וידאו: מתכון לשבועות - קיש כרישה וטופו

חג השבועות אוטוטו כאן, ותפריט הארוחה מורכב מעוד פשטידת גבינות ועוד קיש גבינה. אבל אפשר גם אחרת, במיוחד אם אתם רגישים ללקטוז. לפניכם מתכון ללא חלב ודיאטטי: קיש כרישה וטופו ללא חלב
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 23/05/2012 |
צפיות: 13,485
כרישה ("לוף" או "פראסה") היא ירק ממשפחת השום שטעמה העדין יחסית מאשר בצל ושום מקנה לה איכויות באפייה ובבישול. לכרישה יש יתרונות בריאותיים רבים החל מוויסות הכולסטרול ועד מניעת סרטן. להלן כמה מהיתרונות:

למידע נוסף בנושא תזונה ומתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

סיוע בוויסות כולסטרול – אחד היתרונות הבריאותיים החשובים ביותר של אכילת כרישה הוא היכולת שלה לשפר את מצב השומנים בדם. כרישה מסוגלת להפחית את רמות הכולסטרול הרע LDL ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב HDL. תכונה זו מונעת התפתחות של פלאק בכלי הדם – הגורם העיקרי לטרשת עורקים. כך, כרישה מורידה את הסיכון לשבץ ומחלות לה.

סיוע לחולי סוכרת – בכרישה יש כמה מרכיבים העובדים טוב ביחד, מרכיבים כמו ויטמין C, חומצה פולית, פירידוקסין ומינרלים כמו מגנזיום וברזל, שמאזנים את רמות הסוכר בגוף וגורמים למטבוליזם תקין.

חומרים נוגדי חמצון – כרישה מכילה שפע של נוגדי חמצון כמו גם ויטמין Bו-C. מחקרים מאשרים כי נוגדי חמצון יעילים נגד הזדקנות, משפרים את מערכת החיסונית וממלאים תפקיד חשוב בקידום בריאות העין והגנה מפני מחלות כמו גלאוקומה ועוד.

מניעת סרטן – מחקרים הוכיחו כי הוספת כרישה לפריט היומיומי יכולה להביא להפחתת הסיכון לפתח את מחלת הסרטן מסוג השחלות, המעי הגס וסרטן הערמונית.

גלי לופו אלטרץ מכינה לנו מתכון בריאות: קיש כרישה וטופו מבצק פריך המורכב מקמח מלא ושמן זית ומלית כרישה טעימה.

קיש כרישה וטופו
מנות: 6
זמן הכנה: 45

להכנת הבצק
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מים רותחים
½ כפית מלח
¼ 1 כוסות קמח מלא
1 כפית מחוקה אבקת אפיה

להכנת המלית
2 כרישות בינוניות ומנוקות
1 כפית שמן זית
150 גרם טופו (1/2 חבילה)
2 ביצים
5 כפות שמן זית
2/3 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט טחון טרי

מתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות עם שומר: סלט ומרק צמחוני
מתכוני בריאות – והפעם שעועית
פופאי המלח מגיע למטבח: מתכונים עם תרד
וידאו: קינוחים ממרציפן, תמר וטפיוקה
וידאו: מוסקה צמחונית ברוטב קשיו

אופן ההכנה
מערבבים את שמן הזית, המלח והמים הרותחים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים עם כף. משטחים את הבצק בתבנית קיש, ואופים ב190 מעלות כשבע דקות, אפיה חלקית בלבד.
פורסים את הכרישה לפרוסות (0.5- 1 ס"מ) , מאדים בשמן זית, להבה בינונית כעשר דקות עד שתתרכך.
טוחנים את הטופו, הביצים, שמן הזית והתבלינים ומערבבים עם הכרישה. משטחים את התערובת על הבצק האפוי חלקית ואופים 25 דקות נוספות, 190 מעלות, עד שיזהיב.

חג שמח ובתיאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר