מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Stud 100דויד08/07/2014
רציתי לדעת האם סטאד 100 נדרש במרשם רופא והאם הוא עלול לגרום נזק רפואי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Stud 100 - תגובה
יוסי מצקל09/07/2014אינו דורש מרשם, לגבי תופעות הלואי הייתי ממליץ לעיין בעלון לצרכן המצורף לתרופה. מכיוון שאיננו דורש מרשם ניתן להבין שהשימוש בו לפי ההוראות איננו כרוך בסיכון, יחד עם זאת מדובר בתרופה לכל דבר שעלולה לגרור תופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון זינט 500 לדלקת בדרכי השתןגיורא08/07/2014
אתמול הלכתי דחוף לרופא שאני לא מכיר, איבחן דלקת בדרכי השתן ונתן לי זינט 500 כפול 3 פעמים ביום ל- 10 ימים.
האם זה לא מינון גבוהה מידיי?
בכל מקום שאני מחפש כתוב שהמקסימום ליום הינו 1000 ליום?
מה יכול להיות הנזק ממינון גבוהה מידי?
תודה
גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון זינט 500 לדלקת בדרכי השתן - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014מינון נקבע לפי מספר פרמטרים (משקל, חיידק ועוד) בכל חשש של טעות מצד הרופא יש לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למעלה משבועייםאליהו05/07/2014
ד.נ.
האם יש מצבים בהם זה לא מזיק להשתמש (בהוראת רופא, כמובן) בקרם אנטיביוטי במשך חודש רצוף, למרות שהעלון לצרכן מזהיר מפני עמידות חיידקים לתרופה במקרה של שימוש ממושך (למעלה משבועיים)? בברכה, אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעלה משבועיים - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014תמיד יש לנהוג לפי הוראת הרופא. אם את חוששת שטעה יש לשאול אותו בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא קו"ח מתחמק
אליהו09/07/2014ד.נ.
הרופא (של קו"ח) אינו מוכן לענות ישירות לשאלה מהסוג ששאלתי כאן, ותשובתו היא רק: זה מה אני אומר לך לעשות (להמשיך אפילו למעלה מחודש, עד יום הניתוח, למרוח הקרם על הציסטה). כידוע, לרופאי קו"ח בדרך כלל אין מספיק זמן לענות לכל שאלה של המטופל, אפילו היא אינטליגנטית. אז מה אדוני מציע? ברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא קו"ח מתחמק - תגובה
יוסי מצקל09/07/2014אם אינך מרוצה מתשובת הרופא אנא פני לקבלת דעה נוספת מרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בורמוקס בזמן הנקהאנונימי04/07/2014
האם יש הגבלה ליטול כדורי ורמוקס בזמן הנקה? מה הטיפול המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בורמוקס בזמן הנקה - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014נשים מניקות צריכות לקבל אישור הרופא המטפל לשימוש בורמוקס
הטיפול תלוי בסוג התולעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים פרופסיה מכילה סטרואידים?רינת03/07/2014
בהמלצת רופא עור הוחלט לטפל בי עם פרופסיה מאחר ואני סובלת מנשירת שיער על רקע הורמונלי רציתי לדעת אים פרופסיה מכילה סטרואידים? והאים ביכלל מטפלים בנשים מתקרחות עם פרופסיה זה די מוזר לי בכול אופן רציתי פשוט להתעייץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים פרופסיה מכילה סטרואידים? - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014פרופציה מבוסס על חומר המעכב אנזים אשר הופך את ההורמוןטסטוסטרון לדיהידרו טסטוסטרון. יש מקרים בהם פרופציה מועיל לטיפולי התקרחות נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנרג'י מאקה לאישה מניקהמורן03/07/2014
יש לי שאלה למי שמבין בצמחי מרפא. אני מעוניינת להשתמש באנרג'י מאקה כי שמעתי עליו דברים טובים אבל אני מניקה ורשום בתווית שאין זה מיועד לנשים מניקות. הצמח ידוע שכמשפר תפקודים בגוף וללא תופעות לוואי לכן לא ברור לי האם זו אזהרה כדי לא לקחת על עצמם סיכון בתביעה או שיש תופעות לוואי לנשים מניקות/בהריון. בסופו של דבר השאלה שלי היא האם זה בטוח להשתמש בזה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנרג'י מאקה לאישה מניקה - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014אם מוצר נאסר למניקות על ידי היצרן או על ידי משרד הבריאות לא תמצאי בעולם איש מקצוע שימליץ לך להשתמש באותו המוצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בקרסולייםסאני02/07/2014
מזה מס' ימים שיש לי נפיחות בקרסוליים עם תחושה לא נעימה של נימול וחום - אשמח לדעת מהן הסיבות האפשריות לכך והאם זה קשור לעובדה שמרחתי הידרוכינון להבהרת כתמים על הפנים. יש לציין שאחרי מנוחה והרמת הרגליים הנפיחות יורדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בקרסוליים - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014להערכתי אין קשר לטיפול בהידרוכינון
יש לפנות לרופא לצורך בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זטו או אזניל בהיריוןאור01/07/2014
שלום,
האם בטוח לקחת זטו או אזניל לאשה בהיריון (שבוע32) לטיפול בכלמידיה?
האם התרופה בטוחה לאשה ולעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זטו או אזניל בהיריון - תגובה
יוסי מצקל08/07/2014זוהי תרופת מרשם המותרת לשימוש בהריון בהוראת ואישור הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- maxibone70קסטון שרה30/06/2014
שלום
ברצוני לשאול למשך כמה שנים ברציפות אפשר לצרוך תרופה זו כשמדובר באמי שהיא בגיל 80.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר maxibone70 - תגובה
ישראל חלד30/06/2014שלום שרה,
פעם היה מקובל להפסיק את הטיפול לאחר 5 שנים רצופות אך כיום אפשרי להמשיכו גם למשך 10 שנים ברציפות.
כמובן שצריך לעשות בדיקות תקופתיות של צפיפות העצם ולוודא שאכן הטיפול גורם לשיפור במצב הרפואי שאם לא כן אז אין טעם להמשיך בו.
לגבי גיל, אין קונטראינדיקציה של גיל לטיפול במקסיבון לכן גם אם אמך בת 80 ואם מצבה הרפואי דורש זאת ומאפשר זאת אז טיפול במקסיבון בהחלט מותר.
שימי לב שתתכן בעיה עם המקסיבון במידה ואימך תצטרך טיפול שיניים. אז יהיה כנראה צורך בהפסקה זמנית של הטיפול.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדרש שיפור, ולא מספיקה מניעת הרעה?
אליהו07/07/2014שלום,
האם יש צורך לוודא, כפי שהסברת, שהמצב הרפואי השתפר עקב נטילת המקסיבון, ואין זה מספיק לוודא שלא חלה הרעה, ככל שזה נוגע להמשך נטילת התרופה? בברכה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור דופסטוןשמחה30/06/2014
שלום, נתנו לי את הכדור דופסטון לאחר שבדקו וגילו ציסטה בשחלה, לקחתי עשרה ימים ועברו חמישה ימים ויורד דם, אני חושבת שהדם הזה הוא לא דם של מחזור.איך אפשר לדעת? הרופא בזמנו אמר שאחרי שאפסיק את הכדורים יהיה מחזור
קבוע והציסטה תעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור דופסטון - תגובה
ישראל חלד30/06/2014שלום שמחה,
הטיפול הרפואי בציסטה קטנה הוא בד"כ בעזרת הורמונים.
הדופסטון מכיל למעשה פרוגסטרון שאחת מתופעות הלוואי הנפוצות שלו היא דימום במהלך המחזור. אם מדובר בדימום קל אז סביר שאין סיבה להפסקת הטיפול אך בכל מקרה יש לידע את הרופא המומחה אשר נתן את הטיפול ולקבל את אישורו להמשיך בטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למה שכתבת
שמחה30/06/2014ואיך אני יכולה לדעת אם זה דימום שהוא לא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברדנה29/06/2014
הנני בת 52, נוטלת באופן קבוע קרדילוק 1.25 מעבר לכך החלתי טיפול הורמונלי בשם אנג'ליק...כחודש עדיין סובלת מחרדות המתלוות לסימפטומים של גיל המעבר שרובם כבר נרגעו מההורמונים...לקוחת חצי וואבן ביום ולפעמים עוד חצי אם ממש לא מרגישה טוב...האם כדאי לקחת כדור אחר במקום וואבן? האם הוואבן ממכר? האם כדאי לקחת ציפרלקס 10 או לדעתכם הההורמונים יעזרו עוד כמה זמן?
אולי טיפול קוגניטיבי יעיל יותר? אשמח לשמוע דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי?
דנה30/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף מזון
ציפי אוחנה02/07/2014אורלי, אני לא יודעת מה הם שאר הסימפטומים מכיוון שלא ציינת, אבל נשמע שגם החרדות הם חלק מסימפטומים טבעיים של גיל המעבר. אני מכירה את הנושא מקרוב מאימא שלי, שגם סבלה מnxpr תופעות של גיל המעבר (שינויים במצב הרוח, עצבנות, כאבי ראש ועייפות). הנטורופתית שלה המליצה לה ליטול תוסף מזון פיטו פימייל, שהקל על התופעות, אולי שווה לך לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תקחי הורמונים
כרמית11/09/2014לי זה עשה רק רע.. יש תוספים טבעיים לא רעים בכלל כמו פמארל או כל מיני תוספי סויה למיניהם.
תבררי
הרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפי צודקת. תוספי תזונה
כרמית16/09/2014יכולים לעזור במקרה הזה כמו זה שציינה או פמארל שמאוד עזר לי. במקומך הייתי מחכה עם ההורמונים ומנסה משהו טבעי. יש פתרונות לא רעים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים ללא חומר משמרלי מזרחי29/06/2014
מבקשת המלצה לטיפות עיניים ללא חומר משמר בכלל.
אני מכירה רק הילו קומוד ומחפשת תחליפים זולים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים ללא חומר משמר - תגובה
אילן ללבניקוב29/06/2014לי שלום,
ישנן מספר טיפות לעיניים אשר אינן מכילות חומר משמר וניתנות לשימוש גם עם עדשות מגע כגון: ג'נטיל, רפרש טירס וכדומה. אמנם מחירן זול יותר מההילו קומוד אך יש לזרוק אותן לאחר חודש מהפתיחה ואת ההילו קומוד ניתן לצרוך עד 6 חודשים לאחר הפתיחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןדן שגיא29/06/2014
אני גר באזור תל אביב קיבלתי מרשם לתרופה הנ"ל עבור אבי.
מחפש את התרופה בכל מקום ולא מוצא.
האם עדיין מייצרים אותה?
האם יש מידע איפה אפשר להשיגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין - תגובה
אילן ללבניקוב29/06/2014דן שלום,
התרופה דרלין, מכילה את החומר הפעיל פרופראנולול שנועד להסדיר את קצב הלב ולטפל במצבים של יתר לחץ דם. ככל הנראה כבר לא ניתן להשיג את הדרלין אך לתרופה קיימת חלופה גנרית בשם פרולול(PROLOL), ואותה ניתן להשיג בבתי המרקחת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסידיןאיריס29/06/2014
שלום
רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ להשתמש באנטיביוטיקה פוסידין , לגבי כל הפורמולציות שלהן
תודה רבה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסידין - תגובה
ישראל חלד29/06/2014בעלון לרופא של משרד הבריאות מצויין המינון המקובל בילדים אך לא מצויין מאיזה גיל מותר. לפי מאגרי מידע בחו"ל השימוש מותר גם מתחת לגיל שנה ודרך הפה. מתוך כך אני מניח שגם השימוש החיצוני מותר מתחת לגיל שנה.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפי ופלוקנול 150.מירי28/06/2014
שלום רב,
אני נוטלת באופן קבוע תרופה בשם אביליפיי 17.5 מ״ג . קיבלתי מרופא העור שלי תרופה בשם פלוקנול 150 -1 כמוסה בשבוע ( 6 כמוסות סה״כ) נגד פטריות שמש. שאלתי : האם אין בעיה בין שתי התרופות ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפי ופלוקנול 150. - תגובה
ישראל חלד29/06/2014שלום מירי,
השילוב בין אביליפיי ופלוקנול מגביר באופן משמעותי את הרמות של האביליפיי לכן בזמן שמשתמשים בשניהם ביחד צריך לעשות אחד מהשניים:
א. להוריד מינון של האביליפיי (בערך אפילו לחצי עד שני שליש מהמינון)
ב. להחליף את הטיפול האנטי פטרייתי מהפלוקנול לחומר אחר לשימוש חיצוני. הסיבה היא שלכדורים אחרים (כמו ספורנוקס או טרבינפין) גם יש את אותה אינטראקציה עם האביליפיי
בכל מקרה, לגבי כל אחת מהאופציות הנ"ל חייבים קודם להיוועץ ברופא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)