מידע רפואי
פורומים
- נטורופתיה ותזונה
- נשירת שיער
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
- סיעוד
- ויטמינים תוספי מזון
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- עיסוי, כאבי גב
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- צמחי מרפא
- מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- רפואת שיניים
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- חרדה חברתית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- בדיקת זרע חוות דעתיוסי15/09/2024
בן 30
בדיקת זרע יצא תנועה כללי 40%
תנועה פרגורסיבית טובה ובינונית 27
מורפולגיה 3 %
ריכוז תאי זרע 78 מיליון
וזהו תאי זרע 117 מיליון
האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/09/2024שלום יוסי,
חלק מנתונים בבדיקה הם תקינים, כמו ריכוז תאי זרע ואחוז תנועתיות של תאי הזרע, אך מורפולוגיה (מבנה) של תאי הזרע אינה תקינה, רק 3% מתאי הזרע בעלי מבנה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- תזמון מועד שאיבהגיל05/09/2024
שלום ד"ר אשמח לתשובה בהקדם! האם על סמך נתונים האלה האם היית ממליץ להיכנס לשאיבה ב6.9?
ב4.9 ניתן עוד מנופור ואורגלוטרן אחה"צ (17:00) ובחצות 2 דקפפטיל אובדת עצות, ולא יודעת עד כמה זה הכי נכון.
מה הסיכוי של גודל 15/ 16 להניב ביצית בשלה אחרי הזרקת מנופור ואורגלוטרן+2 דקפפטיל בחצות.
להלן המעקב זקיקים:
# אסטרדיול-8664-נלקח לטרוזול 7 ימים לצורך הורדת האסטרוגן, גירוי שחלתי חמור פעמים קודמות.
# Lh: קטן מ-0.3
# פרוגסטרון: 8.85
#עובי רירית: 6.7
#נוזל במידה מועטה להלן הזקיקים:
2 של 22;
1 של 20;
1 של 19;
1 של 18;
1 של 17;
4 של 16;
6 של 15;
6 של 14;
4 של 13;
1 של 12;
2 של 11
ועוד קטנים.
הרופא רוצה שאזריק בצהריים מנה של מנופור 375+אורגלוטרן ובחצות 2 דקפפטיל ולהיכנס אחרי 36 שעות לשאיבה. האם נכון? או שמומלץ לחכות עוד יומיים ואז לתזמן ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/09/2024שלום גיל
הכל בסדר ורופא שלך תכנן טוב את המועד לשאיבת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירהמה הסיכוי של כל הביציות בגודל 14, 15, ו16 לגדול ולהניב ביצית
גיל06/09/2024נראה שיש יותר ביציות קטנות לעומת גדולות.
לא היה עדיף לחכות ולתת עוד יום של הזררות ולקחת דקפפטיל בשישי ולהישאב בראשןן?
מרגיש שבקושי 15 ישאבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש06/09/2024אתם מחפשים כמות הביציות או הריון תקין וילד?
תמיד, בכל גירוי שחלתי יש מספר זקיקים בגודל שונה בדומה למה שקורה בטבע. זקיק מוביל בטבע (או מספר זקיקים מובילים בגירוי הורמונלי שחלתי) נחשב כטוב ביותר ואופטימלי להפריה.
אם תמשיכו להמתין עד שזקיקים קטנים יגדלו (סביר להניח שהם גם פחות טובים להפריה, איכותם נמוכה יותר), זקיקים המובילים "יזדקנו" וגם לא יהיו מתאימים להפריה ולא תקבלו שום תוצאה שאתם מעוניינים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- אבחנת אזוספרמיה לא חסימתיתתומר23/08/2024
שלום רב,
אובחנתי עם אזוספרמיה לא חסימתית. בן 32.
טסטוסטרון גבוה יחסית 24 nmol/l.
FSH גבוה 40 IU/l.
LH קצת גבוה 9 IU/l.
שאר ההורמונים - נורמלי.
אשכים בבדיקות פיזיות ובאולטרה-סאונד בגודל ומרקם תקין (15 ו-20 cc).
בדיקות גנטיות תקינות (קריוטיפ ו-y deletions).
הומלץ על ביצוע מיקרו-טסה או tese.
האם כדאי לעשות בדיקת זרע נדיר? באיזה מכון?
יש הרבה מאד מנתחים ואין לי יכולת לדעת להעריך אותם ואיזה ניתוח לבצע על מנת למקסם את הסיכוי לילד ביולוגי.
אשמח לכל עצה באשר להמשך הדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימומים במשך 3 שבועות לאחר החזרת עוברים שלא צלחההדס08/08/2024
שלום
מראש מתנצלת על התיאורים הגרפיים.
בת 31 מטופלת ivf עקב חצוצרות חסומות/מודלקות(חשד לאנדומיטריוזיס) קיימת גם תת פעילות בלוטת תריס ואני מאוזנת .
עשיתי החזרה ב10.7 עם תמיכה של אנדומיטרין.
החל מה15.7 התחלתי לדמם (דם טרי)
ב21.7 בטא שלילית
ב23.7 קיבלתי ווסת חזקה מאוד שהסתיימה ב27.7
3 ימים של הפרשות נורמליות
מה31.7 התחלתי לדמם שוב עד היום
הדם הוא בחלקו טרי ובחלקו כהה מאוד ועם קרישי דם באותו אופן.
הייתי אצל רופא נשים ב2.7 ,באולטרסאונד נוזל בדוגלס ,המלצת הרופא היתה לתת לזה להסתיים מטבעו ובדיקת בטא שבפעם השניה יצאה גם כן שלילית.
הייתי שוב אצל רופא נשים ב5.7,לא היה ממצא חריג באולטרסאונד גם אמר לי להמתין ושזה כנראה נובע מהתמיכה ההורמונלית.
ווסת משוערת הבאה באזור ה22.8,
המחזור שלי סדיר ובדכ יש הפרשות כהות לפני/אחרי הווסת עד יומיים ,אבל לא כמו המקרה שאני חווה כרגע.
אני ממש נואשת להפסיק עם הדימומים ואני אמורה להתחיל סבב החזרה נוספת וכרגע אני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה .
אשמח לסיוע להבין מה קורה לי ומה ניתן לעשות על מנת להפסיק את הדימומים .
תודה
ד''ר אליעזר גירש10/08/2024שלום הדס,
מבקש להישמע להוראות הרופא המטפל שלך. יש להמתין עד שמחזור יסתדר על מנת להתחיל סבב חדש לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר בבקשה חוות דעת בדיקת זרע???חיים05/08/2024
ימי מניעה 3.5
Viscosity-normal
Volume -3.2
Ph 8.2
Count 66
Total 211.2
Motility 80
Grade 2
Eosin via 50<
Morphology
Normal 3%
Borderline 4%
Amorphous 84
Pyriform 3
Round 0
Tail 2
Midpiece 4
Fructose 1000<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקת עובריםמי02/08/2024
שלום,
אחרי בדיקת NGS יצאו 3 עוברים לא תקינים -
מונוזומיה 9 (100%)
טריזומי 8 (100%)
מונוזומי 22 (100%)
האם זו בעיה ביצירת העוברים או שיש בעיה גנטית לאחד מההורים?
ד''ר אליעזר גירש03/08/2024שלום מי,
עוברים לא תקינים גנטית זה עניין של ביציות, לפעמים של זרע, וגם לפעמים בהתפתחות העוברים נוצרים שינויים. חשוב לדעת מה גילך, מפני שאחרי גיל 35-38 יש עליה מתמדת (עם הגיל) של אי-תקינות גנטית בביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה
מי03/08/2024העוברים מתרומה.
התורמת בת 28.
יש לי עוד 4 עוברים שלא בדקתי ואני תוהה אם יש בעיה גנטית אצל התורמת או שהתקלה נוצרה במהלך יצירת העוברים או יצירת הביציות באותו החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש03/08/2024שלום מי
לא ברור לי למה נבדק רק עובר אחד. בדרך כלל אם מבצעים PGT (ביופסיה ובדיקה גנטית) מבצעים על כל העוברים שנוצרו. מומלץ לבחון את כל העוברים אם יש בעיה.
גם במקרים של תרומת ביציות לא כל הביציות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד אשכיםסנג23/06/2024
סיבת ההפניה: בירור
שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים.
האפידידימיס מימין ומשמאל הודגם תקין.
ציסטה 5 מ"מ באפידידימיס שמאלי
לא הודגם נוזל בכמות חריגה בשק האשכים.
הודגם ווריקוצלה.קל דו"צ רוחב הוורידים עד 3 מ"מ
בבדיקת דופלר צבע – זרימת הדם באשכים תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ביוץ ושאלות............שיר18/06/2024
שלום עשיתי היום בדיקת דם ומעקב זקיקים:
לקחתי איקקלומין פעמיים ביום למשך חמישה ימים היום אני יומיים לאחר נטילת הכדור האחרון להלן התוצאות בדיקת דם:
אסטרידול- 968
פרוגסטרון 2.3
LH -10.3
במעקב זקיקים היה
רירית רחם: 4.3
זקיקים ימין: 14,13,13,12,12,12,10
זקיקי שמאל: 13,13,11,10
מתי יתחרש בערך הביוץ? אני רוצה לדעת מכיוון שמפחדת שזה יפול על סופש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כמות ואיכות עובריםאודליה15/06/2024
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת, נשארו 8 עוברים יום חמש (מתוך 18 ביציות ). ל 4 מתוכם עשו NGS ורק אחד יצא תקין.
האם זה יכול לנבא את גורלם של יתר הארבעה שטרם נבדקו? רק אחד מהם יהיה תקין?
בנוסף רציתי לשאול לגבי האיכות:
3AB
4AB
3BB
איכות נמוכה בגיל צעיר?
ד``ר אליעזר גירש15/06/2024שלום אודליה,
איכות של 3 עוברים שרשמת - איכות טובה עם סיכוי טוב לתת הריון במידה והם תקינים גנטית.
רוב העוברים הנוצרים בטבע (וגם בשיטות IVF) אינם תקינים גנטית ולכן, לאחר ביופסיה של עוברים וקבלת תוצאות יש להשתמש בעובר התקין גנטית. הטבע יעשה את כל היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - התייעצותגבריאלה03/06/2024
שלום רב,
הריון ראשון נקלט בחודש הראשון - לידה והריון תקין
הריון שני נקלט אחרי 5 חודשים - הפלה וגרידה שבוע 11
כעת לא הצלחנו להיקלט בחודש הראשון לאחר הגרידה
בעלי עשה בדיקת זרע ונראה כי התוצאות לא מלהיבות:
Liquefaction Normal
Viscosity Normal
Colour Normal
pH 7.6 (7.0 - 8.7)
Volume (ml) 4.8 (2 –5) ml
Concentration (mil/ml) 8.0 >15 mil / ml
Total Concentration (mil) 38.40 >30 mil
> 40% Percent of motile sperm (%) 50
Rapid (%) +
Moderate (%) ++
Slow (%) +
Non progressive (%) +
Total motile sperm (mil) 19.20
Morphology (%) Strict criteria – Kruger
Normal forms (%) 2 | 0-3% Poor | 4-13% Good
Abnormal forms (%) 98
Leucocytes (mil/ml) 1 (0 – 1) mil / ml
RBC (mil/ml) -
סיכום:
Oligozoospermia
)ריכוז(
Medium
הערות:
Astenozoospermia
)תנועתיות(
Teratozoospermia
(מורפולוגיה(
Medium
Azoospermia
עד שיקבל הפניה לרופא פריון ונקבע תורים,
אשמח לדעת האם אנחנו עדיין יכולים להיקלט להריון טבעי תקין, והאם יכול להיות שהזרע לא איכותי ולכן הייתה הפלה?
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש03/06/2024שלום גבריאלה,
על מנת להתייחס לשאלתך יש צורך לדעת מה גילך, מה רזרבה השחלתית שלך? מה רקע הרפואי של שניכם?
לגבי נתוני זרע שאינם תקינים, קיימים טיפולי IVF, שמטרתם לטפל בחוסר פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על המענה המהיר
גבריאלה03/06/2024אני בת 31 בחודש הבא,
רקע רפואי- בריאים ללא היסטוריה רפואית
לגבי הרזרבה - מעולם לא נבדקתי ולא שלחו להיבדק
האם התוצאה של בעלי בהכרח ivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/06/2024לפי נתוני בדיקת זרע, כן, נראה שטיפול IVF יכול לעזור לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות עוברים בסבב אחדאודליה02/06/2024
שלום,
רציתי לשאול לגבי כמו עוברים ואיכות (תרומת ביצית).
נשאבו 18 ביציות, היו 16 הפריות וביום 5 נשארו רק 8 עוברים.
מאוד מאוד מאכזב.
מה זה אומר?
האם זה נורמלי ותקין?
ד''ר אליעזר גירש03/06/2024שלום אודליה,
בטבע קיים פחת תמידי משלב אחד לשלב הבא וכל זה בגלל חוסר תקינות הטבעית של גמטות ועוברים.
לגבי תוצאות שהתקבלו אצלך, מצבך מצוין! מבחינה סטטיסטית, מקובל לקבל כ-80% הפריות, אצלך התקבל כ-90%. התוצאה נחשבת לטובה עם מתקבלים 30%-40% עוברים ביום 5. אצלך התקבלו 50%. את יכולה להיות שקטה כי תוצאות במקרה שלך הן מצוינות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון השרשה - כשלונות השרשהמיה30/05/2024
שלום ד"ר,
קראתי תגובה שלך בעניין חלון השרשה והתאמת עובר לרחם:חוץ מעובר תקין יש צורך ברירית הרחם המתאימה לשלב לקלוט את העובר. הכוונה היא לחלון ההשרשה, שנפתח בערך לכ-24 שעות, כאשר תאי רירית הרחם מפתחים מבנים מיוחדים "podia" הנחוצים למגע ותגובה עם העובר. אם חלון ההשרשה אינו מותאם ליום ההתפתחות העוברית, לא תהיה השרשה.
האם זה נכון גם בתרומת ביצית ומחזור מלאכותי? איך אפשר לדעת האם במחזור מלאכותי (לנשים מעל 50) מתפתחים התאים הנדרשים להשרשת העובר?
ד''ר אליעזר גירש30/05/2024שלום מיה,
כן בהחלט, לכל הריון, לא משנה אם מדובר בתרומת ביצית או לא, מה גיל האישה, בכל מקרה חייב התאמה בין עובר למוכנות הרחם לקלוט אותו להתפתחות הריון.
מספר שנים כבר קיימת בדיקה, ERA (Endometrial ,
Receptivity Array)
בה דוגמים רירית הרחם ושולחים את הדגימה לבדיקה אם ישנה התאמה "לחלון השרשה". הבעיה היא שבדיקה די חדשה יחסית וחלק גדול של רופאים עדיין לא השתכנעו לנאמנות ולנכונות הבדיקה. נכון להיום הבדיקה נעשית בספרד ובאסטוניה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים בני יומיים - סיוע בפענוח דו"ח המעבדהרוני15/05/2024
שלום ד"ר,
בת 39, רזרבה נמוכה.
היום הוחזרו לי 2 עוברים יום 2 (45 שעות לאחר השאיבה).
בדו"ח המעבדה כתוב כך, בהתייחס למצב העוברים ביום השני:
לגבי עובר מס' 1 - (-2)3 + DUC1
לגבי עובר מס' 2 - (-1)2
מה זה אומר על האיכות שלהם והם יש סיכוי שיניבו הריון?
תודה,
רוני
ד``ר אליעזר גירש15/05/2024שלום רוני,
מה הסיבה להחזרת עובר/ים ביום 2? האם בגלל שלא היו הצלחות במחזורים קודמים?
בגדול, עובר עם DUC-1, יש לו פוטנציאל נמוך לתת הריון. מדובר בחלוקה ראשונה לא תקינה: במקום חלוקה של עובר בעל תא אחד לשני תאים, הוא מתחלק ל-3 תאים. עוברים כאלה בדרך כלל אינם תקינים, עוצרים את התפתחותם ולא משתרשים.
עובר מס' 2 יש לו יותר סיכוי לתת הריון, אך לא ברור לי למה לא מגדלים אותו לפחות ליום 3 על מנת לראות מה הפוטנציאל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת!
רוני15/05/2024לרוב מחזירים אצלי עוברים בני 3 ימים, אבל בגלל אילוץ של הרופא הוחזרו עוברים יום 2.
מקווה שלא החזירו סתם כדי להחזיר, בלי שיש סיכויים אמיתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה לגבי העובר הפחות מוצלח
רוני15/05/2024כאמור ההחזרה בוצעה 45 שעות לאחר שאיבה. האם יתכן שבחלוך כמה שעות הוא היה ״מצמיח״ תא נוסף ומשלים את החלוקה לכדי 4 תאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש15/05/2024יש לברר במעבדה האם העוברים גדלו באינקובטור רגיל או באינקובטור מסוג Time lapse. באינקובטור טיים לפס מתבצע צילום כל כמה דקות וניתן להריץ סרט ולראות האם תא התחלק לשני תאים או לשלושה. זאת הגדולה של גידול עוברים באינקובטורים מסוג טיים לפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לנסוע לארצות הבריתצפונית15/05/2024
הי. אני בת 46, מחזור התחיל לפני שבוע, עוד מעט אעבור כנראה אם יהיה ביוץ והכל החזרת עוברים של תרומת ביצית. כרגע אני בתקופה לא משהו בחיים, לא עובדת. חשבתי לנצל את זה לנסיעה של 10 ימים או שבועיים לחוף המזרחי של ארה"ב. שאלותי: 1. האם לא מתאים עכשיו בחודש הראשון בהנחה שיהיה הריון כי זה תרומה וזה קל.? 2. האם כבר מרגישית בחילות ועייפות בנניח השבועיים חודש הראשונים בהנחה ויש הריון? 3. לדעתך כדאי לדחות את הטיול לאוגוסט ספטמבר שאני אהיה בשליש השני ?
ד''ר אליעזר גירש15/05/2024שלום צפונית. יש רופאים שלא ממליצים לטוס בשליש הראשון של הריון ויש כאלה שמתירים. הכי טוב להקשיב לרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
צפונית15/05/2024האם לדעתך לטוס בשליש השני זה בטוח יותר מבחינת שאין בחילות ועייפות? או שאם חשוב חו"ל אז לדחות טיפול? האם בתרומת ביצית זה לא קל יותר כמו בת 30 שנכנסת להריון טבעי ומגלה את זה במקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרה והקפאת עוברים - איקסיתהילה10/05/2024
שלום רב,
יש לי 8 עוברים מוקפאים יום 5. האם כדאי להפשירם על מנת לבצע NGS/PGTA לפני החזרה ולהקפיא שוב?
מה הסיכוי שעוברים ישרדו הקפאה נוספת?
שאלה שניה - אני מבינה שאיקסי עושים בדר"כ לבעיות זרע וכי יש יותר פוטנציאל לבעיות ליילוד כשאר עושים איקסי.
האם כאשר מדובר בתרומת זרע עדיף לוותר על איקסי?
תודה מראש
ד''ר אליעזר גירש10/05/2024שלום תהילה,
אתחיל עם תשובה לחלק השני של שאלתך. שיטת הפריה ICSI פותחה לבעיות זרע, כאשר תאי זרע אינם מצליחים לחדור ולהפרות ביצית, כך שאידיקציה ראשונית ל-ICSI היא בעיית זרע. בהפריה כושלת בשיטת IVF קלסית אפשר בטיפולים הבאים לבצע הפריה בשיטת ICSI, אך אם זרע תקין, מומלץ לבצע לחצי מכמות הביציות IVF קלסי ולחצי השני של ביציות לעשות ICSI.
לגבי ביצוע PGTA על עוברים, לא ברור לי מה הסיבה לכך? בגדול, הפשרת עוברים וביצוע ביופסיה לעוברים המופשרים ולאחר מכן הקפאה חוזרת של עוברים מוריד מהישרדות של עוברים, אך העניין תלוי גם באיכות העוברים ובידיים של אמבריולוג המבצע את הביופסיה והקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לכך היא
תהילה13/05/2024בעיות פריון. לא יודעים האם הבעיה היא בעוברים שלא נקלטים או בעיה אחרת ברחם. ולכן המליצו על PGS לעוברים כדי להחזיר אך ורק עוברים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש13/05/2024שלום תהילה,
כן, סיבה הגיונית ל-PGT-S. עדיין, כפי שהסברתי קודם, ממליץ לבצע ביופסיה על עוברים טריים ולהימנע מהפשרות והקפאות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תהילה13/05/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?