כמה שיותר מלא יותר טוב?

החיטה המלאה נעשתה פופולרית בקרב הישראלים. סקר חדש מוצא נתונים מעניינים: 60% מעדיפים מוצרים מחיטה מלאה, כאשר נשים ומבוגרים מקפידים על כך יותר. מומחית: "הציבור מבין שחשוב לצרוך תפריט עשיר בסיבים"
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 24/01/2008 |
צפיות: 6,105
המודעות למזון מלא מתחזקת בקרב הישראלים. ככל שהלחם שחור יותר והאורז מלא יותר, כך רוכשים יותר ממנו.

אורז מלא, קמח מחיטה מלאה, לחם מחיטה מלאה ועוד, הם מוצרים המשוייכים לקטגוריה של פחמימות מורכבות.

פחמימות מורכבות או דגנים מלאים נותנים תחושת שובע לאורך זמן ועשירים בוויטמינים ומינרלים לעומת מזון לא מלא.

נראה כי יש בציבור העדפה מובהקת למוצרים העשויים מחיטה מלאה. כ-60% לעומת 28% המעדיפים מוצרים מקמח לבן. זאת על פי סקר חדש שבדק את ההעדפה לקמח מלא.

למידע נוסף בנושא תזונה ודיאטה היכנסו לפורומים:
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים ותוספי תזונה

העדפה זו בולטת בעיקר בקרב נשים (בהשוואה לגברים), חילונים ומסורתיים (בהשוואה לדתיים), מבוגרים (גילאי 50 ומעלה), ויורדת כפונקציה של ירידה בגיל.

המוצר מחיטה מלאה שזוכה לשיעור ההתנסות הגבוה ביותר הוא לחם (86%, שציינו כי קנו מוצר זה אי פעם), ואחריו קרקרים (66%) ודגני בוקר (59%), ואחריהם, פסטה (44%) וחטיפים מלוחים (38%).

לחם מחיטה מלאה גם זוכה לשיעור הצריכה הגבוה ביותר מבין יתר המוצרים, 87% מקרב מי שקנו אותו אי פעם (המהווים 75% מהמדגם) דיווחו כי קנו אותו גם במהלך החודש האחרון.

פסטה זוכה לשיעור צריכה של 66% מקרב מי שקנה אותה אי פעם, דגני בוקר זוכים לשעור צריכה של 71% מקרב מי שקנה אותם אי פעם קרקרים וחטיפים זוכים לשעור צריכה של כ- 62% בקרב מי שקנה אותם אי פעם.

לכתבות נוספות בנושא תזונה ודיאטה:
קטניות בחורף - דיאטה מוצלחת וזולה
אורז מלא או אורז לבן?
דיאטת פחמימות - זה טוב ליהודים?
10 טעויות תזונתיות נפוצות
מחקר: דיאטת הלחם טובה לבריאות

הסקר נערך עבור חברת 'בייגל בייגל' על ידי חברת TNS בקרב 500 בוגרים בגילאי 18 ומעלה ממדגם ארצי מייצג של האוכלוסיה היהודית בישראל.

אורנה לוי, דיאטנית ראשית ביוניליוור ישראל: "ממצאי הסקר מעידים על כך שישנה הטמעה בציבור של מסרי ארגוני הבריאות העולמיים, המעודדים לתפריט עשיר בסיבים תזונתיים שמקורם בדרך כלל בחיטה מלאה, אורז מלא, לחם מלא וכדומה.

הטכנולוגיה היום הצליחה להתגבר עם מחסום הטעם, שהיווה בעבר בעיה במוצרים עשירים בסיבים, כך שחברות המזון מציעות לצרכן מוצרים בריאים יותר מבלי שנעשתה פגיעה בטעמם.

התגברות החברות על נושא זה, מציעה לצרכן מוצרים חלופיים בריאים יותר ללא צורך בהתפשרות על טעמם".

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר