שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    יהודית
    23/12/2011

שלום
    אני צריכה ללדת עוד שבועיים ומאוד מתלבטת מה לעשות אם לשמור את הדם טבורי או לא.
    בני הבכור יונתן ז"ל נפטר מסרטן במוח ובסיור בחדר לידה שעשיתי השבוע הייתה מישהי מחברה של דם טבורי שאמרה שאנחנו חייבים לשמור דם טבורי ואפילו הציעה לנו הנחה בגלל הסיפור שלנו אבל זה עדיין הרבה מאוד כסף.
    אנא, אמרו לי מה לעשות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד''ר אריה (יוקי) גניגר
    25/12/2011

יהודית שלום,
    תאי גזע משמשים כבר היום לטיפולים מצילי חיים וללא כל ספק יהוו נדבך עוד יותר חשוב ברפואת העתיד. כיום ידוע כי ניתן לטפל באמצעות תאי גזע ביותר מ- 70 מחלות ועוד כמספר הזה מחלות שלגביהן מתקיימים היום ניסויים קליניים וסביר בהחלט כי יהפכו לדרך טיפול סטנדרטית כבר בשנים הקרובות. במאות מרכזי מחקר בעולם מתבצעות עבודות לאתר שימושים נוספים של תאי גזע ואף כי אין בידינו עדיין פתרון לכל מחלה, אני מעריך כי נזכה לראות תוצאות, טיפולים ופתרונות לעוד ועוד מחלות במהרה בימינו.
    שימור דם טבורי, במשפט אחד ממצה על כן, הוא תעודת ביטוח אשר נותנת סיכוי טוב יותר לבריאותו של היילוד ובני משפחתו וביטוח כזה חשוב לכל ובודאי במקרים שיש "היסטוריה" של מחלות במשפחה. העלות הכרוכה בשימור דם טבורי עומדת על כ- 400 ש"ח לשנה, סכום לא גבוה לכל הדעות. ניתן גם לשמור מנות דם טבורי ללא כל עלות באמצעות הבנקים הציבוריים. אני ממליץ גם על אפשרות זו אך חשוב לזכור כי במקרה זה יתכן שבעת הצורך המנה לא תהיה זמינה הן מפני שרק כרבע עד שליש מהמנות הנתרמות לבנקים הציבוריים נשמרות בסופו של דבר מסיבות שונות וכמו כן יתכן שהמנה תנתן לחולה נזקק אחר מן הציבור הרחב.
    אשמח לענות על שאלות נוספות, חג שמח, ד"ר גניגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו