הייתי רוצה לדעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הייתי רוצה לדעת
    שי
    27/01/2011

אימי סובלת משחיקת סחוסים בדרגה 4 בברכיים והייתי רוצה לדעת אם ניתן לנסות לרפות או לטפל בזה על ידי תאי גזע? והאם בארץ עוסקים בזה ואיפה? וכמה זה עולה?
    אני ראיתי שיש טיפול חדשני בו לוקחים תרבית של תאי סחוס מהסחוס הפגוע ומגדלים אותום ויוצרים סחוס ואז משתילים אותם בחזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הייתי רוצה לדעת

הוספת תגובה

• סחוס - תגובה

מיקי שחם
    27/01/2011

שי שלום,

הטיפול בסחוס הוא אחד מבין המחלות המטופלות כבר בתאי גזע בניסויים קליניים במסגרת הרפואה הרגנרטיבית (חידוש איברים), בשלב הניסויים הקליניים.

כאמור, מדובר עדיין בשלב הניסויי ולא ביישום שוטף/שגרתי, אם כי יש הצלחות לא מבוטלות.

עם זאת, מרכזים שונים בעולם מטפלים כבר היום, בין השאר, בסחוס כדבר שבשגרה, אך חלק ממרכזים אלה ובמיוחד אלה הממוקמים במזרח הרחוק, בברית המועצות לשעבר ובמדינות עולם שלישי אחרות מפתות את המצויים במצוקה בהבטחות בוסר שרלטניות.
    המרכז הגדול ביותר מסוג זה מצוי בגרמניה, אשר כידוע אינה מדינת שלישי, אך אין ברור אם גם הוא אינו נמנה עם השרלטנים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו