מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשלי08/08/2009
שלום לכם,
אני חושבת שהשאלה מופנית לפרופ' ארנון נגלר
האם טיפלת בתאי גזע טבוריים בחולי טרשת נפוצה?
ואם כן, מה מידת השיפור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה.
מיקי שחם08/08/2009טרשת נפוצה - ניתן ואף נעשים כבר ניסויים כבר בבני אדם.
קיים גם פיתוח ניסויי של חוקרי בי"ח הדסה בנושא (חיפוש בגוגל יעלה תוצאות רלבאנטיות).
יחד עם זאת חשוב לציין ולזכור כי המחלה, יחד עם עוד רבות מאוד אחרות, מצויה בשלב ניסויי וטרם אושרו כטיפול שגרתי.
מקווה שהואלתי, להשתמע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי08/08/2009תודה עבור התשובה
בהדסה עין כרם, מדובר בתאי גזע ממח העצם שאכן שם זה עדיין בשלב ניסוי.
הבנתי שפרופ' נגלר כבר מטפל בחולים -בתאי גזע טבוריים -
רציתי לדעת אם הוא טיפל גם בחולי טרשת נפוצה,
ומה היו התוצאות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה - טיפול ניסיוני.
מיקי שחם08/08/2009שלי שלום,
ראשית, כללי הפורום אוסרים קידום עצמי. פרופ' נגלר ביצע כמחצית מסך השתלות תאי הגזע הטבוריים בישראל.
אשר לעצם העניין והשאלה - חושב שכדאי לבצע הבחנות מספר:
1. תאי גזע ממוח עצם – תאי גדע מדם טבורי: ככלל, כל השתלה של תאי מוח עצם לריפוי מחלה מסוימת, משמעותה כי ניתן לבצעה (ועם יתרון) גם באמצעות תאי גזע טבוריים. ההפך – אינו בהכרח נכון.
2. טיפול בתאי גזע לריפוי טרשת נפוצה: אין משנה מקור התאים – מדובר בטיפול ניסיוני (בשלב הניסויים הקליניים) ועדיןן לא טיפול שגרתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי09/08/2009הבנתי.
האם אפשר דרך הפורום לומר לי איך אפשר להצטרף לניסוי?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
שלי09/08/2009בניסוי של תאי גזע טבוריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה - ניסוי קליני.
מיקי שחם09/08/2009שלום רב,
איני יודע על קיומו בארץ של ניסוי בתאים טבוריים.
אשר לניסוי בהדסה - איני יודע אם הוא נמשך עדיין ובמידה שכן - אם ניתן עדיין להצטרף,
מוצע לבדוק עם פרופ' תמיר בן-חור, מנהל המחלקה הנוירולוגית בהדסה, או עם פרופ' קרוסיס - מנהל הניסוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
שלי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)