מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבלאות השוואהגלית22/08/2007
היי,
אני בהריון בחודש 6 ומעוניינת לבצע שימור תאי גזע.
אני מאד מאד מבולבלת מכל האינפורמציה שאני מוצאת באתרים השונים, ושניתנים לי על ידי חברות שונות (ביררתי בטבורית, תא לחיים, וקריוסל)
כמה שאלות יש לי:
האם יש עוד חברות בשוק?
חלק אומרים שקיות אחרים מבחנות?
חלק מדברים על טכנולוגיה של הקפאה כזאת השני אומרת אחרת,
חלק מדברים על בעלי החברות ובתי החולים ואחרים לא.
אני אשמח לדעת איזו אינפורמציה אני צריכה לשאול,
והאם יש גוף אוביקטיבי לחלוטין לקבלת האינפורמציה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משווים ובוחרים בנק דם טבורי?
מיקי שחם22/08/2007גלית שלום,
שאלותייך רבות ונוגעות בעניינים החשובים באמת ואין תמה כי יש מקום לבלבול ואשמח להרחיב:
החברות בארץ: בארץ ארבעה בנקי דם טבורי פרטיים, השלושה שמנית והרביעית: ביוקורד – בנק-החיים.
השלוש האחרות רק בתחום השיווק, העיבוד והשימור, או רק השיווק (אחת החברות) של בנקאות הדם הטבורי ותו לא.
ביוקורד היא היחידה המקיימת גם פעילות חברתית, החל מתעריפיה הנמוכים בעשרות אחוזים ועונים גם על היכולת הכלכלית הורים צעירים שאינם בהכרח בעלי ממון והמשךבכך שאימצה את אוכלוסיית הילודים הפגים (כ- 7% מהילודים), משום שבין הסיבות לפגות וכן השלכות פגות מטופלות בתאי גזע.
ביוקורד היא גם היחידה הקשורה, באמצעות החברה האחות סיטוג'ן, בפעילות של במחקר ופיתוח בתחום תאי הגזע, הדם הטבורי ומנגנוני ותהליכי הקרישה בהריון ובלידה בבעלות הכוללת גם את המדינה באמצעות קרנות המדען הראשי של משרד התמ"ס. סיטוג'ן פתחה שיטה והתקן פורצי דרך עולמיים הפותרים את בעיית הבעיות של כל בנקי הדם הטבורי – בעיית כמות הדם הקטנה הנאספת בשיטה הישנה ובכך התאמתה רק להשתלה בילדים והמוצר אשר יצא לשוק בקרוב, יהפוך את בנקאות הדם הטבורי כבעלת רלבאנטית להשתלה גם במבוגרים, שהם מטבע הדברים, הנזקקים העיקריים להשתלות.
מבחנות או שקיות: ביוקורד וקריוסל שומרות את הדם לאחר עיבודו במספר מבחנות של 5 מ"ל כל אחת. לשמירה במבחנות מספר יתרונות מהותיים, בעיקר: 1) במקרה חובה להשתמש בחלק קטן מהתאים) לריפוי תאי, למשל שיקום תאים או רקמות בגוף), תופשר רק מבחנה אחת והיתר – ימשיכו להישמר, בעוד בשמירה בשקית – ההפשרה, שהיא חד כיוונית וללא אפשרות הקפאה מחדש – לא יוותרו תאים לעתיד. 2) החלוקה למבחנות מאפשרת את פיצול המנה לשימור בשני מקפיאים אשר כל אחד מהם ממוקם באזור גיאוגרפי שונה (שריפה, טרור...). פיצול כזה בארץ, אפשרי רק בביוקורד. 3) ריבוי ושכפול של תאי גזע שתפס תאוצה לאחרונה וכבר מצוי בשלב של טיפולים ניסיוניים. ברגע שיעשו זאת באופן שיגרתי על אחת כמה וכמה אין צורך להפשרה של כל המנה.
תהליך הקירור טרם ההקפאה: בהקשר ההקפאה, יש חשיבות רק לפרוטוקול לפיו היא מבוצעת. בעולם תקן אחד בלבד לטיפול בתאי גזע טבוריים – תקן: Fact-NetCord ומספר הסמכות, הכוללות מרכיבי תקן: AABB, FDA, NMDP. בכולם הגדרה אחידה של דרך הקירור שלפני ההקפאה. כל החברות בארץ פועלות על פי התקנים למעט אחת.
בהקשר התהליך, חלק מהחברות מתהדרות בשימוש במכשיר SEPAX שהינו מכשיר מעבדתי זול יחסית (כ- 30 אלף $, בלבד אך שנוי במחלוקת בתועלתו ונצילותו ולכן הבנקים נמנעים בד"כ מלרכשו [לשם הדוגמא – מחיר מקפיא חנקן נוזלי בו נעשה השימור – מעל ל- 100 אלף $).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ההשוואה והבחירה.....
מיקי שחם22/08/2007לגבי נצילות גבוהה יותר של תאי גזע-הפתרון הוא, כאמור לעיל - איסוף של יותר דם מחבל הטבור והשלייה ואז מלכתחילה אין משנה באיזה שיטת עיבוד משתמשים יהיה עיבוד של יותר דם. שיטת איסוף זו אשר פותחה על ידי חברת סיטוג'ין. השימוש בשיטה יחל ברחבי העולם ובארץ לקראת סוף השנה ויתכן כי אף את תוכלי לזכות ולהשתמש בה (בארץ – השימוש רק ללקוחות ביוקורד).
בעלות ומיקום: אין כל חשיבות לבעלות על החברה או למקום השימור (המקפיא), כן חשוב כי השימור ייעשה על פי התקן והנוהל הנכונים, כפי שאצל שלוש מארבע החברות בארץ.
איך להשוות, מה לשאול: ההשוואה בין החברות הינה מורכבת ונעשית על פי הרבה מאוד פרמטרים.
בהצלחה!
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)