מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשמור בחו"ל או בארץ?שוק בעייתי20/01/2011
שלום,
אני גר כרגע בארה"ב ואעבור בעוד מספר שנים לארץ.
אשתי אמורה ללדת פה בעוד כחדשיים.
אני מתלבט האם כדאי לשמר את הדם הטבורי כאן באחד הבנקים הגדולים בעולם (viacord או CBR) שהם גם בעלי נסיון בהרבה השתלות שבוצעו בארה"ב או לקחת את הסיכון בשילוח בינלאומי ולשלוח לארץ עם חברת שילוח כמו פדקס...(מה שבטוח יהיה יותר יקר יותר מסובך, ולא יודע מה תצא איכות המנה בסוף התהליך).
בנוסף, במידה והמנה מגיעה לארץ ונמצאת לא מספקת. האם אני אדע על כך או שלא יספרו לי על כך? או במילים אחרות, האם יש תקני מינימום שמולם נבדקת המנה בשקיפות מול הלקוחות?
בנוסף, להבנתי הסיטוג'ן לא אושר ע"י ה-FDA, לכן לא אוכל להשתמש בשיטה זו כאן, האם יש טעם בביטוח של 20 או אפילו 40 שנה למנה שיכולה לספק להשתלה של אדם במשקל של עד 28 ק"ג?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמור בחו"ל או בארץ? - תגובה
מיקי שחם20/01/2011שלום רב,
מתכבד לחזור ולהשיב:
1. מעצם היות שירות השימור בעל היבטים גיאוגרפיים חיוניים ומהותיים, אין בנמצא בנקים הפועלים בכל העולם. אפילו CBR, באזורים גיאוגרפיים שונים הנראים לה, פותחת אתר שימור מקומי (בד"כ בזכיינות).
2. שימור בארה"ב בחברות המצויינות בפנייתך יקר תמיד משימור בארץ (כולל עלויות השיגור מחו"ל). העברת המנה בהמשך ממקום למקום היא תהליך בלתי הפיך שכן השינוע נעשה בטמפרטורה של מינוס כ- 80 מעלות לעומת השימור במינוס 196 מעלות ואין הקפאה חוזרת אחרי הפשרה כזו (בשינוע לצורך השתלה ב- 80 מעלות - אין עוד הקפאה לאחר מכן).
3. כפי שניתן לראות באתר בנק החיים, נתוני המנה - תוצאות בדיקןות המעבדה + מספר התאים מועברים (אוטומאטית) ללקוחות מיד עם התקבלן.
4. ככל שמדובר בהשתלות המטולוגיות, ראייתך את הדברים נכונה (אם כי גם בהמטולוגיות ניתן לחבר 2 ו- 3 מנות לצורך השתלה).
אלא, שלרפואת חידוש האיברים בשונה מהרפואה ההמטולוגית, מדדי מספר תאים שונה (ונמוך משמעותית) מהשתלות המטולוגיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)