ אשכוליות עם תרופה - תגובה
יוסי מצקל29/12/2013לפי הנחיות היצרן "אין לשתות יותר משתי כוסות קטנות של מיץ אשכוליות
ביום מכיוון שכמויות גדולות של מיץ אשכוליות עלולות להשפיע על הפעילות של ליטורבה."
אין עניין להפרש הזמנים. מיץ אשכוליות משפיע על אנזימים במערכת העכול המשפיעים על פעילות התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוביאז 4 מ"ג בהריון-מותר?ליאורה28/12/2013
שלום,
קיבלתי מהאורולוג שלי טיפול בטוביאז לשלפוחית רגיזה.
האם מותר להשתמש בטוביאז 4 מ"ג בהריון?
תודה
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוביאז 4 מ"ג בהריון-מותר? - תגובה
יוסי מצקל29/12/2013לפי הנחיות היצרן אל תשתמשי בתרופה אם הינך בהריון או מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרול וסוליאןעלמה26/12/2013
קיבלתי אלטרול 25 וסוליאן 100 לטיפול בהפרעות נפשיות שונות.
האם לא מסוכן לקחת את 2 התרופות יחד? אין כאן רשלנות של הרופא המטפל? הרי כתוב באינטרנט שאסור לשלב בין התרופות הנ"ל - סיכון למוות פתאומי.
אשמח לתשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול וסוליאן - תגובה
יוסי מצקל29/12/2013יש לידע את הרופא על התרופות שאת מקבלת. אם החלטותיו לגבי הטיפול התרופתי אינן מקובלות עליך אנא פני לחוות דעת של רופא נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופןמייק25/12/2013
מה ההבדל בין אטופן 400 לאטופן 400xL
לביתי נרשם 400 והרוקח נתן XL בטענה שזה יותר טוב , האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופן - תגובה
יוסי מצקל29/12/2013הסימון XL מיועד להראות שהתרופה בשיחרור מושהה. לרוקח אין סמכות להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקס פג תוקף?מיכל24/12/2013
הי,
נתתי אתמול לביתי בת השלוש כפית 5 מ"ל של סירופ ורמוקס שהיה במקרר במשך למעלה משנה, פתוח.
התוקף על הבקבוק הוא עד 2017.
עכשיו בבקבוק חדש שקניתי ראיתי שהחומר טוב רק ל - 28 יום מיום פתיחת הבקבוק.
האם אני צריכה לתת לביתי מנה חדשה מהבקבוק החדש, או שהמנה שכבר נתתי לה תעשה את העבודה, למרות שמדובר על בקבוק ישן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס פג תוקף? - תגובה
יוסי מצקל25/12/2013מציע שתמשיכי לפי הוראת הרופא ואת המנה השניה תתני במועד.
עדיף מאשר לתת מינון גבוה מהמותר. אם בגמר הטיפול לא תעלם הבעיה יש לחזור לרופא לגבי מנה נוספת ולא לקחת ללא אישורו, כי מדובר בתרופה הדורשת מרשם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטודולק 600שוש סביר23/12/2013
יש לי אטודולק 600 ואין לי מושג למה התרופה הזו
יש לי כמה קרעים בברך ואני לא זוכרת מאיזה רופא קיבלתי אותה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטודולק 600 - תגובה
יוסי מצקל24/12/2013מדובר בתרופה נוגדת דלקות שאיננה סטרואיד
היא מיועדת לטיפול בתסמיני דלקת מפרקים ניוונית (אוסטיאוארטריטיס) ודלקת מפרקים
שיגרונתית (ראומטואיד ארטריטיס). זו תרופת מרשם שכנראה ניתנה לך לבעיה ממנה את סובלת על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן פורטהיעלי23/12/2013
שלום
האם מוקסיפן פורטה 500 מתאים לטיפול בדלקת גרון כשנמצא שיש חיידק סטרפטוקוק A ?
בתחילה הורגש שיפור וכאב הגרון נעלם, אך היום החל לשרוף לי הגרון וזה כבר היום השביעי של האנטיביוטיקה
בתודה יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן פורטה - תגובה
יוסי מצקל24/12/2013התרופה מיועדת לחיידק סטרפטוקוקוס A
הטיפול המקובל הוא 10 ימים. אם איננה נפתרת יש לפנות לרופא, יתכן שיעבור לאוגמנטין שהוא שיפור של המוקסיפן ( הוספת חומר אשר הופך את החיידק לפגיע יותר). לא תהיה זו טעות לחזור לרופא אחרי שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהרחלי23/12/2013
יש לי שלפוחית רגיזה מזה ששה חדשים. מטופלת בטוביאז 8, שעד עכשיו הועיל מאד.
לפני כשבועיים המצב שוב חזר לקדמותו, למרות שאני ממשיכה לקחת את התרופה. האם יש טעם להחליף לתרופה אחרת, או להוסית לטוביאז תרופה נוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית רגיזה - תגובה
יוסי מצקל24/12/2013השאלה צריכה להיות מופנית לרפא המטפל, או לרופא מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ולנטון בו זמניתאיריס22/12/2013
האם קיימת אינטרקציה שלילית בין שתי התרופות? הנכון שלנטון מפריע לספיגת האלטרוקסין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ולנטון בו זמנית - תגובה
אילן ללבניקוב24/12/2013איריס שלום רב,
למיטב ידיעתי, אין מניעה לשלב בין 2 התרופות ולא נגרמת כל אינטראקציה ביניהן.
חשוב לזכור כי את האלטרוקסין יש לקחת כשעה לפני ארוחת הבוקר ובנוסף לכך, רצוי להימנע מצריכת המזונות הבאים בזמן הטיפול באלטרוקסין, בגלל הפחתת הספיגה של האלטרוקסין על ידם:
מוצרי סויה למיניהם, סיבים תזונתיים, אגוזי מלך, מוצרים המכילים סידן, סידן.
מומלץ להפריד מספר שעות(3-4) בין המזונות הנ"ל לבין האלטרוקסין בכדי לאפשר ספיגה אופטימלית של התרופה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לG6PD'סמדר פיליפ22/12/2013
היי , ביתי בת השנתיים וחודשיים גישה לG6PD, ומקבלת כרגע טיפול בדיפרוסאליק תרחיץ בעור הקרקפת, היא מאוד עייפה וחיוורת בזמן האחרון, האם מותר לי להשתמש בתרחיץ או שהיא אלרגית אליו?אודה לכם על תשובתכם הדחופה. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לG6PD' - תגובה
יוסי מצקל24/12/2013יתכן שמדובר בתופעת לואי ויתכן שלא.
עם הופעת תופעות לואי כמסוג זה יש לפנות לרופא, וזה מה שאני מציע לך לעשות.
אין לתרופה זו איסור שימוש לבעלי G6PD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות קור בפניםסם ג.20/12/2013
ביתי בת 6.5 סובלת מכוויות קור בפנים ניסיתי קרם לחות קלנדולה לפנים של VVELDA BABY אך לא כל כך עוזר הפנים נשארות אדומות וצורבות מאוד. איזה טיפול אחר ניתן לתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות קור בפנים - תגובה
יוסי מצקל22/12/2013סם
הייתי ממליץ לנסות סיקלפאט של חברת אוון. יש להקפיד למרוח טרם כל יציאה מהבית.
יחד עם זה כאשר המצב חמור מומלץ לראות רופא עור אשר יתכן שימליץ על תרופה מתאימה ולא מוצר קוסמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולשרה19/12/2013
שלום. אני מקוררת ומשתעלת מאוד כל היום וכמובן שזה מחמיר בלילה. טרם ביקרתי אצל הרופא - אין לי חום ונראה לי שנדבקתי מהבן הקטן שלי. יש לי בבית סירופ פרוטאזין אקספקטורנט שנרשם לפני כשבוע לבני בן השנתיים וחצי . האם אני יכטלה להשתמש רק ללילה להרגעת השיעול? ובאיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
יוסי מצקל22/12/2013התרופה דורשת מרשם, אין להשתמש ללא הוראת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של דאלאצין ואגיסטןעינבר19/12/2013
שלום,הרופאה נתנה לי מרשם לשתי התרופות האלה:דאלאצין ואגיסטן(נרות שניהם) והיא אמרה שיש לי דלקת והאגיסטן זה כדי למנוע את היווצרות הפטרייה..רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת את הנרות של התרופות הללו אחד אחרי השני..כאילו הבנתי שאני צריכה כל יום נר אחד של כל תרופה..אז ביום הראשון אני יכולה לקחת את שניהם יחד וכך הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של דאלאצין ואגיסטן - תגובה
יוסי מצקל22/12/2013יש צורך להתקשר לרופאה לברר בדיוק למה התכוונה. אם נר ביום או כל יום נר אחר לסרוגין. לחילופין פני לבית המרקחת בו קיבלת את התרופה לברר אם יש הוראות מדויקות על המרשם.
אני אינני רשאי לשנות את הוראת הרופאה. אם לא הובנה כראוי אין זו בושה לברר, אלא חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוקום קרםאורית19/12/2013
קיבלתי מרשם מרופא למשחה בשם 'אלוקום רקם' ואני לא זוכרת- האם זה לטיפול בשפתיים יבשות או לפצעי בגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוקום קרם - תגובה
יוסי מצקל22/12/2013אלוקום הינו סטרואיד לטיפול בדלקות עור מקומיות. אינו לטיפול בשפתים יבשות ולא ניתן בד"כ לפצעי בגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוקום על שפתיים
מאיה21/07/2014מרחתי פעם אחת אלוקום קרם על השפתיים. האם גרמתי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוקום על שפתיים - תגובה
אילן ללבניקוב23/07/2014מאיה שלום,
אם לא חשת בתופעות לוואי כלשהן ולא בלעת את המשחה אז אין סיבה לדאגה. בכל מקרה של תופעות לוואי כגון אלרגיה, גירויים בשפתיים הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ושקט,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)