מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת מהשוואה בין החברות השונותרומי22/08/2011
עשיתי השוואה מסודרת בין החברות השונות המציעות שימור דם טבורי אך מאוד קשה לי להחליט מבין כל הקריטריונים השונים מה חשוב יותר.
1. האם שימוש בסיטוג'ן אמור להיות שיקול נכבד, שהרי זו בעצם המטרה של שימור הדם הטבורי.
2. עלויות ביטוח משפחתי.
3. הגוף האחראי על איכות ושמירת הדגימה - ציבורי כמו בית חולים או קרן נאמנות
4. עמידה בתקנים. מכיוון שאין לי את הידע הרפואי הנדרש אין לי את היכולת לעשות השוואה.
5. שימוש בדגימה וקבלת כספי הביטוח - האם רק במקרי מצילי חיים או גם עבור שיפור איכות חיים.
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת מהשוואה בין החברות השונות - תגובה
ד''ר אריה (יוקי) גניגר23/08/2011שלום לרומי,
לימוד מסודר של החומר ועריכת השוואה מאפשרים קבלת החלטה מושכלת וטוב שכך. אענה לשאלותיך ואני מקוה שהדבר יקל עליך בקבלת החלטה.
1. המטרה של שימור הדם הטבורי היא לאפשר טיפולים רפואיים תוך שימוש בתאי גזע. ככלל במרבית הטיפולים הרפואיים, הקיימים היום, ככל שכמות התאים גדולה יותר כן ייטב. יחד עם זאת אנו עדים לטיפולים נוספים, מהם עדיין במסגרת ניסויים קליניים וכן בתחום ה"רפואה הרגנרטיבית", אשר בהם מספר תאי הגזע הנדרש לטיפול קטן באופן משמעותי. אשר לסיטוג'ן צריך לציין כי משרד הבריאות הודיע לפני מספר חודשים לבתי החולים, קופות החולים וחדרי הלידה, כי האביזר לא נרשם בפנקס האביזרים והמכשירים הרפואיים ובטיחותו לא אושרה.
2. שימור דם טבורי הוא תעודת ביטוח ביולוגי אליו ניתן גם לצרף תעודת ביטוח פיננסי. ההחלטה על רכישת כל ביטוח, רפואי, רכוש וכו', היא עניין של שיקול דעת של הוצאה כספית לצורך השגת בטחון.
3. הגוף האחראי על איכות ושמירת הדגימה הוא בנק הדם הטבורי המעבד ושומר את המנה. אחריות זו אינה תלויה בהיות זה בנק ציבורי הממומן על ידי גורמים ציבוריים או פרטיים, או בנק פרטי אשר ממומן על ידי לקוחותיו.
4. התקנים בבנקים הציבוריים מיועדים לאפשר "שפה משותפת" בין הבנקים כך שמנה אשר נתרמה על ידי מאן דהוא ומאוחסנת בבנק ציבורי תשמש חולה זר שאין בינו לתורם כל קשר משפחתי ידוע. בבנקים הפרטיים - משפחתיים המצב שונה, במידה מסוימת, שכן המנה שייכת ליילוד (תורם המנה) ותוכל לשמש אותו או את בני משפחתו.
5. שימוש בדגימה וקבלת כספי ביטוח. איני מכיר את הפוליסות השונות ולכן איני יכול להתייחס ותצטרכי לברר בעצמך. הפוליסה של טבורית שאני מכיר מכסה כל טיפול רפואי אשר עושה שימוש בתאי גזע, מהמנה שנשמרה או ממקור אחר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה ובהצלחה, ד"ר גניגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה על התקנים
רומי23/08/2011ראשית תודה על התשובה המופרטת.
שנית, אשמח על הבהרה לגבי התקנים השונים, משיחות עם נציגי החברות זה המידע שקיבלתי:
חברת קריוסל עובדת לפי תקן FDA
בנק החיים עפ"י תקן Fact-NetCord
טבורית AABB, NMDP, Fact-NetCord
מה אומר כל תקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה על התקנים - תגובה
ד''ר אריה (יוקי) גניגר23/08/2011לרומי שלום,
ראשית אפנה אותך ללינק אשר נותן מידע על כל ההסמכות שיש לבנק הדם הטבורי של שיבא והן כל אלה שהזכרת. http://eng.sheba.co.il/Sheba_Hospitals/Acute_Care_Hospital/Division_of_Internal_Medicine/Cord_Blood_Bank/ (הכנסי לאתר שיבא, עיברי לאנגלית, בצעי חיפוש ל- Cord Blood Bank ופתחי את הערך הזה לפסקה על Accreditation).
NMDP - מועדון בנקי דם טבורי ברמת תקינה גבוהה ביותר. אציין שחברי המועדון הם בנקים ציבוריים ואת הסיבות לכך מניתי קודם לכן אך יש גם מספר בנקים המשלבים שימור ציבורי ופרטי הפועלים על פי תקן זה.
AABB – תקן בנקי דם אמריקאי, חלק נכבד מהבנקים בארה"ב פועלים על פי תקן זה אך לעיתים נדירות רק על פיו. FACT/NETCORD – שילוב של תקנים אמריקאים ואירופאים אשר ישמש גם כתקן בישראל לכשיכנס לתוקפו חוק הדם הטבורי. FDA – רשות הבריאות האמריקאית, אשר תתחיל להפעיל, באוקטובר שנה זו, פיקוח רחב מאוד בנושא שימור מנות ושימוש בהן לצורכי השתלה. אני מניח שעם הזמן התקנים הללו יתכנסו למערכת יותר אחידה. אחרי הכל מנה ציבורית שנאספת היום באוסטרליה מועברת להשתלה אצל חולה בפולין ומנה פרטית של ילדה שנשמרה בניו זילנד שמשה לטיפול בניוון שרירים של אותה ילדה אשר בוצע באוניברסיטת Duke בארה"ב. במילים אחרות כל העולם כפר קטן אחד.
אני מקוה שעזרתי, ד"ר גניגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד. תודה!
רומי23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד. תודה! - תגובה
ד''ר אריה (יוקי) גניגר23/08/2011הצעירים של היום אומרים "בכיף"!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)