פורום דיכאון אחרי לידה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו התמודדות עם קשיים של אחרי ההריון, חרדות, מחשבות טורדניות, תשישות, טיפול תרופתי, טיפול נפשי, בייבי בלוז ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך מהודעה קודמת
    מיכל
    23/06/2022

תוכלי להרחיב על העמותות? ועל טיפולים פסיכולוגיים מסובסדים? אזור רחובות. לגבי הבעיות האינטמיות, מבחינה הורמונלית הגיוני שיש לי אפס חשק? אפילו סלידה.. מתי זה אמור להשתנות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך מהודעה קודמת

הוספת תגובה

תמונה

• יש מספר עמותות כגון אמא יקרה וניצה

ד``ר שרון בן-רפאל
    23/06/2022

הי,

יש מספר עמותות כגון אמא יקרה וניצה, את יכולה לבדוק באינטרנט למי יש פעילות ברחובות. לגבי טיפול מסובסד כדאי לבדוק את מרכז חווה בתל השומר או בריאות הנפש לאשה באיכילוב. לגבי קשיים באינטימיות, אני שומעת מנשים רבות על חוסר חשק בשנה הראשונה ואצל חלקן זה ממשיך גם אחרי.

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון קל 5 חודשים אחרי לידה
    מיכל
    23/06/2022

שלום,
    אנימ5 חודשים אחרי לידת בני השני. זה הריון שחיכינו לו מאוד ובהתחלה היתה שמחה גדולה. העניין הוא שעם הזמן התחלתי להרגיש רגשות קשים, בעיקר איך עשיתי את זה לעצמי עוד פעם. הטיפול בתינוק מאוד אינטנסיבי (הרבה יותר מאיך שהיה עם בני הראשון) ונופל כמעט בכולו רק עליי. בעלי עצמאי, עובד שעות ארוכות, מגיע בערב צאוד עייף. אנחנו גרים רחוק ממשפחתי והמשפחה של בעלי הם לא אופציה לעזרה בכלל. בעלי ואני נמצאים במשבר עמוק ביחסים שאני כבר לא יודעת למה לייחס אותו. כל הזמן מבקרים וכועסים אחד על השני. בנוסף אין בינינו אינטימיות כמעט בכלל וזה מפריע לו מאוד. לי אין בכלל חשק ואני גם מרגישה כעוסה מידי רוב הזמן. במהלך היום אני נעה בין דכדוך לאדישות, רק מחכה לחזור כבר לעבודה ולהכניס את התינוק לגן. מה המלצתך? האם נחשב נורמלי? תודה, מיכל

הוספת תגובה

תמונה

• את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה

ד"ר שרון בן-רפאל
    23/06/2022

מיכל שלום,

אני ממש מצטערת שאת צריכה להתמודד עם הקשיים הללו. את מתארת תחושות של דכדוך, כעס ואדישות שיכולות לאפיין דיכאון קליני. אלה לא תחושות רגילות שאת אמורה להתמודד איתם. הן הגיוניות כמובן, בהתחשב במצב שאת נמצאת בו שכולל טיפול אינטנסיבי בתינוק לבד ומשבר עמוק ביחסים. אלה דברים שיכולים לתרום לתחושות שאת מתארת ולהחמיר אותם. אני מציעה לטפל במצב הזוגי וכן לבדוק אפשרויות נוספות לקבלת עזרה. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה וכן לעמותות ששולחות מתנדבות לתמיכה בנשים אחרי לידה.

בברכה,

שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קושי בתפקוד ורגשות אשם
    אששמ
    09/06/2022

בס״ד

שלום,
    אתחיל בכך שלקרוא את ההודעות פה מאוד ניחם אותי, אין מספיק מודעות כלפי מצבים רגשיים מאתגרים אחרי לידה ומסביבי (ולבטח מסביב רוב האימהות הטריות) נשים אחרות מתארות ומקרינות אושר צרוף.

ילדתי לפני 5 חודשים, קיסרי חירום לאחר שהתכוונתי ללידה טבעית במים, גם בעיות עם ההנקה היו וכעת בתהליך ייבוש חלב.
    חוויתי תקופה לא קלה בלשון המעטה מאז הלידה הן במישור הרגשי והן באופן של מצבים חיצוניים לא פשוטים שהגיעו בזה אחר זה.
    עיקר החוויה שלי נכון להיום היא חוסר אמונה וביטחון שמביאים לידי תלות, הרגשת חוסר אונים, עצב כבד ותחושה שאת משפלת בגדול בתור אמא ואולי הכי מאתגר- סוג של כעס על החינוך הלקוי שקיבלתי בעצמי מאמא שלי ואי הצלחה כרגע לשנות מידות פחות טובות שקיימות בי.
    יש עבר רגשי לא קל כמובן בתמונה שהתעורר עם הלידה.

אשמח בעצם לשמוע עד כמה ניתן לשנות את התמונה, איך ניתן להחזיר את הביטחון והעשייה בתור אמא טריה לפי המתואר לעיל ובעיקר - איך ניתן לפתור את העניין של חוסר השינה אחרי לידה כגורם עיקרי לבעיות רגשיות?

נ״ב- שמעתי על רופא שהציע כפתורים לדיכאון אחרי לידה להביא ילד נוסף, האם מוכרת לך שיטת הטיפול הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בתפקוד ורגשות אשם

הוספת תגובה

תמונה

• קושי בתפקוד ורגשות אשם

ד``ר שרון בן-רפאל
    09/06/2022

שלום רב,

אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. חלק מהנשים מסתירות את הקושי ולכן ניתן לפגוש יותר תאורים כאלה במקומות אנונימים כמו כאן בפורום. אני משערת שאם תשאלי קצת בסביבתך אם עוד מישהי הרגישה ככה, נשים יפתחו יותר ויספרו.

את מתארת קושי שהתחיל בקיסרי חירום ובאכזבה מכך שלא חווית את הלידה הטבעית שקיווית שתהיה לך. זה כשלעצמו יכול להסביר את הקשיים שהגיעו לאחר מכן, תצרפי לזה את הקושי בהנקה, את הקשיים החיצוניים ואת הזיכרונות מהילדות שלך שצפים ותראי שבהתחשב במצב כל התחושות שלך הן לגמרי הגיוניות. ייתכן שאת גם סובלת מדיכאון אחרי לידה שיכול עוד יותר להקשות.

את שואלת עד כמה ניתן לשנות את התמונה ואיך אפשר להחזיר את הבטחון האימהי. בהחלט אפשר בטיפול פסיכולוגי לעשות עיבוד רגשי של החוויות הקשות שהיו לך סביב הלידה. זה יעזור לך להתשחרר מרגשות האשמה, לקבל שוב בטחון ולהמשיך הלאה.

בנוסף עיבוד רגשי של זיכרונות הילדות שעולים עכשיו לצד למידה של וויסות רגשי יעזורו לך להגיב באופן פחות אוטומטי לדברים שקורים בבית. כרגע את חוששת שאת מגיבה כפי שראית בבית שגדלת בו. עבודה בטיפול פסיכולוגי יכולה לאפשר לך להגיב אחרת ולעשות בחירות חדשות בתור אמא.

לגבי השינה אני מאוד ממליצה להעזר במי שאפשר. לא ציינת אם את בזוגיות. אם כן זאת הבחירה הטבעית. תחלקו ביניכם את הלילה. אפשר לדוגמא שאחד מכם יכול ללכת לישון מוקדם מאוד ולהרוויח כמה שעות שינה רצופות בזמן שהשני מטפל בתינוק. השינה שלך חשובה מאוד להתאוששות וחוסר שינה יכול להיות טריגר נוסף להתפתחות של דיכאון.

הבאת ילד נוסף כעת לא תפתור אף אחת מהבעיות שציינתי ואני לא מכירה את זה כשיטת טיפול.

מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מישהי מומחית בתקופה שלאחר הלידה.יש מספר מרכזים כאלו בארץ כמו בריאות הנפש לאשה באיכילוב ומרפאת חווה בתל השומר, מרפאת בארי של קופת חולים כללית ועוד. ישנן כמובן גם אפשרויות לפנות באופן פרטי.

בהצלחה,

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשפוז פסיכיאטרי בהריון
    toly
    11/03/2021

שאלה חשובה , אם בחורה צעירה בגיל 27 היא דרת רחוב , בהריון חודש 3
    צריכה אשפוז פסיכיאטרי (דיכאון)אבל בגלל שהכתובת שלה היא באזור שהיא לא מוכנה להתאשפז בו כי הבתי חולים הפסיכיאטרים באזור שם (ירושלים) גרמו לה לטראומות קשות , לאיזה ביח אפשר לפנות ושיוכלו באמת להבין את המצב ויוכלו לקבל אותה לאשפוז עם מינימום בעיות בגלל האזור מגורים בכתובת בתעודת זהות שגם הכתובת הזאת זה בכלל על קורת גג של מחוסרי בית....
    היא רוצה עזרה אבל מסרבת בתוקף להיות בבתי חולים שאליו הכתובת משוייכת.

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז פסיכיאטרי בהריון

הוספת תגובה

תמונה

• אשפוז פסכיאטרי

ד``ר שרון בן-רפאל
    11/03/2021

שלום,

אם יש מקום, כל בית חולים יכול לקבל אותה. כאשר הם מלאים, רק בתי החולים באזור המגורים מחויבים לקבל אותה. היא יכולה לנסות לפנות לאיכילוב ולשיבא, שניהם מקבלים מחוץ לאזור המגורים ובשניהם יש פסכיאטרים מומחים בבריאות הנפש לאשה.

בהצלחה,

שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 5 חודשים אחרי לידה וגירושים באופק.
    ח
    06/03/2021

היי אני 5 חודשים אחרי לידה, ובעלי עזב את הבית, והוא מראה סימנים שהוא רוצה להתגרש, אני מפורקת נפשית, כי זה משהו שכבר עברתי בעבר, התגרשתי עם ילדה בת שנתיים, ואני שוב חווה את אותו סיוט מחדש, רק שהפעם אני עם תינוק בן 5 חודשים, אני משתדלת לשמור על אופטימיות, אבל זה נורא קשה, ואני מפחדת להידרדר עד כדי מצב שלא אוכל לטפל בתינוק, אני לא רוצה להגיע למצב שאני לוקחת כדורים, מה עליי לעשות???

הוספת תגובה

תמונה

• גירושים באופק

ד``ר שרון בן-רפאל
    06/03/2021

שלום,

אני ממש מצטערת לשמוע, נשמע שאת עוברת תקופה מאוד קשה. אם בעלך מוכן לפנות לטיפול זוגי, שווה לנסות ואם לא אז אולי את יכולה לפנות לפסיכולוגית בעצמך שתעזור לך לעבור את התקופה הזו יותר בקלות. הכי חשוב לקבל תמיכה מחברים ובני משפחה, לאתר את אלו שיכולים גם לעזור לך פיזית וגם להיות שם בשבילך רגשית. תבחרי את אלו שאת יכולה לדבר איתם, לספר להם מה שאת עוברת ושיכולים לתמוך. לפעמים זה אנשים שונים, אולי הורה או אח/ות שיכולים לעזור פיזית עם התינוק וחברה טובה שיכולה לתת אוזן קשבת ולפעמים אותו אדם יכול לעשות את שני הדברים. תנסי לקחת זמן לעצמך אם את יכולה, לא להזניח את הצרכים שלך בתקופה הזו. אם אין אנשים קרובים שיכולים לתמוך מציעה לפנות לאחת העמותות שעוזרת לנשים אחרי לידה, כמו אם לאם בקהילה.

בברכה,

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 5 חודשים אחרי לידה

ח
    06/03/2021

תודה על המענה המהיר, וכן רוב היום אני עם הילד לבד, וגם מטפלת בעוד ילדה במקביל, ובנוסף גם התחלתי תואר ראשון, אבל זה כבר ממש כבד עליי ואני לא רואה את עצמי ממשיכה אותו, בגלל כל העומס הנפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דכאון אחרי לידות קיסרי
    רעיה
    23/01/2020

היי, בת 35, אחרי 2 קיסרים אחד לפני 4.5 שנים ואחד לפני שנה וחודשיים. האחרון היה חירום.
    שני ההריונות עברו יחסית בקלילות, עם סכרת אך מאוזנת. אחרי הלידה השניה, גילו דלף מנוזל השדרה לחלל הגב ועברתי אחרי 4 ימי אשפוז תיקון אפידורל .
    הציפיות ללידה טבעית על כל ההשלכות שלה נגוזו.
    מאותו הרגע לא מרגישה שיצאתי מהאכזבה הזו אלא רק שקעתי יותר. אני עצבנית, רואה רק שלילי, לא מרגישה מרוצה מכלום, הכל מאוד צורם לי ומפריע לי כולל הילדים. חייבת לציין שסביבי יש תמיכה גדולה מאוד, וכלפי חוץ כמעט ולא מרגישים בי משהו שונה, אבל בעלי מאוד מודע וביקש מספר פעמים שאגש לקבל עזרה.
    אני תוהה אם זה אכן דכאון אחרי לידה או משהו אחר. אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון אחרי לידות קיסרי

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידות

ד``ר שרון בן-רפאל
    23/01/2020

הי רעיה,

תודה על הפניה. התיאור שלך יכול להתאים לדיכאון אולם כמובן שכדי לעשות אבחנה צריך להגיע לפגישה. דיכאון יכול להופיע ברמות שונות ונשים רבות ממשיכות לתפקד עם הדיכאון כך שמבחוץ קשה לזהות את הקושי. אם את בהתלבטות כדאי שתפני לפגישה ראשונית ותחליטי לאחר מכן. יש אפשרויות טיפול דרך קופות החולים וכן באופן פרטי.

בברכה,

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידה -3 שנים
    קרן
    26/04/2019

שלום,
    שמי קרן(שם בדוי) בת 40,מזה 3 שנים שאני בדכאון בלי מצב רוח מנסה להראות שהכל בסדר,אבל בתוך תוכי לא מעניין אותי מעצמי אין לי חשק לכלום,בלי אנרגיות כל בוקר קמה מדוכדכת,אין לי חשק להתלבש,חסרת סבלנות,אין לי חשק לכלום,עצבנית בבית עליתי במשקל,אני בלי עבודה מסודרת מאז הלידה האחרונה.
    בקיצור לא מוצאת את עצמי חסרת שקט.
    נטלתי ציפרלקס שנתיים וחצי בערך והפסקתי בערך לפני שנה.
    אני פונה לעזרה לייעוץ האם יש דרך לצאת מהדיכאון ללא נטילת תרופות??
    אשמח למענה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה -3 שנים

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    28/04/2019

הי קרן,

אני מאוד מצטערת לשמוע שאת סובלת כל כך הרבה זמן. אני מציעה לחזור לפסכיאטר/ית לשינוי של המינון או סוג התרופה ובמקביל לנטילת תרופות מומלץ מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולג/ית שמתמחה בטיפול בדיכאון. ישנם מקרים רבים בהם תרופות לא מספיקות.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ציפרלקס+למיקטל - שאלה
    אוהד
    23/03/2019

שלום
    אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום)
    ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם

מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש /
    ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים

השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ?

נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ?
    ואז לראות איך אני מרגיש עם זה..
    האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳

או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס+למיקטל - שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• פורום פסכיאטריה

ד``ר שרון בן-רפאל
    24/03/2019

שלום,

פנית לפורום דיכאון אחרי לידה. אנא פנה לפורום פסכיאוריה.

בברכה,

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 5 חודשים לאחר לידה
    לימור
    17/09/2018

היי
    אני 5 חודשים לאחר לידה
    ומאז שילדתי אני כל הזמן עצובה, קמה בבוקר עם מועקה,
    לא אוהבת את השם שבחרתי לתינוק וזה מתסכל אותי מאוד. בוכה לעיתים קרובות. בערבים אני מרגישה יותר טוב. זה תוקף אותי בבקרים. אני מתוסכלת מהמצב מאוד. השם שבחרתי לו זה הנושא שבעיקר מטריד אותי אני רוצהה להחליף לו את השם מאז שנולד אבל מאוד מתביישת לעשות זאת.
    נתקלת במצב כזה? נתפסתי על השם אני כל הזמן מחפשת למי קוראים בשם הזה, בפייסבוק, ברחוב, באינטרנט האם זו אובססיה שפיתחתי לאחר לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    5 חודשים לאחר לידה

הוספת תגובה

תמונה

• מחשבה טורדנית אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    25/09/2018

שלום רב,

מזל טוב, אני מצטערת לשמוע שאת חווה קשיים. נשמע שתחושות הדיכאון קשורות בעיקר לשם שאת לא אוהבת?
    את לא היחידה שחווה מחשבות טורדניות שקשורות לשם. לרב קיימת איזו חרדה שקשורה לשם ושום התעסקות עם מציאת אנשים בשם זה לא תרגיע את המחשבות ליותר מזמן קצר. הפתרון טמון דווקא בקבלת החרדה שמתעוררת כשאת חושבת על השם ובהימנעות מכל פעולה שאת עושה בכדי להרגיע את החרדה. בתחילה החרדה תעלה אבל בתוך מספר שבועות בהן תשארי עם החרדה ולא תעשי את הפעולות שאת מתארת, החרדה תפחת.
    אם תרצי תוכלי לקרוא על הפרעה טורדנית כפייתית בהריון ואחרי לידה באתר שלי. יכול להיות שתמצאי בתיאורים שם דמיון לתופעות שאת חווה וייתכן שמדובר במחשבות טורדניות כחלק מדיכאון אחרי לידה.
    אשמח לעזור לך אם תחליטי לפנות לטיפול.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידה מה הטיפול
    טל
    23/05/2017

32 ילדתי תאומים לפני 3 חודשים לפני לידה תמיד סבלתי מהתקפי פניקה והייתי מטופלת בציםרלקס שעזר המון בתקופת ההריון פשוט הייתי מקיאה את הכדור אז הפסקתי אחרי לידה חטפתי פשוט דיכאון לא הייתי מסוגלת לראות את הילדים הרגשתי שעשיתי טעות שהבאתי אותם הלכתי לפסיכאטרית והיא איבחנה דיכאון בינוני ונתנה שוב ציפרלקס וקלונקס פעמיים ביום יש לי תופעה חדשה אני לא נירדמת בלילות בכלל אפילו שהילדים ישנים רק לפנות בוקר אולי שעה ושוב יש לי לחץ בחזה ושוב הכול חוזר בגלל החוסר שינה אז פשוט יוצא החלטתי אל דעת עצמי לקחת עוד 2 קלונקס בלילה וזה אם לא הכי עוזר לי להירדם מה לעשות האם זה יכול להיות בגלל הציפרלקס החוסר הירדמות? אני מרגישה המון חרדות בראש בגלל הילדים שלא יקרה להם כלום ולא נירדמת בגלל זה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בדיכאון

ד``ר שרון בן-רפאל
    26/06/2018

שלום רב,

ראשית אני ממליצה ללכת בדחיפות לפסכיאטר שמתמחה בדיכאון אחרי לידה. קלונקס הוא כדור ממכר ולא רצוי לקחת אותו בכמויות ולאורך זמן. ייתכן ופסכיאטר יחליט להעלות את המינון של הציפרלקס או להחליף תרופה. שנית אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי באותן פרטי או דרך הקופה, שם יוכלו לעזור לך להתמודד עם החרדות, הלחץ בחזה וקשיי השינה.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בדיכאון והפסקת תרופות בהריון
    אנונימית
    25/04/2017

הי הי,
    אני בשבוע 27 להריון ומגלה סימפוטימים של דיכאון
    סבלתי בעבר ולקחתי תרופות פסיכיאטריות אך הפסקתי לפני ההריון כי פחדתי שהעובר ייזוק מהן.
    אבל כעת אני מרגישה צורך דחוף לטפל בבעיה ואני עדיין מסרבת לטפל בשיטות הקונבנציונאליות משום שהן ידרשו מהתינוק גמילה מהן כשיוולד ותהיה להן השפעה עליו.
    אולי מישהי יודעת על טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור?
    st. john's wort והרכיב העיקרי שלו- היפריקום לא הוכחו כבטוחים בזמן הריון.
    מישהי יודעת, מכירה משהו אחר ובטוח?
    תודה..!

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בדיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    11/05/2017

הי,

אני רואה שלא קיבלת תגובות לבקשתך, לצערי אין לי ידע לגבי טיפולים אלטרנטיבים אולם יכולה לומר כי טיפול פסיכולוגי בCBT או IPT יכול מאוד לעזור - מדובר בגישות שנחקרו רבות בטיפול בדיכאון בהריון ואחרי הלידה ונמצאו יעילות והן לא דורשות כמובן גמילה.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן אשמח אם תיצרי עימי קשר.הייתי בדיכאון לאחר ליגת בני זה היה לפני 10 שנים ורק עכשיו אני חושבת להביא לעולם עוד אם פחד נוראי שהדיכון ייחזור לי
    יעל אבוחצרה
    19/03/2017

שלום שמי יעל לפני 10 שנים ילדתי את בני והייתי בדיכאון לאחר לידה כמה שנים ואני מטופלת עד היום בכדורים.רק עכשיו אני מוכנה לעוד ילד אך מפחדת נורא שהדיכאון יחזור לי שוב.אשמח אם תיצרי עימי קשר אני לא יודעת מה נכון לעשות

• דיכאון בלידה ראשונה

ד``ר שרון בן-רפאל
    22/03/2017

יעל שלום,

דיכאון אחרי לידה לא תמיד חוזר בלידות הבאות. את היום שונה משהיית לפני 10 שנים ויכול להיות שהתקופה שלאחר הלידה תהיה לך קלה יותר מבעבר. מומלץ מאוד לפנות לשיחות כבר עכשיו בכדי להבין את הסיבות לדיכאון הקודם וכיצד ניתן למנוע דיכאון הפעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאן פונים - דכאון אחרי לידה
    יעל
    11/01/2017

אחותי ילדה לפני כחודש. יש לה תינוק נוסף בבית, בן שנה וארבעה חודשים.
    התינוקת בת החודש בוכה המון. בעיקר בלילה.
    בילד בן השנה וארבעה חודשים היא כמעט ולא מטפלת, בעלה מטפל בו.

היא כמעט לא יוצאת מהבית.
    בעלה אמר שהיא מניקה המון, שזה נראה לו לא נורמלי.
    היא נראית די כבויה. חסרת חיים.
    היא בחורה מאוד מופנמת, לא מדברת על מה שמפריע לה, על הקשיים שהיא חווה. לא משתפת.

אני די מודאגת. לא יודעת אם מדובר בסממנים של דכאון אחרי לידה. או שמדובר בתופעות של לחץ רגיל.

השאלה שלי, איך מזהים שמדובר בדכאון אחרי לידה.
    מה עושים במצב שאכן מדובר בדכאון.

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון של אחות

ד``ר שרון בן-רפאל
    22/03/2017

שלום רב,

אני מאוד מתנצלת, לצערי הפורום לא היה פעיל במשך כמה חודשים. את ההודעה שלך ראיתי רק עכשיו ואני מקווה שמצב רוחך השתפר. אם את עדיין חשה ככה ורוצה ייעוץ אני מזמינה אותך לפנות אלי דרך הפורום או במייל.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אולי דיכאון אחרי לידה?
    אמא
    22/01/2017

אני כותבת כאן די בחשש ...אני חודשיים בערך אחרי לידה ..לידה שלישית ואני מרגישה תחושות שלא חוויתי אחרי ההריונות הקודמים..
    מידי פעם אני מרגישה כמו דאון כזה..מין תחושה של עצבות שמשתלטת עלי...ענן כזה ורצון לבכות ומין מועקה קשה שמלווה בדפיקות לב ומין תחושה של כאב בטן לא נעים כמו במצב של חרדה וממש מתלווה לזה תחושה ממשית של פחד..אני לא מצליחה לשים את האצבע באופן מדוייק מה בדיוק קורה לי או מה בדיוק מפריע לי ..והדמעות מתחילות לזלוג בלי שליטה..זה מלחיץ אותי ברמות..אני לא חווה את התחושות האלו כל יום כל היום אבל כשזה קורה ה מלחיץ אותי כל כך...ומפחיד אותי שאני נכנסת לאיזה שהוא סחרור חלילה..משהו שאני לא מצליחה לשלוט בו...זה מין מעגל כזה שהמחשבות מתרוצצות והפחד הוא שברגע שזה קורה הראש לי עף בלי שליטה למחשבות מאוד לא נעימות..והאם אני אצא מזה?? אני חוששת להתחיל טיפול כל שהוא שיהיה כולל טיפול בכדורים בגלל שמפחיד אותי המחשבה על ההשלכות של זה ,מצד שני אני גם כל כך לא מרגישה שחזרתי לעצמי ואני כל כך רוצה להיות שמחה עם הבנות שלי ובעלי..רוצה לחזור לשגרה רגילה..שוב אני רק מדגישה שזה לא כל היום וכל הזמן אבל בפעמים שזה קורה זה ממש מלחיץ...אני מרגישה ידירה בשמחה וחוסר חשק לעשות דברים שמאוד אהבתי...
    איך אפשר לדעת האם זה דיכאון שאחרי לידה או פשוט פרץ הורמונלי טבעי אחרי לידה??
    ועוד שאלה- במידה וזאת פשוט תקופה ואני לא אקבל טיפול כל שהוא-האם זה עובר מעצמו?? פרט לסבל שאני חווה עכשיו שהוא אכן מאוד משמעותי אבל האם יש לדיכאון אחרי לידה כמו סוג של מסגרת זמן...נניח עד שנה אחרי לידה זה יעבור בכל מקרה ? או שחלילה במצב כזה אם לא אטפל מקצועית המצב עלול רק להחמיר??
    אני אובדת עצות וחוששת...
    אודה לתשובה ממך בהקדם...

לקביעת תור
    סגירה
    אולי דיכאון אחרי לידה?

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    22/03/2017

שלום רב,

אני מאוד מתנצלת, לצערי הפורום לא היה פעיל במשך כמה חודשים. את ההודעה שלך ראיתי רק עכשיו ואני מקווה שמצב רוחך השתפר. אם את עדיין חשה ככה ורוצה ייעוץ אני מזמינה אותך לפנות אלי דרך הפורום או במייל.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דכאון אחרי לידה מה עושים עם זה
    ורד
    29/12/2016

היי אני 4 חודשים אחרי לידה עד לא מזמן חששתי שאני בדכאון אחרי לידה כרגע אני בטוחה בזה
    ואין לי מה לעשות עם זה
    מהמקום שאני באה ממנו זה בושה ללכת לפסיכולוג ברור לי שזה לא אשמתי אבל מרגישה שאני אמא רעה ושעשיצי טעות שבכלל הבאתי ילדה לעולם
    אין לי עזרה בכלל גם לא מבעלי ולכן 4 חודשים כמעט ולא יצאתי מהבית בעלי בעצמו בסוג של דיכאון ולכן אני מעדיפה שלא ליפול עליו מה גם ששוב כמו שאמרתי לא יכולה לדבר על זה עם הסביבה שלי גם לא איתו ובנוסף אין לי תאופציה ללכת לפסיכולוג כי אין מי שישמור לי על הילדה
    מרגישה אבודה ושנגמור לי החיים סוג של כלא עם מצפון שלא נגמר מחייבת עזרה ולא יודעת למי לפנות ואיך לעשות את זה
    (אני לא ברמה של לפגוע בילדה אני אוהבת אותה יותר מאת עצמי )

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    08/01/2017

ורד שלום,

אני מצטערת שחוזרת אלייך באיחור כזה. אני לא קיבלתי התראות על הודעות חדשות כבר כמה חודשים, עכשיו האתר עודכן אז הפורום יחזור לפעול.

אני מאוד ממליצה ללכת לטיפול, תוכלי לפנות לאיכילוב לבריאות הנפש לאשה, הטיפול שם ממומן על ידי קופות החולים. הרבה נשים מגיעות עם תינוק לטיפול ואין עם זה שום בעיה. בתל השומר יש גם מרפאה כזו שנקראת מרפאת חווה. במרפאות האלה תוכלי לקבל טיפול תרופתי או פסיכולוגי לבחירתך. את יכולה גם לפנות לרופא המשפחה לטיפול תרופתי. אין כל בושה בכך, אם היתה לך אסטמה היית מתביישת לפנות לרופא?

בנתיים חשוב שתקבלי הרבה עזרה ותגייסי בני משפחה וחברים לסייע לך. חשוב מאוד שתצאי מהבית, השהייה בבית רק מגבירה את הדיכאון. תנסי לבקש מסבא/סבתא שישמרו עליה פעמיים בשבוע כדי שתוכלי לצאת. ספורט יכול מאוד לעזור אפילו לשים אותה בעגלה ולצאת להליכה מהירה עם חברה או לבד. תוכלי להיכנס לקבוצת פייסבוק של אמהות באזורך או להצטרף לקבוצת ליווי התפתחותי שם תוכלי לפגוש נשים אחרי לידה ואולי להיפגש איתן יחד עם התינוקות. אם עבדת לפני ויש לך אפשרות להכניס את הקטנה למשפחתון קטן או למטפלת ולחזור לעבודה זה גם יכול לעזור.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה