מתכון לעוגת גבינה וקיש גבינות מעושן

רוצים לראות איך מכינים עוגת גבינה-אוכמניות וקיש גבינות בטעם מעושן? קבלו הדגמה חיה ומתכונים לעוגה וקיש שמתאימים לחג השבועות, לארוחת יום שישי או לכל הזדמנות משמחת אחרת.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 18/08/2011 |
צפיות: 9,679

עוגת גבינה-אוכמניות



תבנית: מלבנית (27X33)
זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 45-50 דקות + 10 דקות

מצרכים לתחתית:


250 גרם ביסקוויטים
125גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
3 כפות שיבולת שועל

מצרכים לגבינה:


750 גרם גבינה לבנה (עדיף 9% שומן)
5 ביצים
150 גרם סוכר
1 חבילה פודינג וניל (חבילת פודינג וניל=80 גר' קורנפלור. אם משתמשים במקום בפודינג וניל בקורנפלור, כמות הסוכר: 200 גר' סוכר עם הקורנפלור)
6 כפות מחית אוכמניות או 300 גרם תותים/פירות אדומים טחונים (אפשר גם קפואים)
אפשרות: פירות אדומים טריים וחתוכים

מצרכים לציפוי:


2 יחידות שמנת חמוצה
4 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:


1. במעבד מזון מערבלים את הביסקוויטים, החמאה, הסוכר ושיבולת השועל.
2. מהדקים שכבה בעובי חצי ס"מ על פני תבנית מלבנית.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה.
4. שופכים את מסת הגבינה על שכבת הביסקוויטים. בשלב זה ניתן לזרות מעט פירות אדומים חתוכים מעל הגבינה.
5. אופים 45 עד 50 דקות בחום בינוני (°C175/°F325).
6. בזמן שהעוגה נאפת מכינים את הציפוי על ידי ערבוב השמנת החמוצה, הסוכר והווניל.
7. מוציאם מהתנור ומצפים מיד בתערובת השמנת החמוצה.
8. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
9. מוציאים, מצננים ומקררים לארבע שעות לפחות.


קיש גבינות בטעם מעושן



כמות: 8-10 סועדים
תבנית פאי עגולה בקוטר 26
זמן הכנה: 20-30 דקות
זמן אפייה: 50 דקות

מצרכים לבצק:


500 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
3 ביצים
50 גרם סוכר לבן
1 כפית מלח

מצרכים למלית:


300 גר' גבינה צהובה (מומלץ קשקבל אבל אפשר גם עמק)
גביע של 500 גרם שמנת חמוצה
1 חבילה גדולה (120 גרם) של ביסלי גריל
4 ביצים
מלח, אגוז מוסקט
אפשרות: 2 כפות של רוטב בטעם מעושן או 150 גרם גבינה צהובה מעושנת

אופן ההכנה:


1. להכנת הבצק: מתחילים בערבול החמאה, המלח והסוכר (במעבד מזון או במיקסר חזק).
2. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבל בזהירות.
3. לתוך המערבל מוסיפים את הקמח. מערבבים ראשית ידנית, כדי שהקמח לא יעוף במערבל, ולאחר היווצרות גושים ממשיכים בערבול מכני.
4. מוציאים את הבצק מן הקערה. נותנים לו צורה (מלבנית/מרובעת).
5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל-4 שעות או ללילה.
6. להכנת המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה.
7. להרכבת הקיש: מרדדים בעזרת מערוך את הבצק עם מעט קמח. מעבירים בזהירות לתבנית המתאימה ומדפנים היטב כולל דפנות.
8. יוצקים על הבצק את המלית.
9. מפזרים גבינה צהובה מעושנת מלמעלה (לא חייבים).
10. מכניסים לתנור שחומם מראש °C175/°F325 ואופים 45-50 דקות.

בהצלחה

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר