בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)

תמיד נחמד לגוון במתכונים חדשים והפעם, כמה מפתיע... בשילוב עם אצות. אתם מוזמנים לצפות בכתבת הוידאו בהנחיית ליה שומרון, ללכת לקניות ומשם לדלג למטבח
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 20/02/2008 |
צפיות: 19,331
אצות ים קיימות על פני כדור הארץ כבר מאות מיליוני שנים. במזרח הרחוק הן משמשות כבר מאות שנים כמרכיב עיקרי וחשוב בתזונה היומיומית.

באצות יש ויטמינים ומינרלים החשובים מאוד לבריאותינו, וניתן להכין עם האצות גם קינוח מתוק וטעים להפליא.

לאצות הים יש חשיבות תזונתית רבה, מאחר והן המקור המרוכז ביותר בטבע לויטמינים ומינרלים. הן מכילות ויטמינים מסוג K, D, E, C,B1, B2, בטא קרוטן (A), ויטמין B12 ומינרלים כמו יוד בכמות גבוהה.

למידע נוסף בנושא תזונה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון

באצות יש גם סידן, אשלגן, ברזל, זרחן, וכן כמות גבוהה של כלורופיל, המסייע בניקוי רעלים מהגוף ובונה מחדש רקמות דם, חומצה פולית, חומצות שומן אומגה 3 ועוד... בקיצור, אל תהיו אובדי עיצות! צפו בסרטון כדי לקבל רעיונות לבישול עם אצות.


סלט אטריות שעועית ומלפפונים

רכיבים:

1 חבילת אטריות שעועית (200 גר')

5 מלפפונים

1/4 כוס אצות וואקמה (או יותר, לפי הטעם)

1/4 כוס שומשום מלא

בצל ירוק לקישוט (אם חותכים אותו לרצועות ושמים במי קרח, הוא מסתלסל ויפה יותר כקישוט)

רוטב:

1/3 כוס רוטב סויה

2-3 כפות מולסה שחורה או דבש

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים בכלי סגור למספר דקות ומסננים.

2. משרים את האצות בכלי עם מים פושרים לכ-5 דקות ומסננים.

3. חותכים את המלפפונים לחצי לאורך ואז לפרוסות דקות (מומלץ ללא גרעינים).

4. מכינים את הרוטב: מערבבים את הסויה עם המולסה או הדבש, מגררים את הג'ינג'ר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (טועמים ומוודאים שלא מלוח מדי ולא מתוק מדי).

5. קולים את השומשום במחבת קטנה ללא שמן.

6. מערבבים יחד את כל המרכיבים.

7. מקשטים בבצל ירוק ומגישים קר.

לכתבות נוספות בנושא:
תזונה נכונה בתקופת גיל המעבר
כל הדרכים התזונתיות למנוע סוכרת
כמה שיותר מלא יותר טוב?
סקר: 30% מהישראלים סובלים מהשמנה
תזונה נכונה לטיפול בסוכרת וכולסטרול

פרפה קוקוס ותפוחים עם קרמבל אגוזים

רכיבים להכנת הקרמבל:

1 חלבון ביצה.

1/2 כוס סוכר חום דמררה.

70 גר' שומשום.

70 גרם אגוזי מלך

70 גר' שקדים

1 כף קוקוס

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/2 כפית קינמון

רכיבים להכנת הפרפה:

1/2 2 כוסות חלב קוקוס (ללא חומרי שימור)

1/4 כוס רכז תפוחים טבעי

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות מלאות של שבבי אגר אגר (אצה)

הוראות הכנה:

1. שמים בקערה את החלבון והסוכר וטורפים קלות.

2. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לחלבון יחד עם התבלינים והקוקוס תוך כדי בחישה.

3. משטחים באמצעות לקקן בתבנית עם נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד להשחמה.

5. מצננים ומפוררים.

6. שמים את חלב הקוקוס, רכז התפוחים ותמצית הווניל בסיר קטן או בפינג'ן ומביאים עד למצב קרוב לרתיחה.

7. מנמיכים את האש ומוסיפים את האגר (האצה) תוך כדי בחישה.

8. בוחשים על אש קטנה למשך חמש דקות.

9. בתבניות קטנות או בכלי הגשה קטנים שמים מעט מהקרמבל ומוזגים מחלב הקוקוס דרך מסננת.

10. מניחים במקרר עד שמתייצב.

11. מגישים קר ומקשטים עם קרמבל אגוזים ומעט קינמון.

בתאבון!

ליה שומרון - יועצת קולינארית - 054-6333031

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר