מחקר: דיאטת הלחם טובה לבריאות

מחקר חדש של ד"ר אולגה רז קובע: דיאטת פחמימות טובה לבריאותנו. מניסויים שנעשו במחלקה למדעי התזונה במכללה האקדמית יהודה ושומרון, עלה כי לדיאטת הפחמימות יתרונות משמעותיים בשיפור הבריאות
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 17/09/2007 |
צפיות: 6,234
בשנים האחרונות יותר ויותר עבודות מחקר קושרות תהליך דלקתי עם התפתחות מחלות לב. לאוכל יש השפעה מכרעת על התפתחות דלקת.

אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה במכללה האקדמית יהודה ושומרון באריאל, ערכה לאחרונה שני ניסויים שמטרתם לבחון את השפעת דיאטת הלחם והפחמימות על מדדים שונים של הגוף כגון דלקות כרוניות, הנחשבות כיום כגורם הסיכון המשמעותי ביותר למחלות לב.

הניסויים הראו כי יש חשיבות לבחירת המזון ושיטת הדיאטה הן לטווח הארוך, אך בעיקר לזמן הקצר. בנוסף, קבעו הניסויים כי לדיאטת הלחם והפחמימות יתרונות משמעותיים המסייעים להורדת גורמי הדלקת ולמניעת מחלות לב.

לצורך ביצוע הניסוי הראשון, ירדו משתתפי הניסוי במשקלם ובהיקפיהם. כתוצאה מכך, ירדה רמת הכולסטרול בגופם ופחות כדוריות דם אדומות נדבקו האחת לשנייה - הידבקות זו יוצרת גושים המעלים את הנטיה להיווצרות קרישי דם, כך עלול לעלות הסיכון לאירוע מוחי. כך, במקום לקבל תרופות לדילול הדם, הצליחה הדיאטה לשפר את המצב.

להתייעצות על תזונה ודיאטה, היכנסו לפורומים שלנו:
פורום תזונה ודיאטה בילדים
פורום פוד קוא'צינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תמיכה בדיאטה
פורום בישול גורמה בריאותי
פורום טיפול בהשמנת יתר חולנית
פורום ויטמינים ותוספי תזונה

המשתתפים החלו בדיאטת לחם ופחמימות למשך מספר שבועות, כאשר בסופן נבדקו. מהממצאים עולה כי שינוי אורח החיים השפיע חיובית על מדדים שונים בגוף ללא צורך בתרופות.

בניסוי השני נבדקה השפעתן של ארוחות שונות על התהליך הדלקתי בגופנו. למשתתפים ניתנו שני סוג ארוחות: ארוחה "רעה", הכוללת נקניקיות עוף, צ'יפס, מיונז וקטשופ, וארוחה "טובה", הכוללת פסטה, שמן זית, אגוזי מלך וקטשופ.

כמות הקלוריות והשומן בשתי הארוחות היתה זהה. לאחר ארבע שעות, נלקחו בדיקות דם מהנדגמים, אשר הראו כי בעקבות הארוחה ה"טובה" חל שיפור ברמת ההידבקות של כדוריות דם האדומות המהווה מדד לקרישת דם.

עוד על דיאטת הלחם:
דיאטת לחם. אוכלים הרבה ומרזים
אימון תזונתי - 12 טיפים
תפריט דיאטה קיצי לעצלנים
דיאטת הלחם שתפתיע אתכם
אז איזה דיאטה הכי מתאימה לך?
דיאטה ללא דיאטה - איך לשנות הרגלי האכילה

למעט העובדה שלמזון שאנו אוכלים יש השפעה מיידית על מצבנו הבריאותי, קבעו מסקנות הניסויים הללו, כי קיימת חשיבות רבה לבחירת המזון ושיטת הדיאטה הן לטווח הארוך והן לטווח הקצר. לדיאטת הלחם והפחמימות, קבע המחקר, קיימים מרכיבים ויתרונות משמעותיים המסייעים לבריאותנו.

אולגה רז היא ראש המחלקה למדעי התזונה במכללה האקדמית יהודה ושומרון, דיאטנית ראשית של ביה"ח איכילוב וממציאת דיאטת הלחם.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד