פורום שימור פוריות - יש לך שאלה?

בפורום זה אפשר להתייעץ על נושאים כמו טכניקות לשימור פוריות, טיפולי פוריות וסרטן, כימותרפיה, הפריית מבחנה, הקפאת ביציות, שימור שחלות, פוריות האשה, סרטן השד, סרטן השחלות, טיפול IVF ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימור פוריות סבב שני
    ג`וליה
    11/09/2017

לאחר סבב ראשון של טיפולים הצליחו להשיג רק 2 ביציות שהועברו לשמירה בהקפאה.
    עכשיו בסבב שני. את הסבב השני התחילו ללא הגעת הווסת כי היא פשוט לא הגיעה למרות כל הסימנים. קיבלתי dhea בין שני הסבבים ואסטרופם כמה ימים לפני תחילת הווסת המשוערת (שלא הגיעה). כרגע ביום שלישי של הזרקת פרגובריס. עדיין אין זכר לווסת. נאמר לי שאין משמעות לווסת ברגע שאין החזרת עוברים. האם זה נכון? כמו כן, בין הסבבים נטלתי גלולות למניעת הריון. ברגע שהפסקתי לקראת המחזור נתנו לי אסטרופם. המחזור לא הגיע. קיימתי יחסי מין ביום ההזרקה הראשון כי חשבתי שהמחזור צריך להגיע. יש סיכוי להריון בגלל שלא קיבלתי ווסת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימור פוריות סבב שני

הוספת תגובה

תמונה

• יש צורך בייעוץ פרטני

פרופ` אבי בן הרוש
    16/11/2017

לא ניתן לענות ללא נתוני רקע. זה מסוג הייעוצים הפרטניים שצריכים להנתן אישית. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרופיל הורמונאלי מדאיג
    לונה
    28/07/2017

הפורום נועד לענות על שאלות עקרוניות ולא לתת טיפול פרטני שלא יכול להיות מקצועי בלי לשבת פנים אל פנים מטופלת מול רופא, לבדוק, לעשות אולטרהסאונד, לקבל אנמנזה מפורטת שלמה, לעבור על כל בדיקות המעבדה ולתת יעוץ מקצועי ונכון. כל נסיון לעקוף זאת אינו מקצועי ועלול להטעות
    בברכה
    פרופ' בלומנפלד
    לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל..אני חייבת עזרה כי אני ממש לחוצה. בת 39 חודש אחרי הפסקת גלולות סרזט. עשיתי פרופיל הורמונאלי ביום השני של הווסת (נראה שזה ווסת מאז הפסקת הגלולות הוא אינו סדיר). והגיעו התוצאות. מה שמדאיג אותי זה האסטדריול E2 קראתי שאם הוא גבוה זה יכול להצביע על גידול בשחלה! יש לציין שכבר חודשיים יש לי ציסטה פשוטה בשחלה שנבדקה באולטראסאונד ונמצאה לא מדאיגה כלל בדיקרת מרקרים תקינה ca 125 . אפשר עזרה? ESTRADIOL (E-2) 431 pmol/L הערות והסבר 17-OH-PROGESTERONE בעבודה הערות והסבר TSH 1.44 mIU/L 0.55 סמן - ערך תקין 1.44 4.78 הערות והסבר| גרף LH 2.50 IU/L הערות והסבר FSH 8.60 IU/L הערות והסבר PROLACTIN 143.7 mIU/L הערות והסבר PROGESTERONE 2.7 nmol/L הערות והסבר TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 1.80 2.60 הערות והסבר ANDROSTENEDIONE 9.73 nmol/L 1.00 סמן - ערך תקין 9.73 11.50 DHEA SULPHATE 4.51 µmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 4.51 11.60 הערות והסבר הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant < 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant < 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 PROGESTERONE follicular phase 0.48-4.4 Postmenopausal females ND mid luteal phase 14.12-89 luteal phase 10.62-81.28 ANDROSTENEDIONE שינוי שיטה וערכי יחוס החל

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונאלי מדאיג

הוספת תגובה

תמונה

• הפורום נועד לענות על שאלות עקרוניות ולא לתת טיפול ...

פרופ` זאב בלומנפלד
    29/07/2017

הפורום נועד לענות על שאלות עקרוניות ולא לתת טיפול פרטני שלא יכול להיות מקצועי בלי לשבת פנים אל פנים מטופלת מול רופא, לבדוק, לעשות אולטרהסאונד, לקבל אנמנזה מפורטת שלמה, לעבור על כל בדיקות המעבדה ולתת יעוץ מקצועי ונכון. כל נסיון לעקוף זאת אינו מקצועי ועלול להטעות בברכה פרופ' בלומנפלד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרופיל הורמונלי אחרי הזרעה
    אנונימית fa
    09/07/2017

שלום רב אני בת 31.5 בטיפולי פוריות מצרפת תוצאות פרופיל הורמונלי שבוע לאחר הזרעה אשמח לפענוח תוד

הפרופיל מתאים למצב לאחר ביוץ

הוספת תגובה

תמונה

• יש לפנות לרופא המטפל

פרופ` זאב בלומנפלד
    29/07/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הקפאת ביציות בגיל 39.5
    מירב
    09/06/2017

אני כיום בת 39.5 ללא בן זוג. לאחרונה הלכתי לייעוץ עם פרופסור באיכילוב לייעוץ על הקפאת ביציות לאחר שעשיתי את כל הבדיקות אצל רופא הנשים שלי ולפי מה שאמר יצא תקין. הוא הציע ואמר שעכשיו זה הזמן המתאים לכניסה להריון והציע או תרומת זרע או הקפאת ביציות. הפרופסור באיכעלוב אמר לי שזה לא מבטיח תינוק אבל זה יותר טוב מלא לעשות כלום בנושא עכשיו אם אני לא מתכוונת בקרוב מאוד לפנות לתרומת זרע. השאלה שלי היא האם שאיבת בביציות היום תוכל להניב לי הריון תקין נגיד בעוד שנה או שנה וחצי מהיום. בגלל בעיות אישיות רוצה לחכות עם עניין ההריון שנה לפחות. חשוב לי לקבל דעה אמיתית על הסיכויים שלי מכיוון שמדובר בטיפול מאוד יקר ושלא ממש בתקציב שלי כרגע

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת ביציות בגיל 39.5

הוספת תגובה

תמונה

• הקפאת ביציות

פרופ` אבי בן הרוש
    09/06/2017

אני מסכים עם הטענה שאם אין בכוונתך להרות כעת- הרי שהקפאת ביציות בגילך הינה אופציה סבירה וטובה יותר מכלום. לא ניתן להבטיח הריון וזה כמובן תלוי במספר הביציות שיוקפאו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התלבטות לגבי הקפאת עוברים
    E
    07/06/2017

שלום
    אנחנו עם 2 ילדים מהריון טבעי
    רצינו לעשות הקפאת עוברים לשלב
    יותר מאוחר
    האם הסיכוי לעוברים עם מומים יותר
    גדול?
    האם הטיפול יכול לגרום לגירוי יתר?

הוספת תגובה

תמונה

• הקפאת עוברים

פרופ` אבי בן הרוש
    09/06/2017

יש משתנים רבים שקשורים בשאלות שלכם, בעיקר גיל האישה. באופן כללי ניתן לומר שבטיפולי הפריה חוץ גופית יש עלייה מסויימת במומים ביילוד אך הדבר בעיקר קשור ברקע של בני הזוג. להקפאה עצמה אין כמראה תוספת סיכון משמעותית. ניתן להמנע מגירוי יתר שחלתי בבחירה נכונה של פרוטוקול הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דעתכם על תרופה/ ויטמינים dhea
    Niki
    14/04/2017

שלום רב
    בשל תגובה נמוכה להורמונים (4 ביציות). התחלתי בימים אלו ליטול dhea 75 מג פעם ביום.
    1. מה עמדתכם או נסיונכם לגבי תרופה זו/המינון?
    2. כיצד ניתן לבדוק ערך dhea נכון להיום כדי שאוכל להשוות בעוד חודשיים שלושה? (דם? שתן? בקופח שלי הרופאה נתנה לי בדיקת דם ל dhea סולפט. אמרה שלא מוצאת ברשימה בדיקה של dhea בלבד. האם זה אותו דבר? 3.האם יש דרך בה מומלץ ליטול את התרופה כדי להגביר את ספיגתה בגוף? (לפני/אחרי/עם האוכל? עם משהו שומני? וכדומה)
    תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול ב DHEA

פרופ` אבי בן הרוש
    14/04/2017

טיפול זה תואר במספר קטן של עבודות מחקר ואינו מוכח בצורה חד משמעית כתורם להצלחת טיפול בנשים עם תגובה שחלתית נמוכה. יחד עם זאת - ניתן לשקול להוסיף את הטיפול בעיקר בנשים צעירות.
    אין משמעות ידועה למדידת רמות בדם של DHEA.
    המינון שמצוטט בחלק מהעבודות הוא 75 מג ביום.
    בכל מקרה ייעוץ נכון יותר צריך להתבסס על הכרה טובה יותר של הנתונים הקליניים כמו גיל, טיפולים קודמים וכו
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שימור פוריות לרווקה בת 37
    חיפאית37
    24/01/2017

הי,
    אני רווקה בת 37 ומעוניינת בשימור פוריות - הקפאה של ביציות + עוברים (מתרומת זרע). אני מבינה שמאחר ואני לא מעוניינת בהחזרה, הטיפול לא יסובסד, ויהיה כולו באופן פרטי.
    אשמח אם תתייחסו לכמה שאלות בנושא -
    1. איזה בי"ח בחיפה מומלץ לנושא?
    2. איזה רופא/ה מומלץ/ת לנושא?
    3. האם יש אפשרות לקבל סבסוד של קופה"ח (אני שייכת לקופ"ח "מכבי", ויש לי "מגן זהב") בגין הטיפול ו/או התרופות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שימור פוריות לרווקה בת 37

הוספת תגובה

תמונה

• המלצות

פרופ` אבי בן הרוש
    24/01/2017

לא ראוי להמליץ או שלא להמליץ על רופאים/ בתי חולים ספציפיים. אכן מדובר בטיפול פרטי לחלוטין ורופאים רבים וטובים יכולים לטפל בך היטב. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרופיל הורמונלי לאחר כימותרפיה
    ליאת
    15/01/2017

שלום

בת 37 , אני 6 חודשים לאחר כימותרפיה בה הזרקתי דקהפפטיל 3.75 קיבלתי 3 קורסים של אדריאמיצין, וינקריסטין וסיטוקסן.

מעוניינת לחזור לטיפולי פוריות עוד כחודשיים בתקווה שהסיטי יצא נקי

לפני שבוע היה לי דימום קל ביותר במשך יומיים. היום עשיתי פרופיל הורמונלי

E2<70

LH 21.80

FSH 76.70

PROGESTERON <2

האם השמחה הייתה מוקדמת מידי וזה לא היה המחזור כמו שחשבתי ?

האם עוד יש סיכוי שהביוץ/מחזור יחזרו אחרי 6 חודשים ?

הוספת תגובה

תמונה

• פרופיל הורמונלי לאחר כימוטרפיה

פרופ` אבי בן הרוש
    24/01/2017

6 חודשים מתום הטיפול זאת תקופה ארוכה מספיק כדי להבין את המצב. כדאי לקבל ייעוץ מתאים לאופציות בהמשך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היו מקרים שבהם הפרופיל ההורמונלי היה מנופאוזלי 6 חודשים או אף אח"כ וכשנה לאחר הכימותרפיה חזר לנורמה והיו אפילו הריונות. ממליץ לחזור על הפרופיל ההורמונאלי בעוד 3 חודשים. ישנה אפשרות שיחזור לנורמה.

פרופ` זאב בלומנפלד
    25/01/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר לשאת הריון לאחר כימותרפיה
    גוני
    10/11/2016

בת 37, 4 חודשים לאחר כימותרפיה, המחזור עוד לא חזר . יש לי רק 2 עוברים מוקפאים . רציתי להבין את האפשרויות שלי מבחינת כניסה להריון. האם אוכל לשאת ההריון (עוברים שלי או תרומת ביצית) גם אם לא יחזור לי המחזור ? האם בתהליך כזה, אם קיים, הגיל מהווה מדד להצלחה ?

כן. אפשר להרות ע"י החזרת העוברים המוקפאים לאחר הפשרה וגם מתרומת ביציות, אם הקודם לא הצליח

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר להרות גם אם לא חזר המחזור

פרופ` זאב בלומנפלד
    25/01/2017

כן. אפשר להרות ע"י החזרת העוברים המוקפאים לאחר הפשרה וגם מתרומת ביציות, אם הקודם לא הצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סרטן שד והמתנה להיכנס להריון
    שני
    15/12/2016

שלום,
    לפני 3 חודשים הובחנתי בסרטן שד חד צדדי, עברתי ניתוח כריתה חלקית בשד ימין להוצאת הגוש.
    לאחר קבלת תשובת האונקוטייפ אושר לי שאין שלא חייב כימותרפיה ואני אקבל הקרנות וטיפול הורמונלי.
    דובר עם האונוקולוגית על הריון עתידי והיא המליצה לי להתחיל כדורים ולחכות שנתיים וחצי ורק לאחר מכן להכנס להריון כי זה מה שמקובל בספרות הרפואית
    רציתי לדעת אם קרינה יכולה לפגוע בפוריות וכמה זמן אחרי אפשר לתכנן הריון?
    והאם יש מחקרים שמדברים על הריון לפני מתן כדורים הורמונלים?
    יש לציין שקשה לי לחכות 3 שנים בשביל הריון וזה נושא שמלחיץ אותי מאוד
    אם הוציאו את הגוש בשלמותו מה הבעיה להמתין עם הכדורים לאחר הריון?

יש לציין שהגוש חיובי להורמונים ושלילי לביולוגי וקטן מ2 סמ בגודלו ובלוטות נקיות

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

פרופ` אבי בן הרוש
    15/12/2016

שלום רב, המשתנה החשוב ביותר שחסר הוא גילך. הקרינה (שאינה מכוונת לאגן) והכדורים אינם פוגעים בשחלות אך הזמן שחולף עלול לשנות. ייעוץ רחב יותר וספציפי צריך להנתן בפגישה אישית. מאחל לך החלמה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשה למידע לגבי שימור זרע בבנק זרע
    ניר
    20/09/2016

שלום, אני מקווה שאני בפורום המתאים.
    אני בן 40, נשוי ללא ילדים, רציתי לשאול מספר שאלות בקשר לשימור זרע בבנק זרע לצורך הפריית מבחנה בעתיד:
    אגב, הסיבה לשימור היא בעיית פריון שיש לי ולא מחלה וכד'.

1) כיצד משמרים זרע?
    2) למי פונים?
    3) האם לצורך פרוצדורה כזו מקבלים טופס 17 מקופ"ח או שמדובר בפרוצדורה פרטית?

כל מידע נוסף והכוונה, יתקבל בברכה.

הוספת תגובה

תמונה

• בקשה למידע לגבי שימור זרע בבנק זרע - תגובה

פרופ` אבי בן הרוש
    21/09/2016

עליך לפנות לבנק זרע לפתיחת תיק והקפאת זרע.
    מדובר בפעולה פרטית.
    יש בנקי זרע במספר בתי חולים (איכילוב תל השומר בילינסון אסף הרופא)
    יש גם פרטיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול ארוך בסינראל ומספר ביציות
    תמי
    19/08/2016

שלום רב,
    אני במהלך טיפול שימור פוריות. מקבלת מזה חודש סינראל והשבוע התחלתי להזריק פרגובריס. הייתי אמורה להפסיק עם הסינראל אך עקב ציסטה בשחלה התבקשתי להמשיך איתו. האם ניתן להגיע למספר ביציות גבוה כשאר מקבלים סינראל לאורך כל הטיפול?
    בטיפול קודם קיבלתי סינראל לארוך כל הטיפול (פרוטוקול ארוך) ולבסוף שאבו 3 ביציות.
    תודה
    תמי

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול ארוך בסינראל ומספר ביציות - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    19/08/2016

שלום רב
    מספר הביציות הנשאבות הינו פונקציה של הגיל [ בעקר] והרזרבה השחלתית
    ה SYNAREL אינו גורם המוריד את מספר הביציות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הקפאת ביציות בארץ או בחו"ל
    ורד
    04/08/2016

האם עדיף לעשות הקפאת ביציות בארץ או בחו"ל?
    קראתי באינטרנט שספרד מובילה באחוזי ההצלחה של הקפאה+הפשרת ביציות, ובארץ הנושא מתפתח יותר טוב רק החל משנת 2011 שאז האופציה נפתחה לנשים מטעמים סוציאליים.
    כלומר, אין בארץ עדיין מספיק מקרים של הפשרות.
    לאיזה בית-חולים בארץ ההצלחה הגבוהה ביותר בנושא זה?

הוספת תגובה

תמונה

• הקפאת ביציות בארץ או בחו&quot;ל - תגובה

פרופ` אבי בן הרוש
    05/08/2016

האפשרות קיימת.
    אין לנו מידע אמיתי שמוכיח שבמקום מסויים שיעורי ההצלחה טובים יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ברצוני לשמר ביציות בגיל 33 האם אפשרי?
    לינדה
    01/08/2016

אני בת 33 גרושה ללאילדים? האם ניתן לשמר ביציות ושלאיעלה הרבה כסף?

הוספת תגובה

תמונה

• ברצוני לשמר ביציות בגיל 33 האם אפשרי? - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    03/08/2016

ניתן בהחלט להקפיא ביציות בגיל 30-41
    להבדיל משימור פוריות לפני כימותרפיה או הקרנות זה אינו ממומן ע''י קופות החולים או משרד הבריאות
    לצערי זה לא בסל הבריאות ולכן זה כן עולה כסף...
    סדר גודל של כ 12000-14000 ש''ח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שימוש בזרע קפוא או טרי לאחר סרטן
    רווית
    12/11/2015

לפני שנתיים בעלי עבר הקרנות לרטרופריטנאום עקב סרטן סמינומה. הקפיא מנות זרע. בבדיקת זרע שעשה לא חרונ העלה כי יש לו ריכוז של 9 מיליון זרעים, מס' זרעונים כללי של 14 מיליון, 44% תנועה, 11% תנועה טובה, 225 בינונית ו 11% איטית. מורפולוגיה 1%.
    בינתיים נכנסתי להריון טבעי ועברתי הפלה טבעית בשבוע 6. לצורך טיפולי פוריות - האם עדיף להשתמש בזרע טרי או קפוא? מה ידוע על השפעת הקרינה על הזרע ואיכותו?
    אודה לכל תשובה

הוספת תגובה

תמונה

• שימוש בזרע קפוא או טרי לאחר סרטן - תגובה

פרופ` אבי בן הרוש
    15/11/2015

למיטב ידיעתנו - טיפולי הקרינה שעבר לפני כשנתיים לא צפויים להשפיע על הזרע שנוצר כעת בצורה מתחדשת. יש כמובן להתייחס לאיכות הזרע שהוקפא ולקבל החלטה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה