תאי גזע ופגיעות TBI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תאי גזע ופגיעות TBI
    אסף פלד
    26/01/2011

    נפגעתי בתאונת דרכים בגיל 3 ,כעקרון פגיעה די חמורה ולשמחתי נשארתי עם חולשה קלה ביד ימין ורגל ימין - שעקב קיצור הגיד הן מתפקדות חלקית וגם דיבור איטי במקצת .
    לאחרונה (לפני שנה) הייתי בתא לחץ בבי"ח אסף הרופא - מנהל המחלקה הסביר לי שעקב זה שעברו 35 שנה אז נותרה צלקת באונה השמאלית ויש לי את הקיצור גיד בצד ימין .

    השאלה הנשאלת היא - האם יש ניסויי עתידי כלשהו בנושא ה TBI ומתי הוא יהיה יותר בשלב המעשי מאשר כעוד ניסוי קליני ???


    הודה באם תשיבו על שאלתי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאי גזע ופגיעות TBI

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תאי גזע ופגיעות TBI - תגובה

    מיקי שחם
    26/01/2011

    אסף שלום,

    שני התחומים היותר מתקדמים מבין אלה המטופלים כבר בתאי גזע בניסויים קליניים מתקדמים במסגרת הרפואה הרגנרטיבית (חידוש איברים), הם פגיעות מוחיות וסוכרת. ניסויים קליניים בפגיעות מוחיות מבוצעים במספר מקומות בעולם ובארה"ב - מוביל את הנושא Duke University, אשר ביצע כבר מאות השתלות כאלה, תוך שימוש בתאי גזע מדם טבורי.

    פירוט של חלק מההשתלות האלה מצוי באתרי Cord Blood Registry - גדול בנקי הדם הטבורי בעולם, Viacord - השני בעולם בגודלו ועוד, אשר מנות שנשמרו אצלם שמשו לטיפולים עצמיים (השתלות תאי גזע טבוריים של החולה, בחולה עצמו).

    חשוב לחזור ולומר כי מדובר עדיין בשלב הניסויי ולא ביישום שוטף/שגרתי, אם כי יש הצלחות לא מבוטלות של הקלה ושיפור במצב החולים.

    חיפוש בגוגל של הביטוי: [ "TBI AND "STEM CELLS ], מעלה למעלה ממיליון תוצאות, מספר המבטא היטב את התקוות הרבות שתולים במחקר.

    ולבסוף, מרכזים שונים בעולם מטפלים כבר היום, בין השאר, ב- TBI כדבר שבשגרה (תאי גזע שמקורם במוח העצם של החולה עצמו). חלק ממרכזים אלה ובמיוחד אלה הממוקמים במזרח הרחוק, בברית המועצות לשעבר ובמדינות עולם שלישי אחרות ומומלץ מאוד שלא להתפתות להבטחות הבוסר שלהם.
    המרכז הגדול ביותר מסוג זה מצוי דווקא במדינה מתקדמת יחסית - גרמניה, אך אין ברור אם גם הוא אינו נמנה עם השרלטנים.

    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו