מתכון סביצ'ה טונה בטעם תפוז

אם אתם יודעים מה זה סביצ'ה (אגב, זה מאכל המורכב מדגים שמושרים במיץ לימון עם בצלים) אז אתם בטח מחפשים בנרות מתכון סביצ'ה מוצלח באמת. הקץ לחיפושים! קבלו את מתכון סביצ'ה טונה בטעם תפוז.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 20/10/2010 |
צפיות: 45,328
סביצ'ה (Ceviche) הוא מאכל המורכב מדגים לא מבושלים (דג נא) המושרים במיץ לימון עם בצלים חתוכים. הסביצ'ה הוא המאכל הלאומי של פרו, אך נפוץ גם בשאר מטבחי דרום אמריקה. לפניכם אחד המתכונים הטעימים ביותר של סביצ'ה. קבלו את מתכון סביצ'ה טונה בטעם תפוז של השף ארז שטרן. הוא קל להכנה ומתאים לאכילה גם בקיץ וגם בחורף.

למידע נוסף בנושא מתכון סביצ'ה טונה, תזונה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

כמות: 6 סועדים
זמן הכנה: 20 עד 30 דקות

מצרכים:
500 גרם דג טונה טרי באיכות טובה
100 גרם טונה מעושנת
1 פלפל צהוב
10 עגבניות שרי
2 כפות רוטב צ'ילי-מתוק
1 מנגו שלם קלוף (בעונה)
1 כף תרכיז תפוזים קפוא (של פריגת)

1 אבוקדו קלוף
מיץ וגרידה מלימון
2 כפות שמן זית או שמן סומסום
כוסברה טרייה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח ים גס

אפשרות לקישוט: סלט עליי בייבי

מתכונים נוספים:
מתכוני בריאות, קונפי שום
מתכוני בריאות, עוף עם פלפל
מתכון דים סאם קליל ובריא
מתכוני בריאות, חמאת שמן זית ואגוזים
מתכוני בריאות, בורגול, גזר וצימוקים

אופן ההכנה:

1. חותכים את שני סוגי הטונה הטרייה לקוביות בגודל של כס"מ

2. שותפים ומנקים את הפלפל וחותכים גם אותו לקוביות של ס"מ

3. כנ"ל לגבי עגבניות השרי, המנגו והאבוקדו (ללא הגלעינים)

4. להוסיף את כף תרכיז התפוזים הקפוא (של פריגת)

5. מערבבים בקערה עם כל התבלינים

6. בודקים טעם ומתקנים אם צריך

7. מגישים במרכז צלחות אישיות לפי כמות המוזמנים, או צלחת גדולה למרכז השולחן כמנת שרינג

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר