מה התקנים המינימלים שאני צריכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה התקנים המינימלים שאני צריכה
    מימי
    18/11/2009

לבדוק באותו מרכז בו אני מתכוונת לשמור את הדם הטבורי?
    הבנתי שiso אינו תקן מספיק .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תקנים.

מיקי שחם
    18/11/2009

מימי שלום,

התקן הנהוג הוא תקן Fact-NetCord והעבודה על פיו מחוייבת על פי תקנות משרד הבריאות.

עם זאת, חשוב לדעת כי אין בארץ ואף בעולם חובה על בנקים פרטיים להיות בעלי תו תקן זה או אחר ואכן, אף בנק פרטי בארץ אינו בעל תקן כזה.

נהלים אחרים דוגמת NMDP (בהגדרה - לעולם אינו יכול להינתן לבנק פרטי אלא רק לציבורי), AABB, איזו (תקן איכות שאינו רלבאנטי כהוא זה לבנקי דם טבורי), GMP (תקן איכות ייצור, בד"כ של מפעלי מזון), GTP (רקמות) וכיוב', אינם מוסיפים ואינם מורידים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם חברה כלשהיא בה אני שמה דגימת דם

מימי
    19/11/2009

טבורי של הילוד שלי - פושטת רגל .
    אני יכולה להעביר את הדגימה שלה אליכם? או בגלל שאתם היחידים שיש להם את התקן של ה fact netcord אזי אתם לא תקבלו דגימות מחברות אחרות.

2.מאיזה חברות אתם כן יכולים לקבל \ להעביר דגימות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם חברה כלשהיא בה אני שמה דגימת דם

מימי
    19/11/2009

טבורי של הילוד שלי - פושטת רגל .
    אני יכולה להעביר את הדגימה שלה אליכם? או בגלל שאתם היחידים שיש להם את התקן של ה fact netcord אזי אתם לא תקבלו דגימות מחברות אחרות.

2.מאיזה חברות אתם כן יכולים לקבל \ להעביר דגימות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת מנה.

מיקי שחם
    19/11/2009

מימי שלום,

העברת מנה אינה תהליך פשוט ולא בכל מקרה, חברה אחת תסכים לקלוט מנה של חברה אחרת.

עם זאת, במקרה סגירת חברה זו או אחרת, לכל החברות מנגנון הגנה כלשהו דוגמת נאמנות של עו"ד נאמן לטיפול במקפיא ובמנות במצב כזה, כך שהלקוחות מובטחים בכל מקרה.

בנוסף, כתבת כי אנו היחידים להם תקן Fact-NetCord ולא כך הוא, כתבתי בתשובתי הקודמת כיח אין לבנקים הפרטיים בארץ תקן זה וכי משרד הבריאות מחייב פעולה לפי תקן זה, אך לא את קבלת תו התקן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה.

פרופ' ארנון נגלר
    16/12/2009

שלום רב,

אכן מעשית אפשרי, אך טכנית מסורבל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקן NMDP

קלרה
    07/12/2009

שלום רב,

מתוך קריאת התשובות בפורום הבנתי שאין כיום תקן המחייב בנקי דם פרטיים.
    עם זאת, ישנו תקן המחייב בנקי דם ציבוריים - תקן NMDP, האמנם?
    להבנתי התקן נוגע לאופן בדיקת הדגימה להימצאות זיהומים, אופן מיצוי תאי הגזע מהדגימה, וכן לקיחת דם ורידי מהיולדת ע"מ לבדוק גם הימצאות של חיידקים.
    זאת מתוך המידע שנמסר לי מטבורית.

האם ישנה עדיפות לבנק שעומד בתקן NMDP, מאחר וזהו התקן המחייב היחידי שקיים כיום?
    לדבריהם של חברת טבורית, הם היחידים שעומדים בתקן הזה, אך מכוח היותו של תל השומר גם בנק ציבורי, ולא מכוח זה שהם מפעילים גם בנק פרטי.
    האם זה צריך לשנות לי?
    האם לא עדיף לשמור את הדגימה בבנק שעומד בתקן היחידי שקיים היום ספציפית לתחום הזה, מאשר בבנקים שלא מחוייבים לאף תקן?

תודה,
    קלייר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NMDP.

מיקי שחם
    07/12/2009

קלייר שלום רב,

בהינתן כי זה המידע שקבלת - הוטעית, שכן לבנק דם טבורי פרטי אין יכול להיות תקן NMDP וכידוע לך, החברה ממנה קבלת את המידע, לטענתך, היא חברה המשווקת את הבנק הפרטי של תל השומר ואין לה נגיעה שהיא לבנק הציבורי.

לא רק זאת, בידי אישור בכתב של ארגון NMDP כי בשום אופן ולעולם הם אינם מסמיכים בנקים פרטיים וכי אסור לבנק פרטי להתהדר בתקן שלהם!

חבל ששיווק אגרסיבי כולל גם את הטעיית הלקוחות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטבורית קריוסל ותא לחיים יש NETCORD

דני
    26/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין, לא יש.

מיקי שחם
    26/12/2009

שלום רב,

ממי שטען למעלה להטעיות, כזבים וסילופים של טבורית ומדיפריז הייתי מצפה ליתר אמינות:

לא לטבורית, לא לקריוסל, לא לבנק החיים ולא למדיפריז "יש NETCORD"

הייתי רוצה שיהיה NETCORD אך, מה לעשות ש- NETCORD הוא ארגון בנקי דם טסבורי ציבוריים ועדיין לא רכשנו כזה.

מן הסתם התכוונת ל- FACT-NETCORD - התקן של שני הארגונים הכלולים בשם.

אך גם כאן, עלי לאכזב אותך - לקריוסל אין תקן זה, גם למדיפריז ולבנק החיים אין תקן זה, הן אולי פועלות לפיו (כהנחיית משרד הבריאות), אך לא "יש" להן אותו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו