שני מתכונים יפניים

גם אם לא ביקרתם מעולם ביפן תוכלו ללמוד לבשל מאכלים טעימים ובריאים מהמטבח היפני. כנסו לראות איך מבשלים טופו סטייק ובלינצ'ס בנוסח יפני.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 18/08/2011 |
צפיות: 9,315

מתכון לטופו סטייק



המצרכים:


3 פרוסות טופו חתוך בעובי 1/2 ס"מ (מעין סטייקים קטנים של 4 על 6 ס"מ)
2 בצל ירוק (רק את החלק הלבן שלו חתוך ל-3-4 ס"מ)
2 בצלים ירוקים פרוסים דק (לקישוט)
4 שיני שום חתוכים לפרוסות עבות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות בעובי של כ-1/2 ס"מ
4 פטריות שמפיניון טריות (או כל פטריה טרייה אחרת) חתוכות לפרוסות עבות
2-3 פלפל חריף טרי חתוך לטבעות (לפי מידת החריפות הרצויה)

לבלילה של הטופו:


1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות קמח רגיל

לרוטב:


3 כפות מים
1/3 כף סויה
1/2 כפית שומשום קלוי
1/2 כף יין אדום
1 שן שום מגורדת/ כתושה
1/2 כף סאקה
1.5 כף סוכר לבן

אופן ההכנה:


הכנת הרוטב: מאחדים את כל החומרים וכשהסוכר נמס מניחים בצד.
הכנת הבלילה: מוסיפים לכל המצרכים מים קרים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם בין סמיך לדליל (לא מימי).
מרתיחים 2 כפות שמן רגיל במחבת או בפלטה. כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות פנימה, צורבים משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב חום.
מרתיחים שמן עמוק. טובלים את הטופו בבלילה. מכניסים לשמן הרותח במשך כ-20 שניות עד שמתקבל גוון זהוב.
מוציאים,מניחים על נייר סופג.

אופן ההגשה:


מניחים על צלחת את פרוסות הטופו ושופכים עליהם את הרוטב. כשהוא מבעבע שמים את הבצל הירוק מגישים רותח.


מתכון לצ'יזימי - בלינצ'ס יפני



המצרכים


1/2 חבילת עירית קצוצה ל-3 ס"מ
1/2 גזר חתוך לג'וליאנים באורך 3 ס"מ

לבלילה:


1 ביצה
150 גרם קמח
1/4 תפו"א מגורד
1 כפית סויה
1 כפית אבקת דאשי
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פפריקה

לרוטב:


כף מים
1 כפית סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שומשום קלוי
1 כפית מיץ לימון
1 כף עירית קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:


שמים את כל מרכיבי הבלילה בסיר עם מים עד לקבלת מרקם בין מימי לסמיך (כמו של פנקייק).
הופכים את כל החומרים לעיסה אחת ואז מוסיפים את העירית והגזר.
מניחים על מחבת עם שמן שומשום חם ומכינים כמו חביתה – מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום צהוב.
הכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים יחד.

אופן ההגשה:


חותכים את הצ'יזימי לפרוסות קטנות ומניחים ליד הרוטב. טובלים כל פרוסה ברוטב ואוכלים.


בהצלחה!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר