מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- תאומים בני שנתיים וארבעה חודשיםשיר10/05/2011
שלום, אני אמא לתאומים זהים בני שנתיים וארבעה חודשים, אחד מהם מאוד מתקדם בדיבור, מחבר משפטים, ומאוד תקשורתי, השני קצת פחות. כל פעם שאני פונה ל"פחות דברן" בשאלה, לדוגמא "איזו גננת היתה היום בגן?", האח ה"דברן" יענה במקומו, השאלה היא האם להתעלם מכך שהוא עונה במקומו, או האם לבקש ממנו לתת לאחיו לענות.
שאלה נוספת, כאשר אחד מהם זורק משהו לרצפה למשל צעצוע ואני מבקשת ממנו להרים אז אחיו התאום ירים במקומו (כל פעם מישהו אחר מרים, אין מישהו שעושה זאת באופן קבוע), האם להעיר לו שלא ירים כי אחיו זרק את הצעצוע או להניח למצב כמו שהוא? תודה רבה, שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנתיים וארבעה חודשים - תגובה
אדוה דרור11/05/2011שיר שלום,
אני מזמינה אותך לעניין בתשובות קודמות בפורום לגבי כל נושא הנפרדות בתאומים,
חלק משמעותי בעניין הוא לחזק אצל כל אחד מהתאומים שלנו את התחושה והידיעה שהוא אחד ולא שניים או לא יחידה אחת ביחד עם התאום שלו, הפעולות הקטנות של הדיבור
הרמה של חפצים, אחריות על המעשים שלי הקטנים ביותר הם חלק בלתי נפרד מחיזוק
הנפרדות בתאומים ועל כן אני ממליצה מאוד להקפיד על כך.
דינמיקת תאומים ידועה היא הנושא של יצירת התלות בה תאום אחד הוא הדומיננטי והשני מתפתח לצידו, בצילו, ועלינו כהורים לפעול ככל הניתן לצמצום מצב זה כי כמובן שהוא מונע התפתחות תקינה ובריאה של שניהם.
את בהחלט יכולה להדגיש לתאום שעונה במקום אחיו את העובדה שפנית לאחיו ולא אליו אפילו להסביר זאת בשיחה נפרדת ולא תוך כדי הסיטואציה.
אם את נמצאת בתוך המצב מספיק משפט "פניתי אל... ואני מצפה לשמוע ממנו את התשובה ממך אשמח לשמוע תיכף"
בנוסף, וחשוב ביותר, להתבונן קצת על הסיטואציות האלה ולשאול את עצמך מה משיג התאום שעונה או פועל במקרים האלה? איזה צורך הוא משדר לי כאמא כשהוא עושה דברים במקום אחיו, מה הוא מרוויח מזה? ואיך אני יכולה כאמא לתת לו את הרווחים האלה בסיטואציות אחרות שלא קשורות לאחיו התאום?
אשמח להרחיב איתך את הדיון על השאלות האלה במידה ותרצי
בהצלחה
אדוה
בברכה,
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת שמות מתאימים לתאומיםטל בר אור17/10/2020
אני בהריון עם תאומים ומחפשת שמות כפולים כמו הוד והדר אבל אי אפשר כי זה של אחים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות לתאומים
סימונה פלג18/10/2020בוקר טוב יקירה.
בואי אספר לך סיפור קטן.
בהריון שלי עם השלישיה, לפני 35 שנה. ידעתי בוודאות שיש בת אחת. ומאוד אהבתי את השם רעות. ולא היה לי שמץ של מושג מה המין ואיזה שמות אני רוצה עוד. ילדתי את שלישית הבנות שלי. ואחת מהן הייתה מאוד קטנה. 900 גרם. והרגשתי שקיבלתי מתנה. ויצא לי בלי לשים לב השם שי,אז היה לי שי ורעות כי מאוד אהבתי. ואוטמטית יצאה לי שירן. שיר ושמחה. תוך שניה נולדו לי שי רעות ושירן. לפעמים השם מגיע בלי לתכנן ולחשוב יקירה. שיהיה במזל טוב ושיעבור בקות עד כמה שאפשר. אני מאמינה שהשמות כבר שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובר בהריון עם תאומים זהיםשניידר אלינה09/06/2020
שלום, אז גיליתי שאני בהריון בדיקת אולטרסאונד שבוצעה בשבוע 6.3 אישרה הריון עם תאומים זהים, 2 עוברים בשק אחד לעובר אחד היה דופק ולשני לא.
רציתי לדעת האם קצב ההתפתחות שלהם זהה אחד לשני והדופק יופיע בהמשך או שהוא ייעלם כי לא הצליח להתפתח?...
קצת מודאגת וחוששת לעובר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר הריון תאומים
סימונה פלג10/06/2020בוקר טוב יקירה.
אינני יכולה לענות לך על שאלה זו
אני מציעה להיכנס לפורום או קבוצה של רופאים ולקבל תשובה מקצועית.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון תאומים שליה אחת ושק אחדמעיין20/02/2020
שלום,
היום בבדיקת אולטרסאונד גיליתי שאני בהריון עם שני עוברים, שליה אחת ושק אחד, ולכל אחד יש שק חלמון.
הרופא הפחיד אותי מאוד וקבעתי תור למרפאה בסיכון.
מה זה אומר? ממה שהוא אמר זה שהכל מסובך ואין נקודת אור שההיריון יכול להסתיים בשלום, האם זה המצב?
אני בשבוע 7, הטכנאית אמרה שצריך להוריד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים שליה אחת
סימונה פלג20/02/2020ערב טוב מעיין יקרה
אינני יכולה לענות לך על שאלה זו. אני מציעה לפנות לפורום רופאים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר לתאומים - בירוראיה14/07/2019
היי.
בת 36, שבוע 18 עם תאומים, שקיפות עורפית וסקירה תקינים.
מתלבטת המון לגבי בדיקת מי שפיר ומאוד מפחדת וחוששת מהסיכון שבה.
אשמח לחוות דעת, חוויות והמלצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר לתאומים
סימונה פלג14/07/2019איה יקרה ערב טוב.
מציעה לך להפנות השאלה לפורום רופאים.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה ומעבר לבקבוקדורין16/06/2019
היי סימונה,
מה שלומך?
יש לי תאומים מדהימים. אני רוצה לגמול אותם מהנקה
ולעבור לבקבוק.
הם מסרבים לטעום מהבקבוק.
איך אני יכולה להרגיל אותם לבקבוק בצורה היעילה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה ומעבר לבקבוק
סימונה פלג16/06/2019דורין יקרה ערב טוב.
שלומי טוב יקרה. לגבי שאלך, אינני יודעת מה להשיב כל כך. מאחר ולא הנקתי את בנותיי. כך שלא עברתי את התהליך.לא מבחינה אישית ולא מבחינה לימודית. אני מציעה לפנות לפורום העוסק בנושא ולקבל מענה מקצועי ונכון.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 2.5- בת ובןאביטל02/06/2019
היי סימונה,
יש לי תאומים בני 2.5- בת ובן.
לאחרונה, שמתי לב שבתי מחקה את בני בכל פרמטר: בהליכה, באכילה, בקול.
האם זה נורמטיבי או שזה מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני 2.5 בת ובן
סימונה פלג02/06/2019צהרים טובים אורטל.
לדעתי זה טבעי שילד יחקה את אחיו.
במיוחד שהם קרובים וביחד כל היום.
אך אם את מרגישה שזה מוגזם. התיעצי עם רופא יקרה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום קבוע לתאומיםתות26/05/2019
היי סימונה,
אני אמא לתאומים זהים בני 3 חודשים.
כיצד מייצרים סדר יום קבוע ויעיל- כזה שיעניק לי גם קצת זמן לעצמי ולמנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום קבוע לתאומים
סימונה פלג27/05/2019תות יקרה בוקר טוב.
בגיל זה קצת קשה ליצור סדר יום קבוע. כי שעות השינה של הילדים שונה. אפילו שהם זהים עדין יש את הצרכים האישיים כמו אכילה, צרכים ,שינה אישיים לכל אחד.
ולכן
בחודשים הראשונים, ספקי לכל אחד את מה שהוא צריך על פי דרישתו. וכשהם יתחילו להיות יותר עירניים ופעילים. החיבור והקניית ההרגלים תיהיה יותר קלה וישימה.
מניסיון, עם השלישיה שלי. החודשים הראשונים באמת היו סביב השעון ,אך הרווח היה ,ילדות רגועות ונינוחות יחסית.
יום מקסים יקרה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ראשון- מרובה ילדיםמיטל22/05/2019
היי סימונה,
אני באמצע ההיריון הראשון שלי.
בבדיקות האחרונות (לפני 3 ימים) נודע לנו (לבן זוגי ולי) כי מצפה לנו היריון מרובה ילדים- 5 עוברים!!!
מאז אני בסטרס.
איך אני אתפקד מול 5 ילדים?
איך אני אהיה אמא טובה אם לבטח אהיה כל ביום מותשת?
וגם- מאיפה אצליח מבחינה כלכלית לעמוד בזה?
אני ממש בלחץ ובחרדות מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מרובה עוברים
סימונה פלג22/05/2019מיטל יקרה שלום.
אני בטוחה שאת במחשבות בלתי פוסקות יקרה.
זה כל כך טבעי.
ברור שאת צריכה עזרה. וכדאי כבר להתעניין על מטפלות, כדי שיהיה לך מושג בכללי.
2. טבלאות האכלה ויציאה.
3. ישנם עמותות שעוזרות לדעתי . אפשר לברר
4. אתר אגורה, לבדוק מסירת חפצי תינוקות. או יש 2. שמוכרים בסכום סמלי, פרטי תינוקות. כנ"ל בגדים. מסירה של בגדי תינוקות במצב מעולה.
אין ספק שתהיי מותשת ולכן העזרה חשובה. אני בטוחה שתהיי אמא טובה. ועל כל שאלה או תהיה את תפני ותתיעצי ותשאלי.
אשמח להיות לך לעזר ולענות על כל שאלה.
בברכה
סימונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאומות שלי בנות 9.5 חודשיםגילת19/05/2019
התאומות שלי בנות 9.5 חודשים.
פעם הן שיחקו כה יפה יחד.
לאחרונה נכנס מרכיב של קנאה/ רכושנות, וכל פעם שהן משחקות ביחד, הן נלחמות על הצעצועים.
ממש בעצבים ובכי.
מה ניתן לעשות? למה זה קורה? איך ניתן להפסיק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות בנות 9.5 חודשים
סימונה פלג19/05/2019גילת יקרה שלום.
ה שקורה לבנות שלך זה הדבר הכי טבעי בין אחים.
הבנות גדלות, מתפתחות ומעזות.
לפעמים רבים, מקנאים, משחקים יחדיו, משתפים אחד את השני, מקנאים וכו וכו....
מה שאני מציעה לעשות זה:
1. לא להעיר יותר מדי ולהיכנס לתפקיד השוטר.
2. לא לקחת צד לאחת מהבנות.( החלשה יותר כביכול)
3. כשניגשות אלייך לחבק את שתיהן תמיד.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות זהות בנות שנתייםנירה14/05/2019
היי סימונה,
יש לי תאומות זהות בנות שנתיים.
בעלי כל הזמן רוצה לספר אותן, אבל אני מעוניינת לחכות עד גיל 3. הוא מבטל אותי ואומר לי שרק במקרה של בנים יש לחכות עד גיל 3. ואני לא מבינה, גם אם זה נכון, למה לבטל אותי? מה כל כך דחוף לו לספר אותן כבר עכשיו?
למה לא לחכות?
אנחנו רבים על זה די הרבה לאחרונה, ואני לא יודעת מה לעשות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות זהות בנות שנתיים
סימונה פלג15/05/2019נירה יקרה שלום.
הייתי שואלת האם יש עוד חילוקי דעות בניכם בנושאים שונים?
האם יש אישיו עם שיער?
אם אתם מוצאים עצמכם בחילוקי דעות ביוד נושאים הייתי ממליצה על הדרכה והכוונה.
אם נושא השיער הוא הדבר היחיד והמהותי הייתי מציעה לכם לשבת לשוחח על העניין, לא כשאתם כעוסים, עייפים, עם חברים וכו.... שומעים ומקשיבים למה שכל אחד אומר ומנסים להגיע להסכמה ופתרון בנושא.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישייה לא נרדמים בו זמניתגילה12/05/2019
היי סימונה,
יש לי שלישית בנים בבית בני 7 חודשים.
הם לא ישנים באותם הזמנים. אחד קם השני נרדם. השני מתעורר השלישי נרדם וכו'. זה גורם למצב שאין לי שנייה של שקט או מנוחה.
איך אפשר לגרום להם להתרגל להירדם יחד באותו הזמן?
אני כבר מותשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישייה לא נרדמים בו זמנית
סימונה פלג13/05/2019גילה יקרה שלום.
אין ספק שאת מותשת . החודשים הראשונים מאוד מעיפים ומתישים. אך, אני יכולה להגיד לך גם מניסיון. אלה החודשים שאם ל אחד מהילדים יקבל על פי צרכיו את מה צריך החיבור לפעולות שונות, כמו שינה יהיה קל יותר. איננו יכולים לשלוט על צרכי השינה של הילד. אנחנו כן יכולים לתכנן דברים אחרים. כמו זמן עירות, טיול בחוץ, אכילה וכו וכו. הסכרון יגיע יקרה. עוד קצת יגדלו יהיו יותר ערים ופעילים והדברים יהיו יותר קלים.
בברכה
יום טוב
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב ההתפתחות שפתי אצל תאומיםנטלי02/05/2019
היי סימונה,
מה שלומך?
האם זה נכון שקצב ההתפתחות השפתי של תאומים איטי יותר?
לוקח להם יותר זמן להרכיב משפטים שלמים ולהתחיל לדבר?
אם כן, מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות שפתי אצל תאומים
סימונה פלג02/05/2019נטלי יקרה שלום.
שלומי טוב יקרה. תודה.
אינני חושבת יש ביסוס לכך שקצב התפתחות אצל תאומים או שלישיות וכו איטי יותר. כל ילד וקצב ההתפתחות שלו שתלוי בהרבה גורמים סביביתיים ומובנים כאחד.
אך...חשוב לי לציין שאם את מרגישה שיש משהו שנראה לך יותר איטי מהרגיל לפנות לאיש מקצוע בנושא המדובר. במקרה זה , התיעצות קלינאית תקשורת. אם אינני טועה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים ומדהימים בני 7 חודשיםענבר28/04/2019
סימונה שלום,
יש לי תאומים זהים ומדהימים בני 7 חודשים.
שמעתי רבות על יצירת זהות אינדיבידואלית לכל אחד מהם על ידי הלבשה בבגדים שונים ולא זהים זה לזה. האם זה ממש אקוטי? זה ממיס אותי שהם לבושים אותו הדבר.
אם כן, יש גיל ספציפי להתחיל בהליך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים ומדהימים
סימונה פלג28/04/2019ענבר יקרה צהרים טובים.
איזה כייף לקרוא את הפתיח של השאלה.
באופן כללי:
לדעתי אם מלבישים אותו דבר כל הזמן ובפנטיות ,יש בעיה. גם למלביש וגם להורה , וזה כמו שצינת טשטוש האינדבידואליות של הילד. ולכן מומלץ לא להלבישם אותו דבר. לפעמים זה נחמד אך לא כדרך קבע.
פיתוח מיומנת אישית היא על ידי קריאת אהבה והמשיכה של הילד לדברים שאוהב במיוחד, טוב בהם במיוחד, מסוקרן לגבי דבר מסוים. זה המקום למנף ולטפח את האינדבידואליות של הילד.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 5 חודשים לא רגועיםללי21/04/2019
היי סימונה וחג שמח :)
התאומים בני 5 חודשים.
לא כיף להם באמבטיות והם לא שקטים ולא רגועים בזמן טיולים.
האם ניתן להחליף לטיולונים?
אם לא, מתי כן יהיה ניתן ומה ניתן לעשות כרגע כדי שיהיו רגועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני 5 חודשים לא רגועים
סימונה פלג21/04/2019ללי יקרה שלום.
יש סיבות אפשריות רבות מאוד לחוסר שקט אצל תינוקות. אנסה להאיר כמה נקודות.
לנשום, לנשום, לנשום... הגעת תאומים למשפחה מהווה תהליך של למידה לך כאם.
1) לדאוג שתמעיטי ככל האפשר בלהיות לבד בטיפול בהם, כלומר לבקש עזרה - לא להתבייש.
2) לדאוג לקחת כחצי שעה ביום זמן לעצמך; לקחת נשימה עמוקה.
3) כשיש איתך מישהו, קחי לסירוגין, רק את, את אחד הילדים לטיול. נצלי זמן זה להתחבר אליו, ללמוד אותו.
לגבי טיולון - ברגע שהתינוק מראה סימני התחלת ישיבה, הוא יכול לעבור לטיולון. שימי לב שקצב ההתפתות של התאומים יכול להיות שונה מאוד בין אחד לשני.
בברכת מועדים לשמחה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?