פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

בפורום זה אפשר להתייעץ על נושאים כמו ריבוי הפלות, קשיי היקלטות, דימומים אחרי הפלה, הריון אחרי הפלה, תמיכה בהריון, תרומת ביצית, שאיבת ביציות ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות בגיל 45 ומה יש לבצע
    עירית
    23/05/2019

שלום דוקטור, אני בת 45 . אחרי מספר הפלות ספונטניות, בשבועות 6 ו-8 האחרונה הייתה שבוע 10 להריון.
    בריאה בדר"כ, מעשנת ואמא לילדה .

מלבד הגיל שלא תורם למטרת פוריות, האם ניתן לבצע משהו נוסף כדי לעודד קליטת הריון בריא? או שהתשובה היא לוותר ? האם בגלל הגיל הגוף דוחה הצלחה של הריון?

דבר אחרון, מהם בדיקות תקופתיות שעליי לבצע
    מבחינה גניקולוגית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    23/05/2019

עקרונית, שיעור הפלות מעל גיל 40 ובוודאי מעל גיל 44 הוא גבוה מאד (הסיבה העיקרית - ביציות לא תקינות) כך שעל פניו זאת כנראה הסיבה. כמובן שבנוסף יש לשלול את כל הסיבות האחרות להפלות חוזרות: הפסקת עישון, US / היסטרוסקופיה למבנה הרחם (שרירנים וכו') בדיקות הורמונליות (בלוטת התריס וכו'), זיהומיות, גנטיות, בעיות נלוות (עודף משקל סכרת, קרישיות יתר).
    מעבר לכך - שווה לנסות שוב מכיוון שעצם העובדה שאת מצליחה להרות היא סימן טוב לבאות וקיימת אפשרות של הפריה של ביצית תקינה בעתיד.
    בדיקות תקופתיות מומלצות - PAP ובדיקת שד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון לאחר הפלות חוזרות
    ליז
    28/04/2019

שלום ד"ר
    עברתי 4 הפלות בעבר ולידה אחת תקינה עם תמיכות
    אני בת 33 כרגע בתחילת הריון שבוע 6 +3
    שותה דופסטון מיקרופירין וכדורים לאיזון בלוטת התריס
    התחלתי לסבול מבחילות השאלה שלי אם אני יכולה לעשות בנוסף את הכדור דילקטין ? וכמה אתה ממליץ ביום לשתות דופסטון?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר הפלות חוזרות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/05/2019

1 – שתיה מרובה (במנות קטנות בכל פעם, להימנע ממשקאות מוגזים וכל שאר המוצרים התעשייתיים) ומדי פעם מרק צח.
    2 – ארוחות במנות קטנות. רצוי להעדיף ירקות/פירות טריים, יש להימנע מכל סוגי השומן ומטוגנים למיניהם. ניתן לאכול בשר רזה בלבד (עוף).
    3 במידה ו - DICLECTIN לא עוזר - כדורי ZOFRAN.
    4 – במקרים קשים – יש לשלול התייבשות – מה שדורש עירוי נוזלים תוך וורידי
    יש גם אור בקצה המנהרה.... ברוב המקרים הבחילות חולפות עד שבוע 12-15 להריון.
    דופאסטון ניתן בדר'כ כלל פעמיים ביום
    שיהיה לך הריון נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלה 2 ברציפות לאחר הריון ראשון תקין
    מיכל
    01/06/2019

שלום,
    בת 31, בריאה בדרכ .עברתי הריון 1 תקין ויש לי תינוקת בת 1.3 שנים.
    לאחרונה עברתי 2 הפלות ברציפות.
    הפלה 1 בערך בשבוע 9 היה דופק לעובר למרות שהרופא אמר שגודל העובר לא תואם את גיל ההריון ובהריון האחרון נצפה רק שק הריון ללא שק חלמון וללא עובר.
    עברתי את 2 ההפחות בציטוטק
    השאלה הראשונה היא מתי אני יכולה לנסות שוב חהכנס להריון ומתי באמת מומלץ?
    בנוסף הרופא שלי נתן לי הפניה אחת להיסטרוסקופיה ואחת לבירור קרישיות בדם. האם יש בדיקות נוספות שאני או בעלי צריכיל לבצע?
    תודה מראש על המענה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    07/06/2019

1 - מיד לאחר המחזור הבא
    2 - רצוי בשלב זה לבצע פרופיל הורמונלי כולל תפקודי בלוטת התריס, גלוקוז בצום. US לשלול שרירנים או ממצאים אחרים.
    בסה'כ לאור גילך הצעיר וההיסטוריה של הריון תקין בשנתיים האחרונות נראה שיש סיכוי מצויין להריון תקין נוסף. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון חוץ רחמי:( חוששת...
    אורחת
    11/06/2019

לאחר טיפולי IVF נקלטתי להריון. שבוע שעבר- שבוע חמש להריון בתא היתה על 250, היום ירדה ל30- יש ממש מעט הפרשות חומות ואתמול קצת דם בניגוב אבל כבר שלושה ימים זה עוצר ואין דימום של ממש..
    היום באוטרסאונד- רחם ריק אבל היה ממצא אקוגני בגודל 13X17 צמוד לשחלה ימין ונאמר כי יש לשלול הריון חוןץ רחמי..
    לפני שש שנים עברתי גם הריון חוץ רחמי שהסתיים בהפלה טבעית אבל לקח כחודשיים עד שנספג.
    האם גם הפעם זה יעבור לבד והבטא הנמוכה הינה סימן מעודד או שיש לבצע התערבות רפואית?
    מדוע זה חוזר על עצמו? בבידקות היסטרוסקופיה שעשיתי לפני כחצי שנה הכל יצא תקין לחלוטין ואני נחשבת ללא מוסברת. מדוע זה שוב קורה לי?? אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון חוץ רחמי:( חוששת...

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/07/2019

מתנצל על האיחור בתגובה. לפי ירידת הביתא נראה שגם אם היה הריון חוץ רחמי הרי שהוא נספג ספונטנית. תעדכני האם כך היה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מין והפלות והתוצאות- בירור
    גלית
    15/06/2019

שלום דוקטור. שאלה קצת מוזרה-
    מין אוראלי עלול לגרום להפלה ?
    אני בשבוע 10 להריון ואתמול באופן ספונטני
    עשינו מין אוראלי . אני חוששת שזה עלול לגרום להפלה הבנתי מחברות שזה עלול לסכן את ההריון. ועכשיו אני בלחץ .

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/07/2019

לא גורם להפלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מין והפלות והתוצאות- התייעצות
    גלית
    15/06/2019

שלום דוקטור. שאלה קצת מוזרה-
    מין אוראלי עלול לגרום להפלה ?
    אני בשבוע 10 להריון ואתמול באופן ספונטני
    עשינו מין אוראלי . אני חוששת שזה עלול לגרום להפלה הבנתי מחברות שזה עלול לסכן את ההריון. ועכשיו אני בלחץ .

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/07/2019

כנ'ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נוגדנים בבדיקת קרישיות אחרי הפלה
    שני
    25/08/2019

שלום רב, האם יש סיכוי שההריון הבא יהיה תקין אם התגלו נוגדנים בכמות גדולה (140) לקרדיוליפין ו A.B2 Gliprotein יצא 105? אני חודש אחרי הפלה נדחית בגלל דופק שנעצר בשבוע 9 (IVF)
    מתי אפשר לחזור לטיפולים - האם מספיקה התאמה ע"י רופא נשים של אספירין/קלקסן וכו' או שצריך בירור יותר "רציני" אצל המטולוג, מה שכמובן ייקח הרבה יותר זמן

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/09/2019

מכיוון שמדובר בהפלה מוקדמת אפשר לחזור עכשיו לטיפול.
    במקרים של APLA מקובל לטפל ב אספירין, קלקסן וסטרואידים. מומלץ ייעוץ המטולוג אך בשלב ראשון ניתן בהחלט לקבל את הטיפול מרופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 2 הפלות טבעיות חוזרות
    אמילי
    25/08/2019

שלום! אני בת 40, יש לי ילדה בת 2.5 הריון ראשון היה תקין, ספונטני . אחרי זה היו לי שתי הפלות טבעיות, עשיתי בדיקות ויצא לי FSH 10.7 .האם אפשר להגיד שהפלות היו בגלל זה? הבנתי שתקין עד 10...וכמה סיכוים יש לי להכנס להריון תקין בלי טיפולים ובלי הפלות .תודה מראש אמילי

לקביעת תור
    סגירה
    2 הפלות טבעיות חוזרות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/09/2019

FSH 10.7 + גיל 40 אכן יכולים בהחלט להיות קשורים להפלות חוזרות. אך זה בהחלט לא שולל הריון תקין בעתיד כך שיש טעם לנסות.
    יחד עם זאת יש להשלים את כל שאר הבירור כולל קרישיות , תפקודי בלוטת התריס , מבנה הרחם, סכרת סמוייה, משקל עודף וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קשר בין הפלות בשבועות שונים
    לי
    29/08/2019

שלום רב,
    בת 27 הריון ראשון לפני כשנה וחצי טיפול עם איקקלומין בשבוע 15 התחילו צירים, לאחר מכן דימום ובשבוע 18 ירידת מים שבעקבות כך עברתי לידה שקטה + גרידה. שנה לאחר ההריון הראשון נכנסתי שוב להריון עם IVF הפעם התחיל ישר עם דימומים, נצפה שק הריון וחלמון, שבוע לאחר מכן נצפה גם עובר (בשבוע 7 פלוס 2) אבל ללא דופק. ביקשו ממני לחכות עוד שבוע אך כנראה הריון לא תקין הפלה נדחית. עברתי אחרי ההריון הראשון בדיקת קרישיות תקינה ואולטרסאונד תלת מימד תקין.
    1. האם יש קשר בין שתי ההפלות או רק מזל רע ?
    2. איך היית ממליץ לסיים את ההריון? כך שלא יפגע בסיכויים להכנס שוב להריון (לא היה לנו קל )
    3. איזה בדיקות ניתן עוד לעשות ?

הוספת תגובה

תמונה

• שכחתי לציין

לי
    29/08/2019

בפתולוגיה נמצא עובר תקין והפרדות שלייה חלקית שלא יודעים לומר בוודאות ממה נגרמה, אולי זיהום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/09/2019

לאור הטראומה של ההריון הקודם יש טעם לנסות הפלה עם כדורים (ציטוטק) יש לזכור שאחוז הכשלונות מעט גבוה יותר בהשוואה לשבועות צעירים יותר אך זה יכול להצליח ברוב המקרים, ובמקרה הגרוע במידה ואין ריקון מל של הרחם תוך שבוע אפשר להשלים בגרידת ואקום.
    הגורמים להפלה מאוחרת כמו בהריון הראשון שונים בדר'כ מאשר הפלה מוקדמת.
    רצוי בהמשך לבצע תרבית צואר הרחם + משטח ל STD כדי לשלול מזהמים שונים, ובהריון הבא לשקול טיפול בפרוגסטרון משלבים מוקדמים של ההריון למניעת צירים מוקדמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם מרפאה להריון בסיכון תוכל לעזור לי?
    יפית
    08/12/2020

בת 42.לאחר הפלה אלימה טבעית 3 מתרומת ביצית.בפחות משנה עברתי 3 הפלות נוראיות בשבועות הראשונים להריון.אני נקלטת הבטא עולה והעובר מתפתח רק עד שבוע 6 לי נאמר שהעוברי בלסטו כולם ימים 5 ברמה מעולה ואף נבדקו. רירית הרחם שלי נפלאה היסטורוסקופיה תקינה,קריוטיפ גם של בעלי וגם של התורמת תקינים.בדיקות קרישיות דם תקינות.אני סובלת מעודף משרל גבוה.לאחרונה רזיתי מ 110 קילו ל 100 אולם כפי הנראה זה לא מספיק ועובדת במרץ לרדת לפחות ל 86 ק"ג.הרופא החדש שיברתי אליו עשה לי בדיקת cpr גילה לי דלקת בגוף וסוכר.טופלתי במטפורמין פעמיים ביום,פרדניזון פעמיים ביום אולם לצערי גם הייתה הפלה 3 שהתקדמה רק בשבןע אחד לעומת 2 האחרות.אני מרגישה שהדלקת והסוכר הם למעשה בעיית המטבוליזם בגוף אולם...האם זוהי הבעיה היחידה? מתסכל שגם התמיכנ הכי נמוכה וגם התמיכה הכי גבוהה כשלו והביאו לתוצאות זהות.. האם ייתכן ויש לי מעבר קרישיות דם סמויה שיש לטפל בקלקסן ותרופות אחרות? והאם כדאי שאהיה במעקב אצל רופא מומחה בהריון בסיכון? תודה

הוספת תגובה

תמונה

• קבלת וסת וביוץ אחרי הפסקת היריון
    מעיין
    10/03/2019

שלום, עברתי הפסקת היריון בשבוע 16 לפני חודש ו-3 ימים. האם הבטא כבר התאפסה ומתי אמור להיות המחזור הבא? תודה.

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/03/2019

הווסת מופיעה כ 6 שבועות לאחר ההפלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות- שאלה חשובה
    מירית
    08/03/2019

שלום, שמי מירית ואני בת 40.יש לי 2 ילדים בריאים.
    ב 5 שנים האחרונות עברתי 6 הפלות,כל אחד בשבוע אחר. לפני יומיים גיליתי שאני בהריון ספונטני. במשך כל ההריונות שלא צלחו, טופלתי בקלקסן. כעת אני בשבוע 9 ושוב רופא אחר נתן לי קלקסן 60 מג,אספירין 150 מג וכדור נוסף שנקרא pravalip. רופא אחר אמר לי לקחת דופסטון.
    אני מאוד חוששת מהפלה נוספת ולא יודעת למי להקשיב, ומה נכון לעשות. לא ציינתי שעשו לי את כל הבדיקות האפשריות ולמעט פקטור 5(הטרוזיגוט) שמצאו לי,כל הבדיקות תקינות. אשמח שיצרו עימי קשר לטל הנל
    תודה רבה,מירית

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות- שאלה חשובה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/03/2019

הטרוזיגוטיות לפקטור 5 מצדיק טיפול בקלקסן / אספירין למרות שלא עזר בהפלות הקודמות.
    PRAVALIP היא תרופה ליתר כולסטרול שאין לו קשר ישיר להפלות. מאידך - יתר כולסטרול קשור לעיתים לתסמונת מטבולית כמו עודף משקל וסכרת שרצוי לטפל בהם במידה וקיימים כי הם מגבירים סיכון להפלות.
    כמו כן - רצוי לברר נושא של טיפול ב PRAVALIP בהריון (מרכז טרטולוגיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות חוזרות ונשנות- התייעצות
    מ.ב.
    04/03/2019

ד"ר שלום,

אני בת 35, בריאה, אורח חיים בריא ותקין.

ב -2 ההריונות הראשונים (בגילאים 27 + 29) : נקלטתי להריון תוך זמן קצר מאוד, ההריונות היו תקינים ונולדו 2 בנות בריאות.

בגיל 33 נקלטתי להריון, תוך זמן קצר מאוד,
    3 פעמים במהלך חצי שנה -אך 3 הניסיונות כשלו :
    א. שק הריון ללא דופק - גרידה (בשבוע 10)
    ב. שק הריון ללא דופק - גרידה (בשבוע 10)
    ג. שקיפות עורפית מוגברת (5 מ"מ) - גרידה
    (בשבוע 16).

* המתנתי שנתיים, נקלטתי להריון באופן
    מהיר מאוד, והחודש שוב :
    שבוע 7 - דימומים חזקים : הפלה טבעית
    (זאת עוד בטרם הספקתי לעשות
    אולטראסאונד ראשוני).

* מה דעתך בבקשה ? האם קיים קשר בין המקרים, או שמדובר בצירוף מקרים אומלל ?
    * האם ישנן בדיקות שהיית ממליץ לעשותן בטרם אנסה שוב (בפעם השביעית) ?

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/03/2019

בהחלט מצדיק בדיקות נוספות: בשלב ראשון ייעוץ גנטי ובדיקת דם לקריוטיפ לך ולבעלך. בנוסף - היסטרוסקופיה לשלול ממצאים ברחם כגון הידבקויות בעקבות הגרידה בשבוע 16.
    במקביל בדיקות בסיסיות כמו פרופיל הורמונלי ו US לבדיקת מבנה הרחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניסיון להיכנס להיריון לאחר שתי הפלות חוזרות
    אמי
    25/02/2019

שלום ד"ר יורם! אני בת 39 עם סוג דם שלילי, הריון ראשון היה תקין ולידה רגילה( בגיל37). השנה עברתי שתי הפלות טביעות( ביוכימית ואחד בשבוע 6 או 5) . מה הסיכוי להביא ילד נוסף לעולם? האם זה בגלל סוג דם שלי? שלחו אותי ליחידת הפלות חוזרות אך התור הקרוב זה בעוד 4 חודשים ורציתי להכנס להריון עד גיל 40לפחות. האם לנסות בכל זאת או לחכות עוד 4 חודשים? תודה מראש. אמי

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/03/2019

אין קשר בין סוג הדם להפלות המוקדמות.
    שכיחות ההפלות המוקדמות בגיל 39 גבוהה יותר מאשר בגילאים מוקדמים יותר עקב איכות הביציות (נתון שאי אפשר לשנות) ולכן צריך לנסות שוב מכיוון שבכל מקרה יש סיכוי טוב להריון תקין בעתיד.
    כמובן שבמקביל יש לבדוק גורמים אחרים - פרופיל הורמונלי, US למבנה הרחם, צילום רחם, קרישיות, וגורמי סיכון נוספים (עודף משקל, סכרת סמויה וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפלות אחרי ריבוי פעולות ברחם
    רחל
    12/02/2019

שלום
    אני בת 35
    רציתי לשאול עברתי לאחרונה 4הפלות
    ראשונה- בשבוע 19 ירידת מים פתאומית והייתי חייבת לסיים את ההריון לאחר פליטת העובר, עקב דימומים חזקים הורדתי לגרידה נשכחה חתיכת שליה (גודל כ6ס״מ) עקב כאבים חזקים חזרתי למיון קיבלתי ציטוטק והשארית לא יצאה אחרי שבוע שוב הגעתי עם כאבים למיון וזימנו אותי להסטרוסקופיה לאחר שבועיים בנסיון להוציא את השארית והרופא אך ללא הצלחה, לאחר שבועיים שוב היסטרוסקופיה ושוב ללא הצלחה הלכתי באופן פרטי שם בניסור וסקופים נוספת הוצאה השארית בהצלחה בעקבות כך הרירית של הרחם הייתה מאוד דקה בערך3.5 , לאחר מכן עברתי שתי הפלות כימיות בזמן ההריונות אני לוקחת דופסטון ועכשיו הפלה נוספת שבוע 9 עם עובר שלא התפתח וללא דפק טופלתי בציטוטק ועקב דימום חזק שוב גרידה.
    מה הסיכוי שלי להרות שוב אחרי כל ההפלות האלו? והאם יש בדיקות שאפשר לעשות? יש לציין שיש לי לפני ההפלות האלו ילדים בהריונות ספונטניים

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/02/2019

סביר שיש קשר בין הרירית הדקה (ככל הנראה על רקע ההיסטרוסקופיות/גרידות החוזרות) ובין ההפלות החוזרות. יחד עם זאת - עצם העובדה שאת מצליחה להרות היא סימן טוב מכיוון שאם יש השרשה של עובר קיים גם הסיכוי להריון תקין בעתיד.
    יש להשלים בירור הפלות חוזרות (פרופיל הורמונלי, קרישיות יתר וכו') ולנסות לעבות את הרירית לפני הביוץ באמצעים תרופתיים (לא תמיד מצליח אך אפשר לנסות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה