מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן אינטרמוראלי בת 35שירן17/08/2024
אני בת 35 בטיפולי פוריות אחרי הזרעות שלא צלחו,לפני ivf
נמצא לי באולטראסאונד שרירן אינטרמורלי בקיר האחורי 21/23 ממ,שחלה שמאלית 22/30 ממ בתוכה ממצא בגודל 20/14 ממ,האם זה נורא להמשך הטיפולי פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תזוזת רחם עם שרירןנס מלדה12/07/2024
יש לי שרירן בגודל 7 כבר חצי שנה אני מרגישה גוש בבטן התחתונה בצד ימין , לאחר ביקור אצל רופאת נשים היא אמרה שהגודל של השרירן גרם לרחם לזוז ימינה ושאני אקבע תור לרופא מומחה בשרירנים , קבעתי ובנתיים התחלתי בתזונה הנכונה תנומה וספורט ומדיטציה ומורגש לי שהגוש עבר למרכז אך כשנוגעים הוא ממש קשה ומורגש כשריר כשאני שוכבת על הגב בעיקר וגם על הצד .
מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שרירן המתאים לשרירן מספר 1דליה01/03/2024
בת 76. שתי בנות. בריאה בדרך כלל.
מבקשת לדעת משמעות הממצא הבא ב-US ואגינלי שגרתי:
רחם שרירני
ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1:
גודל 4 מ"מ
מיקום תןך דופני קיר אחורי שמאלי
מרקם השרירן מסוייד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שרירן ברחם שלא נצפה באולטרסאונד גניקולוגי וכן באולטרסאונד בטן אגןאורית22/11/2023
בבדיקצ אולטרסאונד גניקולוגי+דופלר נצפה שרירן קטן (כ5 מ"מ, יודעת עליו כבר שנה) וכל השאר תקין. יומיים לאחר מכן בבדיקת אולטרסאונד בטן אגן נצפה שרירן ברחם בגודל 5.5 סנטימטר. הטכנאי התעקש שמדובר בשרירן בגודל 5.5 סנטימטר. השאלה אם יכול להיות מצב שבבדיקת אולטרסאונד גניקולוגי לא יראו שרירן כזה גדול ובאולטרסאונד בטן אגן כן?... אני מודאגת (קיים לעתים לחץ על שלפוחית השתן ואין דימומים קשים במחזורים) בת 40 עם שחלות פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון שרירן
פרופ יונה תדיר23/11/2023ההחלטה אם לבצע בדיקת אולטרהבאונד לרחם בגישה נרתציקים או בטנית תלויה במבצע/ת ובממצא. גם גישה זו וגם גישה זו נחשבות להיות ״אולטרהסאונד כינקולוגי״ והן משלימות זו את זו. במקרה של חוסר וודאות יש הצדקה להגיע לחוות דעת נוספת כדי להשלים את הבדיקה. אבחנה וטיפול חייבים להתבסס על בדיקה שתוצאוציה ברורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתלוגיה של פוליפ צוואריאורית20/11/2023
שלום רב
במהלך בדיקה אצל רופאת הנשים הוצא פוליפ מצוואר הרחם.
תוצאות הפתלוגיה הן Endometrium; biopsy:
- Mixed endocervical/endometrial )isthmic( polyp.
האם אפשר לקבל הסבר על תוצאות הפתןלוגיה
בברכה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פוליפ או שרירן לא הצליחו לקבועדנה01/10/2023
לאחר 2 הפלות נשלחתי להיסטרוסקופיה.
בבדיקה הרופא אמר שאכן יש משהו - אבל לא הצליח לקבוע אם זה פוליפ או שרירן והפנה לאולטראסאונד.
ב-US נכתב "שלא הודגם בברירור ולא ניתן לקבוע ".
השאלה שלי - עד כמה זה נורמלי שלא הצליחו לקבוע אם זה פוליפ או שרירן? האם זה סימן חיובי (קטן מאוד) או שלילי (ממצא חריג מאוד)?
וכיצד להתקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החלמה מכריתת שרירןקרן14/09/2023
שלום, אני כשבוע וחצי לאחר הוצאת שרירן במורסלציה בגודל של כ-7 ס"מ, הרופא הגדיר את הניתוח כמוצלח ושוחררתי לאחר לילה אחד
כיום בצד התחתון של הבטן ליד אחד התפרים יש לי כאבים חזקים ונפיחות כאילי יש לי גולה פנימית, זה סביר? ממה שקראתי מלבד ספורט הכל אמור לחזור לשגרה לאחר שבועים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מיומה שגורמת לבעיות בווסתאליסה09/09/2023
שלום,
בת 45, מזה שנתיים סובלת מדימומים ממושכים וכבדים בווסת , ווסת סדירה , בבדיקת הסטרוסקופיה התגלה שרירן 5 סמ' אינטראמורלי שנכנס ב50% לחלל הרחם , הוצע לבצע כריתת שרירן ביסטרוסקופיה ניתוחית , בכמה שלבים בגלל גודלו, לא הוצע לבצע כריתה בלפורוסקופיה בגלל ניתוח מורכב בבטן בזמן לידה לפני כמה שנים.בצעתי ניתוח אחת בינתיים לא חשה הקלה , המצב הולך ונהיה גרוע, דימום מוגבר כאבים עזים , מצב נפשי שלי נורא .שוקלת בכל זאת לעשות כריתת רחם , יש לי שני ילדים ולא מתכוונת להרות בעתיד. רופא שלי לא ממליץ כריתה, ממליץ להתעזר בסבלנות ,בגלל המצב הנפשי קשה לי להמשיך זה ממש מפריע לאיכות חיים שלי,שוקלת להפטר מבעיה אחת ולתמיד ,אשמח לדעה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבי תופת משרירן בהריוןאני05/09/2023
היי פרופ׳
אני בשבוע 17 ומאובחנת עם שרירן שגדל וכעת תוך שבוע הגיע ל6.5 סמ (מדובר על שרירן קיר קדמי רגיש למגע). מזה כמספר ימים כאבי תופת ברמה שמשתקים אותי. כאבים דמויי מחזור, התכווצויות, דקירות בצד ימין ושמאל בטן תחתונה, כאבים במפשעות, כאב שמוקרן לרגל, כאב בעצם הזנב.לאחר שהכאב לא עבר הגעתי למיון שם עשו לי ספקולום וus בטני ווגינלי. הממצא היה שהשרירן גדל וייתכן והוא זה שגורם לכאבים. הציעו לי בבית החולים עירוי של אופטלגין אבל סירבתי כי חשבתי שהכאב יחלוף. בינתיים שכובה במיטה וסובלת מאוד. הכאבים הם ככ חזקים שאני לא מסוגלת לתפקד! כשהרופאה לחצה ממש על השרירן, צרחתי. בעברי הריון חוץ רחמי בצד שמאל היכן שממוקם השרירן (עברתי הסרת חצורה והרופא שניתח טען שזה כנראה מזה). אני כאובה נורא ולא מתפקדת. רוב הזמן במיטה והפסקתי לעבוד. חוששת מאוד. איך ממשיכים מכאן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רחם מוגדל עם שרירניםויקי05/07/2023
שלום. אני בת 51. יש לי כמה שרירנים ברחם אך לפי הרופא אינם גדולים אבל לפני חצי שנה גודל הרחם היה 12 שבועות ועכשיו שנבדקתי במיון עקב כאבים רופא אמר שרחם שלי בגודל 20 שבועות וממליץ לעבור ניתוח כריתת רחם. האם אכן בחצי שנה גודל הרחם יכול להשתנות עד כדי כך ואכן חייבים לעשות ניתוח? אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן שגדל מהר
פרופ׳ יונה תדיר07/07/2023קצב גידול שרירנים יכול להיות מהיר או איטי והשאלה שצריכה להטריד אותך (לדעתי) אינה אם זה אפשרי? אלא מה נכון לעשות בשלב זה. אם אכן זה גודל הרחםסביר להניח שניתוח הור הפתרון הנכון, , בין היתר גם כדי לראות מה טיבו של הגידול. פרופ׳ יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמייעל03/07/2023
שלום רב
תוצאות אולטרה סאונד הראו בדופן קדמית שרירן אינטראמורלי 74 ממ לוחץ על רירית הרחם קיים עיוות של חלל הרחם.
סובלת מכאבים מחזור עזים לאורך רוב ימי מחזור. זרימה ממש חזקה כל חמישה ימים וכאבי בטן וגב תחתון כמו כן מתן שתן תדיר מאוד במיוחד בערב ובשכיבה. כאבי גב גם לא בתקופת מחזור וצילומי גב תקינים כך גם אולטרה סאונד כליות בטן ושלפוחית.
האם ניתן להסיר? האם קיימת שיטה ללא ניתוח? גלי אולטרסאונד לגודל שרירן כזה? ואם שרירן כזה או הסרתו עלולים לסכן הריון עתידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך קובעים תור להסרה ואיך קובעים שניתן להסיר? ואם ההליך ארוך?
יעל04/07/2023מצרפת אולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה גדולה וכריתת רחםא א29/04/2023
שלום,
יש לי 2 מיומות שהגדולה הינה בגודל 16*14 ס"מ ומגיעה מעל לטבור. לדעת רופאת הנשים זהו רחם שגודלו כחודש תשיעי של הריון וחובה לכרות את הרחם בגישה בטנית.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציין גם ברזל ופריטין נמוכים
א א29/04/2023לציין גם ברזל ופריטין נמוכים (מתחת לטווח). המוגלובין כרגע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן 15 ממ סאב מוקוזיאילה15/04/2023
שלום, בת 35 בטיפולי הזרעה מתרומת זרע (לא ניסיתי מעולם להיכנס להריון טבעי). פרופיל הורמונלי תקין. לפני חצי שנה בבדיקות טרום הריון, אותר שרירן תת רירי בגודל 15 ממ. יתכן שבולט לחלל הרחם. אין סימפטומים: אין דימום בין וסתי, אין אנמיה, אין דימום כבד או כאבים חריגים. רופאת נשים אמרה להתעלם מהשרירן. מאוחר יותר, רופא הפוריות המליץ לשקול בירור. הזרעה ראשונה נכשלה.
כעת השאלה האם סביר להמשיך בטיפולי הזרעה ללא טיפול בשרירן? יש לי חשש לטפל כיוון שאין סימפטומים והטיפול בשרירן מחייב הפסקה די ארוכה בטיפולי פוריות. וגם הבנתי שסטטיסטית, טיפול בשרירן תת רירי קטן וא-סימפטומטי לא בהכרח משפר את סיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן קטן ופוריות
לקופת יונה תדיר16/04/2023על פי תאור זה מוצדק בשלב ראשון להתעלם ולעקוב ע״י בדיקות אולטרהסאונד מידי 6-12 חודש, אלא אם עם יופיעו תסמינים כגון דימומים. אין סיבה ששרירים כזה יפריע לכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סיכויי הצלחה בניתוח כריתת בטן בגישה בטניתמיטל31/01/2023
בת 30 + 2 ) לידות רגילות). ברקע רחם שרירני גדול מעל לגובה הטבור . רחם גדול כ- 25 שבועות לפחות.
TVS+TAS- מתבלטים 2 שרירנים עיקריים 14 ס"מ פונדלי ו 6 ס"מ קדמי נמוך יותר.
כמוכן, נצפו שרירנים נוספים רבים מעל הרחם שמגיעים מעל הטבור ולא ניתנים למדידה בשל גודלם. השרירן הגדול שניתן למדוד 108*160 מ"מ. נצפה חלל רחם וגוף רחם דחוק לימין
רירית אקוגנית מושפעת מהשרירן הגדול או ביוץ.
לא סובלת מתסמינים כלל ( לא דימום , לא כאבים , לא דחיפות בשתן)
מעוניינת בהריון ושמירת הרחם
מה סיכויי ההצלחה של ניתוח שכזה? אם בכלל קיים סיכוי להצלחה ואי כריתת רחם?
והאם סיבוכים זה משהו שיכול בסיכוי גבוה?
אודה על כל עזרה . אני בחששות מרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים גדולים
פרופ׳ יונה תדיר04/02/2023החשש העקרי שלך צריך להיות מהמתנה ללא ניתוח. על רחם כפי שאת מתארת לא ניתח להשלים הריון וכל מה שעליך לעדות זה לקבוע מועד לניתוח דחוף בדישה בטנית פתוחה ולשוחח על ההשלכות והסיכונים אם הרופא/ה המנתח/ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בית חולים לניתוח הסרת שרירנים בגישה בטניתריטה14/12/2022
אני מיועדת לעבור ניתוח שרירנים בגישה בטנית חריץ לרוחב ולאורך לאור גודל הרחם והשרירנים )26 שבועות מעל לתבור ) בת 30 מעוניינת בהריון ולשמר רחם ברקע אין כאבים או דימומים פרט לבטן שנראית הריונית . ההתלבטות בין שיבא לאיכלוב לצערי לא ניתן לעשות באופן פרטי לאור מורכבות הניתוח והעובדה כי אולי אזדקק לתרומת דם וסיבוכים אפשריים חלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חשוב היכן העיקר שזה יתבצע בהקדם
פרופ׳ יונה תדיר16/12/2022לא הבנתי מה השאלה … באיזה בית חולים? אם זו השאלה אז התשובה היא …לא חשוב היכן העיקר שזה יתבצע בהקדם. ככל שתמתיני יותר כך יגרם נזק גדול יותר לרחם ולזה השלכות על פוריותך בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?