מידע רפואי
פורומים
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- הומואים, לסביות
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- לימודי רפואה
- מחלות ריאה אסטמה
- סקס ויחסים
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- ברית מילה רפואית, רופא מוהל
- NLP דמיון מודרך
- רפואת שיניים לילדים
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- פסיכולוגיה הוליסטית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- סיוע בקשיים נוירולוגיים מתמשכים - התייעצות כיצד לאבחן את הבעיהאהוד21/08/2023
שלום רב,
אני רושם משום שאני נמצא כעת במצוקה קשה מאוד מנשוא.
מגיל צעיר נאמר לי שיש לי בעיות התפתחותיות - לקחו אותי לקלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול באומנויות, טיפול קבוצתי (לתקשורת חברתית), 2/3 פסיכולוגים.. ותמיד היו לי בעיות עדיין אבל איכשהו הסתדרתי.
אחרי שנים רבות של טיפולים וגיבוש עצמי הגעתי לעבוד במקום שחלמתי עליו ועברתי שם חוויה לא רציונלית. כשהגעתי למקום היו לי קשיים של לחץ, וויסות רגשי, תגובות לא רציונליות (צחוק לא נשלט), ועבדתי תחת מנהל שלא הכרתי שהתעלל בי ובין היתר עשה לי גזלייטינג, מניפולציות מרובות, שיקר לי.. ומעבר לכך סביבה שלמה תמכה בו ובהתנהגות שלו ובכללי עברתי חוויה טראומטית שם מאוד. אציין כי מפאת ההתנהגות שלו חוויתי אותו כאדם הלוקה בהפרעת אישיות נרקסיסטית.
הוא אבחן אצלי הפרעת קשב וריכוז, שבעבר נוירולוג שלל לי אותה וגם ריטלין שלקחתי לא עזר. לבסוף, הבנתי כי זה לא מחייב להשתמש באלו כדי שיהיה את זה וכך גיליתי שיש לי את זה.
אני מרגיש מושפל באופן הקשה מנשוא ומתקשה מאוד להתקדם בחיים, אני מרגיש שיש לי תגובות לא רצוניות שבין היתר התבטאו במשיכה מינית לאותו מנהל שהתעלל בי, דפיקות לב מואצות (תחושת חרדה כללית) כאשר ראיתי מישהי שלא אכפת לי ממנה כבר שעבדה איתי באותו המקום בזמנו, באופן כללי שהקול שלי וכל דפוס החשיבה נתפס כשל ילד ואני מרגיש שאני לא מצליח להתפתח או ללמוד ולעשות עם עצמי משהו.
הטיפולים הפסיכולוגים לא נחלו הצלחה, ואני לא מצליח לאבחן ולהבין מה הקשיים שלי ואיך להתגבר עליהם או אם אפשר בכלל. אני מרגיש מבויש ואשם על כל מה שאני חווה ואני לא צעיר ואני כבר כותב לך עם דמעות בתקווה שתוכל להגיד לי איזו בדיקה אפשר לעשות, חוץ מלשבת ולדבר עם פסיכיאטר, שתוכל להסביר את כל הבעיות הנוירולוגיות והעצביות שיש לי.
אין לי פחד מטיפול תרופתי אך כן אני מרגיש שאני חייב עזרה רפואית הולמת יותר מהטיפולים האלטרנטיביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לחץ נפשי משפיע על הגוףדני24/02/2019
אני מצוי תחת לחץ נפשי קשה וזה משפיע לי באופן ישיר על הגוף, משלשל, לא ישן, בחילות, תעוקה בלב. מאוד מתקשה להישאר בריכוז ולהתנהל כמו שאני אמור לעשות ואני לא יודע מה לעשות עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי ותלונות גופניות
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום דני,
אין ספק שיש השפעה של מצבים נפשיים על הגוף . הכל עניין של דרגה , וכמה משפיע על תפקוד יומיומי.
אם אתה סובל מתלונות אלו תקופה ממושכת , מציעה קודם שתבדק אצל רופא משפחה כדי לשלול בכל זאת שלא מדובר בעייה גופנית. בהעדר אבחנה גופנית כדי להיבדק אצל פסיכיאטר כדי להגדיר האם זו תגובה טיפוסית אצלך לסטרסס וללמד כלים איך להרגיע את עצמך ( הרפייה, פעילות גופנית , ביופידבק או מיינפולנס) . יתכן שמדובר בהפרעת חרדה יותר משמעותית כמו התקפי פניקה או מצב דכאוני שמתבטא בתכנים חרדתיים וסומטיים ולקבל טיפול בהתאם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אופי אחרי פגיעת מוחעידו25/02/2019
האם יש דרך לשקם שינוי התנהגות שחל לאחר פגיעה מוחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות אחרי אירוע מוחי
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום עידו ,
שינוי התנהגות הוא נושטא רחב ובהקשר לתופאות מוכרות לאחר אירוע מוחי כוללת עצבנות , התכנסות, אפטיה , חשדנות , כפייתיות וכו. שינוי בהתנהגות יכול להיות קשור למצב של דכאון , חרדה , או אף פסיכוטי עד לשינוי קוגניטיבי או מצב בלבולי. כדי לדעת האם זה הפיך או לא , ומה הגישה הטיפולית או שיקומית יש צורך להגדיר את השינוי ההתנהגות ולהבין מה הגורם ( או גורמים ) להשנוי. ממליצה על הערכה אצל גריאטר - או פסיכיאטר בהתאם לצורך - כדי לאבחן את הסיבה ורק אז אפשר להמליץ על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אלימות עקב אלצהיימראלי25/02/2019
אמי בת 85 וסובלת מאלצהיימר. לאחרונה החריף המצב, והשכחה והתשישות מלווים עם פרצי זעם ותסכול.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות באלצהיימר
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום אלי ,
אם המצב החריף לאחרונה תוך ימים ספורים חשוב לשלול שלא מדובר בטריגר כמו דלקת בדרכי השתן, התייבשות או הפרעה בכימייה בדם ,כאבים , תגובה מתרופה חדשה או תגובה הפוכה לכדורי הרגעה שמאד שכיחה אצל קשישים . אם זה תהליך יותר הדרגתי אז יש לשים לב האם האלימות יותר מופיעה אחרי צהריים שהיא יותר מבולבלת - תופאה מוכרת בשם sun downing - או האם זה קשור לחרדה, תסכול סביב שכיחה או אף חשדנות ותחושה של איום . מציעה הערכה אצל גריאטר או פסיכוגריאטר בהתאם למצב לברר את הצורך במתן מינון נמוך של טיפול תרופתי שמרגיע את ההתנהגות התוקפנית ןגאגה לסביבה בטוחה עם תזכורות של תאריך , תמונות מוכרות ולפעמים מוזיקה שיכולה לעזור לעזור לה להתמצאות ולהרגיש בטוחה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם אלצהיימר אצל ההורהדלית26/02/2019
אמי סובלת מאלצהיימר וחווה התקפי שכחה וחוסר התמצאות. כבר מספר פעמים הלכה לאיבוד בדרכה למכולת., לעיתים היא חוזרת להיות סוג של ילדה קטנה, פונה אליי בשמות אחרים כי בהתקפים האלה אני דמות אחרת ובזמן זה היא לא מזהה אותי כבת שלה. וזה הכי שובר אותי. אני מרגישה חוסר אונים, חרדה גדולה וכאב גדול. איך מתמודדים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורה עם אלצהיימר
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום דלית,
אני ממש מבינה את הכאב שלך - זה באמת סבל נוראי לראות שאמך לאת לאת נעלמת לך. קודם כל הדבר החשוב ביותר זה לדאוג שיש מי להשגיח אליה ולשמור על בטיחות שלה ויתכן שאת צריכה לחשוב - עם כל הכאב - על עזרה נוספת ( פרטנית או מערכתית) בהתאם לצרכים שלה . יש לציין שבמידה שהיתה החרפה אקוטית במצבה ההתמצאות חשוב לבדוק שלא מדובר בדלקת או מצב אחר שעלול לגרום לבלבול חריף אצל קשישים . חשוב להדגיש שבמצבים מתקדמים כמו אצל אמך , יש נטל פיזי ורגשי כבד מאד על המטפל העיקרי. חשוב מאד לדאוג לבריאות הנפשית שלך בין אם זה בשיחות או בקבוצת תמיכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכול בעקבות שיקום לאחר אירוע מוחיבר05/03/2019
אני אדם עצמאי לכל הדעות.
לפני כ- 8 חודשים עברתי אירוע מוחי.
ועדיין בתהליך שיקום. עוברת פיזיותרפיה והרבה מפגשים עם פסיכולוג. אני חווה תסכול גדול ומעט דיכאון על העובדה שדברים שפעם עשיתי בדקה, היום לוקח לי מלא זמן לעשות אותם, אם בכלל אני מצליחה.
אני לא רגילה להיות ככה. לא אוהבת שמטפלים בי. רוצה להיות עצמאית. מה עושים כדי שהתסכול יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר אירוי מוחי
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום בר
להקפיד בשיקום אינטנסיבי - גם פיזי ונפשי - במשך 8 חודשים זה לא פשוט ואצל מישהו שלא רגיל להיות בטיפול , ממש לא מובן מאליו. התסכול הוט טבעי וברור וכל עוד שלא מוני ממך להמשך בתהליך אף בריא. התסכול , במינון הנכון , דוחף אותך קדימה ושפר את מצבך . האתגר זה להכיר ובהמשך לקבל מה לא ניתן לשפר - אם זה בכלל המצב אצלך - ולצערי קבלת מצב חדש הוא תהליך ארוך טווח. אם התסכול מתחיל לשים לך רגל - מומלץ למצוא את הדברים שעדיין נותנים לך סיפוק מחוץ לשיקום ולאפשר אנשים היקרים לך לתמוך בך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכנסות נפשית לאחר אירוע מוחיאורן18/03/2019
אבי עבר אירוע מוחי לפני כחודשיים, ומאז הוא לא ממש מעוניין לדבר. הוא מסוגל לדבר. אבל מאוד מכונס בעצמו.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכהסות לאחר אירוע מוחי
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום אורן
התכנסות והימנעות חברתית יכולה להיות התגובתו לאירוע שיתכן חווה כמשבר גדול אבל כמובן חשוב לברר שלא מדובר במצב דכאוני חמור יותר שמאד שכיח אצל אנשים שעברו אירוע מוחי ומאד משפיע על איכות חיים , הצלחת שיקום ואף על סיכון לאירועיים עתידים. חשוב גם לברר שאין אצלו בעייה בשליפת מילים או בעייה קוגניטיבית שמשפיע על יכולותו או רצונו לדבר.
טיפול מוצלח בדכאון יכול לשפר באופן משמעותי את איכות חיים שלו - אפילו אם יש מגבלות פיזית בעקבות האירוע מוחי . בנוסף התכנסות עצמית לפעמים מלווה בירידה בניידות שבעצמה עלולה לדרדר את מצבו הגופני הכללי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ותנודות במצב הרוחנאווה10/03/2019
אני חווה התקפי אפילפסיה בשנים האחרונות.
לאחרונה מרגישה תנודות חזקות במצב הרוח.
האם זה קשור לאפילפסיה? ואיך ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח ואפילפסיה
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום נאווה,
הפרעה במצבי רוח , בעיקר דכאון ,היא תופאה מאד מוכרת ושכיחה אצל חולי אפילפסיה וקשורה לא רק להתמודדות עם מחלה כרונית אבל גם לפעילות חשמלאית במוח. חשוב מאד לשאוף לאיזון התקפי אפילפסיה ואם יש בעייה באיזון חשוב להקפיד על מעקב סדיר והענות מלאה לטיפול נגד פרכוסים. חשוב מאד לטפל בהפרעת שינה וכאבי ראש או מיגרנות ( שניהם שכיחים יותר אצל חולי אפילפסייה ושניהם מגבירים את הסיכון של הפרעה במצב רוח אצל חולי אפילפסיה).
דבר האחרון יש לברר אצל הנוירולוג המטפל באפילפסייה שלך האם ההפרעה במצבי רוח הופיע לאחר שינוי בטיפול נגד פרכוסים שבמקרים מסויימים יכול לגרום להחמרה במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם ופגיעת ראש- התייעצותשירי12/03/2019
לפני 4 חודשים חוויתי פציעת ראש בזמן שירותי הצבאי.
עברתי שיקום מוצלח.
בשבועיים האחרונים שמתי לב שאני יותר עצבנית וחווה התקפי זעם. האם זה קשור לפגיעת הראש? אם כן , מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות זעם
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום שירי,
בהחלט התופאה של שינוי התנהגות לאחר חבלת ראש היא תופאה מוכרת. ככל שפגיעת הראש יותר חמורה ( אובדן הכרה יותר ממושכת , דימום וכו ) יש יותר סיכוי לפתח תופאות פסיכיאטריות וקוגניטיביות. יחד אם זאת , יש מקרים של שינוי התנהגות על רקע זעזוע מוח ללא עדות לפציעה חמורה. לפעמים גם שינוי בהתנהגות , במיוחד התפרצויות זעם או נסתגרות, מופיע לאחר אירוע טראומטי . מכוון שיש תסמינים חופפים לשני המצבים , מומלץ להיבדק אצל נוירולוג ולפי הצורך פסיכיאטר כדי להגדיר את האבחנה ולהמליץ על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדלים בין טיפול פסיכיאטרי וטיפול ניורופסיכיאטריליאת14/03/2019
מה הם ההבדלים בין טיפול פסיכיאטרי קלאסי לטיפול הניורו- פסיכיאטרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכיאטרי וטיפול נוירופסיכיאטרי
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום ליאת,
ההבדל בין פסיכיאטריה ונוירופסיכיאטריה יותר קשורה להאכלוסייה שמטופלת על ידי פסיכיאטר כללי או פסיכיאטר שמתמחה במחלות נוירולוגיות . הגישה מאד דומה רק שבהערכה נוירופסיכיאטרית יש התייחסות למצב הגופני הוליסטי בעקבות הטענה שאין באמת הבדל בין מוח ונפש , וששניהם משפיעים אחד על השני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעיניים וחוסר ביטחוןמיתר21/03/2019
אני סובלת מטיקים בעיניים. זה מביך אותי ממש ואני עם ביטחון עצמי ירוד בעקבות כך.
איך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים בעיינים
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום מיתר,
האם זו תופאה חדשה? בשתי העיניים ? או מלווה בתלונות נוירולוגיות אחרות? אם מדובר בעיניים בלבד מומלץ להיבדק אצל נוירואופטלמלוג או אצל נוירולוג האם מלווה בתלונות אחרות. ברוב המקרים לא מדובר בתופאה מדאיגה ודאגה לשינה טובה, הרגעה עצמית , ירידה בצריכת קפה תה או קולה יכול לשפר את המצב. במקרים מסויימים טיפול בתוספת מגנזיום גם משפר . כמובן אם אין שיפור יש לדאוג להערכה יותר יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי ודכאון- בירורשמעון07/03/2019
עברתי לפני כשנה שבץ מוחי ומאז אני סובל מדיכאון, תמיד הייתי אדם מדוכדך אך נראה לי שזה החמיר. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון לאחרשבץ מוחי
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום שמעון ,
דכאון לאחר שבץ מוחי הוא תופאה מוכרת ושכיחה - ועד שליש מאנשים סובלים מדכאון לאחר שבץ באיזשהו שלב. דכאון לאחר שבץ משפיע לרע על הצלחת שיקום, איכות חיים , ואף על סיכון לאירועים נוספים ככל הנראה , רקע של דכאון רק מעלה את הסיכון אבל הסיכון משמעותי גם אצל אנשים ללא רקע של הפרעה במצבי רוח.
מומלץ מאד להיבדק ולקבל טיפול נוגדי דכאון שלא רק משפר איכות חיים אבל גם לפי מחקרים מוריד סיכון של אירועים נוספים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נפשי ירוד בעקבות פרקינסוןירון26/02/2019
לאבי יש פרקינסון. מדובר באדם עצמאי וגאה, שמרגע גילוי המחלה שרוי במצב רוח ירוד ואינו מתקשר יותר מדי. אני חושב שזו תחושת חוסר אונים של להפוך מאדם עצמאי לאדם שתלוי באחר. מה ניתן לעשות בשביל לשפר את הרגשתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח ירוד בעקבות פרקינסון
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום ירון ,
הפרעה במצבי רוח - ממצב רוח ירוד עד דכאון משמעותי , היא תופאה מאד מוכרת ואף יחסי שכיחה אצל חולי פרקינסון ואף לעיתים קרובות קודמת להופעת הפרעה בתנועה. זאת אומרת שמצבים דכאונים אצל חולי פרקינסון קשורים לקושי להתמודד עם האבחנה ומגבלות אבל גם למחלה עצמה .
מציעה שאביך יבדק אצל פסיכיאטר כדי לברר האם יש מקום לטיפול תרופתי או בשיחות . מחקרים רבים מדגימים שמצב דכאוני אצל חולי פרקינסון משפיע יותר על איכות חיים מאשר חומרת רעד! טיפול מוצלח בדכאון יכול לשפר איכות חיים , רמת תפקוד ואף במקרים מסויימים תפקוד קוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול לסבול רעשיםכפיר03/03/2019
אני בן 37. לא יכול לסבול רעשים. לא יכול לשמוע לעיסות של אנשים, מגע של מזלג בתחתית הסיר ועוד. כל רעש קטן מוציא אותי מדעתי ועושה לי סטרס וצמרמורות בגוף. זה פוגע לי באיכות החיים ועושה אותי מתוסכל. האם תוכלי לעזור באבחנה? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר לרעשים
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום כפיר,
קודם כל יש לברר האם מדובר בתופאה אקוטית או כרונית והאם מלווה בסימנים נוירולוגים אחרים או תלונות של חרדה ומצוקה. האם מדובר בתופאה באוזן אחת או שתיהן . אם זה רק באוזן אחת ואין סימנים אחרים מציעה שקודם תיבדק אצל רופא אף אוזן גרון . במידה שיש עוד תלונות גופניות , מציעה שתיבדק אצל נוירולוג.
במידה שסיבה אורגנית נשללה או שהתופאה קיימת מאז אירוע טראומטי מציעה הערכה פסיכיאטרית לברר שהרגישות לרעשים לא חלק מתמונה יותר רחבה של דריכות יתר , הפרעת חרדה או מצב דכאוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקיסנון וקשר ליכולות קוגניטיביותעדינה21/02/2019
האם יש קשר בין פרקינסון לבין ירידה ביכולות הקוגניטיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד קוגניטיבי ופרקינסון
ד``ר תמרה אליזוב פישל21/03/2019שלום עדינה,
פרקינסון יכול להשפיע על תפקוד קוגניטיבי בכל שלב של המחלה ושמדובר בשינויים קלים בדרך כלל מדובר בקושי להתארגן , בעייה בקשב וריכוז או יכולת לבצע כמה פעולות בו שמני או אף לקחת החלטות. חשוב לציין שכל הסימנים האלו יכולים להופיע גם כחלק מהפרעת חרדה או דכאון ולכן מאד חשוב להיבק ולהבדיל בין השניים .במקרים אלו, טיפול בחרדה ודיכאון יכול לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. גם חושב לשלול סיבות הפיכות כמו חוסר ויטמינים או תת פעילות בתפקוד התריס . יש לציין שחולי פרקינסון , בעקבות גילם , גם יכולים לפתח ירידה קוגניטיבית מסיבות אחרות ולכן מאד חשוב לדאוג לאיזון ל"ד, סכרת, להימע מעישון , לעשות פעילות גופנית ,לאתגר את מוח , ולהשתדל לשמור על קשרים בין אישיים .
במידה ששי ירידה יותר משמעותית יש לפנות לנוירולוג או פסיכוגריאטר לשקול הערכה קוגניטיבית ואפשרות של טיפול תרופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?