בצק פיצות ופוקצות בסיסי
1 ק"ג קמח
500CC מים
100 CC שמן
20 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
15 גרם מלח.
אופן ההכנה:
לערבב את הנוזלים, להוסיף מוצקים (למעט מלח) וללוש היטב.
להוסיף מלח וללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
כמות המים משתנה בהתאם לסוג הקמח, טמפרטורת העבודה ועונות השנה.
ניתן להוסיף עוד מים אם צריך. אם מאד רטוב אפשר להוסיף מעט קמח.
תוספות
אנטיפסטי של ירקות : חותכים ירקות לקוביות מתבלים בשמן זית, אורגנו, שום ומלח וצולים בתנור או במחבת
זעתר – זעתר ושמן זית – זה הכל – לא צריך באמת יותר כלום..
בשר מטוגן – מטגנים בשר בקר טחון, אפשר ומומלץ בתוספת 20% שומן כבש. מוספים הרבה מאד בצל מטוגן. מתבלים בפלפל שחור, כמון, מלח ואפשר גם בבהרט וקינמון אם אוהבים. כדי לצבוע את התערובת מוסיפים בנדיבות פפריקה מתוקה.
לחמאבעג'ון טורקי פיקנטי
מטגנים בשר בקר טחון – אפשר ומומלץ בתוספת 20% שומן כבש. מוספים עגבניות טריות קצוצות לקוביות קטנטנות או מרוסקות על פומפיה, מעט רסק עגבניות, שום כתוש, עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים, אפשר גם זיתים מגולענים קצוצים.מטבלים בפלפל צ'ילי לחריפות לפי הטעם, מלח וכמון.
אופים בטאבון או בתנור חם מאד. תנור ביתי מומלץ לחמם למקסימום האפשרי.
אם רוצים אפשר לרכוש אבן שמוט לתנור. לחמם אותה עם התנור ולאפות את הפוקצ'ות על האבן – מומלץ לקמח היטב כדי למנוע הדבקות של הבצק לתבנית או לאבן.
פרסקו
חצאי עגבניות שרי, עלי רוקט שמן זית, מעט חומץ בלסמי ומלח ים
אופים בצק עם שמן זית בלבד, מוספים לבצק האפוי ומגישים מייד.
מתוק
פירות – שזיפים, אפרסקים, תפוחי עץ, בננות וכל פרי דומה. חותכים לחתיכות קטנות, מוסיפים סוכר או ממרח שוקולד טוב. מרדדים את הבצק, יוצרים ריבועים קטנים, ממלאים במלית הפירות והסוכר או מורחים ממרח שוקולד
מגלגלים פינה מול פינה ליצירת מעין קוראסון. סירופ סוכר לגלזורה ממיסים סוכר ומים ביחס 2 סוכר ל 1 מים מוספים תמצית וניל או סוכר וניל.
אופים את המאפים בטמפרטורה של 180-200 מעלות כשמזהיבים, מוציאים לרגע מהתנור, מברישים בסירופ הסוכר עד להרטבה קלה ומחזירים לתנור לעוד 3 דקות. הסירופ יוצר שכבה מבריקה ומוסיף מתיקות למנה.
בתאבון!
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר