פורום מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלות תאי פלזמה, MGUS, לימפומה, קרישה, אנמיה, המטולוגיה שפירה, אימונו-המטולוגיה, דימום, המטו-אונקולוגיה, מחלות לימפופרוליפרטיביות, ציטופניות ועוד

מנהל הפורום

פרופ` אלן ברבי
פרופ' אלן ברבי
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלן ברבי ללא פרסום בפורום
 
  • פענוח ביופסיה - ברונכוסקופיה
    ליאת אנצל
    20/02/2022

    בוצעה סריקת העץ טרכיוברונכיאלית דו"צ­ נצפו הפרשות מוקואידיות כמות בינונית משני הצדדים , בוצע BAL מ­RML .
    לאחר שיקוף עם RADIAL נצפה ב­RML אזור חשוד נלקחו דגימות TBB .
    בהמשך בוצע EBUS הודגמו מספר בלוטות מוגדלות במדיאסטינום נלקח מספר ביופסיות מ­4L ונשלח RPMI וסלדים ל­FLOW
    .CYTOMETRY מצרפת גם את תוצאות הבדיקה :
    Morphology hematol. נראו תאים
    T HELPER LYM CD4% 70.0 %
    T SUPPRESSOR CD8 % 21 %
    T LYMPH CD5% 95 %
    B LYM CD19 % 3.00 %
    CLL CD19 - CD5 % <1
    B LYMPH CD20% 3.0 %
    KAPPA % 2 %
    LAMBDA% 1 %
    B LYMPH CD23% 1 %
    B LYMPH FMC7% <1
    CALLA CD10% <1
    HLA DR % 3 %
    CD 43% 97 %
    CD43/CD19 <1

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
    נחמה פרידמן
    19/01/2022

    שלום רב,
    בן זוגי בן 52 שעד לפני 18 חודשים היה בריא לחלוטין, ניהל אורח חיים בריא וספורטיבי ומאז סובל רבות ולא נמצא פתרון למצבו כאשר שבוע שעבר נוספו עוד בדיקות שמטרידות אותנו ואשמח לדעתכם או לפחות לאיזה כיוון כדאי לפנות.
    לפני 18 חוד' בעלי החל להתגרד ללא הפסקה בהתחלה היה באזור אחד ולאחר כחודשיים זה עבר לכל גופו. עבר בירורים רחבים במחלקת עור כולל טיפולים במכלול של אנטיהיסטמינים, סטרואידים, תרופות הרגעה למיניהם, פוטותרפיה, ללא הקלה. עבר בירור אצל אלרגולוג וגם שם לא נמצאה הבעיה. לפני כשנה בבירור פרטי נערך ct בטן שם נמצאו ציסטות מרובות למעקב + ct ריאה עם נגע של כ 1 ס"מ למעקב. היום אנו באותו המקום והגרד רק מחמיר אפילו עבר בירור פסיכיאטרי שקבע שהוא בסדר וכי אין מצב פסיכולוגי או פסיכיאטרי שמסביר את מצבו, נלקח IGE לפני שבועיים שיצא 153, ולפני מספר ימים נלקחה בדיקת דם שתוצאותיה היו 3.6- WBC,
    NEUT - 1.45, LYMPH-1.38, בנוסף לפני כחודשיים אובחן כטרום סכרתי בבדיקת דם האחרונה A1C -5.8. הוא סובל מאד, מעבר לגרד, תשישות, חוסר אנרגיה, מאדם שניהל אורח חיים בריא, פעיל מאד וספורטיבי כיום מלבד עבודה כמעט ואין לו כוחות ונירדם וגם כאשר מנסה בכל זאת לעשות פעילות הוא חוזר לאחר מספר דק מותש וחלש מאד. אודה לדעה, או לכיוון לאן ניתן לפנות כדי שיעזרו לו ויאבחנו מה קורה לו, הוא סובל מאד ואיכות חייו נפגמה ונראה שאף אחד לא מצליח למצוא מה הגורם למצבו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אשמח לעזרה בפיענוח petct
    אלינור
    13/01/2022

    אשמח לעזרה בפיענוח
    נשלחתי לpet ct בשאלה לתהליך זיהומי ארטיטי, עקב בלוטות למפה מוגדלות שנצפו ב- Mri שד שגרתי מנעתי; בנוסף כאבי פרקים
    Ana חיובי מספר שנים ו crp שנים גם הוא גבוה.
    ב-pet ct
    בעצמות אין לראות קליטה פתולוגית FDGללא עדות לתהליך הרסני.
    במח העצם קליטת FDG דיפוזית כביטוי לסטימולציה המטופואטית ללא ממצאים ארטריטים או עדות לקליטה בכלי הדם החשודה לווסקוליטיס.

    שאלתי היא
    מהי סטימולציה המטופואטית ?
    האם מצב זה יכול להיות מצופה במיאלומה נפוצה
    האם יש להמשיך בירור ואם כן אז אצל איזה רופא
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה בפיענוח petct

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אימוגלובין בטא 2
    ליליאנה
    24/11/2021

    בת 71 חולת mugs.בבדיקת אימוגלובין בטא 2 יצא ל 2542
    שהנורמה בין 600 _ 2300.
    אני מודאגת מהתוצאה הגבוהה מה עלי לעשות.האם זה מראהעל החמרה לכיוון מיאלומה
    בתודה לילי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימוגלובין בטא 2

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נמצא פס השקעה מונוקלונלי מסוג IgG kappa
    שירי
    25/10/2021

    עשיתי בדיקות דם ושתן יצאה לי תשובה כזו מה זה אומר? צירפתי תמונה אני ממש מבוהלת מה זה יכול להיות


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות בדיקת דם ומה משמעותם
    מורן
    21/10/2021

    שלום רב, בבדיקת דם תוצאה גבוה של FREE LIGHT CH.-KAPA מה זה אומר? מציינת כי הברזל שלי נמוך ומוגדרת אנמית. כמו כן רמת חלבונים נמוכה על פי דברי רופא משפחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות מדאיגות של free light chains
    גיא
    15/10/2021

    שלום רב
    בן 63 , ללא תרופות מלבד הרשום כאן. מזה כ 9 שנים אוסטאופורוזיס גבולי ללא טיפול.
    מזה כ 3 שנים פעמים DVT בשוק (שסיבתו לא ידועה), בטיפול קסרלטו (נוגד קרישה) והופסק, ולאחר הפעם השנייה הוחזר מינון טיפולי ואחר כך מניעתי (במעקב המטולוגיה).
    במסגרת מרפאה קהילתית לחיפוש אולי הגורם לאוסטאופורוזיס נעשו בדיקות דם רגילות:
    Protein total=6.36g/dl 6.6-8.3
    Glucose=102 Creatinine=1.09 Calcium=9.90 Ldh=296 WBC=5.2 4.5-11 RBC=4.51 4.5-5.9
    HB=14.8 MCV=102 80-100 Neut abs=2.6 PLT=192 testosterone-total=22
    ועוד...

    ובדיקות דם נוספות כמו:
    PTH=21 4.6-38
    Free light chains bl התשובות:
    Free light CH-KAPA=683mg/L 3.3-19.4
    Frre light CH-LAMBDA=3.65mg/L 5.7-26.3
    Free Kappa/free Lambda=187 0.3-1.6

    תוצאות FLC נראות קטסטרופות, כל כך רחוקות מהתחום, מה יכול להיות? מה לעשות?
    (הרופאים שלי בחופש שבועיים)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חשש לתלסמיה- בירור הנושא
    הילה
    24/09/2021

    שלום,
    לפני 10 עשיתי בדיקות דם (בהריון של בני) לבדיקת נשאות תלסמיה,
    הערכים אכן העידו שיש נשאות אך הרופא נשים שלל את הנושא.
    יש לציין כי אני בת 37 ולאורך כל חיי סבלתי מה מוגלובין נמוך.
    אשמח לברור הנושא.
    להלן הערכים שקיבלתי בבדיקה ההמטולוגית:
    Hbf 4.0h
    HbA2 3.3
    Hemoglobin A 92.7L
    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לתלסמיה- בירור הנושא

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פוליצטמה ורה - פיברומיאלגיה , בלטי דיסקl4-5, היצרות קשה בתעלה הספינלית l5-6 l6-7
    אביבה
    12/08/2021

    ראשית שלומות.
    טיפלת באמא שלי , תמר אזולאי בקפלן לאחר שחלתה בסרטן הלימפה. גם ביולוגי וגם כימי ומשם אני זוכרת את הטיפול המסור שאמא החלימה בזכותך.

    אני פונה אליך אחרי תאונת עבודה שבה הרמתי שק של מלט 25 קג , חטפתי זרמים חשמליים וכמו משותקת שלא יכולה להוציא מילה. כל תנועה הציתה כאבי תופת משל אני בהתקפת צירי לידה. בו בסזמן שנפגעתי ניפגעה היכולת שלי לשתן ) אצירה ורק בטיטול בעמידה וכך לעיניני צרכים(

    סופו של דבר שאני לאחר זריקות בשיקוף בגלי רדיו, טיפול באופייטים בקאנביס, עירויי מגנזיום ולידוקאין וכל אלו לא הקלו ולא במעט על כאבי הגוף בכלל ומגבלה ברגליים שהולכת ומתעצמת.
    ככה אני סובלת כאבי תופת כמעט 3 שנים עד שאובחנתי בפיברומיאלגיה.
    הכאב לא פסק ורק התעצם בצורות "מכות חשמל" כאבים וחוסר יציבות בהליכה. בלבול , חוסר שקט בגוף , חרדות ואלו הולידו פניה לראומטולוג מומחה לבדיקה מעמיקה יותר.

    נתגלה כי אני נושאת את המוטציצה JAK2V617F - לרבות בדיקה של איתרפותין שהיא נמוכה 2.4 מהנורמה זאת ועוד מספר טסיות אדומות גבוה.

    2 פרמטרים אלו הצביעו על פוליצטמיה ורה ב100%.

    החשש הגדול שלי :
    במקום שכל הטיפולים שקיבלתי עד כה יאוששו אותי אני הולכת ופחות ופחות מסוגלת לתפקד. ומרגיש שזה מחמיר עפ עוצמת הכאב והמגבלות.

    למעלה משנה אני לא מצליחה לשבת בשל כאבי תופת בגב בצד שמאל עובר דרך מעמקי הישבן קרוב לעצם הירך ונמתח תוך זרמי חשמל לשוק האחורי הברך האחורית ועד לכפות הרגליים בהם האצבעות הקטנה כמו רדומים זמן רב.

    אני חוששת שהגילוי לאחר 3 שנים של סבל בל יתואר , מחלה זו עם פוטנציאל להתפתחות ובפרט שבמשפחה הגרעינית שלי 2 הורי חולים בסרטן, מצבי יהיה בלתי הפיך ו/ או קשה יותר.
    בכללי:
    אבי נפטר מסרטן מעי וערמונית .
    אמא סרטן לימפה נון הוצקין,
    אחות שנפטרה מסרטן הרקמות הדקות ועוד אחות שחלתה בסרטן לימפה מסוג נון ועברה השתלת מח עצם.

    אין ספק שרמת החרדות מהחמרה נובעת בשל הרקע במשפחה הגרעינית ) אולם אבקש עזרתך - מה הבדיקות החשוהות שאני צריכה לעשות בדחיפות כדי להבין מצבי המדוייק , לפיו אקבל את הטיפול הנכון.

    אני מוצאת לנכון לציין כי נעשה נסיון תוקפני ואלים , כפייתי , וחסר כל הגיון לנסות לאשפז אותי תחת מחלקה פסיכאטרית מתוך בורות וחוסר הבנה שלכאבים יש שם. לטענתם זה היה בראש....
    עברתי התעללות קשה מצד גורמים רפואיים ואחרים תוך השפלה עלבון חדירה לפרטיות ואיום לאשפוז כפוי כשלרגע לא היתה סיבה , כל אלו לא הוסיפו ליכולת להתמודד עם הכאבים ונהפוכו הוסיפו חרדה על חרדה ואני מטופלת בשיחות עמ לפנות עצמי לטפל במגבלות הגוף.

    אודה לעצתך לבדיקות שחשוב לעשות בדחיפות כדי לדעת מצבו הנוכחי של הגוף.

    כותבת וסובלת כאבי תופת.

    מודה לך על התייחסותך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • IMMUNOFIXATION - מונוקלון, מה זה אומר?
    שרי
    28/07/2021

    שלום,
    בגלל כאבי גב עליון לא שגרתיים מפושטים, משך כחצי שנה, הגעתי למומחה ע"ש . הוא שלח לבדיקות הדמייה , MRI, ובגלל התלונות הוא ביקש בדיקות דם לשלילת מיאלומה, כל התוצאות היו בטווח הנורמה, מלבד IMMUNOFIXATION-מונוקלון
    FREE LIGHT CH-LAMBDA-26.60 mg/L
    WBC-4.1 K/ul (4 חודשים קודם זה היה 4.2)
    ESR-8 mm/h ׁנמוך אבל בטווח
    CRP-0.11mg/dL
    BENCE-JONES PROTEINS-נפסל(?)
    כל הבדיקות האחרות היו בטווח הנורמה.
    האם יש סיבה לדאגה??
    אודה לך על חוות דעתך
    תודה
    שרי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המלצה על רופא המטולוג או מרכז
    דורית
    06/06/2021

    מבקשת המלצה על המטלוג או מרכז שמטפל במיאלומה נפוצה שזה עתה אובחנה. באזור הצפון עדיף אבל נגיע לאן שצריך. תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חום לא מוסבר כבר כמעט שבוע
    אירה סימקוב
    09/04/2021

    ערב טוב,
    החל מיום שני אני סובלת מחום ללא סימפטומים נוספים.
    בשלושה ימים הראשונים החום עלה עד 37.6 מקסימום והתלווה בהקאות וצמרמורות.
    מאתמול החום עולה עד 38.6, אבל הקאות נעלמו.
    בדיקת קורונה שלילית.
    מצרפת בדיקת דם.
    נורא לחוצה ולא מבינה מה קורה.
    תודה מראש


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • רגישות קיצונית לקור- רעידות בלתי נשלטות
    שמואל
    07/02/2021

    שלום רב,
    מזה יותר מחצי שנה יש לי רגישות לקור בצורה קיצונית (בעיניי) - קר לי גם כשבחוץ חם, להחזיק דברים מהמקפיא שולח לי דקירות קור בידיים, יש לי רעידות בלתי נשלטות בערבים וכו'.
    אני רוב היום עובד מול מחשב ולא זז הרבה, אבל עושה ריצה של ארבעים דק' פעמיים בשבוע כדי להגביר את זרימת הדם בגוף, ועדיין קר לי מיד אחרי שאני מסיים את הריצה.
    מה לעשות? האם זו בעיה של חילוף חומרים? זרימת דם לקויה? מחסור במינרלים/ויטמינים?
    אני צמחוני ובדיקות הדם הרגילות שלי תקינות (למעט מחסור בויטמין D).
    אשמח מאד לברר את העניין ולטפל במה שצריך - מה אני צריך לעשות? לאיזה סוג של רופא עלי לפנות? אשמח לכל הכוונה או עצה...
    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חיסון קורונה ו MGUS- בן 74
    מנחם
    21/12/2020

    בן 74. אני עם MGUS הרבה מאד שנים. Iga מונוקלונלי.
    האם יש מקום לחשוש לחיסון לקורונה?
    במהלך השנים, התפתחה אצלי רגישות למזונות שונים כולל תוספי מזון ותרופות שמתבטאת בעיקר בעייפות קיצונית אחרי צריכתם, שמאלצת אותי להרדם למשך כשעה, בלי יכולת להתנגד
    תודה מראש על תשובתכם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון קורונה ו MGUS- בן 74

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם, עליה בקריאטנין מה הבירור המשך הנדרש?
    יעקב פרידמן
    17/11/2020

    עקב עליה בקריאטנין, ביצעתי בדיקות דם:
    igg lambda-1.2
    מונוקלון
    ch-kapa-50.4
    ch-lambada-1.95
    מה משמעות הבדיקות?
    איזה ברור המשך נדרש?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום