מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת לגבי הכדאיות...יפעת קלמן06/09/2010
שלום רב, עד לפני רגע הייתי סגורה על הכדאיות של שמירת דם טבורי בבנק פרטי ועל ההכרח שלו
אך פתאום נכנסתי לפורומים שונים ודיברתי עם חברות (שכסף ממש לא הבעיה אצלן) שאמרו לי שממש לא כדאי לעשות את זה, שמספר המקרים שהשתמשו בדם הטבורי הוא אפסי, וכו' וכו' ובקיצור שאין בזה צורך..
הבעיה שלי שבהסטוריה המשפחתית שלי ושל בעלי יש מחלות לרוב...
בראש ובראשונה- בעלי חולה במחלה אוטואימונית בשם "ווגנר גרונולומוטוזיס".
אבי חלה בלוקמיה+לימפומה+סרטן העור ומת בסופו של דבר מהשילוב הקטלני הזה...
אימי חלתה בלימפומה והבריאה
אימו של בעלי חולת צליאק
האם לאור ההיסטוריה המשפחתית השיקולים שלנו צריכים להיות שונים משל משפחה ללא הסטוריה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאיות.
מיקי שחם06/09/2010יפעת שלום,
מובן שזכות הכול לדעה בכל נושא ועניין, בין אם הם מבינים בו ובין אם לאו.
עם זאת, לא הייתי נותן משקל גדול מידי למדגם לא מייצג זה או אחר.
והעובדות:
נערכו עד כה עשרות אלפי השתלות דם טבורי ולא מספר אפסי. נא קראי המאמר: באתר "בנק החיים" > בתפריט הראשי (סגול) נושא ראשון – "שימור דם טבורי" > המאמר הראשון בתפריט שנפתח – "רפואת חידוש איברים", בו בנוסף למידע הכללי גרפים המראים את קצב גידול ההשתלות...
וכן המאמרים 12 ו- 13 באותו תפריט נפתח.
גם מספר המצטרפים הגדול וקצב הגידול על פני הזמן של ההצטרפות לשירותי בנק דם טבורי בישראל - קצב גידול של 30%-40% בשנה – מעידים על המודעות ליכולות והעתיד הגלום ברפואת חידוש האיברים באמצעות תאי גזע טבוריים.
מומלץ לעיין בעניין זה גם במרכז לרפואת ההתחדשות, בעמוד הבית של בנק החיים.
מעל לכול, היסטוריה משפחתית של מחלות שבחלקן הינן כבר, או הן בעלות פוטנציאל להיות בעתיד, מטופלות בתאי גזע – היא שיקול נוסף חשוב ורלבאנטי.
בריאות והצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאיות
רופא29/11/2010בהיותי קרוב משפחה של רופא העוסק בתחום, אני מוצא לנכון להוסיף כמה תיקונים לתגובה של מר שחם.
אמנם נערכו אלפי השתלות מדם טבורי - אבל כמעט כולן לא עצמיות. נערכו עד היום לא יותר מ-10 השתלות עצמיות, שבחלקן יתן היה להשתמש ממילא במקור אחר לתאי אב, כך שלא היה קורה כלום אם לא היו שומרים דם טבורי לשימוש עצמי.
הסיכוי להשתמש בדם הזה לריפוי מחלה כלשהיא לאותו תינוק - קרוב מאד ל-0.
יתכן בהחלט שבעתיד יהיה ניתן להשתמש בתאים אלו לריפוי מחלות אחרות. כיום - עוד לא יודעים לעשות זאת.
כמו כן - כל הארגונים הגדולים של רופאי ילדים בעולם (אמריקה, אנגליה ועוד...) לא ממליצים לרופאים להמליץ על שמירת דם טבורי באופן פרטי.
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאיות - תגובה
מיקי שחם29/11/2010שלום רב,
עם כל הכבוד לרופא האנונימי העוסק בתחום והידע הנרחב שלו, המציאות מעט שונה ונערכו עד היום לא אלפי אלא עשרות אלפי השתלות וכן לא רק פחות מ- 10, אלא מאות רבות של השתלות עצמיות במסגרת רפואת חידוש האיברים, אשר נכון להיום יכולות להיות רק עצמיות ומבוצעות רק החל משנת 2005 (לעומת השתלות דם טבורי כלליות הקיימות 22 שנים), ראה באתר הבלתי תלוי (נא השלימו נקודה במקום הרווחים):
http://parentsguidecordblood org/content/usa/medical/autocbt shtml?navid=37
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)