מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות לחו"לשירלי27/08/2026
מתכננת נסיעה לחו"ל עם בן 2.5 שתכלול נסיעות ברכב שאין בו כסא בטיחות. ארצה לקחת את הדבר הכי קומפקטי שאפשר מהארץ לשם. מה בעצם הכי יעיל ונשאר עדיין בטיחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לאתרנו indeedisraeljobs , דרושים לעבודה בנהיגה ללא ניסיון בכל הארץ למגוון תפקידים, נהגי אוטובוס, נהגים ב, נהגים עד 12indeedisraeljob24/08/2026
לאתרנו indeedisraeljobs , דרושים לעבודה בנהיגה ללא ניסיון בכל הארץ למגוון תפקידים, נהגי אוטובוס, נהגים ב, נהגים עד 12 טון, נהגי ב רכב צמוד, נהגי ב , נהגים עד 12 טון בצפון,
נהגים מעל 15 טון, נהגי הסעות, נהגים עד 12 טון לילה, נהג ב לילה, דרושים נהגים 12 טון, נהגי מונית, נהגי משאיות, נהג טריילר, לפרטים חפשו בגוגל indeedisraeljobs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בוסטון לגיל 6.5רביד21/08/2026
היי קובי,
אתה מלווה אותנו ומייעץ לנו עוד מלפני שהילד נולד 🙏
כמובן שחוזרת לפה לשאול גם על בוסטר.
עד עכשיו החזיק בבוסטר רצועות של גרקו שקנינו בהמלצתך.
הוא כבר בן 6.5 ושוקל מעל 18 קילו.
מה הלאה? יש המלצה לבוסטר רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שירות לקוחות נורא ואיוםתהילה אברהמי19/08/2026
היי,
פניתי במייל אחרי שנה של רכישת העגלה MIOS3 שעלתה לי אלפים, נשחקה בצורה מזעזעת, צבע הלבן שהיה מקבים דהה בצורה מחרידה ונקרע.
כתבתי מייל ארוך ממש כולל הסברים ו10תמונות ולצערי הם ענו כך :
"ברשותנו מרכז טכני הממוקם בקיסריה, ניתן להגיע טיפול במקום או שנבצע איסוף מהבית. בשירות של עד 14 ימי עסקים מוצרים ארוזים בקרטון.
אין אחריות על ריפודים ולא ניתן לתקן ריפוד למעט רכישה של ריפוד חדש בהתאם למלאי.
לגבי העגלה, ניתן לתקן במרכז הטכני"
אני איתם במשא ומתן כבר כמה ימים רק בשביל לקבל ריפוד נורמלי תקין חדש שכל חברה אחרת כולל בוגבו נותנת בלי להניד עפעף
שירות הכי נורא שראיתי בחיים שלי!!!
העגלה נראית יפה אבל טכלס שירות לקוחות- 0.
לא קונה מהם יותר ולא אמליץ בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כסא בטיחות לתינוק או בוסטר לאמצעימור19/08/2026
היי קובי,
כבר 6 שנים ו3 ילדים של התייעצויות איתך. אז קודם כל תודה!
יש לי:
1. ילד בן 6 בגרקו נאוטליוס סנאגלוק
2. ילד בן אוטוטו 3 בברייטקס בולוורד
3. תינוק בן שנה שהגיע הזמן להעביר מסלקל.
אם היה זמין לקנות את הסנאגלוק כמובן שהייתי קונה לאמצעי ומעבירה את הבולוורד לתינוק. אבל אין בארץ להשיג.
מה כדאי לי לעשות? להעביר את התינוק לבולווארד ולקנות כסא/ בוסטר רצועות אחר שתמליץ לאמצעי? לקנות כסא לתינוק?
הבן 6 עדיין עם הרצועות ויושב באמצע ו2 הקטנים בצדדיו.
אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות לרכבים של סבא וסבתאליאן18/08/2026
שלום קובי,
אשמח לעזרתך בבחירת כיסא לרכב של ההורים שלי.
הכיסא אמור לשמש ילדים בני שנתיים עד 6 (הנכדים).
חשוב מאוד שיהיה קל לחבר את הכיסא לרכב ושאפשר יהיה להעביר אותו בין רכבים (להורים שלי יש שני רכבים, טויוטה קורולה וטויוטה יאריס).
טווח מחירים סביב ה700 ש"ח לכל היותר 1000 ש"ח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות לרכבים של סבא וסבתאליאן13/08/2026
עלה צורך לקנות כיסא בטיחות חדש לרכבים של ההורים שלי (טויוטה יאריס + טויוטה קורולה).
באופן טבעי ברכב של סבא וסבתא לא צריך להיות כיסא יוקרתי, אלא משהו שהוא יותר זול, וגם שיהיה קל יחסית לחבר אותו על מנת שניתן יהיה להעביר אותו בין הרכבים (ורצוי שיהיה צר יחסית).
הכיסא צריך להתאים לילדים מגיל שנה וחצי ועד 5.
מחיר סביב ה1000 ש"ח, אם יש גם במחיר זול יותר זה גם טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות ברייטקס - גיל שנתייםמדלן הדס09/08/2026
היי קובי רכשנו בהמלצתך את הכיסא בטיחות של ברייטקס דגם גרואו וויט יו קליקטייט ולפי הנתונים זה נראה שהכיסא עצמו הוא ממשקל 11.3 ק״ג ומגובה 85 ס״מ
הבת שלי עוד חודש תהיה בת שנתיים והיא במשקל 9.5 ק״ג ובגובה 80 ס״מ
האם זה בסדר שהיא תהיה בכיסא הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות ברייטקס גרואו וויט יו קליקטייטמדלן הדס04/08/2026
היי קובי רכשנו את הכיסא ברייטקס גרואו וויט יו קליקטייט בהמלצתך לבתי שתהיה בת שנתיים בעוד חודש
מה שכן שמתי לב שרשום שהכיסא מגובה 85 ס״מ (בתי בגובה 80 ס״מ) ושזה ממשקל 11.3 ק״ג (בתי שוקלת 9.5 ק״ג)
כמה זה קריטי אם היא תשב על הכיסא כשלא הגיעה למשקל והגובה לפי הוראות יצרן או שעדיף להימנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיולון איכותי וקלמיכל דורון03/08/2026
מתלבטת על טיולון.
יש לנו עגלה מצויינת (ציקו בלגיו) אבל בקיפול היא לא מספיק קטנה לרכב שלנו (יונדאי i20)
אנחנו רוצים טיולון לקחת לחול ושיכנס בקלות ברכב.
חובה שיהיה איכותי ולא משהו זול שיזרק אחרי שנה בקושי.
ראיתי את ההמלצה פה על יויו3 מאושר עד, אבל אנחנו פחות אהבנו את הקיפול שלו.
ראיתי בעודפים של שילב joolz aer plus בעלות של כ-1400 שקל, והם נותנים במחיר הזה גם את האמבטיה (שלא תהיה בשימוש כרגע)
מי מהם אופציה עדיפה?
יש אלטרנטיבה ששווה לבדוק במקומן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיולון איכותי שעולה למטוססיוון31/07/2026
מחפשת טיולון איכותי שגם יכול לעלות לטיסה
ראיתי שהיויו3 נמכרת באושר-עד ב-1000 שקל עכשיו.
וראיתי בחנות גדולה בחלק של העודפים את ה-joolz aer+ חדשה בקופסא ב-1250 שקל.
על מי מהן אתה ממליץ יותר? ולמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות מומלץליאור26/07/2026
היי קובי,
אשמח לעזרתך מחפשים כיסא מגיל לידה מסתובב לרכב אלנטרה, קראתי שעדיף תקן אירופאי ולא אמריקאי, אשמח לדעתך המקצועית בנושא.
חשוב שיעמוד במבחני הבטיחות וקיבל ציון גבוה וכמובן מחזיק ראש בגיל לידה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על צ'יקו פיט 360
קובי סופר03/08/2026שלום ליאור,
אני ממליץ על צ'יקו פיט 360. הוא בתקן האמריקאי. הוא הכיסא עם הדירוג הגבוה ביותר לכיסא מסתובב 360 בארה"ב.
אני תמיד אעדיף תקן אמריקאי על אירופאי כי זה ממש לא משנה התקן. החברות שמוכרות בארה"ב עושות הרבה מעבר למה שהתקן דורש כי שם הם הרבה יותר חשופים לתביעות והעלאות מחירי הביטוח במקרה וקורה משהו. כמוכן הבדיקות של קונסיומר ריפורט שהוא גוף פרטי שבודק ע"פ מבדקים שלו שהם ברמה מחמירה הוא זה שמדרג את המושבים.
כמוכן במושב אירופאי מותר להיות נגד כיוון הנסיעה עד 9 ק"ג, בחלק עד 13. באמריקאים זה עד 13 ובחלק עד 18 ק"ג. הרצועות מתאימות לחגירה עד 30 ק"ג ברוב הדגמים בעוד שבאירופאים עד 18 ק"ג. ככל שמושכים יותר נגד כיוון הנסיעה וגם עם הרצועות עד גיל מאוחר יותר, כך יותר בטיחותי עבור התינוקות. לכן ההמלצה שלי על צ'יקו. אם מוותרים על כיסא מסתובב צ'יקו נקסטפיט זיפ קיבל דירוג מעט יותר גבוה מהפיט 360 אבל הפער זניח ושני הדגמים הם הטופ של הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מומלץיעל20/07/2026
שלום קובי,
אודה ההמלצה לכיסא בטיחות. לא בהכרח הכי יקר, אך בין הטובים- כזה שנחשב לבטיחותי ונוח.
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ'יקו נקסטפיט זיפ
קובי סופר26/07/2026שלום יעל,
המומלץ ביותר הוא: צ'יקו נקסטפיט זיפ
אני לא נכנס לענייני מחיר, אני יודע שהוא לא זול אבל גם לא הכי יקר. אבל עובדתית הוא עם דירוג הבטיחות הגבוה ביותר בארה"ב. לכן זו המלצתי אם רוצים הכי בטיחותי.
כל דגם אחר יהיה לרדת ברמת הבטיחות באופן ניכר אם נלך על דגמים שעולים כמחצית, לא נרד במחצית ברמת הבטיחות אבל כמו שרשמתי הרמה לא תהיה אותה רמה. לכן אני בעד להתאמץ, לעשות עוד תשלום שניים ולרכוש את הכי בטיחותי שיש כי זה מוצר שישרשת לפחות ל-4 שנים ואפשר גם ל-6 או יותר תלוי מאיזה גיל רוכשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים מומלצת להפרש של שנה ושמונהספיר16/07/2026
הי רוצה לקנות עגלת אחים מומלצת להפרש של שנה ושמונה. חשוב לי עגלה קלה וצרה, ושהטיולון בישיבה מלאה
אשמח להמלצות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש עגלות אחד ליד השני או רכבת
קובי סופר22/07/2026שלום ספיר,
יש עגלות אחד ליד השני או רכבת.
באחד ליד השני הרוחב הכי צר זה 65 ס"מ ויש את בייבי מונסטר או ולקו סלים טווין ששניהם מומלצים לדעתי.
ברכבת זה יותר בעייתי כי הרוחב צר באזור ה-60 ס"מ אבל העגלות יותר ארוכות, בגלל המבנה הארוך הרבה יותר קשה לנייד אותן ובעיקר לעלות ולרדת מדרכות גבוהות.
נכון להיום יש את סייבקס גאזל בסגנון הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת כיסא בטיחות לרכב.רייצ`ל06/07/2026
שלום וברכה.
מחפשת לקנות כיסא בטיחות, מגיל לידה אבל כמובן שיתאים גם הלאה.
שיהיה בטיחותי, ויכנס גם לרכב קטן ( יש לי מזדה2)
המליצו לי בחנות על ברייטקס-poplar s או גרקו extend2fit אבל לא בטוחה שהתרשמתי שאלו באמת הדגמים הכי בטיחותיים ולא סתם מה שהיה לחנות להציע...
כמו כן, בחנות אמרו לי שדגמים עם אפשרות לסיבוב הכיסא ( להוצאה והכנסה של התינוק) פחות מומלצים ופחות בטיחותיים. ורציתי לדעת מה דעתך לגבי זה -מכיון שזה נשמע מאוד נוח ויעיל, במיוחד ברכב קטן.
האם יש הבדלים מהותיים בין התקן האמריקאי לזה האירופאי החדש-כך שכדאי לבחור באחד ולא בשני?
אשמח לשמוע את דעתך, ולקבל המלצה לכיסא/ות אמינים ובטיחותיים מתאימים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדגמים של צ'יקו הם המומלצים ביותר
קובי סופר22/07/2026שלום רייצ'ל,
נכון להיום הדגמים של צ'יקו הם המומלצים ביותר.
צ'יקו נקסטפיט זיפ/זיפ מקס ואם רוצים מסתובב אז צ'יקו 360 פיט. אן הדגמים עם דירוגי הבטיחות הכי גבוהים בארה"ב. הברייטקס לצערי בניגוד לדגמי עבר עם דירוגים טובים אך פחות מצ'יקו.
יש הבדל בגישות בין התקנים והדרישות. יש שיגידו שהמבחנים האירופאים יותר מחמירים. אני חושב שגם אם זה נכון זה לא רלוונטי. מי שמדרג בארה"ב את הכיסאות זה הקוניסומר ריפורטס שהמבחנים שלו מקבילים לאירופאים ואף מחמירים יותר. כמוכן היצרנים שמוכרים בארה"ב משלמים מליוני דולרים לחברות ביטוח וחשופים הרבה יותר יותר לתביעות לכן הם מראש עושים הרבה מעבר למה שהתקנים דורשים.
לסיכום, לתינוק שלי יש נקסטפיט אז זו ההמלצה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)