מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- תזונה בהריון
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- מחלות המעי הגס
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- אקנה-רוזציאה
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- רפואה משלימה ילדים
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- המסת שומן בלייזר
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- כירופרקטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- מיאלומה מזדחלת לא מטופלתברנדה06/09/2023
שלום
אני בת 70 מאובחנת עם מיאלומה מזדחלת .נמצאת רק במעקב.בעיקבות כאב בירכיים נתן לי האוטופד ברקסין.מותר לי לבלוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חולה מיאלומה מטפל בחולת אלצהיימרישראל17/08/2023
הי, אני חולה מיאלומה כ10 שנים ובמקביל אני מטפל ברעיתי האהובה חולת אלצהיימר כ12 שנה.
אשמח ללמוד מחברות/ים שבמצב דומה. אני עושה זאת באהבה, אבל מיום ליום קשה יותר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאב גב לחולי מיאלומהאליס02/06/2023
חולי מיאלומה עם כאבי גב .קשה לו ללכת .הוא נוטה ימינה
פט סי טי לפי הרופאה תקין.מה עושים?וממה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות לעמוד השדרה כדי לשחרר לחץ. שיטת ההיפוך
עמוס אפרתי03/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים אצל ילדה בת 13יוליה26/09/2022
הבת שלי בת 13 סובלת כבר כחודש וחצי מכאבי בטן חזקים מאוד משכח כאבים לא עוזר בכלל,לילדה יש דלקת פרקים
בבית חולים אמרו שיש לה לימאדנופתיה מזנטריאלית
ושחררו אותנו ללא טיפול,הילדה בוכה מכאבים מאוד חזקים ואנינו חסרי אונים מה ניתן לעשות איזה טיפול אפשר לתת
ממה יכול להיות הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחרור וריפוי מהכאבים
אילה סופר27/09/2022יש לי 2 המלצות לעזרה עבורכם-
1. צרו קשר עם מירי אסט
2. תומר חיון - נטורופט, רפלקסולוג ברמה מאד גבוהה...
מקווה שתבריא בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות FREE LIGHT CH-KAPA--LAMBDAלילך10/09/2022
היי,
אמא שלי בת 74, מחודש מאי משלשלת, חוסר תיאבון, לאחר בדיקת גסטרו, עכשיו עשתה בדיקות דם, והתוצאות לא טובות, מה זה אומר ?? אנחנו מאוד בלחץ, עד שיראה אותה רופא,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות המלאות
לילך10/09/20224731 ng/mL B2 MICROGLOBULIN
2300
FREE LIGHT CH-KAPA
81.59
FREE LIGHT CH-LAMBDA
80.09
FREE KAPA FREELAMB
1.02* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובתך - בדיקת דםדורית31/08/2019
היי
אודה לתשובתכם.
בת 43, בריאה ללא תרופות למעט טלפסט.
אורטיקריה מזה מספר חודשים ורוזיציאה בפנים.
וברונכיאקטאזיס קל שהתגלה בסי.טי ( היו כאבים בחזה והתעלפתי ) - כעת מרגישה מצויין למעט האורטיקריה ( מטופלת ע"י טלפסט)
נשלחתי לבדיקות דם.
מצרפת תשובה.
אשמח לחוות דעת
תודה
מצרפת תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת בדיקות נוספות - תודה רבה
דורית31/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אחרונות - המון המון תודה
דורית31/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צמחים כמו שיבא ופרי האנונה מועילים לחולים סרטניים?אדי28/11/2018
בעבר פרופ' אלן ברבי המליץ על צמח השביבא שבאמת יש לו סגולות רפאויות וגם מחקרים שמאמתים זאת.
תוהה האם גם לפרי ה-Annona יש באמת סגולות כמו שמייחסים לו, והאם יש מחקרים או מאמרים רפואיים שמאמתים זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם...
פרופ` אלן ברבי11/12/2018על אנונה לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עקב תוצאות בדיקות דםמרב02/11/2018
הי,
אשמח לקבל המלצה כמה כמוסות אקטיפרין לקחת ביום.
בת 48, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (השימוטו)
TSH 0.5
T3 ו-T4 נורמלים
המוגלובין 11
המטוקריט 35.5
MCH 26.7
פרטיו 11
B12 213
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` אלן ברבי03/12/2018אחד ביום לפחות 3 חודשים ולבדוק ס.ד ופריטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של פוליציטמיה ורהשקד24/11/2018
שלום רב לך פרופסור ברבי
אני בחור בן 25 והתגלתה אצלי מוטציית jak2. כמו כן ערכי בדיקות הדם שלי הם המוגלובין 18 והמטוקריט 55. האם לפי מדדים אלו אני חולה בפוליציטמיה או שיש עוד מדדים שמאבחנים המחלה?
האם יש השלכות למחלה עקב גילי הצעיר?
האם תוחלת החיים נמוכה במחלת הפוליציטמיה ורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציטמיה ורה
ד``ר אורי רוביו25/11/2018המצאות מוטציה לJAK2 יחד עם המטוקריט של 55, בהחלט מהווים שני קריטריונים מג'וריים הנחוצים לביסוס האבחנה, אבל אבחנה ודאית תשען גם על שינויים אופייניים במוח העצם בביופסיה כקריטריון מ'גורי הכרחי
ו/או רמות הורמון האריתרופואטין נמוך בדם.
יש להשלים את שתי הבדיקות הללו, אך בהחלט החשד גבוה למחלה.
יש להעריך גורמי סיכון נוספים בנוסף לגיל, כי הגישה הטיפולית מותאמת לגורמי הסיכון.
בצעירים מגיל 60 בד"כ מסתפקים בהקזות דם ואספירין במינון נמוך
לגבי תוחלת חיים- כאמור משתנה בהתאם לגורמי סיכון - דיון מורכב ולא למסגרת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מומלץ להעלאת הברזלשירה22/11/2018
בבדיקת דם אחרונה הברזל היה 45 ופריטין 6. יש לציין שאני תורמת דם כל שלושה חודשים. איזה תוסף כדאי לי לקחת ולמשך כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף ברזל
ד``ר אורי רוביו25/11/2018כל תוסף ברזל ויש הרבה תרכובות ובלבד שאת סובלת אותו ולא גורם לך תופעות לוואי
אני בדרך כלל ממליץ פריפול או פרוגרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברת- בהמשך לתשובתךאביטל אייזנברג21/11/2018
בהמשך לתשובתך אכן ביצעתי את הבדיקה פעמיים בהפרש של 3 חודשים ובשתי הבדיקות האנטיקרדיוליפין iga יצא מוגבר פי 3 מהנורמה וכל שאר הבדיקות יצאו תקינות. בעבר הומלץ לי ע"י המטולוג שלפני פרוצדורות פולשניות יש לשקול טיפול בקלקסן ונטילת גלולות למניעה רק מפרוגסטרון ללא אסטרוגן. שאלותיי הן: האם על סמך 2 הבדיקות החיוביות הללו ניתן לומר שאני אכן סובלת מתסמונת apla? האם בעתיד כשארצה להרות זה עלול להוביל לבעיות כלשהן? האם הריון עם תסמונת apla נחשב להריון בסיכון? האם יש צורך בטיפול כלשהו ובכל מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACL
ד``ר אורי רוביו22/11/2018הי אביטל,
שתי בדיקות עם ANTICARDIOLIPIN חיוביות מהווה קריטריון מעבדתי שאינו מספק לכשעצמו, האבחנה של APLA חייבת גם קליניקה תואמת.
לא פרטת את ההסטוריה המילדותית שלך או מצבך הבריאותי בגינו נעשו הבדיקות הנ"ל .
הפורום אינו מיועד לתת יעוצים ברמה זו הדורשת גם חשיפה של פרטים אנמנסטיים ובריאותיים
לכן אני מציע לפנות ליעוץ המטולוג מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IRF-IMMATURE RETIC.FRACT גבוהרן18/11/2018
שלום רב
בבדיקת דם (גבר בן 45) נצפו התוצאות הבאות: נשלח לבדיקה בשל ערך NRBC% 0.2%
מה המשמעות של IRF גבוה 16.7 ?
HAPTOGLOBIN 99.00 MG/DL
WBC 5.70 K/UL
IMMATURE GRANULOCYTES 0.02 K/UL
% 52.80 % % NEUTROPHILS
LYMPHOCYTES 1.80 K/UL
% 32.20 % LYMPHOCYTES
MONOCYTES 0.49 K/UL
% 8.60 % MONOCYTES
EOSINOPHILS 0.29 K/UL
% 5.10 % EOSINOPHILS
RBC 4.90 M/UL
HEMOGLOBIN 14.70 G/DL
% 42.70 HEMATOCRIT
MCV 87.10 FL
MCH 30.00 PG
MCHC 34.40 G/DL
% 12.40 RDW
NRBC 0.00 K/UL
% 0.00 %NRBC
PLATELETS 287.00 K/UL
% 30.30 PLATELET-LARGE CELL RATIO
19.4-43.7% .N.R
MPV 10.60 FL
N.R 6.5-11.5 FL
% 1.19 % RETICULOCYTES
RETICULOCYTES 0.05 K
% 16.70 IRF-IMMATURE RETIC.FRACT
RETIC.HEMOGLOBIN EQUIVAL 33.70 PG
COOMBS DIRECT NEGATIVE
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IRF
ד``ר אורי רוביו21/11/2018IRF- IMMATURE RETICULOCYTE FRACTION
מדד שניתן ע"י קורא ספירת הדם האלקטרוני ולפי מדדים מסוים קובע מה אחוז הרטיקולוציטים הצעירים. הרטיקולוציט הינו תא דם אדום צעיר -שלב לפני כדורית בשלה.
מדד זה משמש במצבים מסוימים לקבוע מידת תגובתיות ש ל מוח העצם במצב של חוסר דם ואנמיה.
ספירת הדם הזו סה"כ- תקינה עם HB 14.7 וכן פחות רלוונטי ערך זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן
תודה רבה21/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של אנטיגן K שליליאודליה21/11/2018
מה המשמעות של אנטיגן K שלילי לעומת אנטיגן K חיובי והשלכות על העובר, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANTI-K
ד``ר אורי רוביו21/11/2018מערכת האנטיגנים על הכדוריות האדומות כולל 33 קבוצות אחת מהם היא K
בהקשר של העובר- מדובר במחלה המוליטית של העובר או הילוד, הכוונה למצבים יחסית נדירים בהם לאם ההרה יש נוגדנים כנגד אנטיגנים (או חלבונים) על גבי הכדוריות האדומות של העובר. אותם נוגדנים עלולים לעבור את השיליה ולגרום להרס או תמס דם בעובר.
ANTI-K יחסית נדיר, אבל עלול לגרום למצב זה.
דיון מעמיק יותר במצב זה הוא מעבר למסגרת פורום זה ואם יש בעיה הקשורה בהריון- המלצתי לפנות להמטולוג ועדיף המטולוג שעוסק בבנקאות דם לקבלת יעוץ והתערבות טיפולית במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברתאביטל20/11/2018
בת 35. ברקע מחלת IGAN כמו כן סובלת מאנמיה ממושכת על רקע חסר ברזל ולא מצליחה למחא מאגרים. בעבר כחלק מברור נבדקה תלסמיה שיצאה מאד גבולית ולא ניתן היה לומר חד משמעית בגלל המחסור החמור בברזל. נבדק גם APLA כאשר הכל תקין מלבד הקרדיוליפין IGA שיצא מוגבר 63 כאשר הנורמה 20. לדברי רופאת הנשים היא מחשיבה זאת כחיובי ולכן מטופלת רק בפרוגסטרון ולא באסטרוגן ובהמטולוגיה בעבר אמרו לי 2 תשובות כאשר אחת מהן שזה לא נקרא קרישיות יתר ומאידך כתבו לי לשקול טיפול בקלקסן לפני פרוצדורות פולשניות, שימוש בפרוגסטרון בלבד (כמובן שהריון בסיכון) גם מהבחינה הכלייתית וגם בגלל הקרישיות. יש לציין ששני הדברים הללו נאמרו לי ע"י אותה רופאה מהמכון להמטולוגיה. כיוון שנאמרו שני דברים סותרים אשמח לדעת מה משמעות התוצאה המוגברת של הקרדיוליפין IGA. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACL IGA
ד``ר אורי רוביו21/11/2018בברור תסמונת APLA בודקים בשלוש שיטות שונות נוכחות נוגדנים כנגד פוספוליפידים.
המצאות אחת משלוש הבדיקות חיובית או מוגברת בשתי בדיקות דם בהפרש של 8 שבועות קובע שיש מרכיב לפחות מעבדתי, האבחנה תאושש אם יש קליניקה מתאימה.
ANTI-CARDIOLIPIN IGA מוגבר, כבדיקה בודדת אינו ספציפי אלא אם כן בדיקות חוזרות כאמור בהפרש של חודשיים
ואז ניתן לאבחן APLA ולטפל טיפול מונע בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיות ידועות כתוב: onoclonal Gammopathyאלה19/11/2018
מה זה?
בת 75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MONOCLONAL GAMMOPATHY
ד``ר אורי רוביו21/11/2018מצב בו נמצא בדם חלבון חד שבטי המופרש מתאים של מערכת החיסון הקרויים תאי פלזמה
יכול להיו מצב תגובתי שפיר או מנגד מצב מוקדם של מחלה של תאי הפלזמה
(ראי מאמר שצרפתי על מילומה נפוצה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?