פורום קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית - יש לך שאלה?

בפורום זו תוכלו להתייעץ בנוגע לכל הקשור לקנאביס רפואי ולהשפעותיו. לאילו תופעות ותסמינים מסייע, כיצד ניתן לקבל רישיון למרשם, האם יש הבדל בין הזנים.
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור מירו וקנאביס אינטרקציה
    שירי
    23/08/2023

האם יש בעיה בשילוב בין קנאביס לבין הכדור הפסיכיאטרי מירו?
    ראתי שזה גורם לירידה ביכילות הכדור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• השפעת קנאביס על ADHD בילדים
    שני
    12/12/2020

האם שמן קאנביס יכול לעזור עם ADHD בילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת קנאביס על ADHD בילדים

הוספת תגובה

תמונה

• מצטרפת לשאלה ומוסיפה...

מצטרף לשאלה
    13/12/2020

האם קנביס יכול לעזור לילדים עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות קשה?
    ואם כן, אז מה עדיף? שמן, עוגיות או אידוי? ואיזה סוג? cbd או גם thc? מהמפ או קנביס רפואי? מינון? מה עם אינטראקציה עם רטלין לנגזרותיו? תופעות לוואי?...
    בקיצור הרבה שאלות. יש סיכוי בכלל לקבל אישור מהיקר או שצריך להזמין מחול...
    אשמח לכמה שיותר פרטים - לילד בן 12.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות לגבי טיפול בקנאביס רפואי
    Jspine
    21/12/2020

עד כה עברתי 3 ניתוחי עמוד שידרה ויש לי קיבוע לכל אורך עמוד השידרה מ-T1 עד האיליאום. הניתוח האחרון בוצע בשנת 2019 וכעת יש לי פריצות דיסק בצוואר עם הקרנה לכתפיים ולידיים. על מנת להימנע מניתוח נוסף, קיבלתי המלצה ממרפאת כאב לטיפול בקנאביס רפואי. המליצו לי שתי אופציות: 1. שילוב של שמן 10 גרם T1C28 + תפרחת עם משאף של 10 גרם T10C2 . אופציה מס' 2 הוא שימוש במכשיר SYQE שהוא יחסית חדש ואני לא יודעת כ"כ איך זה עובד. מעולם לא התנסיתי בעישון מכל סוג שהוא ואין לי מושג באיזו אופציה לבחור. יש לציין שיש לי שני ילדים קטנים בגילאי 3 ו-4 ואני לא יכולה לא להיות בפוקוס או "מסטולה". האם יש למישהו ניסיון עם שתי האופציות? איך עובדת האופציה עם המכשיר SYQE גם מבחינת עלויות? איזה חומר הם שמים במחסנית? אשמח לסיוע. תודה

הוספת תגובה

תמונה

• משאף סאיקי

עידו מימון
    22/12/2020

שלום, כאן עידו מחברת סאיקי מדיקל. אשמח להסביר לך לעומק על הטיפול באמצעות משאף סאיקי וגם לאפשר לך שיחה עם אחות מנוסה ומקצועית בטלפון 2064*.
    אסביר כאן קצת על הטיפול באמצעות המשאף. המשאף מאפשר מתן מינונים מדויקים וקבועים של קנאביס רפואי איכותי המיובא מהולנד. נעשו מספר ניסויים קליניים עם מטופלי כאב בבית החולים רמב"מ והוא נמצא בטוח ויעיל לטיפול בכאב, וכן אנו שומעים זו מהתגובות החיוביות של מטופלינו. אחד היתרונות הבולטים במשאף הוא שמעבר להקלה בכאב, הטיפול באמצעותו מפחית למינימום את תופעות הלוואי של השימוש בקנאביס לרבות תחושת ה"מסטוליות" ומאפשר להיות בפוקוס ולנהל שגרת חיים תקינה.
    מוזמנת לדבר איתנו ולקבל פרטים נוספים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מנסיון אישי

הכיתופל
    22/12/2020

גם אני כמוך התלבטתי מאוד אם בכלל לנסות ואם כן אז איזה סוג ואיזה והרכב. בסופו של דבר גיליתי שאסור להשען על אינפורמציה שניתנת על ידי נציגים של חברות התרופות או הרוקחים. בגלל שמה שעניין אותם זה מה עושה להם טוב בכיס! ולא מה נכון רפואית עבורי. בגלל זה אני סבלתי הרבה יותר. היו לי תופעות לוואי קשות והכאבים רק התגברו!
    ממליץ לך לקחת הדרכה אישית- תבקשי מהרופא שלך הפנייה.
    אל תסמכי על מי שמוכר אביזרים, מכשירים כולל סאייק- בכלל , אם מבקשים ממך כסף- תברחי.
    חפשי אינפורמציה שלא תהיה נגועה בכסף ומכירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מעי רגיז, נפילות סינית, גזים
    מירה
    12/11/2020

שלום דוקטור.
    אני סובלת מתסמונת מעי רגיז כבר עשרות שנים, גזים, נפיחות בטנית.
    יש לי בקע סרעפת ענק וזה מגביל אותי ם הארוחות וגם מנפח את הבטן.
    לפני חודש עברתי כריתת רחם וזה עוד יותר החמיר את התופעה.
    אני תמיד חייבת להיות בקרבת שרותים, אחרת אני אמנע להיות במקום זה.
    האם קנביס יכול לעזור לי?
    אני לא מעשנת

הוספת תגובה

תמונה

• עד שיענה הרופא הנכבד

עובר אורח
    22/11/2020

שלום רב,
    ‏מהניסיון שלי כמולה קרוהן ומלווה לא מעט חולי קוליטיס- קנאביס רפואי בהחלט עשוי לעזור בהרגעת חלק מהסימטומים של המחלה. ולשיפור איכות החיים של המטופל.
    אני מנחש שהדוקטור הנכבד לא בהכרח יסכים עם דברי...
    אולם, שמן קנאביס עלול לגרות עוד יותר את הבקע הסרעפתי.
    ‏ולהחריף את המצב!

כדאי לשקול טיפול בקנאביס בתפרחות/אידוי.

מטופלים ומטפלים רבים חושבים כי קנאביס בתפרחות וקנאביס בפרחים הם אותו המוצר, בצורת צריכה שונה.
    כמו נניח אופטלגין בכדורים ואופטלגין בטיפות.
    זה כל כך רחוק מהמציאות!
    ‏שמן מהניסיון האישי שלי ושל מרבית מחברי למחלה (אנחנו קבוצה בת כ400 חברים שניסו גם וגם..). הרבה פחות יעיל, הרבה יותר בעייתי מבחינת תופעות לואי ועלול לגרום לריפלוקס, כאבי בטן, גירוי בגרון, שילשולים ירידה במשקל וצרבות.

אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה הגסטרו שמלווה אותך.

אגב, העובדה שאת לא מעשנת לא רלוונטית לשימוש נכון בקנאביס.
    ‏בכל מקרה, בשום פנים ואופן לא לערבב קנאביס עם טבק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה

מירה
    28/11/2020

תודה לך על התשובה.
    נחמד לדעת שהפורום פעיל ואנשים רוצים לעזור.
    מאד מעריכה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס ומעי רגיז

ד``ר בן עמית
    22/11/2020

מירה היקרה,
    תודה רבה על פנייתך. אין עדויות ליעילות של קנביס במעי רגיז, ורחוק היום בו זה יאושר - אבל בהחלט תיאורטית שווה יהיה לנסות מוצר עדין ולא פסיכואקטיבי, כגון CBD. אבל אני לא רואה את הדרך החוקית לעשות זאת בישראל כיום.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מענה לדוקטור

מירה
    28/11/2020

תודה לך דוקטור על התשובה.
    אולי ידוע לך מה עוזר להתמודד עם מעט רגיז וגם בקע סרעפת גדול, כמו שיש לי.
    לאיזה רופא כדאי לפנות עם הבעיות הללו, כי עד כה לא מצאתי מענה לבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שימוש בקנביס בעקבות תאונת דרכים פריצת דיסק ופוסט תראומה
    שירלי
    23/11/2020

אני עברתי תאונה דרכים קשה וסובלת עקב התאונה מ13 פריצות דיסק ופוסט תראומה קשה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס לאחר תאונה

ד``ר בן עמית
    25/11/2020

שלום שירלי,
    מציע להיות במעקב מרפאת כאב, ולקבל את המלצתם... לחילופין אפשר לקבל המלצה מהפסיכיאטר, אם יותר מתאים, אבל בדרך כלל יותר קל דרך כאב.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אישור לקאנביס רפואי לבחור עם מוגבלת שכלית
    ליז גולן
    07/11/2020

שלום לך,
    אני אחות ראשית בעמותה לאנשים עם מוגבלויות. שאלתי על בחור בן 21 עם מוגבלות שכלית וקווים אוטיסטים, הבחור מקבל הרבה מאוד תרופות הרגעה, למרות זאת בכל שעות היום אינו רגוע מתפרץ צועק , מקבל תוספת של כדורי הרגעה, סדר יום שלו הפוך או מתפרץ או
    ישן אין לו רצף של יום מסודר .עסוק בלבכות ולצעוק ...איך ניתן לקבל יעוץ ולבדוק באם מגיע לו טיפול בקאנביס רפואי.

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בקנאביס רפואי

מרכז עץ הדעת
    17/11/2020

שלום,
    נראה כי אנחנו יכולים לעזור.
    מוזמנת ליצור עמנו קשר במספר 3744* לשיחה לצורך בחינת זכאות ללא עלות.
    המשך יום טוב ורק בריאות,
    מרכז עץ הדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עד שיענה הדוקטור

עובר אורח
    21/11/2020

שלום,

על פי נהלי משרד הבריאות ישנם שני ערוצים לקבלת אישור לשימוש בקנביס רפואי (כמובן בהנחה שהמצב הרפואי של המטופל עומד בהתוויות):
    1. הרופא המומחה שמלווה ומטפל בו למעלה משנה.
    במקרה שלכם- הכוונה לנוירולוג, או הפסיכיאטר המומחה שמלווה אותו. הרופא פונה למשרד הבריאות, ממלא טופס ייעודי ומבקש אישור. לרוב התהליך אורך כ14 יום והרשיון יגיע ישירות למייל + מרשמים לחצי שנה. יש לצרף לבקשה 3 מסמכים: ‏סיכום מצב רפואי מרופא המשפחה ודו״ח תרופות מבית המרקחת, 12 חודשים אחורה.
    אם ההמלצה היא מהנוירולוג, יש לצרף גם מכתב מהפסיכיאטר המטפל.

2. רופא מומחה לקנביס- משהב הכשיר כ100 רופאים- הרשימה המלאה בלינק הנל: (תקישי בגוגל: רשימת רופאי קנאביס משרד הבריאות)
    ‏על פי הנחיות משרד הבריאות הרופאים מחויבים לפעול רק במרפאות ציבוריות (קופח, בי״ח) ולא באופן פרטי. ומותר להם לגבות בעבור השירות 278 ש״ח - לשנה שלמה כולל חידוש, הגדלה ושינוי מרשמים.
    ‏בפועל, רובם, פועלים בעיקר במסגרת פרטית וגובים מאות עד אלפי שקלים.
    גם כאן, יש לצרף לבקשה 4 מסמכים: ‏סיכום מצב רפואי מרופא המשפחה ודו״ח תרופות מבית המרקחת, 12 חודשים אחורה. מכתב מהרופא מומחה בתחום הממליץ על טיפול בקנביס רפואי. ומכתב מהפסיכיאטר המטפל המציין כי אינו מתנגד לטיפול בקנאביס.
    ‏רופאים מומחים לקנביס לקנאביס מורשים להנפיק רישיון ומרשמים בזמן אמת.

שימי לב.
    ‏לאחרונה יש שגשוג ופריחה של מעאכרים למיניהם יועצים/חברות/ארגונים/עמותות- שתמורת כסף, לפעמים הרבה מאוד כסף!! ישמחו לתווך ולעזור בהשגת מרשמים לקנביס.
    זה יקר ומיותר.

ולסיכום, מילה קטנה במישור האישי...
    ‏קנאביס היא תרופה.
    כמו כל תרופה, גם כאן יש מינון, הרכב, תופעות לואי, אינטראקציה עם תרופות ועוד.
    כמו כל תרופה, יש מטופלים שזה עוזר להם מאוד, יש כאלה שעוזר קצת, יש גם כאלה שלא עוזר בכלל.
    על אחת כמה וכמה כשמדובר בצעיר עם מצב רפואי כל כך מורכב!!!
    בבקשה, פנו לגורם מקצועי רישמי לקבלת ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס במוגבלות שכלית

ד``ר בן עמית
    22/11/2020

שלום,
    בהחלט כדאי שהמומחה העיקרי המטפל בו יבדוק אפשרות של התאמת טיפול בקנביס. אם כי אין הוכחות חד משמעיות ליעילות, שווה לנסות, תחת מעקב, ולאחר קבלת אישור חריג ממשרד הבריאות.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מריחואנה עם חרדות האם יש זנים מתאימים?
    לנה
    11/11/2020

האם יש זנים שמתאימים לאנשים הסובלים מידי פעם מחרדות ? או מתחושות חרדה

הוספת תגובה

תמונה

• עד שיענה הרופא

עובר אורח
    22/11/2020

בכותרת כתבת מריחואנה עם חרדות..
    האם התכוונת לומר שזה מעורר לפעמים חרדה?
    כי אם כן, מהניסיון שלי, זה לרוב לא בגלל זן כזה או אחר- אלה בגלל שימוש לא נכון! וצורת צריכה. הסיכוי לחרדה בשמן , גדול יותר מאשר בפרחים.

‏זה קורה בעיקר כשאנשים לוקחים לא בצורה מסודרת וקבועה. אלה לפי צורך.. מינונים נמוכים ומדוייקים על פני היום לרוב הם הפיתרון לתופעת הלוואי הזאת.
    מעניין לשמוע את תשובת ד״ר בן עמית.

באופן כללי ושב- מהניסיון שלי, צורת הצריכהמ-שמן /תפרחות והרכב החומרים הפיעילים הוא החלק החשוב יותר מאשר שם הזן הספציפי. לפחות כרגע. על בסיס הנתונים שבידינו כעת. עד היום לא זוהו כלל מרכיבי הקנאביס.
    מכאן שההבדל בין הזנים הוא מאוד אישי.
    זן מסויים יהיה נהדר לאדם אחד, ולא נהדר כלל, לאדם אחר.
    ‏הדרך היחידה לדעת מה יהיה הכי נכון עבורך- היא לנסות.

שימי לב, בשימוש לא נכון - קנאביס גם עלול להחריף חרדה.

‏המלצה הכי טובה שלי, היא לפנות לפסיכיאטר שמומחה בטיפול בקנאביס-כמו דוקטור עמית.
    ‏תהליך מציאת ההרכב, צורת הצריכה והמינון האישי הנכון, עשוי לקחת זמן.
    זה דורש גם סובלנות.
    אנשים חושבים שקנאביס זה קסם מיידי. לוקחים ובבת אחת, החיים נפלאים.זה, כל כך רחוק מהמציאות... לרוב תהליך שכזה לוקח חודשיים פלוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס וחרדה

ד``ר בן עמית
    22/11/2020

לנה היקרה,
    אכן אני מסכים מאוד עם מה שנאמר - כדאי לקבל ייעוץ ולעבור תהליך של התאמה, אחרת לקנביס בהחלט פוטנציאל להחמיר חרדה. גם לרוקחים ידע רב בכך.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ייעוץ בהוצאת אישור לקנביס
    אילנה חן
    21/11/2020

ייעוץ איך לקבל אישור לקנביס לדיכאון אחרי כשילון כול התרופות שקיימות .ולכאב כרוני חזק בגוף..תסמונת עצב משולש בפנים .פיברומילגיה קשה .פריצות דיסק כול הגב .ועוד המון בעיות .רק בת 49 .חולה כבר 20 שנה.
    זקוקה לעזרה דחוף

הוספת תגובה

תמונה

• עד שיענה הדוקטור

עובר אורח
    21/11/2020

שלום,

על פי נהלי משרד הבריאות ישנם שני ערוצים לקבלת אישור לשימוש בקנביס רפואי (כמובן בהנחה שהמצב הרפואי של המטופל עומד בהתוויות):
    1. הרופא המומחה שמלווה ומטפל בך למעלה משנה.
    במקרה שלך- הכוונה לרופא כאב, ראומטולוג או נוירולוגשמטפל ב TN.
    הרופא פונה למשרד הבריאות, ממלא טופס ייעודי ומבקש אישור. לרוב התהליך אורך כ14 יום והרשיון יגיע ישירות למייל + מרשמים לחצי שנה. יש לצרף לבקשה 3 מסמכים: ‏סיכום מצב רפואי מרופא המשפחה ודו״ח תרופות מבית המרקחת, 12 חודשים אחורה.
    אם את גם מטופלת בדכאון יש לצרף מכתב מהפסיכיאטר המטפל.

2. רופא מומחה לקנביס- משהב הכשיר כ100 רופאים- הרשימה המלאה בלינק הנל: (תקישי בגוגל: רשימת רופאי קנאביס משרד הבריאות)
    ‏על פי הנחיות משרד הבריאות הרופאים מחויבים לפעול רק במרפאות ציבוריות (קופח, בי״ח) ולא באופן פרטי. ומותר להם לגבות בעבור השירות 278 & לשנה שלמה כולל חידוש, הגדלה ושינוי מרשמים.
    ‏בפועל, רובם, פועלים בעיקר במסגרת פרטית וגובים מאות עד אלפי שקלים.
    גם כאן, יש לצרף לבקשה 4 מסמכים: ‏סיכום מצב רפואי מרופא המשפחה ודו״ח תרופות מבית המרקחת, 12 חודשים אחורה. מכתב מהרופא מומחה בתחום הממליץ על טיפול בקנביס רפואי. ומכתב מהפסיכיאטר המטפל המציין כי אינו מתנגד לטיפול בקנאביס.
    ‏רופאים מומחים לקנביס לקנאביס מורשים להנפיק רישיון ומרשמים בזמן אמת.

שימי לב.
    ‏לאחרונה יש שגשוג ופריחה של מעאכרים למיניהם שתמורת כסף, ישמחו לתווך ולעזור בהשגת מרשמים לקנביס.
    זה יקר ומיותר.
    כמאובחנת בפיברומיאלגיה תוכלי גם לפנות לעמותת אס״ף, לקבלת יעוץ וליווי חינם! ללא עלות. גם לגבי קבלת אישור לקנאביס וגם לגבי שימוש נכון בתרופה.

ולסיכום, מילה קטנה במישור האישי...
    ‏קנאביס היא תרופה.
    כמו כל תרופה, גם כאן יש מינון, הרכב, תופעות לואי ועוד.
    כמו כל תרופה, יש מטופלים שזה עוזר להם מאוד, יש כאלה שעוזר קצת, יש גם כאלה שלא עוזר בכלל.
    תיאום ציפיות, זה מאוד חשוב.

רפואה שלמה 🤞🏼

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רשיון לקנביס

ד``ר בן עמית
    22/11/2020

אילנה היקרה,
    ראשית תודה רבה לעובר האורח - אכן מסכים עם המסלולים העיקריים לקבלת רשיון. אני אישית פחות מסכים עם עניין ה"תרופה", בעיקר בגלל העדר ידע לגבי החומרים הפעילים, ומסכים בהחלט בנוגע לתיאום הציפיות הריאלי. אז הצעד הראשון - למצוא רופא מומחה בתחום שבו יש לך בעיה, ולקבל את המלצתו לקנביס.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אדם נכה ולקויי ראיה ושימוש בקנאביס
    אבי מימוני
    05/11/2020

מקבל קנביס רפואי ואו שמח מאוד זה מאקל לא על הקהבים מאוד רק שהו צורך יותר מימה שהו מקבל ואז או אושה מהמצים רבים ליקנות עוד באופן פרטי וזה קשה לא מיפחינת תקציב שחסר לא

הוספת תגובה

תמונה

• העלאת מינון

ד``ר בן עמית
    22/11/2020

אבי היקר,
    לצורך העלאת מינון, על הרופא שהמליץ במקור על קנביס לכתוב המלצה עדכנית להעלאת המינון, ואז יש לעשות בדיוק מה שנעשה בהתחלה על מנת לקבל רשיון.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הסתיידות בכתף וכתף קפואה האם קנאביס עוזר?
    רומי
    25/10/2020

אני סובלת כ7 חודשים ללא שינה כאבי תופת עקב כתף קפואה והסתיידות בכתף. כל הטיפולים כולל פיזיוטרפיה לא הועילו במאום נהפוך הוא נהייה יותר גרוע.. האם קנאביס יכול לעזור לכאבים הקשים ??
    תודה על מענה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס לכאבים בכתף

ד``ר בן עמית
    13/11/2020

שלום,
    ישנן הוכחות (מועטות) לכך שקנביס מועיל לכאב עצבי. במקרה זה, אני חושב שקנביס יוכל לסייע בשינה ובמצב הרוח, אבל לא ממש לכאבים.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מסכים עם הרופא

עובר אורח
    22/11/2020

אני מניח שאפתיע אותך דוקטור -
    ‏אני מסכים עם כל מילה.
    קנאביס היא תרופה לכאבים- אני שומע המון פעמים ביום! מרופאים, חולים, ברדיו, בעיתון, באינטרנט...

‏אני חושב שזה לא נכון.
    אני חושב שקנאביס התרופה נהדרת, בכל מה שקשור בשיפור איכות החיים של המטופל.
    כאב הוא חלק מהעניין. אבל רק חלק!
    איכות החיים הכוונה- איכות השיינה, תאבון, מצב רוח, הרפיית שרירים ומערכת העיכול.
    מה גם שאם כבר תהיה תועלת בשיכוך כאב, לרוב הכוונה לכאב כרוני. לא לכאב מתפרץ ולא בכאב אקוטי.
    ‏לפעמים, בשימוש לא נכון קנאביס יודע גם לעשות הפוך.
    לגרות/להגביר את הכאבים… הרופאה המהדרת שלי, ד״ר טלי סחר- קוראת לזה אבקת אפייה.
    אם שמים כמות נכונה ומדוייקת, העוגה תופחת.
    אם שמים פחות מידיי, העוגה תופחת פחות.
    אבל, ‏אם שמים יותר מדי, העוגה לא תופחת יותר...
    להפך היא צונחת יורדת למטה…

‏בגלל זה, הדרכה לשימוש נכון היא כל כך חשובה.
    תיאום ציפיות. מינונים קבועים. לא לפי צורך!

Start slow go low

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול במריחה של שמן קנאביס יחד עם נטילת תרופות
    א.ג.
    03/11/2020

שלום רב

יש לי אטופיק דרמטיטיס כמעט כרוני, מופיע ונעלם, חוזר וכו...מאופיין ביובש עור, עקצוצים, פצעים וחתכים , בעיקר אחרי מגע במים. מאוד רוצה לטפל עם שמן קנאביס. האם ידוע לך אם אפשרי יחד עם נטילת תרופות: viapax ו sorbon?
    תודות.

הוספת תגובה

תמונה

• מריחת קנביס ותרופות

ד``ר בן עמית
    13/11/2020

שלום,
    לא ידוע לי על מניעה למרוח שמן קנביס בזמן נטילת תרופות אלה.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חידוש רישיון לקנאביס רפואי סיכון לסכרת
    משה צור
    15/10/2020

שלום
    אני בן 73 מטופל בקנאביס רפואי מזה 9 שנים עברתי לגור בפרדס חנה כרכור שייך לכללית
    אין לי רופא קבוע רשיון שלי יפוג בסוף חודש נובמבר 2020
    מבקש לדעת איך אפשר להאריך את הרישיון לשנת 2021
    אני עם בסיכון עם רקע של מחלת סכרת ולחץ דם.לא יוצא מהבית מאז חצי שנה
    תודה
    צור משה
    נייד:0523579186

הוספת תגובה

תמונה

• הארכה אוטומטית בימי הקורונה

אורח
    21/10/2020

שלום משה,
    תתקשר למשרד הבריאות - אפשר לבקש הארכה אוטומטית ל3 חודשים בגלל הקורונה.בתנאי שמדובר בהארכת מצב קיים. ללא שינוי צורה, הרכב או כמות
    טלפון: 08/6268000

ועיצה קטנה- אל תפרסם פרטים אישיים כמו טלפון ופרטים רפואים כמו צילום הרשיון באינטרנט. זה ממש מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הארכת רשיון

ד``ר בן עמית
    22/10/2020

משה היקר (ותודה לאורח על העצות הנבונות!),
    אכן אפשר לפנות להארכה מנהלית, אם דחוף. התהליך הנכון הוא לפנות לרופא הממליץ, זה שרשום על הרשיון כרופא שאצלו אתה צריך להיות במעקב. אם אין לך רופא סכרת/כאב קבוע, כדאי למצוא אחד כזה. אני עובד בביה"ח השיקומי "רעות", שם יש מכון כאב גדול יחסית - 035081000, אבל כל מקום הוא בסדר. איני יכול לעזור משום שאני פסיכיאטר והבעיה שלך לא בתחומי.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חידוש רישיון לקנאביס רפואי

משה צור
    22/10/2020

תודה רבה ד"ר בן עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אישור מהיר של קנאביס לאחר תאונה קשה וטיפול בבית
    ענת אזולאי
    18/10/2020

עברתי תאונת דרכים, יש לי שברים במותן ושוחררתי מבית חולים.

סובלת מכאבים חזקים, אין ביכולתי לעמוד או ללכת, מרותקת למיטה.

מה הדרך המהירה ביותר להשיג קאנביס רפואי.

תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס לכאב אקוטי

אורח
    20/10/2020

שלום.
    אני לא רופא.
    אז עד לתשובת הדוקטור המלומד אנסה להסביר.
    ראשית אומר שאני מצטער לשמוע על התאונה ועל הקושי..
    ומצטער לאכזב אותך, אבל על פי הנחיות משרד הבריאות- קנאביס רפואי לא ניתן לטיפול בכאב אקוטי. אלה בכאב כרוני וגם אז, כקו אחרון. ‏כלומר רק אחרי שמיצו טיפול תרופתי מוכר בתחום.
    ברמה הכי פשטנית:
    כאב אקוטי- כאב חריף שנגרם מסיבה ידועה, לדוגמה כתוצאה מפציעה או ניתוח ואמור לחלוף כשהסיבה נעלמת.
    כאב כרוני- מוגדר שכזה באם עברו 3-6 חודשים לפחות מהסיבה לדוגמא פציעה/ מחלה/ תאונה וכו..

למרות כל זאת, ‏הכתובת שלך רופא מומחה בתחום הכאב.
    ואם אותו רופא מומחה, יחשוב שלמרות התוויות משרד הבריאות במקרה שלך, קנאביס רפואי כן יכול לעזור -הוא יכול לפנות למשרד הבריאות דרך וועדת חריגים לבקש עבורך אישור.
    הלוואי ולא תזדקקי!

אורח פורח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס לכאב אקוטי

ד``ר בן עמית
    22/10/2020

שוב תודה (אמיתית) לאורח הפורח, על התשובה המהירה - והמדוייקת! אכן קנביס הוא אף פעם לא "דחוף", כי לא הודגם כיעיל לכאב, למעט יעילות מועטה בלבד, בכאב כרוני שמקורו עצבי. ואכן - הכתובת שלך היא רופא כאב, אבל קנביס לא צפוי בשנה הקרובה.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מתח כרוני מזה כ-25 שנה
    יובל
    16/10/2020

שלום ד"ר,

רק עכשיו גיליתי את הפורום שלך ואין הרבה פורומים ברמה הזאת. יישר כוח!

כיום אני כבן 40 ללא כל מחלה אך מגיל 14 בערך אני סובל ממה שאני מגדיר "מתח כרוני" שמתבטא במתח שרירים, קוצר נשימה נוראי ואפס יכולת לישון.

במהלך השנים הייתי באופן פרטי וציבורי אצל מיטב הפסיכיאטרים שנתנו לי ראשי תיבות שונים מה- DSM בעיקר מתחום החרדה (אני לא פוחד מכלום כולל מהמוות) והדיכאון (אני בהחלט לא שמח לסבול).

במהלך השנים טופלתי באדיקות בכ- 20 תרופות שונות שלא הועילו. ברצוני להוסיף פרט מעניין, שאפילו בנזודיאזפינים במינונים מקסימלים כמעט שלא השפיעו. למותר לציין שניסתי גם טיפולים פסיכולוגים ואלטרנביטיים מכל הזרמים והשיטות.

האם יש סיכוי שקנאביס יעזור (ברמה הביורוקרטית אחד הראשי התיבות שהוענקו לי בעבר היה PTSD אך אני אדם בוגר ומתעקש שהבעיה שיש לי היא "מתח כרוני" כפי שהסברתי לעייל)? אם קנאביס לא מומלץ אולי במקרה אתה יכול להמליץ על טיפול/מטפל בבעיה מהסוג הנ"ל? נדמה שהתרופות הקיימות מטפלות בבעיות מנטליות מה- DSM ופחות ממה שאני בפועל סובל.

בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    מתח כרוני מזה כ-25 שנה

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס ומתח

ד``ר בן עמית
    22/10/2020

שלום,
    תודה רבה על המילים החמות! מחזק את ידי בהחלט.
    מה שאתה מתאר הוא מורכב, ואין לו "תרופה" או פתרון פשוט. יש המון טכניקות, שעיקרן הוא פסיכותרפיה, לסוגיה. אם רוצה לבוא לאבחון יותר מעמיק - בשמחה רבה.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רישיון קנאביס לטפל בהפרעת שינה?
    Isaiah
    14/10/2020

אני גבר בן 63 וסובל מדום נשימה בשינה(Apnea) והרבה שנים אני משתמש במכשיר CPAP. אני גם אובחנתי כסובל מ-ADHD ולוקח Vyvanse 50mg. . הVyvanse עוזר הרבה אבל גם מקשה עלי להירדם בלילה שגם קצת קשה בגלל אי נוחות של מסיכת הCPAP. לפני כשש שנים קיבלתי רשיון לקנאביס רפואי לשימוש בלילה לפני השינה כדי להירגע ולהירדם ביתר קלות. זה עזר לי הרבה. הייתי מבקר בארה"ב הרבה והייתי מביא איתי מלאי של קנאביס בצורה של thc/cbd oil cartridges לשימוש עם.vape pen מאז פרוץ נגיף הקורונה אני לא מבקר בארה"ב ונגמר המלאי שלי. האם אני יכול לקבל רשיון לקנאביס רפואי כאן בארץ כדי להמשיך בטיפול היעיל הזה?

הוספת תגובה

תמונה

• קנביס לשינה

ד``ר בן עמית
    15/10/2020

שלום,
    הפרעת שינה אינה התויה לשימוש קנביס ע"פ משרד הבריאות בישראל.
    בהצלחה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה