וידאו: מתכון לשבועות - בוריקיטס תרד

חג השבועות, שלא כמו חגים אחרים שעיקרם תבשילים, עושה לנו חשק רב לאפות. פשטידות, קיש, בורקסים ועוד. לפניכם מתכון לבוריקיטס תרד, המורכב מבצק מקמח מלא ושמן קנולה ומלית תרד עם בצל, חמה ובריאה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 24/05/2012 |
צפיות: 10,615
שבועות כבר ממש מעבר לפינה והנה עוד מתכון מיוחד לחג. אך הפעם, מתכון שאינו מכיל גבינות כלל, אלא רק מלית תרד טעימה ובצק בריא-בריא שעשוי משמן קנולה וקמח מלא.

כיצד שמן קנולה בריא?
שמן קנולה עשוי מזרעים מרוסקים של צמח הקנולה והוא נחשב לבריא בין שמני הבישול. שמן קנולה מכיל הכי פחות שומן רווי (7%) לעומת שאר השמנים. לשם השוואה, שמן חמניות מכיל 12% שומן רווי, שמן תירס 13% ושמן זית 15%. שמן קנולה הוא מקור מצוין לאומגה 3 וחומצה לינולאית. חומצות שומן אלה חשובות מאוד לגופינו, מכיוון שאנחנו לא יכולים לייצר אותם בעצמנו.

למידע נוסף בנושא תזונה ומתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

היתרונות הבריאותיים של שמן קנולה
מחקרים מראים כי חומצת אלפא-לינולנית, ALA, הנמצאת בשמן קנולה, עשוייה לסייע בהגנה על הלב בהשפעתה על לחץ דם וכולסטרול. ישנה אף הוכחה מדעית מוגבלת ולא סופית הטוענית כי אכילת כף וחצי של שמן קנולה ביום עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית בשל תכולת השומן הבלתי רווי שנמצא בשמן קנולה. הוכחה זו אף מוטבעת על גבי שמני קנולה ברחבי ארה"ב, מטעם ה-FDA, מנהל התרופות והמזון האמריקני.

החלפת השמנים בתפריט שלכם לשמן קנולה היא דרך קלה להתחיל לאכול בריא. מחקר אחד מראה כי החלפת שמנים וממרחי מרגרינה שונים בשמן קנולה ובמרגרינה המבוססת על קנולה יכולה לעזור למבוגרים לשמור על רמות תזונתיות מומלצות של שומן רווי ולא רווי.

הפרכת מיתוסים על שמן קנולה
ישנם סיפורים הטוענים כי שמן קנולה עשוי מצמח הלפתית ומכיל חומרים רעילים לבני אדם. השמועה הזאת אומרת כי רעלנים אלו יכולים לגרום למחלות אצל בני אדם החל ממצוקה נשימתית ועד לעיוורון.
לעיתים קרובות מבלבלים בין קנולה ללפתית. צמח הלפתית מכיל רמות גבוהות של חומצה הנקראת erucic, חומר אשר בכמויות גדולות יכול להיות רעיל לבני אדם. עם זאת, קנולה מופק מצמח קנולה, המכיל רמות הרבה יותר נמוכות של חומצה erucic, רמות המאושרות על ידי ה-FDA.

גלי לופו אלטרץ מכינה לנו מתכון בריאות, והפעם, בורקס תרד מבצק פריך המבוסס על קמח מלא ושמן ממולא במלית של תרד ובצל ירוק. מי שמעוניין בהוספת גבינה יכול להוסיף למתכון גבינה מלוחה או צפתית.

בורקיטס תרד
מנות: 12 יחידות
זמן הכנה: 45 דקות

מרכיבים
½ ק"ג קמח מלא
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
½ כפית מלח
300 גרם תרד שטוף
5 בצלים ירוקים
½ כפית מלח
1 ביצה טרופה (לבחירה)
¼ כוס שומשום וזרעי צ'יה או פרג (לבחירה)

מתכוני בריאות נוספים:
שבועות: ארוחה מפנקת לרגישים ללקטוז
וידאו: מתכון לשבועות - קיש כרישה וטופו
מתכוני בריאות עם שומר: סלט ומרק צמחוני
מתכוני בריאות – והפעם שעועית
פופאי המלח מגיע למטבח: מתכונים עם תרד

אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק עד היווצרות בצק אחיד.
נפטרים מגבעולים עבים של התרד, קוצצים דק את התרד והבצל הירוק, מעבירים לקערה עם המלח ועם האצבעות לשים ומועכים את התרד, סוחטים בין שתי כפות הידיים את עודפי הנוזלים, ונפטרים מהם.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג, מרדדים כל כדור לעיגול, שמים כפית גדושה מילוי במרכז ומקפלים לחצי, צובטים את השוליים היטב.
מסדרים את הבורקס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, אם רוצים אפשר להבריש בביצה ולפזר שומשום וזרעי צ'יה או פרג שלם לקישוט ותוספת מרקם וטעם.
אופים ב-190 מעלות, 30 דק', עד שמשחים ופריך.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר