מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בדם טבורי לבדיקת סיווג רקמותקרן08/07/2010
שלום רב,
ילדתי לפני שנה ושמרתי דם טבורי ב"בנק החיים" :-)
כרגע נוצר מצב שישנו חולה לוקימיה (אינו קרוב משפחה), והייתי רוצה לבצע בדיקת סיווג רקמות לדם הטבורי שלי. הבנתי שזה עולה כ 600 ש"ח, האם יש החזר? האם נפגע הדם הטבורי בצורה כלשהי מבדיקה? האם ניתן לבצע בו שימוש נוסף בעתיד?
לי ולחולה יש אותו סוג דם O+ ולילדה שלי יש A+, האם סוג הדם רלוונטי? האם הוא מעלה את סיכויי ההתאמה?
האם העובדה שהדם הטבורי נאסף ממני, עדיין מצריכה לבצע בדיקת רקמות גם שלי ? (בנוסף לדם הטבורי?)
בתודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיווג רקמות.
מיקי שחם08/07/2010קרן שלום,
נכונותך ראויה לכל שבח...
ככל הידוע לי, אך איני בטוח, במקרה של חולה פרטני הזקוק להשתלה, הבדיקה כלולה בסל הבריאות.
אשר להשלכות הבדיקה על הדם הטבורי עצמו - הבדיקה נעשית באמצעות אחת מהדגימות הנילוות למנה (נקרא "סגמנט", צינורית שבתוכה כלואה דגימה קטנה, הצינורית מולחמת בקצותיה. לצד כל מנה השמורה אצלינו מספר סיגמנטים כאלה לצורך עתידי), משמע - אין כל פגיעה במנה עצמה.
סוג הדם אינו רלבאנטי כלל לעניין זה וכן אין צורך בבדיקת סיווג רקמות שלך, אלא רק של המנה השמורה, בלבד.
בהצלחה ובריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו תהליך הבדיקה?
קרן11/07/2010תודה על המענה המהיר!!!
מהו תהליך הבדיקה?
למי אני צריכה לפנות, לצורך תיאום הבדיקה?
מי מבצע אותה?
הבנתי שבמקרים של השתלה לאדם מבוגר, יש צורך בכמות גדולה של "דם"- לא יודעת בדיוק מה משתילים.
במידה ותהיה התאמה , האם השימוש יהיה בכל המנה השמורה אצלכם? האם יהיה צורך במנות נוספות? (האדם בן 33)
אני מאוד מודה לך!!!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה זקוק להשתלת מח עצם
קרן11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לשם השתלה.
מיקי שחם11/07/2010קרן שלום,
חן חן.
בדיקת סיווג רקמות היא בדיקת מעבדה ותו לא.
לדעתי, הפניה לביצוע הבדיקה צריכה להגיע מהזקוק להשתלה, דרך קופת החולים שלו.
מקום ביצוע הבדיקה (בארץ - בבי"ח תל השומר או בחו"ל), צריך להיקבע על ידי המשלם - קופת החולים.
אכן למבוגרים נדרשת מנה גדולה יותר, ככלל, מספר התאים הנדרש להשתלה (נקראת בשם סלנג "השתלת מוח עצם", למרות שהשתלת תאי גזע מדם טבורי אינה השתלת תאי גזע שמקורם במוח העצם...).
ענין מספר התאים להשתלה מורכב מעט שכן הוא תלוי גם במחלה המטופלת וגם במידת ההתאמה הגנטית של החולה לתורם (אלא אם תרומה עצמית שבה ההתאמה כידוע 100%).
וכך, כאשר ההתאמה גבוהה יותר ניתן להסתפק בפחות תאים וכו'.
להלן ציטוטים ממאמר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' גלוקמן - הראשונה בעולם שהשתילה תאי גזע טבוריים ונחשבת לברת סמכא (המאמר: Cord Blood Transplantation: State of the Art, פורסם ב- Hematologica): ככלל, נדרש מהמנות להכיל לפחות 30 מיליון תאים לק"ג משקל גוף של החולה.
במחלות ממאירות: להתאמה של 4/6 לפחות (4 מתוך 6 פרמטרים), נדרשים 25 מיליון תאים לק"ג. במחלות בלתי ממאירות: נדרשים 35 מיליון תאים והתאמה 4/6 לפחות. בהשתלת מנה כפולה (2 תורמים): לא פחות מהתאמת 5/6 בין המנות לעצמן ובין המנות לחולה.
איני יודע את מספר התאים במנה שלך השמורה אצלינו (אינך מזוהה בפורום זה..) כך שאיני יכול לענות. אם מדובר במושתל כבד משקל, המנה הנדרשת אכן גדולה יחסית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אדע את כמות הדם הדרוש להשתלה?
קרן11/07/2010תודה
אבל עדיין לא כל כך הבנתי
בגלל שהנושא רגיש מאוד, חשוב לי לדעת, האם במקרים כאלה (של השתלה לאדם בוגר) השימוש הוא בכל המנה הקפואה אצלכם או בחלקה? והאם ניתן יהיה להשתמש בה שוב? או שהיא "אבודה"?
הנושא חשוב לי בגלל שברצוני לעזור, אך איני רוצה לסכן את המנה השמורה
בתודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר התאים.
מיקי שחם11/07/2010קרן שלום,
מנה ממוצעת מבחינת מספר התאים, אשר נאספה בשיטה הישנה ולא באמצעות הסיטוג'ן (ראי באתר בנק החיים), מתאימה להשתלה אצל מושתל שמשקלו כ- 30 ק"ג, בלבד.
פרטנית למנה שלכם ולשאלתך, אוכל להשיב רק לאחר שתזדהי ואז אצליב עם המנה השמורה אצלינו.
נא לא להזדהות בפורום זה אלא רק לשירות הלקוחות שלנו בטלפון 1-800-80-81-82 או במייל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה להשתלת מח עצם
קרן12/07/2010לפי מה שזכור לי, אכן דובר בזמנו על משקל כזה.
משמע שמנה ששמורה אצלכם אינה מתאימה להשתלה לאדם בוגר ויש צורך בשתי מנות לפחות.
שתי מנות שיתאימו ביניהן ויתאימו לחולה!
אם הסיכוי למצוא מנה אחת של דם טבורי מתאימה הוא לא גבוה ,אז הסיכוי למצוא 2 הוא עוד יותר נמוך... לא כך?
אז מה ההגיון בעצם להקפיא מנה ל-20 שנה שהשימוש בה מתאפשר רק עד גיל 11?
כמו כן במידה והמנה מתאימה לחולה, היא עדיין לא תציל את חייו כי יזדקק לשתיים?
זה ממש מסובך!!
הייתה לי את האשליה שדם טבורי אכן יכול להוות פתרון , אבל זה לא כל כך פשוט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל המנה.
מיקי שחם12/07/2010קרן שלום,
הדברים אכן מעט יותר מורכבים ואנסה לעשות סדר.
להשתלות המטולוגיות נדרשות מנות גדולות - 30 מיליון תאים לכל 1 ק"ג משקל גוף של המושתל.
לכן, בכל הקשור להשתלות המטולוגיות, המנה טובה עד גיל 10 לערך.
הבעיה נפתרה על ידי חברת סיטוג'ן - חברה אחות של בנק החיים ועתה האיסוף הממוצע מתאים גם למשקלים גדולים בהרבה.
להשתלות לא המטולוגיות נדרשות מנות קטנות. עם זאת, על מנת שניתן יהיה לטפל לאורך החיים במספר מחלות לא המטולוגיות, רצוי שיהיו זמינים תאים רבים ושימור המחולק למבחנות קטנות (בארץ רק בבנק החיים).
חיפוש מנה שניה לחיבור לראשונה הוא תהליך בעייתי, הן מבחינת סיכוייו והן מבחינת הסיכונים הנוספים למושתל, אם כי זו פרוצדורה שמבוצעת מעת לעת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה!!!
קרן12/07/2010אני מאוד מודה לך על כל התשובות!!!!
שאלה אחרונה....
נניח שתמצא התאמה בין הדם הטבורי שלי לדם של החולה,
האם משתמע מכך שאני אוכל להיות מתאימה לתרום לו מח עצם, ואז יקחו ממני את כל הכמות הדרושה להשתלה?
שוב תודה!!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להתנצל - לשם כך אנו כאן...
מיקי שחם12/07/2010קרן שלום,
התשובה אינה חד משמעית.
הדם הטבורי של התינוק נושא מאפיינים גנטיים שמחציתם - מקורם באם ומחציתם - באב.
מכאן, שהתאמה בין הדם הטבורי של התינוק לבין הזקוק להשתלה, אומרת רק כי יש סיכוי כבוה יותר להתאמה בין מוח העצם שלך לבין החולה, אך לא בהכרח מידת התאמה המספיקה להשתלה.
ההתאמה מסווגת בשישה פרמטרים ראשיים. הסבירות להתאמת כל השישה נמוכה כאשר מדובר בתרומה ולכן מסתפקים בהתאמת 5/6 ובדם טבורי 4/6 (בדם טבורי הדחייה פחות חמורה מאשר במוח עצם).
ככל שההתאמה נמוכה יותר - סיכויי ההשתלה פוחתים עקב בעיית הדחיה שהיא גורם העלול להמית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)