מתכון ספינג' - סופגנייה עם טוויסט

אם מתחשק לכם סופגנייה מתוקה ומיוחדת או שאתם רוצים לאכול משהו טעים ופשוט להכנה, הנה מתכון והדגמה מצולמת של ספינג' צפון אפריקאי עם טוויסט מקומי.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 21/08/2011 |
צפיות: 10,035

המצרכים:


1 ק"ג קמח
30 גר' שמרים טריים או 15 גר' שמרים יבשים
קורט מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות מים פושרים
1 ביצה
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:


1. מערבבים את כל החומרים יחד (אם משתמשים בשמרים רגילים - יש להתפיחם קודם לכן, ואם בשמרים לחים או יבשים - יש להוסיפם ישירות לתערובת).

2. לשים היטב עד שמתקבל בצק רך ודביק. אם חסרים מים ניתן להוסיף מעט מים פושרים.

3. מניחים את הבצק בקערה ומכסים את הקערה בנייר אפייה ובמגבת מטבח לאטימה של הקערה, משהים לשעה.

4. לשים את הבצק בידיים רטובות ומאפשרים התפחה נוספת של כחצי שעה.

5. מרתיחים את השמן בסיר עמוק. מרטיבים את כפות ידיים, בוצעים מהבצק גוש קטן, יוצרים חור במרכזו, כך שתתקבל צורת טבעת ומטגנים משני הצדדים עד שהסופגנייה זהובה. בכף מחוררת מעבירים לקערה עם נייר סופג להגרת עודפי השמן

הטוויסט


במתכון המסורתי נהוג לטבול אט הספינג' בסירופ לימון, אך אם אתם לא אוהבים את הטעם ניתן לפזר על הספינג' אבקת סוכר ולהגיש יחד עם סירופ מייפל, רוטב שוקולד משוקולד ושמנת (רגילה או צמחית), רוטב תותים טריים עם סוכר, גלידה וניל ועוד.

זהירות, ממכר! בתיאבון.


דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר