מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החוק החדש לדם טבורירוני24/07/2007
שלום, הערב שמעתי פעם ראשונה על המושג דם טבורי וקצת התבלבלתי בין כל הבנקים אז עשתי בגוגל דם טבורי ומצאתי את הפורום. מעניין. ועכשיו לשאלה - מה בעצם אומר החוק החדש בנושא הדם הטבורי? מה זה מבטיח לציבור?
תודה, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעת חוק דם טבורי.
מיקי שחם24/07/2007רוני שלום,
מדובר בהצעת חוק אשר אושרה לקריאה שניה ושלישית ועדיין לא בחוק.
ההצעה מתייחסת בעיקר לבנקים הציבוריים - מימון תוספת של 1,000 מנות בשנה לכלל הבנקים הציבוריים בארץ (תל-השומר, מד"א ודור-ישרים).
אלא, שאליה וקוץ בה - לא רק שכבר כיום צוברים הבנקים הציבוריים יותר מהמספר הזניח המוצע כאמור לעיל, גם כך, סך צבר המנות בהם רחוק מלהיות מספיק על מנת לספק את הדרישה בארץ.
על מנת לספק 90% מהדרישה (בהתייחס לגודל האוכלוסייה, המבנה העדתי וכו'), נדרש צבר של עשרות אלפי מנות (ועדיין - 10% לא ימצאו מענה).
למענה מוחלט לכל הדרישה - נדרש צבר של מיליוני מנות ולמעשה שמירת כל הדמים מכל הלידות ותקציבים אין. מכאן הרציונל של הבנקאות הפרטית המפותחת מאוד בעולם המערבי ומתחילה להתבסס גם בארץ.
בשולי הדברים - הצעת החוק מתייחסת גם לעניין רישוי הבנקים הפרטיים, אך אין בכך כדי להשפיע על תפקודם אלא לתת יתר בטחון ללקוחות.
מקווה שהבהרתי את התמונה.
להשתמע!
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת, תודה רבה
רוני31/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן.
מיקי שחם31/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


