בעוד שהתופעה ידועה ככזו שגורמת למתחים בין בני הזוג, הרי שמחקר חדש שמתפרסם השבוע מציע כי מתח בתקופה משפיע לרעה גם על הצלחת טיפולי פוריות.
החוקרים שערכו את המחקר דיווחו כי לפי ממצאיהם גורם המתח בין בני הזוג אף מהווה גורם בעל משקל רב יותר על סיכויי הצלחת טיפולי הפוריות, בהשוואה למתח אישי של היולדת.
נשים שדיווחו על מתח בחיי הנישואין נזקקו לטיפולים רבים יותר כדי להיכנס להריון, לעומת מי שדיווחו על רמת מתח נמוכה יותר. "השורה התחתונה היא כי אם אי פוריות גורמת למתח בין בני הזוג, היא יכולה להשפיע על מידת ההצלחה של האשה להיכנס להריון", אמרה ד"ר ג'קי בווין שהוליכה את המחקר.
עד לאחרונה, טוענת בווין, היא לא האמינה כי מדובר בגורם בעל משקל, אולם הממצאים האחרונים מוכיחים לה כי טעתה. עדיין, לגורמים כמו גיל האשה ומצב העובר יש משקל רב יותר בסיכויי ההצלחה של ההריון.
במחקר עצמו בדקו החוקרים במשך שנה 800 זוגות מדנמרק שעברו טיפולי פוריות. 71% מהזוגות עברו עד שני טיפולים, 26% עברו שלושה עד חמישה טיפולים ושלושה אחוזים עברו מעל חמישה טיפולי פוריות.
60% מהזוגות הצליחו להגיע להריון או לידה. בקרב 40 האחוזים הנותרים (אלו שלא הגיעו אף להריון) נרשמו התופעות הבאות - לרוב היה מדובר בזוגות מבוגרים יותר, עברו טיפולים במשך זמן רב יותר ויותר מעגלי טיפול. כן נרשמו ממצאים שהעידו כי לחץ ומתח אצל הגברים השפיע על פוריותם.
החוקרים הצליחו להגיע למסקנה כי יש השפעה למתיחות על פריון, אולם לא הצליחו להסביר אם מדובר בגורם ישיר או שמא מדובר בגורם המשפיע על סגנון חיים המקשה על כניסה להריון.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר