תפוגה של דם תבורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תפוגה של דם תבורי
    מורדי
    23/11/2009

    שלום רב

    אני מבקש לשאול האם יש זמן שבו דם טבורי\תאי גזע פג תוקף ( לא כשיר יותר )??
    קראתי במס מקומות שתאי גזע טובים רק לאדם עד 45 קג' האם יש ממש בטענה זו??

    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפוגה של דם תבורי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • משך השימור המרבי ומספר התאים הדרוש.

    מיקי שחם
    23/11/2009

    מורדי שלום,

    אשיב בשמחה לשתי השאלות:

    1. משך השימור

    השימוש בתאי גזע שמקורם במוח העצם ושימורם הוא בן 41 שנים (1968), בעוד תאי הגזע הם בני 21 שנים בלבד (1988).

    המחקרים מראים כי אין הבדל ביניהם בכל הקשור לשימור ולהשפעותיו ויותר מכך - אין הבדל בין שימור לתקופה קצרה בהשוואה לתקופה ארוכה.

    שימור תאי הגזע הטבוריים נעשה בסביבת חנקן נוזלי (בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות צלסיוס).

    הניסיון המדעי בהקפאת תאים טבוריים הינו בן 21 שנים בלבד (ההשתלה הראשונה הייתה ב- 1988) - שנים בהם הוכח כי התאים נשמרים ושומרים על איכותם ולאחר הפשרה - חיותם נותרת גבוהה.

    הניסיון עם שימור בחנקן נוזלי של תאי גזע שמקורם במוח העצם הינו בן 41 שנים (1968) והוכח כי נשמרת איכותם.

    הגם שידוע כי תאי גזע טבוריים שונים בחלק מהמאפיינים מתאי גזע ממוח עצם (ולכן, גם עיבודם והכנתם להקפאה שונים מעט משל תאי מוח העצם), הרי שהסקת מסקנה דדוקטיבית, כי גם אלה הטבוריים ישמרו על תכונותיהם תקופה ארוכה ולמעשה אין סופית - אינה הזויה, הגם שאינה מדעית ומי שיתחייב לכך - אינו אלא שרלטן.

    2. מספר תאי הגזע ומשקל החולה

    לריפוי מחלות המטולוגיות נדרשים תאי גזע רבים במיוחד, אשר שיטות האיסוף הישנות שהן הנהוגות על ידי מרבית הבנקים הפרטיים בארץ.

    נכון להיום הכמויות שנאספות, מתאימות להשתלה המטולוגיות בודדת (השתלות לשיקום מערכת הדם אחרי קריסתה במחלות סרטניות, חיסוניות או גנטיות מסויימות) למושתל במשקל עד 34 ק"ג בבנקים הציבוריים (הממוצע ירד מ- 45 ק"ג בעבר, על מנת לשפר את סיכויי ההשתלה הנמוכים גם כך) ורק 29 ק"ג בבנקים הפרטיים - בממוצע, כמובן.

    עקב הכמות הקטנה מידי של דם (ותאים) הנאסף - נאלצים מרבית המבוגרים וגם הנערים/ות (מעל 34 ק"ג, בממוצע) הזקוקים להשתלה לצרוך תאי גזע ממוח עצם.

    בימים אלה מתרחשת מהפיכה אשר משנה את התמונה בדמות פריצת דרך עולמית אשר פותחה ע"י חברה ישראלית - סיטוג'ן - חברה אחות של "בנק החיים" ובאמצעותה, כמות התאים הנאספת גדולה בכ- 80%, בממוצע ומתאימה גם למבוגרים.

    השימוש השוטף בטכנולוגיה ובאבזר בארץ החל כבר ואביזר האיסוף זמין רק ללקוחות "בנק החיים".

    להשתמע!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו