וידאו: פשטידת פטריות ופשטידת קישוא וגזר

פשטידת פטריות ופשטידת קישואים יכולות להיות תוספות או מנות עיקריות משביעות, אך מה עושים אם רגישים ללקטוז או לגלוטן? לפניכם שני מתכונים בריאים: פשטידת פטריות ובצל ללא גלוטן ופשטידת קישוא וגזר ללא לקטוז
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/03/2012 |
צפיות: 19,984
אי סבילות ללקטוז, רגישות לגלוטן או אלרגיה לחיטה יכולות להוות בעיה כשרוצים להכין פשטידה. אך יש אלטרנטיבות. פשטידת פטריות ללא קמח ופשטידת קישוא וגזר ללא גבינה. מבולבלים? נטלי שמש וד"ר אולגה יסבירו. להלן שני מתכונים דלי קלוריות, בריאים ומותאמים לאנשים בעלי רגישויות שונות:

למידע נוסף בנושא צליאק, מתכוני בריאות ועוד היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה
פורום צליאק

1. פשטידת פטריות ובצל


מתכון בסיסי לפשטידה חלבית דלת קלוריות ושומן שמתאימה בתור ארוחה מלאה בתוספת ירקות, גם לחולי צליאק מאחר והיא נטולת קמח, ניתן להשתמש בכל סוג של ירקות שרוצים (תרד, ברוקולי, כרובית, בצל ועוד). אפשר להכין את הפשטידה מכל כמות הירקות, בהתאם לגודל התבנית שיש לכם בבית, היא יוצאת טעימה גם אם לוקחים 1.5 קילוגרם של ירקות. הירקות יכולים להיות טריים, משומרים או מוקפאים

רכיבים
2-4 קופסאות שימורי פטריות (אפשר להשתמש בפטריות טריות, לוקח קצת יותר זמן)
בצל בינוני עד גדול (תלוי בכמות הפטריות)
250 גרם גבינה לבנה 3-5%
150 גרם יוגורט/לבן/אשל 1.5-3%
2 ביצים
מעט שמן לטיגון או ספריי
2-1 כפות אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה
מחממים במחבת את השמן, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה
סוחטים את הפטריות המשומרות ומוסיפים לבצל במחבת לטיגון קל
מערבבים בקערה גבינה ,לבן וביצים ומוסיפים את תערובת הפטריות
מתבלים באבקת מרק ויוצקים לתבנית אפייה משומנת
אופים ב-180 מעלות כ-40-45 דקות עד הזהבה

2. פשטידת קישוא וגזר


מתכון בסיסי לפשטידה פרווה שמתאימה לשומרי הכשרות ולסובלים מאי סבילות ללקטוז, דלה בקלוריות וקלה מאוד להכנה, גם כאן ניתן להשתמש בכל סוג ובכות כמות של ירקות

רכיבים
3 ביצים
3 כפות קמח או קוואקר
1 גזר
3 קישואים
1 בצל בינוני
2-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מתכוני בריאות נוספים:
עוגת גבינה ללא סוכר טעימה? יש עוגה כזאת
חומוס וטחינה כמו שמעולם לא טעמתם
מרק עשיר וסמיך: והפעם דלורית ופטריות
מתכוני בריאות: ארוחת בריאות ב-40 דקות
מתכוני בריאות: מרק עוף עם ירקות

אופן ההכנה
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומגרדים את הקישואים והגזר בפומפייה גסה
סוחטים את הקישואים ומעבירים לקערה עם כל שאר הירקות ומוסיפים ביצים, קמח ואבקת מרק
מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת במעט שמן או בספריי
אופים בתנור ב-180 מעלות כ-35-45 דקות עד הזהבה

המתכונים צולמו באדיבות משפחת שמש, בביתם.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר