מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם טבורי - כן או לא?דניאלה14/03/2016
שלום לך,
אני לקראת לידה ואני בדילמה האם לשמר את הדם של ילדי בע"ה או לא.
הסיבה היא שכשקיבלתי את החוזה לסגירה מול בנק מסוים (עובד עם בי"ח גדול וידוע), קראתי שסף המינימום לשימור הוא 100 מיליון תאי גזע אך באותה נשימה הם מציינים שמשרד הבריאות מציין שלצורך השתלת מח עצם במקרים של סרטן צריך לפחות 900 מיליון!
כעת עולה השאלה עד כמה שווה לחיות באשליה שיום אחד השימור יעזור לילדי, שלא לדבר על העלות הכספית הגבוהה...
אני יודעת שיש עוד מחלות שבהן ניתן להשתמש בדם הטבורי אבל לא ממש השתכנעתי שהנושא ברור וחד משמעי גם מצד רופאים כיום.
אשמח אם תוכל להשליך לי אור על הנושא כי הדילמה רצינית ומטרידה את מנוחתי ):
(כתבתי גם לפורום נוסף שלך אך איני בטוחה שהוא פעיל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טבורי - כן או לא? - תגובה
אבי טרבס PhD15/03/2016דניאלה שלום הכללים לגבי מספר מינימלי של תאים לשימור נקבעו בהסתמך על נתונים לגבי השתלות מח עצם. הכללים הם אכן שונים עבור הבנק הציבורי והבנק המשפחתי, בעיקר בגלל הייעוד המתוכנן. בבנק הציבורי הייעוד היום הוא השתלת מח עצם בלבד. לעומת זאת, התאים בבנק המשפחתי יכולים לשמש בעתיד עבור אפליקציות קליניות נוספות אשר נמצאות היום בשלבים שונים של פיתוח. לגבי אפליקציות אלו, לא נצבר עדיין מספיק נסיון לגבי מספר התאים הנדרש. בנוסף, נמצאות היום בפיתוח מספר טכנולוגיות להגדלת מספר התאים כך שיתכן ובעתיד יהיה שימוש להשתלת מח עצם גם במנות עם מספר תאים יותר קטן מהמינימום הנדרש היום. מאחל לך לידה קלה ומוצלחת והרבה בריאות לכל המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)